Suomen suurin matkablogiyhteisö

AMERIKKA-MATKABLOGIN UUSI KAUSI ON TÄÄLLÄ!

”Se on sitä hommaa, mikä on aina pysynyt.” – Cheek

Amerikassa reissaaminen on ollut suuri mielenkiintoni kohde aina ensimmäisestä New Yorkin matkasta alkaen ja on sitä edelleen nyt 12 vuotta ja kuusitoista Jenkki-reissua myöhemmin.

Välillä olen löytänyt itseni miettimästä, että onko tällainen intohimo kelvollinen intohimoksi – oikeita ja mallikkaita intohimojahan olisivat paremminkin esimerkiksi kitaroiden rakentaminen omin kätösin, sotahistoriasta kertovien mikrofilmien pyyteetön järjestely kansallisarkistossa tai ötököiden keräily Pudasjärven metsissä uuden luonnonlääkkeen löytämiseksi.

Mutta sitten olen kelannut, että kyllä kai Amerikan matkailu voidaan kelpuuttaa intohimoiksi siinä missä mikä muu tahansa. Missään ei tietääkseni ole virallista anti-intohimolistausta, joka poislukisi tämän.

Joten tosiaan, miksi haaskata hyvää intohimoa, jos sellainen on sattunut kohdalle? Päinvastoin, vaivalla suunnitellut ja rakkaudella toteutetut matkat varmaan kannattaisi koittaa säilöä talteen mahdollisimman hyvin.

Vanhuutenikin voisi sitten olla dementian kohdalle sattuessa kuin Drew Barrymoren muistisairaalla roolihahmolla leffassa Aina eka kerta. Voisin aloittaa päiväni lukemalla matkoista aina uutena ihmeenä joka päivä ja olla onnellinen.

Ja no, ehkäpä reissukertomuksille ja -vinkeille muutakin käyttöä löytyy.

Kertomukset eivät kuitenkaan itse kerro tai kirjoita itseään vaan ne täytyy tuoda blogiin, tuolle nykyaikojen yhteiselle iltanuotiolle, päättäväisyydellä. Koska tämä matkakertomusten säilöntäpaikka on uinunut tuumaustauolla ja suunnitelmallisuutta ei ole ollut, toteutuneiden reissujen onnenhetkistä vain pieni osa on tullut taltioitua viime vuosina.

Hiljattain Stilettikorkokanta-blogissani tilannetta pohtiessani tulin lopputulokseen, että palautan 50 State Puzzlen henkiin ”sunnuntai-editiona”. Jaan joka viikko jonkun mieleen painuneen tai ehkä suunnitteilla olevan seikkailun Amerikan ihmemaasta täällä. Kokoan lisäksi postaukset noin kerran kuukaudessa uutiskirjeeksi, jotta blogia voi halutessaan seurata myös sitä kautta. Tilaa uutiskirje tästä.

Tavoitteenani on koota postausarkistoa eri puolilla Amerikkaa sijaitsevista hienouksista järkevästi löydettävään muotoon. Moni omista matkaunelmistani on toteutunut muiden kokemuksista inspiroitumalla ja oppimalla, joten haluan olla jatkamassa tätä yhteisen jakamisen kulttuuria. Toivottavasti onnistun siinä niin, että siitä on iloa sekä itselle että teille.

Loppuun muutamia kohokohtia Amerikasta kahdelta viime vuodelta:

★ Jäätelönmakuinen pastelliunelma, Museum of Ice Cream, löytyi pari viikkoa sitten Miami Beachiltä. Tämä insta-kelpoinen viileä näyttely kiertää parhaillaan eri puolilla Yhdysvaltoja – kannattaa tsekata, jos osuu omalle reissupaikkakunnalle.

★ Etelä-Floridasta on tullut minulle kuin toinen kotipaikka sinne suuntautuneiden reissujen ja työharjoittelujen myötä. Haluan palata näille Naplesin hulppeille kaduille kävelemään vielä monta kertaa. Kuten myös Miami beachille ja Key Westiin. Niin ihania seutuja kaikki!

New Yorkin kaupunkiloma muuttuu vielä normaaliakin täydellisemmäksi, kun siihen yhdistää Hamptonsin viinitiloineen. Hamptons ja Long Islandin päässä sijaitseva Montauk tulivat minulle tutuksi, kun ystäväni asui siellä. Kuvan Wölffer Estate Vineyard löytyy Sagaponackin kylästä Southhamptonista. 

★ Roadtrip-maisemien aatelia minun makuuni tarjoilee Joshua Treen kansallispuisto Los Angelesin ja Palm Springsin välimaastossa. Kaliforniaan on hyvät lentoyhteydet ja sieltä voi kruisata eri luonnonihmeiden äärelle helposti. Voi että, tähän hommaan jää niin koukkuun!

★ Saguaro-hotellissa ja Palm Springsissä joulun viettäminen oli yhden suuren unelman täyttyminen minulle viime vuonna. Sisämaassa sijaitsevassa Palm Springsissä on talvikuukausinakin mukavan lämmintä päivisin. Kesällä mittari nousee jopa 50 asteen lukemiin. Vähän eri säätilat siis, kun täällä meillä…

★ Jos on kunnoltaan enemmän sunnuntaikävelijä kuin himourheilija (kuten eräs…), haikkailu Honolulun Diamond headille takaa voittajafiilikset viidentähden maisemissa ilman sydänkohtausvaaraa. Bongasimme vuonna 2016 lennot Havaijille alle 400 eurolla ja karkasimme marraskuun ankeudesta näihin maisemiin. Never forget! 

★ Honolulusta lensimme viikoksi Mauille uimaan, snorklailemaan ja suppailemaan. Veneretki Molokini-kraaterille on yksi hienoimmista kokemuksista ikinä.

Seven Seas -blogia pitävä, Los Angeles -ekspertti Sanna, on saanut minut intoilemaan aamukävelyistä ja kaupunkihaikkailusta matkoilla. Hollywoodin Runyon Canoyn on täydellinen reippailupaikka Losin sisämaassa.

★ … ja Manhattan beachin ohi kulkeva pitkä rantakatu on puolestaan täydellinen meren äärellä reippailuun. Elämyksellistä liikuntaa – tätä harvoin kuuluu minun suustani… 😀

★ Ikuisena kohokohtana minulle toimii New York City. Olin vuosia haaveillut, että pääsisin New Yorkiin joskus muotiviikkojen aikaan, ja vuonna 2016 tuo unelma toteutui. Pääsin pukemaan malleja muotinäytökseen. New Yorkissa kaikki on mahdollista!

Tässä siis muutamia nostoja, jotka nyt nousivat minulle mieleen. Lisää reissujuttuja luvassa täällä ensisunnuntaina. Toiveita ja palautetta otetaan mielellään vastaan.

Koostin muuten hiljattain artikkelin edellä mainittuihin onnenhetkiini liittyen SAM magazineen. Jutun pääsee lukemaan tästä. Ensi viikkoon!

Tilaa uutiskirje tästä >

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Piyya sunnuntai, 29 huhtikuun, 2018 at 20:59

  Ihanaa nähdä näin upeita kuvia Amerikasta ja innostunutta kirjoitusta. Odotan jo seuraavan sunnuntain postausta. Amerikka ei ole millään lailla houkutellut minua ? Monet ystävistäni sanovat, että lähde New Yorkiin, tutut rakastamaan sitä. Löydän itseni kuitenki aina uudestaan ja uudestaan Euroopan kaupungeista ja Välimeren rannoilta. Sinun kuvat sai kyllä minut jo haltioitumaan ?

  • Reply ulla50 maanantai, 30 huhtikuun, 2018 at 00:18

   Voi miten sait hyvän mielen tällä kommentilla, kiitos Piyya! 🙂 Maailmassa on kyllä niin paljon ihania paikkoja, että ymmärrän hyvin tuon, että löydät itsesi aina uudestaan ja uudestaan Euroopan helmipaikoista. Munkin tekisi mieli matkustaa joka kesä Kreikkaan ja Italiaan (noiden Amerikan helmien lisäksi).

   Onpas kyllä hienoa, että kuvat teki tuollaisen vaikutuksen, wau kiitos 🙂

 • Reply ananas2go sunnuntai, 29 huhtikuun, 2018 at 21:51

  Iloa ja intoa! Sunnuntaisin on varmaan hyvä postaustahti ja monilla lukijoilla aikaa.

  Näitä hetkiä on ihana seurata.

  • Reply ulla50 maanantai, 30 huhtikuun, 2018 at 00:19

   Kiitos ihanasta kannustamisesta! =) Hyvä kuulla, että tuo postaustahti vaikuttaa hyvälle. Tosi mukava kuulla, että näistä muistoista välittyy iloa myös sinne puolelle ruutua <3

 • Reply Inka maanantai, 30 huhtikuun, 2018 at 09:16

  Tervetuloa takaisin ja onnea meille siitä!! <3

  Odotan mielenkiinnolla tulevia tarinoita paitsi tietysti aiheen tiimoilta myös siitä syystä, että sinä, ystäväni Ulla Alakangas, oot ihan huikean hyvä kirjoittaja! Ihanan nokkelia sanamuotoja ja lauserakenteita löytyi tästäkin postauksesta jo niin monta, että suupielet nousi väistämättä hymyyn. Jo siitä syystä mutta tietenkin myös Amerikan vuoksi tuun lukemaan tätä blogia innolla ja hartaudella, jos en sunnuntaisin niin ainakin uuden viikon aluksi – ja mikä oliskaam parempi tapa aloittaa viikko kuin Amerikkahumussa?

  Ja tää intohimo, se on just hyvä! Se vie sut vaikka miten pitkälle, kuten on voitu jo todeta. Hyvä Ulla!!

  • Reply Ulla tiistai, 1 toukokuun, 2018 at 13:25

   Inka <3 <3 <3 Kylläpä tossa sun kommentissa oli paljon ihania sanoja, kiitos!! Oon ihan häkeltynyt kaikesta kehusta.

   Tuo suunnitelma aloittaa uus viikko Amerikkahumussa kuulostaa ihan sellaiselle, jonka voin kelpuuttaa. Ja intohimo on vienyt kyllä meitä molempia moneen, jota ei joskus oltais voitu ees kuvitella. Joten pidetään se! 😉

 • Reply lena maanantai, 30 huhtikuun, 2018 at 10:47

  Jeee kiva kun Amerikka-blogi tulee takaisin! Seuraillut sua Instassa ja Stilettikorkokannssa, ja oottelen innolla mitä täällä puolella tulee olemaan. Satuin just katsomaan Au Pairit Miamissa, ne maisemat <3

  • Reply Ulla tiistai, 1 toukokuun, 2018 at 13:28

   Kiitos paljon Lena! Tällaisten viestien jälkeen on niin kiva tulla takaisin pitämään vanhaa blogia uudestaan.

   Mulla on harmikseni jäänyt katsastamatta tuo Au Pairit Miamissa! Mutta noita maisemia onneksi pääsin ihailemaan paikan päällä hiljattain ja oon kyllä niin samaa mieltä sun kans <3 Voi vitsit, tulikin taas ikävä takas sinne Floridan värikylläyteen…

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... keskiviikko, 2 toukokuun, 2018 at 14:02

  Onpas kiva, että täällä taas tapahtuu. Olin innoissani löytäessäni tämän blogin vuosi sitten, mutta joudunkin heti pettymään, kun blogi ei ollutkaan enää aktiivinen. Onneksi laitoin kuitenkin varmuudeksi seurantaan.

  • Reply Ulla keskiviikko, 2 toukokuun, 2018 at 16:22

   Hyvä, kun laitoit seurantaan! Mukava tuottaa nyt sitten hyviä uutisia eikä pettymystä kuten viimes hih 😉 Kiva, että oot messissä!

 • Reply Ellu I. sunnuntai, 6 toukokuun, 2018 at 17:08

  Päivän paras uutinen ehdottomasti! Viimeisen neljän vuoden aikana on tullut tehty lomareissuja Jenkkeihin enemmän kuin kukkaro olisi sallinut ja aina uuteen kohteeseen mennessä olen palannut tämän blogin pariin hakemaan vinkkejä ja kokemuksia. Tuntuu, että kaikki muut lomakohteet paitsi rapakon takana olevat ihan blääh… 🙂

  • Reply ulla50 sunnuntai, 6 toukokuun, 2018 at 20:43

   Hihii kuulostaa tutulle tuo tilanne reissaamisen suhteen 😉 Ja voi vitsi – you made my day! Niin kiva kuulla, että tästä blogista on ollut hyötyä silloinkin, kun tämä on uinunut epäaktiivisena. Tää palaute antaa paljon innostusta jatkaa! Kiitos, kun jätit kommentin <3

  Leave a Reply