Suomen suurin matkablogiyhteisö

YLLÄTTÄVIÄ KOHTAAMISIA

Tämä iltapäivä oli täynnä tyttöenergiaa, kun tapasimme chicagolaisen Laura Schwartzin kanssa Rantapallon toimistolla. Tutustuimme Lauraan viime kesänä, kun hän oli Suomessa Syö, juo ja menesty -kirjansa julkkarikiertueella. Lauran ura Valkoisen talon tapahtumajohtajasta, kirjailijaksi, puhujaksi ja tv-kasvoksi on mielettömän inspiroiva. Tänään Laura ”mentoroi” meitä bloggaajia ja kehotti pysähtymään säännöllisesti miettimään, että teemmekö elämässämme sitä mikä tekee meidät onnelliseksi.

”WHO AM I?”

Alle kolmekymppisenä Laura oli tottunut lentämään Air Force 1:llä maailman ehkä vaikutusvaltaisimman miehen mukana. Kun ura Valkoisessa talossa päättyi, oli hän itsetutkailun edessä. Kuka on Laura Schwartz ilman käyntikorttia? Eilen Laura lensi Finnairin sini-valkoisin siivin Helsinkiin vanhempiensa kanssa Laurana, ei kenenkään mahtimiehen takapiruna.

Ja juuri hänenä Laura on kyllä niin siisti tyyppi!

amerikka_siskot_ja_laura_schwartz– Tänä päivänä moni meistä tulee tekemään monta uraa, ei vain työskentelemään usean eri työntantajan palveluksessa, Laura virkkoi tänään. Jep, been there, ajattelin. (Kaksikymppisenähän vastasin 300 000 euron EU-hankkeesta ja nyt kolmekymppisenä olen työharjoittelija. Ja tajuttoman onnellinen sellainen.)

”Not all those who wander are lost.”

Monenlaisia töitä tehnyt Laura kertoi löytäneensä tapahtumista oman ammatillisen nichénsä. Siinä työssä hän kokee pystyvänsä parhaiten vaikuttamaan asioihin.

IMG_9630Jäin miettimään asiaa. Kolme vuotta sitten huhtikuussa, Rantapallon toimistolla muuten, järjestimme Kirsin kanssa ensimmäisen Nuorten aikuisten Amerikka-verkosto NAME:n tapahtuman – ja mikä vaikutus sillä onkaan ollut elämääni. Kun vasta pidimme jälleen yhtä NAME:n matkailtaa, tällä kertaa Kaisa-kirjastossa, oli paikalla monta ihmistä, josta on tullut minulle todella tärkeitä – ja monen heistä kanssa olin jopa matkustanut Jenkeissä!

Kuten olen ennenkin kirjoittanut, Amerikka-harrastuksen kautta olen saanut monta sielunsiskoa elämääni. Sitä ei voi lakata ihmettelemästä. Pienillä tapahtumilla, tai vaikka kerhoilla, voi olla elämän muuttava merkitys.

Valkoinen talo, kuten moni muukin maineikas organisaatio, on huikea ponnahduslauta uralle. Vaikutuksen tekemiseen ei kuitenkaan välttämättä tarvita massatapahtumia ja jättibudjetteja. Kohtaamiset samanhenkisten ihmisten kanssa ja aito kiinnostus toista kohtaan, ovat ainut taika, joka siihen tarvitaan.

laura_schwartz_finland_reunionHeidi, Peike, Hanna, Inka, Laura, Kea, Ulla, Kirsi ja Sanna.

Laura raivasi tiukkaan Suomi-ohjelmaansa aukon meidän tapaamisellemme. Agendaa ja hyödykkeiden vaihtamista ei ollut. Oli vain juttutuokio elämästä naisten kesken.

Se teki vaikutuksen.

Quotes-about-life-11

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sara I Sara's Fab Life tiistai, 26 huhtikuun, 2016 at 06:58

  Onko tuo ”Name” juttu avoin kaikille keitä amerikka kiinnostaa?

  • Reply Sara I Sara's Fab Life tiistai, 26 huhtikuun, 2016 at 06:59

   Siis vaikka ei kuulukkaan mihinkään amerikka-yhdistykseen?

  • Reply Ulla tiistai, 26 huhtikuun, 2016 at 23:08

   On ehdottomasti! =) Ei tartte kuulua mihinkään yhdistykseen eikä sitoutua mihinkään.

 • Reply Milla - Pingviinimatkat tiistai, 26 huhtikuun, 2016 at 07:52

  Voi miten olisin halunut ollakaan mukanaa! Ihanan kuuloinen iltapäivähetki <3
  Mutta niin se vaan kuule on Ulla, että asioilla on ihmeen paljon vaikutusta toisiinsa. Juuri Inkan kanssa muisteltiin aikojen ensimmäistä bloggaajamiittiä ja miten kaikki silloin pöydän ympärillä olleet ihmiset bloggaavat edelleen ja ovat tapaamisissa tavalla tai toisella mukana. Ja mikä määrä erilaisia mielettömiä kohtaamisia sen jälkeen on ollutkaan, kuten tämä teidän eilinen! Kiitos siis siitä, että kutsuit minutkin aikoinaan rohkeasti iltaan Ivana Helsingin tiloihin. Sekin ilta on tuonut minun elämääni niin monta upeaa ihmistä ja mielettömän makeita juttuja <3 Hienosti elät siis Laurankin oppien mukaan 😉

  • Reply ulla50 keskiviikko, 27 huhtikuun, 2016 at 21:08

   Harmi juttu, kun et päässyt tällä kertaa mukaan. Mutta uskon jotenkin, että tää ei ollut viimeinen mahdollisuus hengata Lauran kans 🙂

   Siis toden totta mää ajattelin kans et miten nää Amerikka- ja blogiharrastus ovat kietoutuneet yhteen ja mitä kaikkea herkkua näistä on yhdessä syntynyt. Ja ennen kaikkea ketä ihania on tullut elämään, niinku sinä! Toivottavasti nähdään taas pian, Millanen! <3

 • Reply Sanna I Siveltimellä tiistai, 26 huhtikuun, 2016 at 09:11

  Eilinen kohtaaminen oli niin täynnä energiaa, jota juuri rakastan tuossa naisessa! Ja olen niin samaa mieltä, että meistä on moneksi ja voimme luoda monta uraa! Hyvin kiteytit eilisen kohtaamisemme ja ylipäätänsä huikeaa, mitä Amerikka on tuonut meille kaikille <3 Toisemmekin <3

  • Reply ulla50 keskiviikko, 27 huhtikuun, 2016 at 21:12

   Kyllä oon samaa mieltä – energiaa –  sitä oli taas eilen kehissä! *tähän se hauis-emoji* =) Se näissä intohimo-harrastustapaamisissa on kyllä just parasta, kun aina lähtee niin voimaantuneena takaisin arkeen.

   Voi jummi. Niin mahtavaa, että ollaan löydetty toisemme! =) Pus!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 26 huhtikuun, 2016 at 12:55

  Varmasti todella mielenkiintoinen ihminen, jolla on paljon kerrottavaa ja opetettavaa muille :). Aika hyvällä mallilla nuo omat saavutuksesi, unelmasi ja tavoitteesi ovat, joten olet itsekin paljon pidemmällä kuin useimmat muut tulevat koskaan olemaan elämässään :).

  • Reply ulla50 keskiviikko, 27 huhtikuun, 2016 at 21:13

   Voi Jerry, sun kommentit kyllä aina piristää niin mun päivän, niinku tämäkin. Kiitos tosi paljo. Oot ihan huippu!

  Leave a Reply