Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsinki talven ihmemaa – ja synttäriyllätys

Voiko tammikuun lapsi saada parempaa syntymäpäivälahjaa kuin sen, että ainakin yhden päivän osaa oikein nauttia siitä, että on talvi? Niin kävi eilen, kun olimme päättäneet juhlia synttäreitäni Maken kanssa viikonloppuna oikean syntymäpäiväni sijaan. Ja odottaminen kannatti, sillä pakkanen laski yli kymmenellä asteella ja elokuvamainen Disney-lumisade kuorrutti Helsingin muhkeaksi talven ihmemaaksi. Me lähdimme vuoden ensimmäiselle matkalle ja se sijoittui etelä-Helsinkiin. Tarina on tämä.

aIMG_3578

# KLAUS K 

aIMG_3599aIMG_3534aaUntitled-1

Kun sankari saa toivoa lahjaa ja juhlaa, liittyy siihen hyvin suurella todennäköisyydellä matka. (Ainakin kun on kyseesä tämä sankari.) Seikkailu ei ole kiinni sijainnista vaan uusia elämyksiä voi näköjään kokea aivan kodin nurkan takanakin, kun irrottautuu jokapäiväisistä rutiineista ja ottaa repun selkään. Matkustimme ratikka numero kympillä Kolmikulmaan ja kirjauduimme hotelli Klaus K:hon lauantaina yhdeksäs tammikuuta kello 15.30. Respassa ilmoitettiin, että koska olemme viikonloppuvieraita, on vierailu syytä aloittaa talon tarjoamalla kuohuviinillä. Cheers!

aIMG_3603

# LUX HELSINKI

Lux Helsinki on jo useampana vuonna Helsinkiä sulostuttanut valofestivaali ja täydellisenä ajoituksena festari oli käynnissä juuri tänä viikonloppuna. Hotellia lähes vastapäätä sijaitsi Ruttopuiston teokset ja aloitimme kierroksen Helsingin valoihin kuohuviinit kulautettuamme.

aIMG_3550aIMG_3546

Lähdimme lompsimaan pitkin kaupunkia ja kaikkialla oli satumaisen kaunista. Kamera oli pitkästä aikaa mukana ja nautin paljon hetkien tallentamisesta. Valokuvaaminen kyllä viimeistään takaa reissufiiliksen!

a_helsinki_winter copyaIMG_3580aIMG_3571aIMG_3720aIMG_3598aIMG_3700

# LÄMPÖÄ KIITOS

aIMG_3583aIMG_3593

Mikäänhän ei ole juuri hauskempaa kuin löytää uusia kivoja kahviloita ja niinpä poikkesimme tutkimaan Esplanadin varressa olevaa Strindbergiä, koska se on jostain syystä jäänyt meiltä aiemmin kokematta. Sisältä löytyi kaksikerroksinen kahvila-ravintolakokonaisuus ja jäimme lämmittelemään kuuman kupposen äärelle hetkeksi. Tykästyin paikan tunnelmaan ja tänne täytyy varmasti palata uudestaankin. Espa on lempikatuni Helsingissä ja Strindbergin ikkunapöydästä pystyi hyvin fiilistelemään kadun kansainvälistä tunnelmaa palelematta.

aIMG_3591

# SHOW MUST GO ON

aIMG_3629aIMG_3634aIMG_3643

Lux Helsingin vaikuttavimmat teokset löytyivät Tuomiokirkon luota ja erityisesti sen sivukadulta (Yliopistonkadun ja Unioninkadun risteys). Megamap-niminen mahtipontinen teos on toteutettu videomappaus-tekniikalla, jollaisia on nähty Suomessa aikaisemmin vain muutama. Tuomiokirkon tapulista on tehty tarkka 3D-mallinnus ja 3D-animaatio toistetaan suuritehoisella projektorilla tapulin koko seinäpintaan musiikin tahdissa. Tänään sunnuntaina kyseinen teos on vielä nähtävillä ja suosittelen todella paljon käymään katsomassa sen.

aIMG_3670 aIMG_3676 aIMG_3677

Yllä olevat kuvat ovat osa Megamapia.

# YLLÄTYS RAUTATIENTORILLA

aIMG_3723 aIMG_3714aIMG_3725

Kierroksemme päättyi rautatientorille, jossa mieheni vetäisi ässän hiasta ja yllätti minut täysin. Hän oli valinnut meille ravintolan ilman, että oli suostunut kertomaan paikkaa. Yllätyksekseni hyppäsimme ensin metroon ja Herttoniemessä vielä bussiin ja sieltä jostain ravintola sitten löytyi. Kyseessä oli Thalassa-niminen kreikkalainen ravintola, jossa en ollut koskaan käynyt. Olemme suuria kreikkalaisen ruuan ystäviä, joten yllätys oli todella onnistunut.

aIMG_3727

Sellainen matkakertomus tällä kertaa kohteesta nimeltä Helsinki. Kotiuduimme tänään reissultamme hotelliaamiaiset mahassa pullottaen. Huomenna sitten alkaakin arki ja uudet seikkailut uudessa duunipaikassa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Millamaija / Avaruusponi sunnuntai, tammikuu 10, 2016 at 16:34

  Vau, aivan satumaisia kuvia!

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 16, 2016 at 19:53

   Kiitos paljon =) Tällaisesta palautteesta tulee hyvälle tuulelle!

 • Reply Eevi / Rento matkablogi sunnuntai, tammikuu 10, 2016 at 18:28

  Miten mainio viikonloppu teillä! Aah, KlausK, shampanjat, Strinberg, kyllä Helsinki osaa 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 16, 2016 at 19:53

   Niin se kyllä osaa! Paljon riittää tutkittavaa 🙂 Kiitti kivasta kommentista, Eevi!

 • Reply Milla - Pingviinimatkat sunnuntai, tammikuu 10, 2016 at 20:07

  Oi miten ihana talvisen satumainen viikonloppu on teillä ollut <3 Ja vielä ihanaa synttäriä Ulletin!!!

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 16, 2016 at 19:53

   Kiitos ihana Millanen <3 Pus!

 • Reply Mirkka maanantai, tammikuu 11, 2016 at 10:34

  Ihana Make miten huipun synttäriyllätyksen sulle järkkäs <3 Tsemppiä ekaan työpäivään murunen!

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 16, 2016 at 19:54

   Hihii kiitos paljon! <3 Oli kyllä huippu ylläri! =))

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, tammikuu 15, 2016 at 15:35

  Mä niin olisin toivonut tällaista säätä jouluksikin! Tai no, pakkaslukemia katsoessa en ehkä sittenkään ole niin varma, koska me emme ottaneet mukaan tarpeeksi villapaitoja että olisimme näistä lukemista selvinneet. 😀

  Tuo Megamap näyttää samalta tekniikalta kuin mitä oli käytössä vuosi sitten Luxembourg Light Night -festareilla, jotka toimivat samalla idealla. Oli kyllä todella siistiä, kuinka seinä herää eloon!

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 16, 2016 at 19:55

   Mulla kävi kans viime viikonloppuna mielessä, että nyt näyttää kyllä siltä miltä jouluna kuuluisi näyttää. Mutta kyllä tuo kylmyys, hrrrr! Hyvä, ettette paleltuneet! =)

   Ja mahtavaa, että sääki oot päässy ihastelemaan tuota videotekniikkaa. Se oli kyllä todella vaikuttavaa!

  Leave a Reply