HELPOIN JA HALVIN TAPA KOKEA GRAND CANYON – EIPÄ OO KALLISTA

Grand Canyon, tuo yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä, ei paljon esittelyjä kaipaa. Jos tämä majesteetillinen nähtävyys on bucket listillasi ja vielä mietit, miten se olisi saavutettavissa, niin tässäpä kuuluu minun vinkit. Grand Canyonilla käyminen on ehkä helpompaa ja halvempaa kuin arvasitkaan!

1. Varaa lennot Las Vegasiin

Nopein ja edukkain tapa matkustaa lähelle Grand Canyonia on lentää Helsingistä yhdellä vaihdolla Las Vegasiin. Esimerkiksi Norwegianin lennot Vegasiin ensi talvikaudelle ovat tällä hetkellä saatavilla halvimmillaan 423,90 eurolla.

2. Valitse Grand Canyon West Rim

Grand Canyon ei ole nähtävyytenä mikään Disneyland, jossa voi asua kaiken keskellä viiden tähden hotellissa. Kanjonit on koettavissa usealta eri reunalta (eli rimmiltä), jotka ovat etäällä toisistaan. Kyseessä on todella valtava, huimat 400 kilometriä pitkä luonnonnähtävyys, jonne on pitkä matka vähän kaikkialta. Esimerkiksi pelkästään pohjois- ja eteläreunan välinen etäisyys on 200 mailia, joka tarkoittaa näissä maisemissa 3-4 tuntia autoilua. Las Vegasista käsin Grand Canyon on kuitenkin mahdollista kokea päiväselti, kun valitsee West Rimin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Grand Canyon West Rim on Hualapai-heimon ylläpitämä ja alueelle päästäkseen tulee maksaa pääsymaksu

Kävimme Grand Canyon Westillä viime joulukuussa ja tykkäsin kokemuksesta kovasti. Maisema villin lännen aavikkomaisemien halki oli unohtumaton. Plussaa toivat myös matkalla nähdyt lukuisat joshua-puut (oh, kuinka rakastan niitä!)

Hooverin padon aiheuttamien ruuhkien takia saavuimme perille Grand Canyonille vasta juuri parahiksi auringonlaskun aikaan ja ehdimme ottaa haaveilemamme kuvat. Olemme olleet naimisissa mieheni kanssa 15 vuotta ja Grand Canyon tarjoili mitä parhaat setit tällaisten vuosipäiväkuvien ikuistamiseen.

Varsinainen Joshua Treen kansallispuisto sijaitsee 600 kilometrin päässä Grand Canyon Westiltä, mutta matkalla kanjoneille pääsee ihailemaan yksittäisiä puita

Grand Canyonin nähdäkseen joutuu siis istumaan autossa useita tunteja, jollei valitse helikopteriretkeä, joita on tarjolla Las Vegasista. Itselläni ei ole tästä kokemusta, mutta Kohteena maailma -blogissa on hyvä raportti tästä vaihtoehdosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olemme käyneet aiemmin myös South Rimmillä, mutta tuo kohde vaati reitin suunnittelun niin, että majoittuminen tapahtui Flagstaffissa ja pitkiä ajo-osuuksia oli paljon. Varteenotettava vaihtoehto tämäkin ehdottomasti, kuten myös North Rim, mutta kannattaa huomioida, että pohjoisreuna on auki vain toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin.

Lue Seven Seas -blogin vinkit päiväretkelle West Rimmille

 3. Hyödynnä Las Vegasin edulliset majoitusyöt

Jos etsitään helpointa ja halvinta tapaa käydä Grand Canyonilla, niin tukikohtana kannattaa pitää Las Vegasia, jossa hotellihuoneita on saatavilla tosi edullisesti etenkin arkipäivisin. Esimerkiksi joulukuun alussa viikko neljän tähden hotellissa on tarjolla hintaan 182 € sisältäen verot, buffetaamiaisen, internetin ja ilmaisen peruutusoikeuden. Flagstaffissa joutuisi puolestaan pulittamaan samaan aikaan 665 € neljän tähden hotellista ilman aamupalaa.

I do I do I do – to the moon and back

Yhteenveto

Kuvitteellinen kahden hengen matka Grand Canyonille sattumanvaraisesti valittuna ajankohtana 3.-10. joulukuuta 2018 olisi mahdollista toteuttaa seuraavasti:

 • Lennot: 423,90 € (Norwegian Helsinki-Las Vegas-Helsinki)
 • Majoitus 4 tähden hotellissa 182 € / 2 = 91 € (Westgate Las Vegas Resort & Casino / Hotels.com)
 • Autovuokra päiväksi (Toyota RAV4 tai vastaava): 50 € / 2 = 25 € (Rental Cars)
 • Pääsymaksu Grand Canyon Westille: 36 € (Hualapai-heimolle)

Yhteensä 575,90 €

Miltä kuulostaa? Yllättikö hinta? Täytyy myöntää, että itseni se oikeastaan yllätti. Aika halpaa vai mitä! Ideaaleinta ei tietenkään ole lähteä noin kauas maailman ääriin vain viikoksi, mutta mahdollista se on. Lisäksi viikossa ehtii a) joko ottaa Grand Canyonia haltuun laajemmin kuin tuollaisen pikavisiitin merkeissä, joka meillä joulukuussa oli, tai b) koluta muitakin lähistön nähtävyyksiä, joita noilla suunnilla riittää.

Mitä mieltä olette tällaisista vinkkipostauksista? Jatkoon? Ei jatkoon?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Ps. Jos haluat saada 50 State Puzzle ja Stilettikorkokanta –blogeihini tekemät kirjoitukset kootusti sähköpostiin, tilaa kerran kuussa ilmestyvä uutiskirje tästä.

Seuraa taivaltani myös Instagrammissa @ulletin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Piyya sunnuntai, 13 toukokuun, 2018 at 22:37

  Ootte kyllä ollut just eikä melkein oikean aikaan paikalla. Ihanat ja upeat värit taivaalla.
  Noissa maisemissa on hyvä muistaa kuka onkaan se to the moon and back tyyppi elämässä.

  • Reply ulla50 maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 23:14

   Joo saavuttiin kyllä tosi hyvään aikaan perille, vaikka autossa meinattiin vähän stressata et kuinka meidän aikataulun käy ruuhkan takia. Ei tullut liian kiire, vaikka pidempäänkin tietty ois noita maisemia katsellut ennen ku tuli pimeä.

   <3

 • Reply Sanna I Seven Seas sunnuntai, 13 toukokuun, 2018 at 23:15

  Ihania pusukuvia ja tunnelma teillä ollut tuolla <3

  ps. Kiitos linkkauksesta blogiini. Tulipa mukavia muistoja mieleen meidänkin viime reissusta Grand Canyonille.

  • Reply ulla50 maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 23:16

   Hihii kiitos vaan! Oli ihana retki kanjoneille.

   Sun blogista oli paljon iloa tonne menoa suunnitellessa. Varmasti hyvin palas sen postauksen myötä sullekin muistot mieleen. Se oli tosi hyvin laadittu postaus ja niin ihanat kuvat sielläkin.

 • Reply ARIZONAN KUUMIMMAT NÄHTÄVYYDET - 50 State Puzzle sunnuntai, 10 kesäkuun, 2018 at 19:50

  […] monipuoliseksi ja mielenkiintoiseksi osavaltioksi. Muita osavaltion huippunähtävyyksiä ovat mm. Grand Canyon, Sedona, Monument Valley, Hooverin pato, Phoenixin kaupunki sekä villin lännen kylä Tombstone. […]

 • Reply Kirsi perjantai, 13 syyskuun, 2019 at 10:13

  En tiedä luetko enää tätä kommenttia kun tulee yli vuosi julkaisun jälkeen, mutta yrittänyttä ei laiteta. Kiitos hyödyllisestä ja innoittavasta kirjoituksesta! 🙂 Sitä olen monesti miettinyt, että miten bensat nuihin vuokra-autoihin? Varmaan pitää itse maksaa, mutta kuinka kallista bensa on tuolla päin, paljonko esimerkiksi teillä meni bensoihin?

 • Leave a Reply