Suomen suurin matkablogiyhteisö

JUURI NYT – TEILLÄ TIETÄMÄTTÖMILLÄ

On vuoden ensimmäisen kvartaali-raportin aika. Mitä kuuluu, missä mennään? Hassunhauska fakta on se, että juuri nyt en tiedä, että missä menen. 2 tuntia ja 18 minuuttia sitten lentokoneen rattaat irtosivat maasta Helsinki-Vantaalla – ja ulos itämaiseen yöhön on määrä astua neljän tunnin kuluttua.

Mitä alapuolellamme on, siitä minulla ei ole tietoa, koska Norwegianin B737 –kone ei tarjoa henkilökohtaisia viihdejärjestelmiä. Yli kuuden tunnin lennolle vähän tylsä juttu! Mutta siitä huolimatta fiilis on katossa, kun pitkästä aikaa pääsin taas lentämään. Tuntuu, että 3,5 kuukaudessa koko lentoasema oli aivan muuttunut ja Make naureskelikin minulle, että vaikutan melkein siltä, että olen lähdössä elämäni ensimmäiselle matkalle.

Ennen lentokentälle menoa, poikkesin muutamaksi tunniksi koululle, jossa kävimme läpi yhdessä vielä tulevaa opintomatkaamme, joka starttaa muilla vasta viikon kuluttua. Minä päätin iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja ymppäsin samaan syssyyn viikon aurinkoloman murun kanssa. Koska miksipäs ei!

12832498_10153987765808967_8978200654177531333_nOlen koko kevään kirjoittanut matkakohteista ja reissaamisesta ja se on ollut fantastista. Mutta totta kai kääntöpuolena siinä samalla olen kärvistellyt hirveän reissukuumeen parissa joka ikinen päivä. 8 tuntia toimistolla ja kouluhommat päälle on taannut sen, että tekemisestä ei ole ollut puutetta.

Olen myös pohtinut kuumeisesti viimeistä opiskeluvuotta ja opinnäytetyötä. Kenelle, mistä ja missä tekisin sen. Viimeinen mahdollisuus ottaa kaikki irti opiskelusta! Minne haluaisin viimeisen vuoden ponnistelujen avaavan minulle ovia tulevaisuudessa?

MAHDOLLISUUKSIEN DUBAI?

Joitakin ideoita on jo syntynyt, mutta tajusin tänään, että myös Dubaille täytyy antaa mahdollisuus. Onhan matkaohjelmamme sen verran mielenkiintoisen oloinen, että kuka tietää, mitä ideoita tämä reissu vielä poikii.

Opintomatkamme tukikohtana tulee olemaan Emirates Academy –korkeakoulu, jonka opetukseen, henkilökuntaan ja opiskelijoihin tulemme tutustumaan. Asumme myös osan matkasta koulun asuntolassa, jossa on oma uima-allas. Loput öistä vietämme viiden tähden hotellissa, joten mistään vaatimattomasta hostellireissusta ei ole kyse tällä opintomatkalla.

Jokainen päivä on täynnä ohjelmaa ja me opiskelijat toimimme matkanjohtajina yhden päivän ajan kolmen hengen ryhmissä. Yritysvierailuihin suhtaudutaan asiaan kuuluvalla vakavuudella aina pukeutumisesta yrityslahjoihin. Tälle matkalle saikin tosissaan miettiä garderobia, sillä mukaan piti ottaa jakkupukua, sukkahousuja, korkokenkiä, pitkiä peittäviä asuja ja jopa päähuivi moskeijavierailua varten! (Suoritin silti pakkaamisen vasta tänään, joten saa nähdä onnistuinko järkeilemään kaiken niiden parin tunnin aikana, jotka oli aikaa pakkaamiseen.)

Mutta avataanpas vielä opintomatkamme lisää. Reissuohjelmana on painettu seuraavia juttuja:

 • Yritysvierailu 7 tähden Burj al Arab –hotellissa
 • Luentoja Emirates Academyssä mm. tulevasta EXPO2020 –maailmannäyttelystä
 • Yritysvierailu avikkohotelli Bab al Shamsissa
 • Dubain World Trade Centerissä vieraileminen ja Haaga-Helian alumnien tapaamista
 • Auringonlaskun jeeppisafari aavikolla
 • Abu Dhabiin tutustumista: (Ferrari World, Yas Mall, hotel Emirates Palace, Sheikh Zayed Grand Mosque)
 • Illallisia paikallisten hostien seurassa

Ja tietysti paljon muuta, mitä keksimmekään porukkamme kanssa.

12798838_10153987765878967_9175137016319947238_nTodella jännittyneenä istun siis täällä lentokoneessa. Arvaan, että melkoinen seikkailu on odottamassa meitä. Juuri tällä hetkellä en taas voisi olla tyytyväisempi päätökseeni lähteä opiskelemaan. Haaga-Helia tukee taloudellisesti tämän reissun toteutumista merkittävästi, joten täytyy lähettää suuren suuret kiitokset maailman parhaalle amk:lle täältä pilvien päältä.

Ps. Ohjaamosta juuri kuulutettiin, että olemme parhaillamme Turkin maaseudun yllä, kohta lähellä Iranin rajaa. Selvisi sekin. Niinhän se on – aina ne asiat selviävät ajallaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle lauantai, 12 maaliskuun, 2016 at 10:49

  Tuo koulu on niin mahtava! Ja Arabiemiraateissa selvästikin ymmärretään miten tulevia matkailualan ammattilaisia kannattaa keskitä. Ihanaa Dubain lomaa sinne lämpöön. 🙂

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 11:49

   Kiitos Elina! Kyllä Dubain vieraanvaraisuus on jotain ihan käsittämätöntä. Täällä saa kyllä alan opiskelijat malliesimerkin siitä mitä on asiakaspalvelu! Kirjoitin aiheesta just lisää uusimmassa postauksessa.

 • Reply Sanna I Siveltimellä sunnuntai, 13 maaliskuun, 2016 at 23:21

  Ohjelmanne kuulostaa kyllä ihan huipulle (ja osittain ihan överiltäkin, mutta sitä kai Dubai myös on). Jään innolla kuulolle millaista siellä nykyään on ja ihan superia ensimmäistä lomaviikkoa teille sinne! 🙂

  • Reply ulla50 torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 11:50

   Joo överi on kyllä just se, mitä Dubai on. Överi kaikessa. Kiva, että oot messissä muru! Pus!

  Leave a Reply