Suomen suurin matkablogiyhteisö

Thanksgiving Miami Beachillä

Pitkään jatkunut pakkanen painoi ihollani itsetuho-nappia. Red Alarm: tuut-tuut-tuut! Rohtunut atoopikon nahkani muistutti joka sekunti siitä, miten viheliäinen talvi minulle on. Nyt, kun keli lauhtui, alkoivat haavat umpeutua ja mieliala kohentua. Hurraa, sanon minä!

Meillä oli tänään ensimmäinen Dubain opintomatkan suunnittelupalaveri koululla (46 päivää lähtöön!). Konkreettinen matkasuunnittelu piristi vielä lisää mielialaani ja päikkäreillä löysin itseni muistelemasta auringontäyteistä syksyäni. (Kuinka rakastankaan lämpöä ja kesää!)  Tuli tarve palata aurinkoon ja Miami Beachille.

ENSIMMÄINEN THANKSGIVING AMERIKASSA

aIMG_6953

Oikeaoppisesti Thanksgivingiä, eli kiitospäivää, kuuluisi viettää perheen ja suvun kanssa. Meillä ei ollut mahdollisuutta sukulointiin, joten vietimme juhlaa oman kahden hengen pikkuperheemme kesken. Suuntasimme Floridan länsirannikolta Miami Beachille hyvään hotelliin ja varasimme pöydän kivalta vaikuttavasta ravintolasta, jossa oli tarjolla traditionaalinen Thanksgiving menu.

Ravintolasta pöydän varaaminen tapahtui opentable.com-nimisen nettisivuston kautta melko summassa. (Läppäri nojasi vuokra-auton konepeltiin ja Naplesin hotellin netin viimeisillä signaaleilla asiaa lähdettiin hoitamaan päivää ennen h-hetkeä.)

Thanksgiving Miamissa

Valtavalla munkilla Cleo-ravintolamme sattui sijaitsemaan kaikista South Beachin ravintoloista lähes suoraan hotelliamme vastapäätä! Puoli yhdeksältä saavuimme Cleoon, joka oli nostettu USAn 50:n kuumimman ravintolan listallekin opentable-sivun mukaan. Ravintolan tituleerattiin saaneen vaikutteita välimerellisestä keittiöstä ja se oli varmasti syy, jonka vuoksi me tähän ravintolaan päädyimme. Kreikkalainen ruoka – onko mitään parempaa!

aIMG_3474a_miami_IMG_3489

Ravintolan sisustus ei edustanut perinteistä amerikkalaista tyyliä. Keskenään eri paria olevat astiat toivat mieleeni enemmänkin eurooppalaiset trendit. Vaikka olimme amerikkalaisen juhlan vietossa, tämä seikka ei minua haitannut vaan päinvastoin oli mukavaa istuskella tässä samaan aikaan hienossa, mutta rennossa raflassa. Koska olimme tehneet pöytävarauksen niin viime tipassa, emme saaneet pöytää suosituimpaan aikaan alkuillasta. Meidän saapuessa paikalle ensimmäisten kattausten ihmiset alkoivat jo poistua ravintolasta ja kiireinen ilta alkoi rauhoittua.

aIMG_3487

ILLAN MENU

Olimme päättäneet tilata koko Thanksgiving menun sellaisena kuin paikan kokki Danny Elmaleh oli sen suunnitellut. Olimmehan viettämässä kiitospäivää ensimmäistä kertaa Amerikassa. Ja näin menu kuului:

Roasted Pumpkin Dip

Pomegranate Glazed Turkey

Wood Roasted Marshmallow Sweet Potatoes with Candied Walnuts

Pistachio & Roasted Chestnut Stuffing

Labaneh Whipped Potatoes

Blistered Brussel Sprouts with Applewood Smoked Bacon

***

Pumpkin Cheesecake with Spiced Whipped Cream

aIMG_3492

En valitettavasti taida osata suomentaa menua tarpeeksi hyvin, joten kerron vain lyhyesti pääpiirteet. Kiitospäivän menun keskiössä amerikkalaisen perinteen mukaan on aina täytetty kalkkuna ja kurpitsapiiras. Muita elementtejä voi sitten makunsa mukaan varioida. Floridassa tunnuttiin suosivan myös meidän menuun kuuluneita makeita ”vaahtokarkkiperunoita” ja kyllä, systeemi piti sisällään kirjaimellisesti vaahtokarkkeja… Vaikka suurin karkin ystävä olenkin, niin tämä systeemi ei kyllä osunut omaan makuhermooni sitten yhtään.

Muuten illallinen oli mitä herkullisin ja ensimmäisestä Thanksgivingistä jäi ihanat muistot. Menu maksoi 37 dollaria per henki, joka on mielestäni hyvin kohtuullinen hinta kokemuksesta. Välimerelliset vaikutteet jäivät aika vähäisiksi, mutta ehkä parempi niin, sillä olimmehan viettämässä kuitenkin peri-amerikkalaista juhlaa.

aIMG_3469

Illallisen lisäksi meillä ei ollut muita erityisiä suunnitelmia kiitospäivälle. Päivä oli kulunut rannalla ja illalla kävimme kävelemässä palmujen reunustamia katuja.

Ah, mitä antaisinkaan, että tarkenisi taas pelkällä topilla ja iho hehkuisi halkeilun sijaan! Mutta Floridassakin on ollut nyt poikkeuksellisen viileää ja siellä on riehunut jopa tornadoja! Joten arki se on kaikkialla.

Mutta kevättä kohti mennään!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Peikek | Ympäri maailmaa tiistai, 26 tammikuun, 2016 at 09:55

  Oi Florida <3

  Vaahtokarkkiperunat kuulostaa, ööh, mielenkiintoisilta 😀 Itsekään ei ole koskaan tullut vietettyä Kiitospäivää pelipaikoilla (tai muutenkaan..), ehkä vielä joskus!

  Missä hotellissa majailitte?

  • Reply Ulla torstai, 28 tammikuun, 2016 at 21:11

   Hei!! =) Me yövyttiin tuossa yhdessä kuvassa vilahtavassa Marseilles-hotellissa. Florida <3 – indeed! Toivon, että sullekin koittaa kiitospäivä pelipaikoilla, (hihii hyvin sanottu!) Kiitti kommentista, Peikek!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, 26 tammikuun, 2016 at 13:59

  Ihanat kengät! <3

  • Reply Ulla torstai, 28 tammikuun, 2016 at 21:12

   Kiitti Meri! Mää itsekin iskin silmäni tuollaisiin ja onneksi löysin DSW:ltä juuri haaveilemani yksilöt =)

  Leave a Reply