Suomen suurin matkablogiyhteisö

PIENI OPAS FLORIDAN RANNOILLE – MITÄ HUOMIOIDA PARATIISISSA?

Kesti melko kauan ennen kuin matkustin Floridaan ensimmäisen kerran. Ajattelin pitkään, että esimerkiksi New Yorkissa ja Kaliforniassa on paljon siistimpää kuin Floridassa, josta minulla tuli lähinnä eläkeläiset ja Evergladesin jättikäärmeet mieleen. Mutta siitä saakka kun vihdoin vuonna 2013 saavuin eteläiseen Floridaan ensi kerran, alkoi suunta kääntymään sunshine staten puoleen yhä uudestaan ja uudestaan.

Kävi ilmi, että turkoosien vesien Florida onkin  t ä y d e l l i n e n  lokaatio rantaihmiselle. Ja mikä hämmentävintä vasta Floridassa tajusin, että minä olen rantaihminen. Löysin suppailun ja sen tunteen kuinka voi tuntea itsensä kauniiksi aivan hikisenä ja hiekkaisena. Elämäntyylini ja -arvot kokivat turkoosin pesun, jonka jälkeen kaikki on ollut toisin!

Floridan vaikutus näkyy nyt kotimme merellisessä sijainnissa Suomessa, sisustuksessa, työuran muotoutumisessa ja jopa uudessa yritysilmeessäni. Joten melkoinen paikka tuo Florida siis on, kannattaa varoa!

On rantoja ja rantoja

Toiset tykkäävät koskemattomista luonnonrannoista, toiset hyvin hoidetuista täydenpalvelun rannoista. Floridasta löytyy näitä molempia sadottain, onhan noin Suomen mittainen osavaltio yhtä rantaa sekä Atlantin että Meksikonlahden puolella.Omat suosikkirantani löytyvät Miami Beachiltä ja Naplesista. Ensin mainittu on täydellinen auringonnousun aamulenkkeilijöille, jälkimmäinen auringonlaskun ihailijoille.

Auringonnousut ovat taionomaisia Miamissa. Aikaeron vuoksi Floridassa on helppoa olla aamuvirkku ja ehtiä rannalle todistamaan päivän ensisäteet

Miami Beachin Lummus Parkin ranta kuuluu todennäköisesti maan ellei maailman parhaiten hoidettujen biitsien joukkoon. Joka aamu työntekijäarmeija pitää täällä huolen, että roskat on kerätty ja hiekka lanattu täydelliseksi lenkkeilöitä ja auringonottajia varten. Erilaistet hiekan kovuudet eri tarkoituksiin, totta kai – eihän se nyt ole kiva, jos lenkkarit täyttyvät hiekasta lenkillä tai jos aurinkoa joutuu ottamaan liian kovalla sannalla.

Lummus Parkin rannalla aurinkotuoleja vuokrataan samoista kopeista, joista voi hankkia snacksejä ja virvokkeita. Rannalle on ok mennä myös oman pyyhkeen kanssa, sillä kyseessä on yleinen ranta, joka on koko mitaltaan kaikille avoin. Vesiurheilumahdollisuudet ovat monipuoliset: Miami Beachillä keskitytään olemisen keveyden saavuttamiseen maassa merellä ja ilmassa – kukin vain valitkoot itselleen sopivan vaihtoehdon!

Suosittelen muuten ottamaan sellaisen hotellin alueelta, jonka lomakeskusmaksuun kuuluu aurinkotuolit rannalla. Tuolivuokra päiväksi ei ole ihan ilmainen, joten tässä lomakeskusmaksulle saa hyvin vastinetta. Jos Miami Beachillä haluaa majoittua maailmankuulun art deco -alueen ytimessä, valinta on silloin South Beach.

Onko Floridassa haita?

Hoidetut rannat ovat huolettomia kaukaa tulevalle matkailijalle, sillä hengenpelastajat tarkkailevat vedessä olijoita ja kertovat mikä meren status ko. päivänä on. Näillä rannoilla ilmoitetaan selkeästi onko vesissä meduusoita tai keihäsrauskuja (stingrays) ja kuinka voimakkaat aallot ja virtaukset ovat. Itselläni turvallisin olo on ollut juuri Miami Beachin kirkkaissa vesissä. Täällä en ole törmännyt muihin kuin pikkukaloihin vedessä.Floridan rantojen kunkkujen joukkoon kuuluvat sympaattiset pelikaanit

Naplesin rannalla olen nähnyt usein delfiinejä, joten ei kannata saada sydäriä evän pilkistäessä turkoosista merestä, se on todennäköisesti vain suloinen Flipper! Mutta on totta, että Floridassa on myös haita.

Viime vuonna uutisoitiin, että hai oli purrut miestä 15 kilometriä Miami Beachiltä pohjoiseen. Tiettyyn aikaan vuodesta hait myös vaeltavat laajoina parvina ja ylittävät silloin yleensä uutiskynnyksen, niin hurjasta näystä on kyse. Hain hyökkäyksiä tapahtuu Floridassa kuitenkin aniharvoin, joten sen takia ei kannata missään tapauksessa jättää menemättä veteen! Minua ei ole ikinä hait pelottaneet hetkeäkään Floridan matkoillamme. Pidän esimerkiksi auringossa palamista paljon olennaisempana huolenaiheena.

Naplesin paratiisiranta Meksikonlahden puolella

Jos merellinen Florida kiinnostaa, tsekkaa myös nämä vanhemmat kirjoitukseni:

Postauksia löytyikin melkoinen liuta, yllä vain muutama nosto. Oli hauska palata vanhoihin kirjoituksiin ja nähdä mikä vaikutus Floridalla tosiaan on ollut siihen, että elämämme on muotoutunut juuri tällaiseksi kuin se nyt on. Pitäisikin ehkä koostaa joskus aikajana vaiheista vanhojen postausten perusteella… tosin kiinnostaisikohan se ketään muuta kuin minua itseäni?

Pitkälle on tultu noista ajoista, jolloin tämä hetki oli tuntematonta tulevaisuutta. Missähän sitä ollaan taas viiden vuoden päästä? Jännää!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Piyya sunnuntai, 6 toukokuun, 2018 at 19:35

  Sunnuntai tuli ja uusi ihana kirjoitus sinulta ?
  Seuraavaa sunnuntaita taas odotellessa !

  • Reply ulla50 sunnuntai, 6 toukokuun, 2018 at 20:44

   Voi että kiitos ihanasta kommentista! <3 <3 <3 Niin kiva tehdä postauksia, kun saa tällaista palautetta.

 • Reply Inka lauantai, 12 toukokuun, 2018 at 07:09

  Ah, Florida! Siitä osavaltioata mieleen tuleva onnellisin muisto on vuoden 2011 road tripiltä (joka muuten on toistaiseksi ainoa kerta kun oon Floridassa päässyt käymään) kun matkan alkajaisiksi käytiin heittämässä talviturkit Cocoa Beachilla. Ai että oli ihanaa! Siellä oli kuulemma myös pelikaaneja, mutta koska lasit oli uintihetkellä muualla kuin päässä, jäi ne näkemättä. Se on kyllä ollut yks mieleenpainuvimpia uintikertoja.

  Tässähän alkaa Floridakin kiinnostamaan, apua!

  • Reply ulla50 sunnuntai, 13 toukokuun, 2018 at 22:51

   Nuo reissumuistot on kyllä niin parasta pääomaa mitä voi rahoilla hankkia. Ja siis selkeesti sää tarviit lisää kertoja Floridaan! En kadu yhtään tätä Florida-kuumeen nostatusta 😀 Se on vaan sun parhaaksi hihii! <3

 • Reply Tuure Paksuniemi sunnuntai, 3 marraskuun, 2019 at 17:55

  Matkustan Melbourneen, pikkukaupunkiin Floridan itärannikolla, Orlandosta kaakkoon. 2020 keväällä sinne.
  Millaista siellä on? Mitä on otettava etukäteen selville ko. paikkaan mentäessä?

 • Leave a Reply