Suomen suurin matkablogiyhteisö

4TH OF JULY | KALIFORNIA vs. NEW YORK

Minulla ja Yhdysvalloilla on yhteinen juhlapäivä aina heinäkuun neljäntenä. Liekö viehätykseni Amerikkaa kohtaan juontaa juurensa siihen, että nimipäivääni vietetään näin USA:n itsenäisyyspäivänä. Tänä vuonna juhlinta on kuitenkin mennyt omalta osaltani aivan penkin alle armottoman jetlagin vuoksi. 

Kahtena vuonna olen ollut pelipaikoilla juhlimassa tätä USA:ssa hyvin suosittua juhlapäivää. Vuonna 2013 koimme 4th of July -karnevaalitunnelman San Diegon Mission Beachillä ja seuraavana vuonna puolestaan New Yorkissa.

Mission Beachillä asuimme kaverin kaverin söpössä rantatalossa ja ilotulituksia katsottiin rantahiekalla illan päätteeksi.

aasUntitled-1aaIMG_8492aaIMG_8487aaIMG_8527aaIMG_8469aasssIMG_8473New Yorkissa saimme vinkin, että juhlallisuuksia kannattaa mennä seuraamaan Brooklyn Bridgen juurelle ja niinpä suuntasimmekin Brooklynin puolelle odottelemaan ilotulituksia. Perillä kävi ilmi, että tämä paikka oli tosiaan ”jokusen” muunkin ihmisen suosiossa.

baIMG_1868 baIMG_1901 baIMG_1918 baIMG_1919baIMG_1988

Missä on paras 4th of July -tunnelma?

4th of Julyn kokeminen on yksi asia, joka Amerikassa kannattaa kokea. Juhlintapaikka kannattaa kuitenkin valita sen mukaan, että minkälainen reissaaja on. Manhattanin kaduilla juhlintaa ei välttämättä hirveästi huomaa, ellei lähde erikseen sitä hakemaan. Mutta siellä missä juhlitaan, porukkaa on kuin pipoa! Jos massat ahdistavat, kannattaa suunnata kokonaan toiseen paikkaan.

Mission Beachin kaltaisissa rantakaupungeissa juhlinta keskittyy luonnollisesti rannalle. Meidän kohdallemme sattui June Gloom -päivä, jolloin rantakaistale oli pilvien peitossa, vaikka lämmintä piisasi. Rantaelämä on kuitenkin aina rantaelämää, joten jos onnistut löytämään majapaikan meren läheisyydestä, suosittelen nappaamaan paikan!

Itse valitsisin seuraavaksi 4th of Julyn juhlintapaikaksi jonkin pienen kaupungin, jossa ohjelmaan kuuluisi paraati, jota keräännytään katsomaan tien laitoihin. Amerikkalaiset rakastavat paraateja ja heiltä löytyy käsittämättömät varustelut retkituoleista valtaviin kylmälaukkuihin ja telttoihin, jotta ulkoilmajuhlia ei tarvitse viettää kuivin suin ja epämukavasti. Kaupasta vielä sini-puna-valko-koristeet messiin, ja juhlinta on valmis!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Inka tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 08:59

  Ihanaa itsenäisyyspäivää ja tietty nimipäivää Ulletin, vaikkakin näin päivän myöhässä! Mulla on vaan yks July 4th -kokemus Amerikasta, ja siitäkin on jo viis vuotta aikaa! Se vietettiin Losissa Griffith Parkissa, ja oltiin kyllä ihan taatusti väärässä paikassa kun ei nähty raketin rakettia. Ehkä päästään vielä pian korjaamaan tämä erhe, kun täytyyhän sitä nyt saada kunnolliset itsenäisyyspäiväjuhlinnan kokemukset myös Amerikoista!

  Tsemppiä jet lalgiin!! <3

 • Reply ulla50 tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 10:58

  Kiitos Inka! =) Nyt vastaan tähän kommenttiin heti edellisestä viisastuneena! (Hyvä, kun annoit mulle sitä palautetta, niin oon laittanut kaikki rästihommat ruotuun kuule 😀 <3 ) Mutta palataksemme 4th of Julyyn, niin onneksi vietitte sitä eilen asianmukaisesti! Näytti kyllä ihanalle se purjehdusretki. Luulenpa, että koet vielä monta 4th of Julyä Amerikassa, ehkä siellä teidän sukulaisten luona. Selkeesti tuon päivän suhteen pitää olla suunnitelmallinen, että osuu oikeaan paikkaan. Aika yllättävää, ettei Griffithissä oo näkyny edes ilotulituksia :O Jos mekään ei ois tietty, että on 4th of July niin Manhattanin kaduilla sitä ei ois kans välttis edes huomannut. Pitänee siis tehdä aina tutkimusta, että mihin kannattaa mennä juhlimaan. Siis yhden kaupungin sisälläkin. Parastahan on tietty, jos on paikallista seuraa.

  Kiitos toivotuksista! Mää oon herännyt viideltä niin oon saanu ihan hulluna aikaiseksi jo klo 11 mennessä! Pitäisköhän sittenkin säilyttää tämä rytmi? 😉

 • Reply Heidi / Auringon alla tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 11:23

  Myöhästyneesti hyvää nimipäivää! Mä oon viettänyt 4th of Julya paikan päällä kolmesti: kahdesti Losissa ja kerran Iowassa, kauan kauan aikaa sitten. Iowasta muistan sen, että meidän pikkukylillä ainakaan meidän isäntäperhe ei juhlinut muuten, kuin katsomalla kylän ilotulituksen. Ilta oli kuuma kuten yleensä ja oli ihan säkkipimeää, joten ilotulitus oli sinällään kyllä hieno (siellä maissipeltojen keskellä kun asuttiin, joten ei siellä mitään kummempia sirkushuveja ollut yleensäkään). Losissa ollaan oltu 2013 ja 2015 ja molemmilla kerroilla Santa Monicassa, tai lähdetty kävelemään Venicestä rantaa pitkin Santa Monican laiturille. Rannalta näkyy ilotulitukset hyvin ja siellä on aina juhlameininkiä, vaikka sää ei olis mikään paras (niin kuin viime vuonna).

  • Reply ulla50 keskiviikko, 6 heinäkuun, 2016 at 09:23

   Kiitos Heidi! Ja onpa siistiä, että oot päässyt kokemaan 4th of Julyn noin monta kertaa! Katsoin just kaverin snäppejä 4th of Julyn ilotulituksista Losin suunnilta ja olihan se upea. Kesti kuulemma puoli tuntia! 😀

 • Reply Veera A/ Kaukana Kotona tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 17:40

  Medän 4th of July meni mukavasti rannalla. Yritettiin välttää ryysistä ja ruuhkia ja suunnattiin San Diegosta pohjoiseen Oceansiden kupeeseen, Camp Pendletonin tukikohtaan rannalle. Ajateltiin, että siellä olisi vähän hiljaisempaa, kun rannalle pääsee vain military ID:ta näyttämällä. Väärässä oltiin. Siellä oli ihan omat festarit käynnissä ja tunnelma kuin spring break -bileissä. Mutta oli meillä silti kivaa. Suunnattiin kotiin jo reilusti ennen ilotulituksia, sillä muuten oltaisiin oltu kotona vasta aamulla. San Diegon Big Bay Boom -ilotulitus on kuulemma isoin Mississipin länsipuolella, mutta niin ovat myöskin ruuhkat.

  • Reply ulla50 keskiviikko, 6 heinäkuun, 2016 at 09:26

   Hei huippua kuulla teidän itsenäisyyspäivästä! Haha, amerikkalaiset osaa selvästi laittaa bileet pystyyn joka paikassa! Harmi nuo ruuhkat. Jotenki tylsää ajatella, että niiden ehdoilla pitää mennä. Mutta niinhän se monesti on siellä. ”Big Bay Boom” kuulostaa kyllä melko osuvalle nimitykselle tuosta ilotulituksesta…

 • Reply Lahja perjantai, 8 heinäkuun, 2016 at 15:00

  Oon viettänyt kaksi 4th of Julya jenkeissä, toisen veneillen kavereiden kans Lake Superiorilla ja toisen jonkun länsirannikon pikkukaupungin rannalla ilotulitusta katsellen. Jäätiin kyl varusteluissa jälkeen kaikille paikallisille, ei tainnu edes istuinalusia olla mukana, jotain eväitä vaan, mutta mukavaa oli silti katsella autenttista menoa.

  • Reply Ulla tiistai, 12 heinäkuun, 2016 at 00:02

   Moi! Olipas kiva kuulla sun kokemuksista. Voin hyvin kuvitella, että varustelussa on jäänyt kakkoseksi paikallisten kans ;D Kiitti kommentista, Lahja!

 • Reply Sanna maanantai, 11 heinäkuun, 2016 at 23:09

  Oi ihmettä kuinka upea kuva tuosta Brooklyn Bridgestä hämärässä valoineen onkaan ? JUST tuollaisena tahtoisin sen livenä joskus nähdä! Kuin taulu!

  • Reply Ulla tiistai, 12 heinäkuun, 2016 at 00:04

   Kiitos paljon Sanna! =) Varppina jonain päivänä näätkin ton ”taulun” livenä! ”Jos on tahto, on keino”, se motto toimii. 😉 Tuo silta on kyllä aina auringonlaskun aikaan upea. Ei muuta kuin reissua suunnittelemaan!

  Leave a Reply