KUNINKAALLISET HÄÄT NEWYORKEREIDEN TAPAAN

Tajusin eilen Harryn ja Meghanin hääpäivänä, että olen viettänyt juuri nyt tasan puolet elämästäni oman prinssini kanssa. 140 silmäparia seurasi aikanaan, kun minä sanoin tahdon. Tuollainen yleisömäärä tuntui valtaisalle ja jännitti hulluna. Miltähän siis mahtaisi tuntua, jos 140 vieraan sijaan yleisönä olisi koko maailma? Sitä voisi kysyä tuoreelta Sussexin herttualta ja herttuattarelta, jos voisi.

On kummallista, että ventovieraiden häitä juhlitaan ympäri maailman, mutta niin vain olin minäkin ajatellut Harryn Ja Meghanin kuninkaallisia häitä katsella livenä telkkarista. En kuitenkaan ollut tajunnut laittaa tapahtumaa kalenteriin ja olin mennyt tekemään muita suunnitelmia vihkimisen ajalle. Mussutimme tyttöjen kanssa Punavuoren Fleuristessa ranskalaisia herkkuja maailman pyyhkiessä kyyneleitä silmistään Harryn ja Meghanin sanoessa tahdon ja amerikkalaispapin ottaessa iloa irti hetkistään valokeilassa.

Brunssin jälkeen poikkesimme muutamaan putiikkiin. Eräästä kaupasta löysin hauskan kortin, jossa luki ”Eat, drink & stay married” ja sain siitä idean mennä kortin, ruokakassin ja kukkien kanssa kotiin viettämään puoli elämää yhdessä –juhlia kuninkaallisten häiden nauhoituksen kera. Parempi häät boxilta, kun ei häitä ollenkaan, maailma sanoisi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Metrossa mieleeni nousi Harryn isoveljen Williamin (ja Katen) häät vuodelta 2011, jolloin olin viettämässä opiskelukevättä New Yorkissa. Tuolloin en mokannut ajoitusten kanssa vaan koin kuninkaalliset häät livenä niin erikoisella tavalla, että haluan nyt tänä sunnuntaina palata tuohon huhtikuiseen päivään seitsemän vuoden takaa. Sitä voi viettää toisten häät kyllä tosi monella tapaa…

29. huhtikuuta 2011 New York

Heräsin tänään klo 5 aamulla herätyskellonsoittoon. Olin vakaasti päättänyt kokea kuninkaalliset häät Times Squarella, mutta aamuyöllä alkoi tuntua, että tuskin siellä mitään on. En jaksanut alkaa laittautumaan, mutta päätin kuitenkin varalta raahautua katsastamaan tilanteen, niin hullulta kuin se aamuviideltä tuntuikin.

Ja no, kyllä kannatti, nimittäin oli siellä nyt ”jotain”!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Ei olisi mitenkään voinut uskoa, että kello ei ole kuuttakaan aamulla, kun katsoi elegantteihin hattuihin ja juhlavaatteisiin pukeutunutta kansaa!
Joka puolella Times Squarea näytettiin jättiruuduilta häitä ja ihmisille jaettiin kuulokkeet, joista pystyi kuuntelemaan selostuksen. Onneksi joukossa oli tavallisiin vaatteisiinkin pukeutunutta porukkaa, niin kehtasin mennä sekaan.

Viralliselle juhla-alueelle saapuneille annettiin The Royal Wedding Viewing Party -passit kaulaan (ja olin ihan mielissäni tästä muistosta). Alueella oli telttoja, joissa ilmeisesti oli tarjoiluakin, mutten kehdannut lähteä sinne ilman juhlavaatteita. Parhaiten pukeutuneet olivat varustautuneet onnittelukylttien kanssa ja saapuneet todella aikaisin paikalle.

Alue kuhisi tv-kameramiehiä ja toimittajia. Taivasta vartioivat helikopterit, jotka eivät liikkuneet yhtään (en ole tiennytkään aiemmin, että ne voivat pysytellä samassa kohdassa ilmassa pitkään).

Taas sain yhden todisteen siitä, että Amerikassa on leikkimielistä ja ihanan hullua väkeä. Nämä juhlat olivat vain yksi lukuisista hääkatsomoista, joita eri puolilla New Yorkia järjestettiin. Ihmisiä oli kehotettu pukeutumaan hääpukuihin ja look-alike-pareista laitettiin etsintäkuulutuksia jo viikkoja etukäteen. Parhaimmista hääjuhlista sai pulittaa tuhansia dollareita, jos mieli viettää hääyön hotellisviitissä (aika kätevää se olisikin ollut aikaeron aiheuttaman ajankohdan huomioon ottaen). Ei voi muuta sanoa kuin, että täällä osataan tuotteistaminen ja heittäytyminen!

Katselin tunteroisen meinikejä ja lähdin takaisin kämpille putkitelkkarini ja Facebook-kisakatsomon pariin, koska allergisen nuhan takia ei ollut mitenkään voittajaolo. Kuninkaallisen suudelman jälkeen jatkoin unia puolille päiville saakka, koulu alkoi vasta iltapäivällä.

Sellainen oli kokemukseni kuninkaallisista häistä New Yorkin Times Squarelta. Newyorkereiden leikkisyydellä mekin poksautimme illalla maljat Harrylle ja Meghanille omassa kuninkaallisessa hääkatsomossamme ja samalla nappasimme Finnairin suorat lennot 393 eurolla Isoon Omenaan syyskuulle!! Koskaan ei voi käydä liikaa inspiroitumassa tuosta maailman mahtavimmasta kaupungista ja sen luovista hulluista. 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ps. Jos haluat saada 50 State Puzzle ja Stilettikorkokanta –blogeihini tekemät kirjoitukset kootusti sähköpostiin, tilaa kerran kuussa ilmestyvä uutiskirje tästä.

Seuraa taivaltani myös Instagrammissa @ulletin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply piyya maanantai, 21 toukokuun, 2018 at 16:38

  Eihän sille mitään voi, useassa meissä taitaa asua pieni prinsessa 😉
  Kununkaalliset häät vaan tuo pientä luksusta meidän ”pikku” prinsessojen arkeen.
  Ihania muistoja sinulla 🙂

  • Reply ulla50 tiistai, 22 toukokuun, 2018 at 21:01

   Aivan niin, hyvin sanottu! Mussa ainakin asuu pieni rinsessa =) Kiitti taas kivasta kommentista!

  Leave a Reply