Suomen suurin matkablogiyhteisö

HUOMENNA NEW YORK + LIEBSTER-HAASTE

Huomenna starttaa kahdeksas reissuni rakkaaseen New Yorkiin. Ja ei – innostus tai kaupungin hohto ei ole siellä käymällä vähentynyt. Päinvastoin, sydän lääpällään odotan taas jälleennäkemistämme. Kun on kuitenkin käynyt paikassa näinkin monta kertaa, on matkan fiilistely muuttunut ehkä hieman erilaiseksi. 

Minulla ei ole listaa paikoista, jossa on pakko käydä. Perillä näitä paikkoja varmasti tulee toki mieleen, mutta pääasiassa odotan vain sitä, että saan huolettomana kävellä kultaisen kaupungin katuja ja välillä poiketa dineriin tai kahvilaan. Koska lähdemme kaveriporukalla, odotan myös kovasti sitä, että mennään piknikille Central Parkiin ja katsellaan ohi kulkevien ihmisten katutyylejä.

Uskon, että moni päivä tulee päättymään Manhattanin silhuetin ihailuun. Majailemme Brooklynissä, josta pääsee kätevästi katselemaan valojen syttymistä Manhattanin pilvenpiirtäjiin East Riverin toiselta puolen. Brooklynistä matkaa jatkuu sitten viikon päästä länteen.

new_yorkin_kadut2IMG_1695 aIMG_1440 asUntitled-1 loma new_york_ilotulitusSain jo kauan aikaa sitten blogihaasteen ihanalta Love Da Helsinki -blogin Hannalta, joka sattuu myös olemaan hyvä ystäväni ja myöskin New York -fani. Kiitos muru! Nyt otan härkää sarvista kiinni ja vastailen saamiini kysymyksiin juuri alkaneen loman kunniaksi!

Liebster award -haaste

1. Mikä on parasta bloggaamisessa?


 • Itseilmaisu ja kehittyminen sisällöntuottajana
 • Se, että voi inspiroida muitakin toteuttamaan (matka)unelmiaan
 • Blogin kautta elämään tulleet ihmiset ja tapahtumat
 • Se, että postausten myötä pääsee palaamaan muistoihin, jotka muuten olisivat ehkä unohtuneet

2. Mitkä postausaiheet kiinnostavat itseäsi lukiessasi blogeja?


 • Amerikka-aiheiset postaukset
 • Hyvin tehdyt matkajutut myös muualta
 • Postaukset, joissa näkyy kirjoittajan persoona

3. Mistä biisistä saat energiaa ja miksi?

 • Marina and the Diamonds – I’m not a Robot (Starsmith 24 Carat Remix)
 • Alphaville – Big in Japan

Nää biisit vaan toimii aina!


4. Milloin tunnet olevasi onnellisimmillasi?


 • Joskus, kun herään mökillä ja olen nukkunut ihan parhaat unet pikkumökissä. Make keittelee kahvia ja vanha keitin kurnuttelee menemään. Aurinko pilkistelee ikkunasta ja voin kävellä paljain varpain ulos kahvikuppi kädessä.
 • When in America…
 • Usein, kun syödään ystävien kans illallista jonku kotona kaikessa rauhassa.
 • Silloin kun olen ostanut lennot jonnekin kauas. Tanssimuuvssit eivät ole mahdoton näky olohuoneessa…
 • Kun laskeudun Helsinki-Vantaalle ja tajuan, ettei tarvitse ottaa jatkolentoa minnekään. Ja kun astun ulos Finnairin bussista Töölössä ja näen taas raitiovaunut.
 • Kun on kunnolla kuuma ja tunnen hehkuvani. Umpikenkiä ei ole ollut jalassa aikoihin, iho on päivettynyt ja hiukset pörröiset.
 • Merellä pienessä veneessä ulapalle katsellessa ja spontaanisti uimaan hypätessä.
 • Henri Bendelillä, kun olen onnistunut pääsemään ostamaan seuraavan vuoden kultareunaisen kalenterin.

5. Paras matkakohteesi ja miksi?

Seuraavaksi haluisin Kirsin tavoin kiertelemään Havaijin saaria. Oahu oli aivan mahtava sekoitus Amerikkaa ja paratiisisaarta. Muut saaret ovat varmasti vielä enemmän sitä rentoa island time -lillumista. Havaijilla ei ole käärmeitä!


6. Jos sinun pitäisi valita yksi ruoka, jota söisit loppuelämäsi, mikä se olisi?


Kreikkalainen lautanen, jossa olisi kana-souvlakia, perunoita, tsatsikia, pitaleipää ja kreikkalaista salaattia. NAM!
 aaUntitled-117. Mikä on tyylisi perusta?

Vaikea kysymys. Ostan vaatteita, jotka sopii omalle kropalle, käytän värikkäitä kuoseja ja paljon mekkoja. En osaa pukeutua niin hyvin arkitilanteisiin kuin juhliin.


8. Minkälaisia luonteenpiirteitä arvostat ihmisissä?

Olisikohan Top 3 vaikka seuraavanlainen:

 • Luotettavuus
 • Aitous
 • Kyky kuunnella muita


9. Minkälainen on unelmiesi työ?


Listasin vasta LinkedIniin aiheet, joille sydämeni sykkii:

storytelling * project management * marketing communications * social media * photographing * trends * networking * traveling * fashion * cultural events * aviation * people * life * learning

Unelmieni työssä saan työskennellä minua kiinnostavan aihepiirin ympärillä luovassa tiimissä. Haluan riittävästi vastuuta ja vapautta.

10. Elämäsi suurin käännekohta?


Näitä on oikeastaan monta. Mutta naimisiin meneminen vuonna 2002 varmasti suurin ja paras.

11. Mikä on suurin haaveesi?

Suurin haaveni on, että osaisin elää riittävän hyvin itseä, muita ja tätä palloa kohtaan. Haluaisin asua lisää Amerikassa ja nähdä paljon maailmaa. Toivon, että vanhana olisi ystävät ja Make ympärillä ja olisimme nauttineet elämästä maksimaalisesti. Rukoilen, että kaikki läheiseni saisivat elää terveinä ja onnellisina.

Haaste on rantautunut minulle jo kahteen kertaan, joten en jatka haastamista tällä kertaa. Jos innostut tarttumaan näihin kysymyksiin, niin let me know! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, 10 kesäkuun, 2016 at 10:24

  Ihanaa New Yorkin reissua! Jäin tuijottamaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa tuota kuvaa, jossa sulla on päällä tuo pilkullinen pitkä mekko. Ihana kuva ja ihana sinä! <3

  • Reply ulla50 tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 05:48

   Apua mää oon ollut niin huono bloggaaja, kun en oo vastannut näihin kommentteihin! Kiitos Lotta noista ihanista sanoista! Tää kommentti ilahdutti mun mieletä aivan todella paljon ja ilahduttaa edelleen, pus! <3

 • Reply Sara|Sara's Fab Life perjantai, 10 kesäkuun, 2016 at 12:18

  En kestä näitä näitä jenkki postauksia kun en tiedä millon pääsisi. Kavereita innostaa enemmän eurooppa, ja muutenkin ajatusmaailma useimmilla on että ”sitten kun on rahaa”. ja että ”ei tiedä voiko lähteä vuoden päästä jonnekkin kun ei tiedä mitä silloin tekee”. Ymmärrän kyllä, että suurin osa kavereistani opiskelee vielä, mutta olisi kiva tietää varmasti, että sinne lähdetään (esimerkiksi valmistumisen jälkeen tms.) Yksin en uskalla lähteä, enkä välttämättä edes pärjäisi, ja reissu seuraa ei vaan tunnu löytyvän.

  Tyydyn siis toistaseksi fiilistelemään amerikkaa tätä kautta 🙂

  • Reply ulla50 tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 06:04

   Moi Sara ja anteeksi sinullekin, että vastaamisessa on kestänyt näin järkyttävän kauan! Silloin kun itse ihastuin Amerikkaan, mulla oli ihan sama tilanne. Ei ollut ketään ihmisiä, jotka olisivat harrastaneet Amerikan matkailua. Ensimmäisen Nycin reissun tein siten, että aloin organisoimaan opintomatkaa ja lähetin tiedustelun koko vuosikurssille, että ketä kiinnostaa lähteä opintomatkalle New Yorkiin. 17 tyyppiä löytyi ja sitten alettiin keksiä ideoita, joilla kerätä rahaa.

   Toinen apu on ollut Suomi-Amerikka Yhdistykseen liittyminen. Oulussa toimintaa ei ollut lainkaan, joten aloin itse järjestää ja pian mulle alkoi löytyä Amerikan travellereita ympärille. Pääkaupunkiseudulla meillä toimii nyt NAME eli jos joskus pääset messiin, niin tuu ihmeessä. NAMEn kautta olen saanut esim. mun Cali-siskot, joiden kanssa olin Los Angelesissa viime syksynä. https://www.facebook.com/nuortenaikuistenamerikkaverkosto

   Kielikurssit on myös hyvä vaihtoehto, jos tuntuu, ettei pärjää kielellä riittävän hyvin. Se on turvallinen tapa lähteä yksin reissuun. Aivan varmasti pärjäät ja saat uusia ystäviä. Esim. TR-kielimatkat myy tällaisia kursseja kaikenikäisille ja tosi siisteissä kohteissa: http://www.kielimatkat.net

   Viimeinen ja tylsin neuvo: koita jaksaa olla kärsivällinen. Asiat tapahtuu joskus ärsyttävän hitaasti, mutta jos on tahto niin on keino! I promise you! Itselläkin tähän pisteeseen pääseminen on vaatinut 10 vuotta. =)

   • Reply Sara|Sara's Fab Life tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 09:12

    TR-kielimatkasta en ole aikasemmin edes tiennyt. Olen tiennyt vain about EF:n ja STS:n (niitä kun löytyy DEMI-lehden välistä vähän väliä) Täytyypä tutkailla mitä on tarjottavana. Täytyypä NAME:akin enempi seurailla. Ehtinyt kuin vasta pari kuukautta.

    • Reply ulla50 tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 11:04

     Mää varasin sen mun oman New Yorkin kielikurssin aikoinaan noiden TR-kielimatkojen kautta. Sitä kautta sai valmismatkaturvan isolle hankinnalle.

     Ja tervetuloa messiin NAMEen ehdottomasti! =)

 • Reply Heidi / Auringon alla perjantai, 10 kesäkuun, 2016 at 12:26

  Voi ihanaa, huomenna se sitten koittaa! Ja olipa vähällä, ettei näinä päivinä olisi ollut myös minun kahdeksas kerta Nykissä, se siirtyi nyt sitten kuitenkin sinne syksylle (toivottavasti edes sinne). Sä pääset nyt edelle 😉 Muista laittaa paljon IG-kuvia, niin pääsen fiilistelemään!

  • Reply ulla50 tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 06:09

   En voi uskoa, että me mennään näin samassa tahdissa Nycin reissujenki kans! 😀 Huomasin sun blogista, että ootte napannu halvat lennot New Yorkiin, joten kaulaa ei pahasti pääse syntymään meidän reissujen välille. Tosin mulla on tulossa matka sinne myös syyskuussa :DD

   Kiitti hyvänmielen kommentista Oulun Amerikka-sisko 😉

 • Reply Hanna K torstai, 16 kesäkuun, 2016 at 22:06

  Kiitos Ultsi ihanista vastauksista, näitä oli kiva lukea ♡ Voi että, fiilistelin varsinkin sun mökkeilykuvausta, kuten myös Jenkkejä! Sulla on vielä monta upeaa USA-reissua edessä – meillä molemmilla, ja toivottavasti jonakin päivänä myös yhdessä ♡

  Hauskinta on kuitenkin ehkä se, että vielä olisi niin useita paikkoja nähtävänä ja koettavana – aina on jotakin, mitä odottaa! Nauttikaa muruset Nykistä, mä nautin sun snäpeistä ja pian myös itse kaupungista, hihii! ;–)

  • Reply ulla50 tiistai, 5 heinäkuun, 2016 at 06:12

   Kiitos Hanna-murunen tästä haasteesta ja kommentista. Oon täällä häpeissäni huomannut, että kommentteihin vastaaminen on unohtunut. Kun pääsin Amerikkaan, niin blogihan siinä jäi retuperälle. Nyt kuitenkin on taas hirvee innostus päällä bloggaamista kohtaan ja elämää ylipäänsä. Nytkin heräsin – kiitos jetlagin – klo 05 ja olin vaan niin innoissani elämästä ja kaikesta mahdollisuuksista mitä on olemassa, että oli pakko nousta.

   Haaveilla on tapana toteutua. Joten kun vaan päätetään, että jonain päivänä päästään yhdessä reissaamaan, niin varppina se toteutuu =) Kuten toteutui Sarah Jessica Parkeriin törmääminenkin! ;D Cu soon!

  Leave a Reply