Suomen suurin matkablogiyhteisö

NEW YORK DAILY

Mitä New Yorkiin tulee, ei ole ollenkaan tavatonta, että joku kadulla tai metrossa puhkeaa yhtäkkiä laulamaan tai tanssimaan. Musiikki sinkoaa ilmoille kassiin kätketyistä näkymättömistä kaiuttimista ja esiintyjä saa taputukset ja dollarit pysäkkivälin mittaisen junashow’n päätteeksi. Setelin sujauttanutta kanssaihmistä saattelee perään God bless you –siunaukset.

Kokonainen globaali sukupolvi on varttunut katsoen tv-sarjaa, joka kertoo Kaupungista yhtä paljon kuin päähenkilöiden elämästä itsessään. Tuo kaupunki on keltaisia takseja, taivasta hipovia taloja, kekseliäästi laitettuja kauppoja ja ravintoloita.

Kalleuttaan kimaltelevissa tavarataloissa merkkikengät ovat esillä kuin picassot taidegalleriassa. Ja eräällä nahkaisella sohvalla istuu designer auttamassa asiakkaita kenkien sovittamisessa pienenä, upeana ja televisiosta tuttuna. Kuulen myyjän päivittelevän, että vasta pari päivää sitten tuo designer, Sarah Jessica Parker nimittäin, oli laittanut Instagramiin kuvan, jossa houkutteli fanejaan shoppailemaan kanssaan Bloomingdalesille.

SJPJa niin se toimii New Yorkissa. Idolit ja tähdet tupsahtavat vastaan oikeassa elämässä tässä kaupungissa. Newyorkitaret kiiruhtavat tapaamaan esikuviaan hillitysti kiihkoilematta ja kirkumatta. Pieni määrä tähtipölyä lähtee kotiin mukaan shoppailijan ostoskassissa, jossa the kengät kehräävät kenkälaatikon suojassa pohjassaan designerin signeeraus.

AIMG_1632Ja sitten on Central Park. Tuo kaiken keskellä ylväänä seisova puisto, joka on kuin arvonsa tunteva kansallispuisto konsanaan. Korkeita kallioita, jykeviä puita, solisevia vesiä, pörröhäntäisiä oravia ja nappisilmin tuijottavia pesukarhuja, jotka tuntuvat tietävän oman söpöytensä.

Viikon aikana kävelimme lähes sata kilometriä New Yorkin katuja ja puistoja (iPhone mittaa sellaistakin nykyään). Kaiken se ottaa ja kaiken se antaa, oli välillä tunnelma niinä hetkinä, kun jalat eivät enää meinanneet kantaa ja hiki liimasi vaatteet vartaloon kiinni.

newyork2016_kesäOn pakko istahtaa alas pörssin portaille levähtämään ja katsomaan kadun vilinää antaen ajatuksen virrata vapaasti. Minne nämä kaikki ihmiset ovat menossa ja mistä tulossa. Bisnesmiehillä on kiire seuraavaan palaveriin, turistit ovat pysähtyneet ostamaan pretzelin ja limun katukojusta. Ilmassa tuoksuu sokeri.

Sitten saapuu nainen hoippuen teatraalisessa asussaan keskelle vilinää. Hänellä on menossa yhden naisen taideperformanssi, päättelen. Joku kysäisee minulta, että mikä naista vaivaa. Reaktiot vaihtelevat ja se varmaan juuri naista kiinnostaakin. Tai sitten ei. Onko taiteella agendaa?

newyork2016 nyc2016On tavallinen päivä New York Cityssä. Kadut ja pilvenpiirtäjät eivät enää hätkähdä vähästä. Sydämeni onneksi läikähtää edelleen kaupungin loputtomille metkuille. Tänne tiedän palaavani jälleen uudelleen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Inka tiistai, 21 kesäkuun, 2016 at 18:42

  Tää on ihan all over Study and the City again!!! Mikäs sen parempi tapa aloittaa aamu kuin lukemalla sun kuulumisia suoraan pallon toiselta puolelta maailman upeimmasta kaupungista. Ja voi moro mitä elämyksiä nää oot päässy siellä kokemaan, aivan uskomatonta! SJP!!! Voin kuvitella miten upea fiilis sillä hetkellä on täytyny olla.

  Ahhh, ihanaa, oon niin onnellinen sun puolesta!! <3

 • Reply ulla50 lauantai, 2 heinäkuun, 2016 at 01:37

  Aivan uskomatonta touhua minulta, että on kestänyt näin kauan vastata maailman ihanimpaan blogikommenttiin! Anteeksi. Vihdoin olen palannut taas tietokoneen ääreen ja toivottavasti saan asiat taas vähän paremmalle tolalle mm. blogin suhteen.

  Ihanaa, että postaus herätti sussa noita tunteita ja Study and the City -fiiliksiä myös =) Tuun lukemaan tän kommentin monta kertaa, koska tästä tulee niin hyvä mieli! Ja jep tuo SJP:n kohtaaminen oli kyllä taas uskomatonta. Keep dreaming ja asiat tapahtuu – se on vaan niin totta! =)

  Pus! Oli ihana nähdä eilen! <3

 • Reply YHTEENTÖRMÄYKSET MAAILMANTÄHTIEN KANSSA JATKUVAT - 50 State Puzzle maanantai, 24 syyskuun, 2018 at 22:08

  […] – Yhteentörmäyksiä maailmantähtien kanssa – New York Daily […]

 • Leave a Reply