Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miltä näyttää vuosi 2016?

What’s up? Tammikuu, tammikuu, pitkä tammikuu. Uusi vuosi on nyt lähtenyt liikkeelle ja voi vain arvailla, mitä kaikkea se tulee tuomaan tullessaan. Perinteisesti talvikuukaudet ovat minulle ne vaikeimmat ja yleensä tähän aikaan pohdin sitä, että mikä minusta tulee isona – tai haikailen reissuun. Tai molempia. (Ja yritän motivoida itsestäni urheiluhullua. Jep, olen tällekin vuodelle jo innostunut ja flopannut kertaalleen tässä yrityksessä).

Mutta arvatkaapa mitä arkeeni kuuluu nyt?

Olen työharjoittelussa seikkailumatkatoimistossa ja kirjoitan työkseni maailmanympärimatkareiteistä, Amerikan road tripeistä ja Kanadan Work and Holiday -mahdollisuuksista (missä muuten viipyy Work and Holiday USA??). Kirjoitin myös pilke silmäkulmassa artikkelin siitä, miten matkailu pilaa elämän. Työhöni kuuluu myös etsiä travel quoteja Instagram-tilille, joten aika kivoja taskeja kuuluu nyt arkeeni ettenpä sanoisi!

1a_queensTajusin tänään, että kaikki se kaukokaipuu ja reissuihin käytetty aika, raha ja palo ovat nyt sitä ammattitaitoa, joka mahdollistaa sen, että saan tehdä tätä, mitä nyt teen. Melko huisia, eikö! Tie voi olla pitkä, mutta kyllä se kannattaa, että lähtee seuraamaan omia sydämen supatuksiaan.

YLLÄTTÄVÄ KUTSU

Vuonna 2009 järjestimme ensimmäisen yhteisen tilaisuuden USAn Suomen suurlähetystön kanssa Oulussa. Tuolloin embassy toi kiertueelle nuoria muusikoita Bostonista ja teimme Oulun tapahtumasta niin päräyttävän, että saimme jopa Maikkarin kymppiuutiset paikalle.

Viime viikolla sain yllättävän kutsun eräältä näistä nuorista muusikoista. Tämä musiikin monilahjakkuus Will Wells kiertää tätä nykyä Imagine Dragons -bändin kanssa maailmaa ja kutsui minut ja Heidit heidän keikalleen Hartwall Arenalle. Tapasimme eilen ennen keikan alkua kuuden vuoden jälkeen uudelleen Willin kanssa. Aika huisia! Jälleen piti ihmetellä, että mitä kaikkea Suomi-Amerikka Yhdistykseen mukaan lähteminen ja yhteistyö suurlähetystön kanssa on tuonut elämääni vuosien varrella!

aaUntitled-21tammikuu TULEVIA AMERIKKA-TAPAHTUMIA

Tänä keväänä sydämeni läpättää monelle maanosalle ja maailmankolkalle, joista opin joka päivä duunissa uutta. Muttei ole silti vaaraa, ettei Amerikalle olisi enää sijaa mielessäni, sillä monenlaista kivaa on tulossa. NAMEn seuraava tapahtuma on ystävänpäivän leffailta, jonne on vielä muutamia paikkoja vapaana. Tervetuloa messiin!

KILROY puolestaan järjestää 8.2. ilmaisen Opiskele Pohjois-Amerikassa -opiskelutapahtuman, joka avaa mahdollisuuksia lähteä suorittamaan kokonaisen korkeakoulututkinnon tai opiskeluvaihdon Amerikassa (arvatkaa paljonko haluaisin mennä!).

Sen lisäksi New York Film Academy tulee Helsinkiin helmikuussa. Kun järjestin luokkani kanssa ensimmäisen opintomatkan New Yorkiin vuonna 2006, New York Film Academy kuului vierailukohteisiimme. Melko jänskää, että nyt he tulevat vuorostaan kylään minun työpaikalle!

Näiden lähiajan kivojen tapahtumien lisäksi meillä on seuraava oma Amerikan matkamme jälleen työn alla. Kesäkuusa kutsuu New York ja west coast! Norwegianilla on jälleen aivan mahtavia noin 200 euron yhdensuuntaisia lentoja esim. Nyciin ja Las Vegasiin. Eihän sellaisia voi jättää käyttämättä!

name_ystävänpäiväNihkeästi pakkasilla käynnistynyt vuosi on nytkähtänyt mukavasti valoa kohti. Ajattelin toteuttaa tällaisen kuulumispostauksen, koska vaarana on, että blogille ei jää välttämättä lähiaikoina hirveästi aikaa, kun kirjoitettavaa piisaa nyt niin koulun kuin töidenkin puolesta. Eli jos välillä on hiljaista täällä, niin osaltani se johtuu tästä. Mutta mm. Bahaman lentoretki on vielä pahasti kesken, joten I’ll be back!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Heidi / Auringon alla lauantai, 30 tammikuun, 2016 at 12:28

    Mä oon kyllä ihan samaa maata: talvet on hankalia ja en oikein osaa elää hetkessä, kun mietin tulevaisuutta sekä syvällisemmin (mitä seuraavaksi) että pinnallisemmin (miten saa järkättyä kaikki haaveissa olevat lomat). Meilläkin on suunnitteilla west coast kesäkuussa! Ties vaikka oltaisiin siellä samaan aikaan 😉 Jos siis saadaan ne lomat järkättyä… Pitääkin katsoa noi norjalaisen lennot, kun koko ajan olen ajatellut, että lennettäis suoraan Losiin, minne hinnat on meidän suunnittelemaan aikaan alkaen 800-900e (norskillakin).

  • Reply ulla50 tiistai, 9 helmikuun, 2016 at 21:31

    Moi Heidi ja anteeksi kamalan pitkästä vastaamisajasta! Kävi kuten ounastelin, että uusi duuni vei huomion blogilta hetkeksi täysin. Mutta hei mahtavaa, että sielunsisko iskee jälleen! 😀 Näinhän se on ruukannut mennä, että meillä ajatukset – ja myös reissut menee melko samoja ratoja! 😀 Voi oispa kyllä tosi hauska jos vihdoin onnais meidän polut ja voitais käydä kahvittelemassa west coastilla! Tsemppiä reissusuunnitteluun! Ollaan kuulolla!

  • Leave a Reply