Suomen suurin matkablogiyhteisö

5 ASIAA, JOTKA DUBAISSA ON ERILAISTA KUIN AMERIKASSA

Koska tämä on Amerikka-blogi, niin vertaillaanpa huviksi, että mikä täällä Dubaissa on erilaista kuin vanhassa tutussa Amerikassa.


1. AMERIKASSA KAIKKI ON SUURTA – DUBAISSA SUURINTA

dubai_osa1Maailman korkein rakennus, maailman suurin suihkulähdeshow, maailman korkein hotelli – Dubaissa kaiken täytyy olla suurinta. Amerikassa autot ovat suuria, rakennukset korkeita, annokset isoja, mutta superlatiivit kuuluvat Arabiemiraateille. Majoitumme parhaillamme maailman toiseksi korkeimmassa hotellissa, myös korkein löytyy Dubaista, totta kai. Huoneemme sijaitsee 49. kerroksessa. Dubain korkeimmassa rakennuksessa Burj Khalifassa on sen sijaan yli 150 kerrosta.


2. SÄÄNNÖT JA ASIAKASPALVELU

dubai_asuRannalla valokuvaaminen on ehdottomasti kielletty. Ostoskeskuksessa ei saa kävellä käsi kädessä. Julkisuuteltusta voi päätyä vankilaan, huumeista hautaan. Dubain sääntökirja on loputon, vaikka kaupunki on moderni eri kulttuurien sulatusuuni ja sääntörikkeitä näkee kaikkialla.

Siinä missä Amerikassa hienoissakin ravintoloissa voi istua baaritiskille syömään ja katsomaan jalkapalloa telkkarista lippis päässä, meille huomautettiin eilen hotellin aamiaisella asuvalinnastamme. Minulla oli pitkä mekko, hartiat peitossa ja Makella kauluspaita ja puolipitkät farkut – ja molemilla flipflopit. ”Tiedoksenne, että aamiaiselle ei sovi jatkossa tulla tuossa asussa ja flipflopeissa – oikea asu on bisnestyylinen smart casual.”

Tänä aamuna sitten vedin ensitöikseni sukkahousut, korkkarit ja jakkupuvun aamiaista varten. Dubaissa vaaditaan hyvää käytöstä ja korrektia pukeutumista vierailta, mutta vastineeksi matkailija saa kokea maailman huippua asiakaspalvelua kaikkialla. Joka puolella häärää lukematon määrä ihmisiä, jotka pyrkivät tekemään olosi mahdollisimman hyväksi. Jopa sänky käydään illalla avaamassa valmiiksi, tohvelit laitetaan sängyn viereen ja uudet juomapullot yöpöydälle. Täällä hospitality-käsite saa aivan uuden merkityksen.


3. UIMARANNAT

dubai_Dubaissa uidaan Persianlahdessa ja vesi on moitteetonta: lämmintä, puhdasta ja turkoosia. USA:ssa uidaan Atlantissa, Meksikonlahdella ja Tyynessämeressä, vesissä, jotka ovat enemmän ”luonnontilassa”. Meduusaan törmääminen on aivan normaalia ja haitakin voi tavata Amerikassa, mutta Dubain rakennetussa täydellisyydessä on vaikea kuvitella mitään epämiellyttävää merestä löytyvän.


4. VALON VÄRISÄVYEROT

dubai_osa2Arabiemiraateissa ja Lähi-idässä päivänvalo on sävyltään keltaisempaa kuin Amerikassa. Henkilökohtaisesti tämä aavikon kulta -sävy viehättää minua, vaikka esimerkiksi Havaijin ja tai Floridan värit kirkkaaksi tekevä valkoinen valo ihastuttaa minua myös suuresti.


5. UIMA-ALLASELÄMÄ

Häkellyttävin ero uima-altaalla loikoilussa on naisten pukeutuminen. Amerikassa kaikilla on pikkupikkubikinit, kun Dubaissa uima-altaalla näkee täysmustissa hunnuissa olevia ”auringonottajia”. Katukuvassa näkee monenlaisia huntuviritelmiä, mutta paikallisten suosiossa on edelleen musta burka, joka peittää kaiken silmiä lukuunottamatta.

Kaiken kaikkiaan on ollut todella mahtavaa olla täällä toisella puolen palloa vaihteeksi, vaikka välillä kaikki säännöt turhauttavatkin. Vielä on ollut melko helppoa, kun meillä on tämä lomaviikko menossa, mutta lauantaista alkaen sitten lomavaatteet jäävät vähemmälle ja pääsen kokemaan, että miltä tuntuu olla bisnesasussa tässä kuumuudessa, kun opintomatkaosuus alkaa.

Kuulumiset täältä päivittyvät Snapchatiin -> @ulletin ja tästä päivästä alkaen otan KILROYn instagramin take overin eli parhaita otoksia tulee löytymään sieltä. Laittakaahan seurantaan! =)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Kaisa / Ribs & Coke torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 12:09

  Kiva postaus taas! Mitenköhän jenkit suunsa laittavat, kun tulevat varmastikin rennoissa kamoissa aamiaiselle ja muuallekin, elleivät ole sääntökirjaa etukäteen opiskelleet ja siitä myös opiksi ottaneet?! 😀 Antoisaa reissua kaikin puolin!

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 22:57

   Kiitos Kaisa! =) Jenkit tai muut – varmaan ei ole monellekaan normaalia mennä kovin laittautuneena aamiaiselle. Mutta tämä on varmasti hyvin hotellikohtainen vaade. Tsemppiä sulle aamukamman kanssa! =)

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 12:19

  Siis missä hotellissa te oikein olette? :O Tuo olisi jo vähän stressaavaa, jos aamupalallekin pitää vetää ykköset ylle.
  Nuo arabivaltiot on kyllä sääntöjensä kanssa ihan oma maailmansa. Mulla on Dubaista ja Qatarista useampikin kuva kaikenlaisista kieltotauluista niin rannalta kuin puistostakin. Kaikki kiva oli kiellettyä. 😀

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:00

   Rose Rayhaan Rotana -hotellissa ollaan. Ja varmasti tää pukeutumisetiketti on hyvin hotellikohtainen. Ei meidän edellisessä hotellissa ollut erityisiä vaatimuksia. Veikkaan kuitenkin, että Amerikassa ei kovin herkästi tällaista tilannetta tulisi vastaan. Ei ainakaan ole tullut pukeutumisetikettejä tähän asti vastaan minkään tasoisissa hotelleissa siellä 😉 Sääntöjä tosiaan riittää, esim. metrossa ei saa syödä purkkaa, huomasin tänään.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 12:19

  Dubai on ollut mielessä jo jonkin aikaa juuri luksuksen vuoksi, mutta samalla nuo kaikki säännökset ärsyttäisivät varmasti aika paljon. Varsinkin tiedän jo nyt, että v*tuttaa, kun sitä GT:tä ei saa kaikkialta ;). Hauska vertailupostaus!

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:02

   Mää kyllä mielelläni kuulisin sun mietteet tästä paikasta! GT:tä ei tosiaan saa joka paikasta, mutta toisaalta aika helposti sellaisia paikkoja kuitenki löytää mistä saa. Kiitos Jerry kommentista ja toivotuksista! =)

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 10:35

    Varmasti joskus tullaan käymään, mutta sitä saa vielä odottaa hetkisen… paitsi jos saan vaikkapa blogimatkan sinne ;).

    • Reply Ulla maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 20:56

     Blogimatka tai opintomatka on tosi hyvä tapa tulla Dubaihin! =) Vuonna 2020 täällä on se maailman näyttely, niihin aikoihin kaupunki on varmasti todella pramea!

 • Reply Jenna / With huge passion for life torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 12:32

  Tosi kiva vertailupostaus! 🙂 Meillä ei Dubain hotellissa tuollaista pukeutumissääntöä ollut aamiaisella. Kuulostaisi hassulta vetää smart casual-vaatetus päälle. Kaikki nuo Arabiemiraattien säännöt ovat melkoisia. 😀 Kaikkeen kuitenkin tottuu.

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:04

   Kiitti Jenna! Joo kaikkeen kyllä tottuu ja tällä kertaa oli tämänkin hotellin toiveisiin sopivat vaatteet mukana koska kohta alkavan opintomatkamme kohteet tulee sitä vaatimaan. Normisti kyllä ei huvittaisi alkaa mustia sukkahousuja vetämään jalkaa aamulla ensimmäisenä, kun on aurinkolomalla 😀

 • Reply Sara|Sara's Fab Life torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 12:50

  En tiedä enkö vain osaa käyttää Snappia vai miksi mä en nää yhtäkään sun snappia? Ihankuin en olisi edes lisännyt sua seurattavien listalle?

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:05

   Moi Sara! Kokeilin vaihtaa mun snapin asetuksia, jospa nyt näkyis?

   • Reply Sara I Sara's Fab Life maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 18:56

    Ei ainakaan vielä ole näkynyt mitään. Harmi :/

    • Reply Ulla maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 20:55

     No voi hitsi, kävin tarkistaa ja asetuksien vaihtaminen ei ollut mennyt ”päälle” aiemmin kun en ollut netissä, mutta nyt pitäis olla!

 • Reply Laura / RIMMA + LAURA -matkablogi torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 13:07

  Hahah, me ei voitais ees majoittua tollaseen hotelliin, koska Lauri ei omista mitään bisnesvaatteita ammattinsa ansiosta 😀 Mä jo eilen sun snäppejä katsellessani naureskelin tolle et teille tultiin huomauttamaan pukeutumisesta. Mikähän olisi ollut vastaanotto perinteiselle suomalaiselle sukat+sandaalit -yhdistelmälle?! 😀 Siitä ois varmaan joutunu jos syytteeseen ;DD

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:07

   Hahaha joo en tiedä onko kovin monella bisnestyylin vaatteita mukana, jos on pelkästään aurinkolomalla?! Mutta mulla onneksi satttui olemaan. Erikoista kyllä mielestäni oli, että on pukeutumissäännöt aamupalalle… Kiitos kommentista Laura!

 • Reply Kea | Deep Red Blues torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 13:33

  Tollaseen pukukoodiin en suostuis, ja en siis lähtis! Matkalla haluun yleensä olla miettimättä mitä puen… nytkin oon menossa toukokuussa Alaskaan häihin, ja saa nähdä minkälaista kumisaapas/fleece-viritelmää niissä häissä vielä näkeekään! 😀

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:09

   Ihmiset tykkää niin eri asioista =) Hauskaa, että toisten häissä voi olla kumisaapas/fleece-meininkiä ja toisten aamupalaa loukkaa muu kuin business-pukeutuminen xD Toisaalta sitä kai matkustaessa haetaan, että saa uusia kokemuksia =) Sulle tulee niin mahtava reissu!!

 • Reply Jupa torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 16:03

  Kyllä asiallinen pukeutuminen on suotavaa vaatia oltiinpa missä vain. Viime keväältä ihan kotimaasta muistan, kuinka aamiaisella porukka on hihattomissa paidoissa ja lökoverkkareissa.

  Miksi muuten bisnesvaatteita ei voisi omistaa ”ammattinsa ansiosta”? Kysehän on vain siisteistä vaatteista, ei muusta.

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:11

   Makuja ja ajattelutapoja on kyllä monia yhdenkin kulttuurin sisällä. Dubaissa on hienoa, että niin eri tavalla ajattelevat ihmiset voi elää sovussa vaikkei voisi toisen tapoja ymmärtääkään ollenkaan. Kiitti kommentista!

 • Reply Inka torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 22:00

  Uijui, miten mielenkiintoinen postaus, tämä jos mikä on kutkuttava aihe! Meilläkään ei ollu hotellissa (luojan kiitos) mitään pukukoodeja aamupalapöytään.

  Tsemppiä pukupäivien helteisiin!

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:14

   Mun mielstä kans tää on aika kutkuttava aihe. Tuli 5 eroavaisuutta heti tän postauksen jälkeen mieleen lisää! Esim. se, että naisille on omat metrovaunut! 😀

   Kiitos Inka! <3

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 22:44

  Normaalissa, kolmen tähden hotellissa voi pukeutua miten lystää. Aamupalallekin voi mennä vaikka minishortseissa ja läpikuultavassa paidassa, näin ainakin meidän tammikuisella reissulla. Palvelu oli tosiaan huippua sielläkin! 🙂

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:15

   Joo mekin ehdittiin yöpyä myös yhdessä toisessa hotellissa ennen tätä ja siellä ei ollut dresscodea aamiaiselle. Eli varmasti on tosiaan hotellikohtainen juttu. Palvelu on kyllä ollut kautta linjan huippua myös meillä =) Kiitti kommentista!

 • Reply Juha-Petteri Kukkonen | Sirbizler.com torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 22:51

  ”Jopa sänky käydään illalla avaamassa valmiiksi, tohvelit laitetaan sängyn viereen ja uudet juomapullot yöpöydälle. Täällä hospitality-käsite saa aivan uuden merkityksen.” – Siis en ole ikinä ollut yhdessäkään hotellissa, missä Turndownia ei olisi tehty, joten ei ole ihan pelkästään paikallinen erikoisuus, vaan normaalia toimintaa keskitasoa paremmissa hotelleissa 😉

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 23:19

   Sulla on hyvä taso sun hotelleissa ollut, Juha-Petteri =) Tää on eka 4 tähen hotelli, jossa tää palvelu on meille ollut tarjolla ja Amerikassa ei oo tosiaan tällaiseen päästy tottumaan, vaikka sielläkin on yövytty vastaavan luokituksen hotelleissa silloin tällöin. Mutta tuo hospitality-käsite ei sinänsä viitannut tuohon turndowniin vaan yleensä jokaiseen hetkeen, jossa asiakaspalveluun ollut kosketus tällä reissulla.

   Kiitti kommentista! =)

 • Reply OPINTOMATKA DUBAIHIN (OSA I) - 50 State Puzzle sunnuntai, 24 huhtikuun, 2016 at 23:57

  […] käynyt kaksi kertaa Dubaissa turistina noin 10 vuotta sitten ja nyt vietimme kolmannen viikon Maken kanssa siellä juuri ennen opintomatkaosuuden […]

 • Leave a Reply