Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivä, jolloin törmäsin Barack Obamaan

USA:ssa parhaillaan käynnissä olevien presidentin vaalien kunniaksi julkaisen uudelleen hieman fiksattuna vuonna 2011 kirjoittamani postauksen päivästä, jolloin törmäsin Barack Obamaan. Olin opiskelemassa tuolloin Manhattanilla ja koska tosiaan kyseessä on New York – anything can happen. Ajatukseni tuppaavat hiipimään taas koko ajan elämäni-rakkaus-kaupunkiin, josta meillä on kämppä varattuna kesäkuulle. Sitä odotellessa sallinette pienen nostalgia-tuokion viiden vuoden takaa!

* * *

7. Huhtikuuta 2011 

No niin, tänään päätin kunnostautua valokuvien ottamisessa. Mietiskelin, että voisin kuvata reittini kotoa koululle. Siinäpä olisi matskua blogiin siltä varalta, että tänään ei tapahdu mitään mainitsemisen arvoista. Hah, enpä arvannut, että tuona päivänä vastaani tulisi itse Yhdysvaltain presidentti. Onneksi oli kamera mukana!

a_IMG_0137Heräsin omasta sängystäni, tästä. Ja suihkun kautta läksin koulua kohti. Tänään tuli lämmintä vettä hanasta, ah mitä luksusta! Ostin muuten Kmartista pienen palmun ja nyt huone alkaa olla jo ihan kotoinen. Kunnollista aluslakanaa en ole vielä onnistunut löytämään tästä lakanasettien luvatusta maasta. Mutta lupaan, ei enempää lakanoista!

a_IMG_0144Astuin ulos New Yorkerissa sijaitsevasta huoneestani ja kas vasemmalla näytti tältä…

a_IMG_0145…ja oikealla komeilee Madison Square Garden, jossa järjestetään paljon konsertteja ja urheilutapahtumia.

aaaIMG_0146Kulman takaa kipitän Penn Stationin metropysäkille, koska en ehdi enää koululle kävellen. (Yllättäen jäin roikkumaan nettiin aamulla ja tuli kiire!) Lohduttaudun ajatuksella, että vaikka päivällä muutaman välin metrolla ajaisikin, käveltyä tulee ihan hirveästi joka tapauksessa. Ja portaat – niitä on kaikkialla. Olen siis citysporttista ihmistyyppiä!

Portaat alas…

aaIMG_0149Ja toiset portaat alas ja raiteiden alta toiselle puolelle. E-juna kohti Jamaica Stationia ja muutama pysäkinväli junassa.

a_IMG_0152Ylös 53th streetillä. Ja maisema näyttää tältä. Koulu sijaitsee 56th streetillä, joten käpsyttelyä on kolme korttelia Central Parkia kohti. On huippua, kun alkaa pikkuhiljaa muistamaan, että mitä milläkin kadulla sijaitsee. Kolmen korttelin matkalla ehtii olla kolme kertaa enemmän delejä ja kahviloita kuin Oulussa on yhteensä. Aamupala on siis superhelppo napata mukaan. Tänään tosin en ehtinyt sitäkään tehdä.

Pari kadun ylitystä ja Carnegie Hallin kohdalta oikealle.

a_IMG_0155Ja perillä ollaan! Olen todella tyytyväinen tähän koulun sijaintiin. Ennen lähtöä ajattelin, että vietän kaiket päivät tauoilla Central Parkissa, mutta totuus on, että tuntien välillä on vain 10 minuutin tauot, eikä edes lounaalle ole sen enempää varattu aikaa. En oikein vielä tiedä, että kuinka handlaan syömiset jatkossa. Ruokaan menee tällä hetkellä ehkä hieman liikaa rahaa.

PERILLÄ KOULULLA

Portaat ylös kolmanteen kerrokseen ja valitsin vapaaehtoisen kerhon sijaan kotitehtäväluokan, jossa on paikalla opettaja auttamassa mahdollisten ongelmien ratkaisemisessa.

a_IMG_0162Ensimmäinen kotitehtäväni oli tutustua New York Times -lehteen ja referoida jokin omavalintainen artikkeli sieltä. Valitsin tietysti kuninkaalliset häät! =) Artikkeli kertoi siitä, kuinka järkyttävä määrä eri mahdollisuuksia täällä Nycissä on juhlia Katen ja Williamin häitä, vaikka ne alkavat paikallista aikaa viideltä aamulla! Moniin tapahtumiin kehotetaan naisia pukeutumaan hääpukuihin ja paras asu palkitaan.

On myös hääristeilyä, hassu-hattu-kilpailuja, look-alike kisoja, kuninkaallisia brunssiaamiaisia ja Brooklyn Bridgen alla järjestettävät festivaalit, jossa voi katsoa selostuksen ja livemusiikin kera häitä isolta screeniltä. Oikeesti mää oon just sopivan hörhö, että sovin tänne kaupunkiin! Oon jo harkinnut hääpuvun vuokraamista ja herätyskellon virittämistä… 

a_kuvaTämän päivän valinnainen luento käsitteli Amerikan kulttuuria. Tuntien jälkeen suunnattiin tutustumaan New York Care -vapaaehtoistyöjärjestöön. Esittelyn pitänyt mies oli sellanen enegiapakkaus, että se suorastaan pelotti mua! Luulenpa, ettei tule ehkä kuitenkaan lähdettyä mihinkään projektiin mukaan, koska aika ei riitä kaikkeen millään.

Esittelyn jälkeen lähdettiin luokan ja opettajan kanssa yhdessä pizzalle ennen tunneille paluuta. Olen tykästynyt ihan hirveästi tähän ryhmään ja kuulin täällä kauemmin olleilta, että meidän opettaja on paras kaikista. Voin kyllä helposti uskoa sen, sillä hän on ihan huippu! Brooklyniläinen kuvataiteilija, joka opettaa Kaplanissa sivutoimisena. Päätin siis, etten vaihda aamuryhmään, vaikka se tarkoittaakin vähemmän mahdollisuutta osallistua kerhoihin.

a_IMG_0166Tänään tuntui, että aloin vähän saada kavereita ja huomasin, että olen jostain syystä eniten samalla aaltopituudella korealaisten kanssa! Se on tosi hassua, koska en ole aiemmin varmaan edes ikinä tuntenut ketään sieltä saati että tuntisin heidän kulttuuriaan. Hengasin tänään kuvassa olevan Angelan ja yhden brasilialaisen kanssa ja sovittiin, että mennään ensi viikolla yhdessä Maija Poppanen -musikaaliin ja ehkä muinakin iltoina, joihinkin koulun häppeninkeihin! Tosi mukavaa!

SITTEN ALKOI TAPAHTUA…

a_IMG_0167Erottiin tyttöjen kanssa, kun he lähtivät kohti New Jerseytä, jossa he asuvat. Poikkesin kenkäkauppoihin ja käppäilin Times Squarea kohti, kunnes tie katkesi. Idolini Obama oli ihan viitsinyt tulla paikan päälle tervehtimään minua! Enpä vissiin ollut innoissani!!!

a_IMG_0178Huomattiin Obaman aiheuttamat härdellit jo palatessamme NY Caresta koululle. Eräs rohkea meidän luokkalainen kävi kysymässä poliiseilta, että mitä täällä tapahtuu ja saimme kuulla, että ketä paikalle odotettiin saapuvaksi.

a_IMG_0180Sopivasti kuitenkin presidentin varsinainen saapuminen ajoittui vasta juuri minun kotiinpaluuni aikaan. Ja mun reitille. Silloin kun menin Lontooseen, kuningatar Elisabeth tuli vilkuttamaan meille Buckinhamin palatsin edessä, joten olihan tämä Obamaan törmääminen toisaalta ihan odotettavaa…

a_IMG_0168Kaduilla oli varmaan tuhat poliisia ja kaikenlainen arsenaali poliisiautoja, mitä ikinä voi vaan kuvitella. Olin varma, että Jack Bauer heiluu myös jossain, koska näin hänen autonsa ja tarkka-ampujia katoilla…

a_odotustaJuuri ennen presidentin saapumista taivaalla alkoi lentää helikopteri ja vielä lisää poliisiautoja ja tärkeännäköisiä turvallisuuspäälliköitä ilmaantui kaikkialle.

Ja lopulta pääjihu hienossa autossaan vyöryi paikalle ja kävi tekemässä kunniakierroksen edessämme. Ihmiset huusivat innoissaan tai vähemmän innoissan. Jostain ilmaantui tyyppejä huutelemaan

”Missä hänen syntymätodistuksensa on, kysynpä vaan? ja mitä olet muka saanut aikaan!?”

a_presidentti_saapuuRehellisyyden nimissä sanottakoon, että en nähnyt heppua itseään. Vain tuon auton. Mutta voin ottaa hyvityksenä vastaan Madeleinen tapaamisen, hänhän asuu täällä myös. Sopiiko?

Nyt alan suunnitella nukkumaan menoa naapurihuoneen kultakurkun sävelten siivittämänä. Aamulla olisi tarkoitus lähteä etsimään Suomen suurlähetystöä ja käydä äänestämässä. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

* * *

(Toim. huom. en saanut Madelinea, mutta sain Mr. Bigin ja Jack Bauerin itsensä, kun Chris Noth ja Kieffer Sutherland tupsahtivat eteeni eräänä toisena tavallisena päivänä New Yorkissa.)

IMG_1822IMG_1830Voi New York! I miss you!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, helmikuu 10, 2016 at 22:44

  Jää oman idolin tapaamiset kakkoseksi, kun toinen vaan tapailee kuninkaallisia ja presidenttejä :P. Hauska kertomus :D!

 • Reply ulla50 torstai, helmikuu 11, 2016 at 00:38

  Kiva jos tykkäsit! Mutta äläs nyt noin sano, sun kohtaaminen TF:n kans oli kyllä jotain ihan huikeeta! Ja sehän taisikin sulle poikia juuri uuden ulkomaan reissun. Onnea muuten siitä! =)

 • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 11, 2016 at 14:10

  Mie oon ollut awkwardissa tilanteessa Islannin presidentin kanssa kapealla käytävällä, joten tää on melkeen yhtä hyvä 😀
  Ei vitsi, Nykiin pitäs päästä!

  • Reply ulla50 maanantai, helmikuu 15, 2016 at 00:59

   Ohhoh, ai sää oot törmänny Islannin pressaan! Hihii, siistiä!

   Ja kyllä Nyciin pääsemiselle! Pidän peukkuja, että toteutuu pian! =)

 • Reply Sara│Sara's Fab Life torstai, helmikuu 11, 2016 at 14:35

  Mä vaan mietin kenet hemmetissä saan vuoden päästä mukaan nyciin tai muutenki jenkkeihin. Itellä matkaseura vähän vajaa… Itkin jo kyyneleitä halvoille lennoilla, ja puuttuvista lomapäivistä ja seurasta. Ei kyllä ihan hevillä pääse idoli bongauksessa sun tasolle.

  • Reply ulla50 maanantai, helmikuu 15, 2016 at 01:00

   Kiitti kommentista, Sara! Tuo on aina hirveetä tuskaa kieltämättä bongata halpoja lentoja kun ei oo lomaa tai reissuseuraa. Mutta kyllä sää vielä ratkaiset ton – ”kun on tahto niin on keino”! =) Tsemppiä!

 • Reply Saana · Live Now - Dream Later torstai, helmikuu 11, 2016 at 16:41

  Mää päädyin toissaviikolla juttukeikalle samaan paikkaan muuan herra Niinistön kanssa… sekaisin menivät ihmiset Laitilan pikkukaupungissakin, mutta ehkä tää sun juttu vei kuitenkin voiton! 😀 Koskaan ei tiedä, kuka kadulla kävelee vastaan (siltikin kuljen itse aina verkkareissa, ellen ole työkeikalla)! 🙂

  • Reply ulla50 maanantai, helmikuu 15, 2016 at 01:02

   Se on kyllä totta, että koskaan ei tiedä et kuka tulee vastaan! =) Sun duuni kuulostaa kiinnostavalle! Kiitti kommentista, Saana.

 • Reply Teija / Lähdetään taas perjantai, helmikuu 12, 2016 at 21:42

  Ihana tarina 🙂
  Kun olin kielikurssilla Kaliforniassa 1997, me nähtiin Arnold Schwarzeneggerin auto 😀 Se oli myös hieno päivä se 😀

  • Reply ulla50 maanantai, helmikuu 15, 2016 at 01:03

   Oooh wau aika cool kokemus varmasti! =) Kiitti kun jaoit ton jutun Teija!

 • Reply Sanna maanantai, helmikuu 22, 2016 at 16:33

  Kajaaniin saapui kerran kaunareiden Ridge mutta ei saatu koulusta vapaata häntä katsomaan. Rinnakkaisluokkalaiset meni ja kertoi jonkun mummon pyörtyneenkin viimein hänet nähdessään. Illalla kaupungilla ajellessa nähtiin sitte kuiteskin hänen limousine, sekin oli hieno :D!

  • Reply ulla50 torstai, helmikuu 25, 2016 at 22:20

   No ohan tuo kova juttu! Ridge! Vitsi olin jo unohtanut sen valtaisan kohun, jonka hänen saapumisensa Suomeen aiheutti 😀 Kiitos, ku muistutit! Ja haha voin vaan kuvitella, että se on ollut vielä kovempi juttu Kajaanissa! Onpa ollu kyllä typerä opettaja, joka ei päästäny teidän luokkaa katsomaa tätä ihmettä. Onneksi näit kuitenki hänen limun sentään! 😉

  Leave a Reply