Suomen suurin matkablogiyhteisö

HELIKOPTERILENTO MANHATTANILLA – YLLÄTYS, JOKA JÄÄ MIELEEN

Tänä vuonna on koettu hautajaiset ja itketty monet itkut. Kun ajatus alkoi taas hieman luistaa kaiken sumun jälkeen, minulle oli selvää, että kesällä juhlitaan elämää ja rakkaani pyöreitä synttäreitä. Kunnolla. Perhe ja läheiset lähtivät mukaan Maken synttäriyllätykseen ja niinpä eräs tiistai-aamu New Yorkin matkallamme alkoi aika odottamattomalla tavalla. Yhdelle meistä nimittäin.

Makasin valveilla brooklyniläisen talon kellarikerroksessa. Kuuntelin lattian narahduksia ja mietin, että lähtivätkö äänet ystäviemme hiippailusta naapurihuoneessa vai yläkerran Airbnb-perheen aamutouhuista. Vihdoin en enää kestänyt ja lähdin hengitystä pidätellen huoneesta toivoen, ettei sankari vaan heräisi. Ja ei onneksi herännyt.

Hetkeä myöhemmin olimme kaikki kolme kaverusta ovella kahvitarjotin kädessä ja kajautimme ilmaan hääppi börtday to you -sävelet. Tarjottimella lepäsi kahvikupin ja muffinssin vieressä kortti, joka oikeuttaisi meidät nousemaan taivaalle helikopterin kyydissä samaisena iltapäivänä. Sankarini unenpöppöröinen ilme oli sekoitus säikähdystä, hämmästystä ja valmiutta käydä hyökkäykseen, jos väijytys olisi sellaista sorttia, johon pelastusalan ihmisen täytyy reagoida nopeasti!

Ei tarvinnut. Meitä nauratti.

manhattan_heliportIltapäivällä astelimme Manhattanin eteläkärjessä sijaitsevaan heliportiin. Edellisenä iltana olimme katselleet Manhattanin siluettia toiselta puolelta East Riveriä ja sankari oli heittänyt ilmoille, että ”pitäisikö mennä helikopterilennolle joku päivä?”. Johon minä kiireesti, että no se nyt on tosi kallista! 

Se on aika kallista. 18 minuutin lento maksoi noin 200 euroa per henki + helikopterikenttämaksu 35 dollaria. Kerran elämässä -yllätykseksi lento oli mitä mainion. Etenkin henkilölle, joka on haaveillut helikopterilentäjän urasta jo lapsena ja työskentelee nyt niiden parissa.

helikopterilento_manhattanilla_yllätysOstin lennon Suomesta käsin KILROYn kautta ja valitsin operoijaksi Zip Aviationin, josta ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Menimme heliportiin hyvissä ajoin, noin tuntia ennen aikaa, joka meille oli varattu. Meidän ei kuitenkaan tarvinnut odottaa lainkaan vaan pääsimme heti turvatarkastuksen ja tavaroiden lukkokaappiin laittamisen jälkeen ilmaan.

helikopteri_manhattanaaIMG_1060Ja tältä ilmassa sitten näytti:

vapaudenpatsas_ilmastaEnsimmäisenä kiersimme Liberty Islandin, jossa kohoaa New Yorkin kenties tunnetuin maamerkki, Vapaudenpatsas.

helikopteristaSamalla lennolla oli kanssamme muutama muu matkustaja. Kuvan tyttö näytti aika vaikuttuneelta näkemästään, kuten kaikki me.

manhattan_helikopteristaGround Zerolle on kohonnut uusi upea pilvenpiirtäjä, One World Trade Center, joka on New Yorkin korkein rakennus yli puolen kilometrin korkeudessaan.

newyorker1Minulle rakkain pilvenpiirtäjä näkyi myös helikopterista, the New Yorker. Asuin kevään 2011 New Yorkerin 17. kerroksessa.

lentäjäLentäjämme ohjasi helikopteria varmoin ottein ja kertoi samalla meille mielenkiintoisia faktoja kaupungista.

manhattan2Kaupalliset helikopterit eivät pääse lentelemään pilvenpiirtäjien keskelle vaan reitit kulkevat Hudsonjoella.

central_park_ilmastaMeidän lentomme ei ollut lyhin tarjolla oleva vaihtoehto, joten ehdimme käydä myös Central Parkin korkeudella ja sen pohjoispuolella. Näimme mm. Bronxissa sijaitsevan Yankee Stadiumin ilmasta käsin.

laskeutuminen18 minuuttia kului hujauksessa ja pian olimme jälleen Manhattanin eteläkärjessä. Kokemus oli ikimuistoinen. Oli ihana nähdä rakas kaupunki uudesta perspektiivistä.

– – –

Tällä hetkellä aika on rientänyt niin, että olemme koti-Suomessa ja pohjoisessa mökkeilemässä. Viikon päästä lauantaina juhlitaan lisää synttärisankariani Palm Springs -teemabileiden muodossa sukulaisten kanssa täällä. Kesä on kulunut suppaillen ja tulevaisuutta suunnitellen. Tämän päivän Hesarissa oli muuten juttua suppailu-harrastuksestamme. Syksylle on luvassa useita reissuja (mm. paluu New Yorkiin!) ja jännittäviä suunnitelmia. Bloggaamiseen on tulossa myös muutoksia. Nyt kuitenkin kesän viettoon ja muutaman viikon päästä sitten uusien juttujen kimppuun.

Ihanaa kesää kaikille! Juttujani voi seurailla snapchatista nimimerkillä ulletin sekä samalla nimellä myös instagramista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko Satonen keskiviikko, 3 elokuun, 2016 at 11:32

    Pääsikö helikopterilennolla jokainen matkustaja ikkunapaikalle vai joutuiko joku istumaan keskellä?

  • Reply Ulla keskiviikko, 3 elokuun, 2016 at 12:15

    Moikka! Se riippuu lennosta, että pääsevätkö kaikki ikkunapaikalle. Nuo operoivat 4- ja 6-paikkaisilla koptereilla ja on sattumaa mille lennolle pääsee. Meillä oli tuo 6:n matkustajan kopteri ja sinne istutettiin siten, että 3 perheenjäsentä istuivat rinnakkain, me istuimme heitä vastapäätä ja siinä oli vain kaksi istuinta ikkunoiden molemmin puolin. Kuudes matkusta pääsi eteen lentäjän viereen 🙂

  • Leave a Reply