Suomen suurin matkablogiyhteisö

SYYSKUUSSA NEW YORKIIN JA COLORADOON – MIKÄ AMERIKKAAN VETÄÄ?

Olen ehkä aiemminkin kirjoittanut minulle elävästi mieleen jääneestä lehtijutusta vuosien takaa, jossa Paula Koivuniemi kertoi, kuinka hän rakastaa New Yorkia niin, että pyrkii käymään siellä joka vuoka vuosi. JOKA IKINEN VUOSI, eihän sellainen nyt voi olla tottakaan, ajattelin tuolloin suu ihmetyksestä ymmyrkäisenä.

Kuitenkin tuosta hetkestä taisi jäädä mieleeni kytemään ajatus, että minäkin haluan olla nainen, joka käy New Yorkissa vuosittain, jos se kerta joillekin on mahdollista. Viime viikolla varasin laskujeni mukaan yhdennettoista lennot New Yorkiin.

Yhdenlainen Paula kai minustakin siis tuli.

Istuin eilen lukemassa SAM Magazinea Starbucksin ihanan paahteisella ulkoterassilla Helsingin keskustassa. Lehdessä kerrottiin kahdesta muustakin New York -fanista: kuvataiteilija Rauli Mårdista ja mediapersoona Tuomas Embuskesta. Kuusikymppinen Rauli Mård oli käynyt New Yorkissa ensi kerran neljä vuotta sitten – ja ehtinyt tehdä sen jälkeen 16 (!) matkaa Isoon Omenaan. Enbuske puolestaan kertoi matkustavansa Yhdysvaltoihin 2-3 kertaa vuodessa. Tuntui hauskalta, että meitä hurahtaneita on kyllä ihan koko joukko!

Enbuskelta kysyttiin haastattelussa, että mihin Yhdysvaltain vuosisatoja kestänyt vetovoima hänen mielestään perustuu. ”Vapauteen tavoitella onnea. Siihen, että kukaan ei sano, miten sinun pitää elää” kuului vastaus. Myös Mård kertoi uskovansa sanontaan USA:sta mahdollisuuksien maana. Mård kertoo kokeneensa New Yorkin itsesuggestion pääkaupunkina, jossa on arvokasta osata uskoa itseensä.

”Kirjauduin hotelliin joskus vuosi sitten. Kerroin hotellin respassa, että I’m going to be the next thing thing in this city. Ne upgreidas mut sinne penthouseen saman tien. Toi on just se asenne, minkä New York toivottaa tervetulleeksi ja osoittaa sille huomiota. Tarkoitus ei ole olla rehvakas vaan uskoa itseensä.” – Rauli Mård


On hauskaa huomata, miten samoilla tavoin eri ihmiset kokevat New Yorkin. Minä kirjoitin edelliseen SAM Magazineen New Yorkista näin:

New Yorkissa moni joutuu tekemään pitkää päivää tai useaa työtä pärjätäkseen. Kuitenkin kaupungissa elää vahva usko luovuuteen ja unelmiin. Moni esitteleekin itsensä jonkun luovan alan artistina, vaikka ei vielä elättäisi itseään sillä. Pystyn aistimaan tämän luovan vireen New Yorkin kaduilla ja se inspiroi valtavasti. Yritteliäät ja suuresti haaveilevat ihmiset saavat minutkin uskomaan, että mikä tahansa on mahdollista.

Mårdin mukaan itseensä täytyy uskoa 200-prosenttisesti. Perille nimittäin menee vain pieni osa, sillä itsensä uskomisen hukkaprosentti on suuri. New York on kaupunki, jossa sisäisen markkinointiosastonsa voi löytää (siis rakastan tätä Mård-tyyppiä, miten hyvin sanottu!)

On huikeaa palata New Yorkiin nyt ensi kertaa luovien alojen yrittäjänä. Siis oikeasti, mitä muuta tässä tilanteessa kannattaisi tehdä kuin mennä ammentamaan maailman parasta kaupunkia eliksiiriksi uusiin haasteisiin!

Ensi kertaa Coloradoon

Saimme Finnairin suorat lennot New Yorkiin edullisesti (393 eurolla) syyskuulle, mutta majoittuminen kaupungissa on kesäkaudella kaikkea muuta kuin halpaa. Aloimme siis miettiä, että ehkä New Yorkin visiittiin voisi yhdistää myös jonkun toisen kohteen, jossa emme ole vielä käyneet.

Sitten välähti, että  Coloradossa asuvat kaverimme ovat kutsuneet meitä jo useaan otteeseen kylään. Kävi ilmi, että Deltan meno-paluulennot New Yorkista Denveriin irtoavat 150 eurolla, joten päätimme lähteä katsastamaan kavereidemme kotihuudeja muutamaksi päiväksi Kalliovuorten kupeeseen. Olen niin innoissani!!

Amerikka todella on mahdollisuuksien maa, ihan jo pelkästään maantieteen ja matkailun näkökulmasta. Samalle reissulle voi yhdistää hyvien yhteyksien ansiosta todella erilaisia kohteita, vaikka välimatkat ovat pitkiä. En malttaisi odottaa syyskuuta millään, jollei meitä hellisi tällainen trooppinen toukokuu. Aurinkoinen Suomen kesä on vertaansa vailla, vaikka kuinka rakastaisi Amerikkaa!

Mutta miten on, onko New York vienyt sinunkin sydämesi? Jos on, kerrohan mitä tuntemuksia kaupunki siellä herättää. Rakastan lukea kaikkien tarinoita tästä taianomaisesta kaupungista. Tai onko sinulla vinkkejä Coloradoon? Nekin kiinnostaa. Ollaanpa koodeissa.

Psst! Jos haluat saada 50 State Puzzle ja Stilettikorkokanta –blogeihini tekemät kirjoitukset kootusti sähköpostiin, tilaa kerran kuussa ilmestyvä uutiskirje tästä. Valmistuin juuri viikonloppuna SUP-ohjaajaksi ja tarkoitus on pian kirjoitella tunnelmia myös tästä… Postaukset voi lukea sitten kätevästi huonon sään aikaan koosteena sähköpostista! 

Seuraa taivaltani Instagrammissa @ulletin

 

Kuva Denveristä: Wikipedia

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Elina keskiviikko, 30 toukokuun, 2018 at 17:45

  Musta on niin ihanaa, että on muitakin ketkä kaipaa Jenkkeihin jatkuvasti ja löytää sieltä itsensä vuosi toisensa jälkeen! Ja vielä kirjoittaa siitä ihan julkisesti 😀 Mulla on ollut päässä jonkun sortin vinoutuma kun melkein nolostellen kerron lähteväni _taas_ Amerikkaan. Reissaan kyllä Euroopassakin, mutta kyllä se vaan niin on että missään ei ihan samoihin fiiliksiin pääse kuin Amerikassa ? Siinä vaan on sitä jotain ❤️ Ehkä olisi aika luopua ajatuksesta, että se olisi jokin vika ja hyväksyä, että mulla taitaa olla sisäänrakennettu tarve päästä Amerikkaan vähintään kerran vuodessa 😀 Meillä on nyt kuudes vuosi putkeen menossa ja yhteensä seitsemäs reissu tulossa syksyllä. Kiitos siis blogistasi, tätä on niin kaivattu!

  • Reply ulla50 torstai, 31 toukokuun, 2018 at 22:51

   Moikka Elina! Haha tää sun kommentti on kyllä ihan paras! 😀 Tunnistan kyllä nuo tunnelmat, kun hävetti nuo samat jutut, mutta siitä pääsee eroon ku tarpeeksi monta kertaa vaan tekee niinku itsestä hyvälle tuntuu – eli matkustaa aina sinne, jonne oikeesti haluaa matkustaa. Jossain vaiheessa huomasin, että mitä avoimempi on, sitä parempia juttuja itse asiassa alko vaan seuraamaan. Meitä on esim. monta kertaa kutsuttu kylään eri puolille Jenkkejä sen vuoksi, että tullut ilmi, että me tykätään siellä käydä säännöllisesti.

   Teillä on kyl hyvä putki menossa, jihuu! Oikea homma! Minnepäin ootte suuntaamassa?

   • Reply Elina sunnuntai, 3 kesäkuun, 2018 at 20:15

    Mäkin uskon kyllä siihen, että kun on avoin ja tekee vaan niitä juttuja mitkä itsestä parhaalta tuntuu niin se poikii hyvää! Täytyy vaan vähän muistutella tästä itseä ?

    Vegas, Flagstaff, Monument Valley, Zion(ja Bryce), Laguna Beach ja Santa Monica on suunnitteilla syksylle ? Mukaan lähtee appivanhemmat tällä kertaa niin haluttiin näyttää meidän Amerikka lemppareita! Tai ainakin pieni osa niistä ? Alunperinhän oli tarkoitus viedä heidät vaan New Yorkiin, mutta homma lähti vähän käsistä!

    • Reply ulla50 sunnuntai, 3 kesäkuun, 2018 at 20:59

     En kestä miten täydellinen reittisuunnitelma teillä on! Voin kuvitella, miten ootte kainosti lähteny rakentaan Amerikan reissua ”ihan vaan New Yorkista” ja sitten yhtäkkiä onki koko manner kartalla ja se on menoa xD Kuulostaa jotenki niin tutulle! 😀

     Ihanaa reissun odotusta teille ja ollaan kuulolla! 🙂

 • Reply Piyya keskiviikko, 30 toukokuun, 2018 at 19:35

  Tänään ei ole sunnuntai ? mutta sitäkin ihanampi New York hehkutus.
  Tässä alkaa tapahtumaan myös sellaista innostusta Amerikkaa kohtaa mitä en ikinä uskonut löytäväni. Vieläkään en ole lippuja varaamassa, mutta postauksiasi odotan.

  • Reply ulla50 torstai, 31 toukokuun, 2018 at 22:55

   Juu, tosiaan kröhöm aikataulu meni vähän pieleen tällä kertaa! 😀 Olin kiireisen viikon päätteeksi koko viikonlopun aamusta iltaan SUP-ohjaajakurssilla sen jälkeen ei pariin päivään yksinkertaisesti syntynyt mitään 😀 Mutta olin huojentunut kun tää sun kommentti tuli! Ehkä kaikki ei oo kuitenkaan ihan pilalla 😀 Kiitos siis tästä kommentista, vaikkakin keskiviikkona 😀

   Tuo on kyl ihan huimaa luettavaa, että nää postaukset aiheuttaa tollasia tunteita siellä! Jeee, katotaan mitä tästä vielä seuraa hihii! ;))

 • Reply auringonpaistetta torstai, 31 toukokuun, 2018 at 17:00

  New Yorkissa kerran käyneenä se vei sydämestä palasen! New York on ihan omanlaisensa kaupunki, enkä usko samanlaista tunnelmaa löytyvän muualta. 8-vuotias poikani haluaisi niin kovasti matkustaa New Yorkiin, että hän ei yhtään helpota matkakuumetta siihen suuntaan 🙂

  • Reply ulla50 torstai, 31 toukokuun, 2018 at 22:57

   Oii sulla on fiksu poika, kun se ymmärtää heti nuorella iällä New Yorkin hienouden päälle =) Toivottavasti pääsette pian uudelleen menettään lisää palasia sydämestä New Yorkille 😉 Mulla oli kans ihan mieletön rakkaus sitä kaupunkia kohtaan heti ekasta Nycin reissusta alkaen. Siinä paikassa on vaan jotain taikaa.

   Kiitos kommentista!

 • Reply Minea maanantai, 4 kesäkuun, 2018 at 14:15

  Minä matkaan ensimmäistä kertaan New Yorkiin lauantaina! Tällaiselle lentopelkoiselle uivelolle lentomatka kuulostaa hurjalta, mutta eiköhän siitäkin selvitä. 😀 Innolla odotan!

  • Reply ulla50 maanantai, 24 syyskuun, 2018 at 22:55

   Moikka Minea! Voi vitsi, tää kommentti on mennyt multa ihan ohi. Toivottavasti sulla oli ihana Nycin matka ja lento ei ollut liian pelottava <3

  Leave a Reply