Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bahama osa 3: Staniel Cayn uivat possut

Jos pitäisi valita yksi päivä vuodelta 2015, olisi se marraskuun 21. päivä. Sinä päivänä todella elettiin. Aamulla hyppäsimme koneeseen Fort Lauderdalessa Floridassa ja lensimme Bahamalle. Alkuiltapäivästä laskeuduimme Black Point -saarelle, josta meillä oli vene varattuna. Ennen laskeutumista kapteenimme teki kunniakierroksen niin kutsutun possusaaren yläpuolella ja tuolloin sain näköyhteyden ensimmäistä kertaa tähän yhteen suureen luonnonihmeeseen: Pig Island.

pig_island_by_50statepuzzlepig_island_by50statepuzzle_

KYLLÄ! Allamme polskutteli ja paistatteli päivää Bahaman luonnonvaraiset uivat possut, joita Wikipedian mukaan on yhteesä vain noin parikymmentä yksilöä. Voisiko todella olla mahdollista, että pääsin näkemään nämä veijarit vielä lähempää? Ajatus tuntui täysin uskomattomalle, sillä possut olivat tähän asti uiskennelleet vain kiiltäväsivuisten lehtien sivuilla.

aaIMG_7490

Staniel Cayn esitteitä oli jaettu Fort Lauderdalen venemessuilla. Olisiko todella mahdollista kokea jotain tällaista itse? Ajatus tuntui yksinkertaisesti pienessä päässäni aivan liian epätodelliselle.

aaIMG_2837

Kun vihdoin Exuman turkoosien värien ilotulitus ja Possusaari loistivat allamme, aloin hiljalleen ymmärtää, että tästä seikkailusta on todella tulossa totta.

Ilmakuvien ottaminen lentokoneesta sai minulle huonon olon ja olin hieman kauhuissani, että miten voin seuraavaksi hypätä veneeseen. Istuskelin hetken korpikentältä löytyneen katoksen alla kuumuudessa ja koitin tasata oloani muiden purkaessa veneretkeä varten tarvitsemiamme tavaroita. Kaikki jännitys sykki otsassa ja tuntui, että kohta pamahtaa hirveä päänsärky. Nappasin buranan huuleen ja kulauttelin runsaasti vettä sisuksiin.

FullSizeRender-15

Alun perin meidän oli tarkoitus yöpyä Staniel Cayn saarella, mutta lopulta ajatus kävi mahdottomaksi. Staniel Cay Yacht Club olisi ollut oivallinen paikka possujen bongausta ajatellen, mutta suositun majapaikan 21-päivän peruutusehtojen mukaan rahoja ei saa takaisin, mikäli matka peruuntuu/siirtyy viime hetkellä. Koska olimme liikkeellä pienellä koneellamme, jonka kanssa säätilat piti ottaa huomioon, emme halunneet riskeerata kallista majoitusta. Ja hyvä niin, sillä matkammehan siirtyikin monta kertaa. Niinpä lentäjämme suunnitteli retken siten, että ehdimme käydä kokemassa Exumas-saarten suurimmat ihmeet menomatkalla Long Islandille.

a_black_point  aIMG_2885

Ja sitten vesille! Huono oloni haihtui nopeasti merituulen puhelluksessa, vaikka vene hypähtelekin alloilla melko kovasti.

aIMG_2889aIMG_2894

Näppärästi lentäjämme sattui olemaan myös merikapteeni, joten kaasu pohjaan ja menoksi. Painelimme veneellä ehkä puolisen tuntia kohti sitä oikeaa saarta, jonka olimme lentokoneesta bonganneet. Staniel Cay, Black Point ja Possusaari ovat Exumas-saariketjuun kuuluvia Bahamasaaria. Exumasiin kuuluu yli 360 saarta, joten oli olennaista, että alueen tunteva ihminen oli mukana.

Osa Bahamasaarista on yksityisomistuksessa, joten on hyvä tietää minne on menossa – vaikka en tiedä paljonko minua haittaisi vahingossa ankkuroitua Shakiran, Julia Robertsin, Nicholas Cagesin tai Lenny Kravizin omistamille saarille kahvikupposelle… Siis tyypeillä on omat saaret täällä! Silti ikisuosikkiani Pretty Womaniakin mieluummin törmäsin Exuman oikeisiin paikallisasukkaisiin… eli possuihin! Yhtäkkiä nämä söpöliinit ilmestyivät horisonttiin ja hiljensimme veneen vauhtia.

aIMG_2905 a1IMG_2911aIMG_2911

Röh, röh! Vieraita tulossa! 

aIMG_2916aIMG_2927

Ja voi sitä riemua, kun yksi possuista päätti tulla tervehtimään meitä aivan vierestä! Olimme ehtineet huomata, että meitä ennen possuja oli käynyt tervehtimässä yksi vene, joten kaikki söpikset eivät jaksaneet enää kiinnostua uusista vieraista. Mutta tämä yksi saparohäntä valitsi meidät! Voi rakkautta! <3

aIMG_2918aIMG_2921 aIMG_2933

Monet turistit käyvät ilmeisesti uimassa possujen kanssa, mutta me emme uskaltaneet moista harkitakaan. Possut eivät olleet mitään minipossuja vaan todella suuria ja olimme heidän apajillaan. En tiedä olisiko heidän saarelleen soveliasta ankkuroitua? Ehkä Shakira tai JR olisi tiennyt, ei vaan tajuttu soittaa pirauttaa.

Possujen päätymisestä saarelle ei ole varmaa tietoa. Erään kertomuksen mukaan joukko merimiehiä olisi jättänyt possut saarelle aikomuksenaan palata sinne myöhemmin tekemään niistä ruokaa. Syystä tai toisesta seilorit eivät kuitenkaan koskaan palanneet takaisin ja siat selvisivät hengissä ohikulkevista laivoista mereen heitetyillä ruuantähteillä. Toisen kertomuksen mukaan possujen esi-isät pelastautuivat haaksirikosta uimalla saarelle.

On myös uskomuksia, jonka mukaan possut ovat vain karanneet joltakin lähisaarelta omalle saarelleen. Tylyimmän teorian mukaan siat on toimitettu saarelle tarkoituksella, jotta ne houkuttelisivat Bahamalle matkailijoita. Niin tai näin possut varmasti nauttivat biitsielämästään saarella paikallisten ja turistien ruokkiessa niitä.

aIMG_2925

Heitimme kaverille pari sipsiä, mutta se houkutteli paikalle isoja kaloja ja lahjuksemme näytti kiinnostavan enemmän niitä kuin saparoystäväämme. Liekö edellisillä vierailla ollut paremmat pöperöt mukanaan ja possujen mahat jo täynnä?

aIMG_6690

Frendimme saatuaan meistä tarpeeksi ja uituaan takaisin rantaan, kuvailimme vähän materiaalia dronella. Veneessä istui kolme melko pöllähtänyttä ja muikealla hymyllä varustettua tyyppiä.

aaIMG_6697 aIMG_6828

Sitten olikin jo aika katsoa kelloa ja lähteä kohti seuraavaa seikkailua. Meillä oli vielä luola sukellettavana ennen koneelle palaamista ja päivän viimeistä lentoa. TO BE CONTINUED.


Ps. Seuraa meitä Facebookissa, niin saat tietoa tulevistakin päivityksistä uutisvirtaasi. Lisää kuvia myös mun instagrammissa.

Ps. Matkamessuliput arvotaan huomenna 7. tammikuuta, joten vielä ehtii osallistua kilpailuun tästä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 17:07

  Niiiin siistiä! Just katselin lentoja Miamiin… 😀 Possusaaret on mun unelma.

  • Reply ulla50 keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:36

   Oii, ei muuta, kun lennot tilaukseen! =) Milloin ajattelit et menisit Miamiin? Toivottavasti pääset näkemään possut, on ne kyllä söpöjä!! 🙂

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 17:26

  Komppaan Elinaa!! Myös mun unelma! <3 En oikeesti Ulla KESTÄ, että olitte tuolla!

  • Reply ulla50 keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:37

   Voi kiitos Rimma! =) En määkään kestä, että päästiin käymään tuolla. Oli kyllä elämys! Toivon, että sullakin tää unelma toteutuu 🙂

 • Reply Veera A/ Kaukana Kotona keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 18:11

  Eikä, mitä söpöläisiä! Uivat possut olivat mulle ihan uusi juttu :). Mäkin haluan Bahamalle possuja moikkaamaan (ja muutenkin)!

  • Reply ulla50 keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:38

   Hihii. Se on hyvä, että blogeista löytää uusia juttuja. Sitten vaan toteutukseen, eikö niin =) Tsemppiä Bahaman reissun suunnitteluun ja kiitti kommentista!

 • Reply Jenni / Globe Called Home keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 18:57

  Niiiiiin kade…! Ei kun oikeasti, mä en ollut edes kuullutkaan näistä ennen kuin kerroit, ja nyt haluan ehdottomasti nämä näkemään. Pitääkin ruveta suunnittelemaan purjehdusta Bahamalle. 😉

  • Reply ulla50 keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:39

   Sut tuntien varmasti toteutat tämänkin haaveen vielä, Jenni! =) Sullahan ei oo niin pitkä matkakaan tonne. Mää voisin kyllä tulla mukaan sille purjehdukselle… 😉

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 20:23

  Kiitos tästä! Aivan ihana postaus ja mitkä kuvat. <3 Voi jestas jos itsekin pääsisi tänne joskus!!

  • Reply ulla50 keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:39

   Kiitti Huli! Toivon, että pääset tuonne myös. Se on huikee kokemus! 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään taas keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 20:48

  Hih 🙂 Ihan parhaita 😀

  • Reply ulla50 keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 21:40

   Eikö! 🙂 Oli kyllä melko jännä palata noihin tunnelmiin kuvien kautta. Ehkä ens kerralla pitäis uskaltautua uimaan possujen kans 😉

 • Reply Veera Bianca keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 22:11

  POSSUJA POSSUJA POSSUJA KÄÄK SIELLÄ ON POSSUJA EN KESTÄ <3 POSSUT <3

  • Reply ulla50 perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 18:12

   IIIKK SANOITKO JO POSSUT! :DD I know. Sun niin pitää päästä sekoomaan Bahamalle muru! 😀 <3

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 22:59

  Oi jösses miten hauskoja. Jotenkin nuo possut sopivat tuonne veteen kuin nenä päähän. Mutta minä en vain voi olla ajattelematta niitä vedessä lilluvia pökäleitä, joita nuo possut jälkeensä jättävät 🙂

  • Reply ulla50 perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 18:13

   Ahahah onneksi mää en hoksannut ajatella niitä pökäleitä. Ei kyllä onneksi näkynyt sellaisia. Kiitos kommentista!

 • Reply Kea | Deep Red Blues torstai, 7 tammikuun, 2016 at 00:18

  Muistan kun jo Alaskassa asuessa kattelin noita uivia possuja ja ajattelin että tonne on joskus pakko päästä… niin suloisia! 🙂 Näyttää muuten jotenkin Javalta toi teidän uus frendi!

  • Reply ulla50 perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 18:13

   Ai Javalta 😀 Mää en jotenki pysty näkemään yhdennäköisyyttä heidän välillään, muuta ku että molemmat ovat söpöjä. Toivottavasti sääki pääset joskus käymään possusaarella! =)

 • Reply Sara Risberg torstai, 7 tammikuun, 2016 at 02:03

  Voikun söpiksiä! On muuten pitkä kärsä possuilla, mut kai se pitääkin, ettei mee vettä nenään… Ehkä joskus vielä itsekkin näkisi?

  • Reply ulla50 perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 18:14

   No joo samaa mietin noista kärsistä. On nyt kyllä melko kaarevat ja pitkät. Selvästi toimii hyvin snorkkelina 🙂 Jos on tahto niin on keino, sillä motolla pääset vielä tonne sinäkin 😉 Pidän peukkuja!

 • Reply Eevi / Rento matkablogi torstai, 7 tammikuun, 2016 at 08:06

  Ihan käsittämätöntä! En ollut kuullukkaan Bahaman uivista possuista, tai oikeastaan mulle ei ollut tullut mieleenkään että possutkin ui! Voi vide miten älyttömän absurdin mahtava kokemus, kiitos näistä kuvista 😀

  • Reply ulla50 perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 18:15

   Kiitos sulle kivasta kommentista! Määki kuulin näistä possuista melko vasta. Oli kyllä huikeeta todistaa että siellä ne tosiaan ui. Ja mikä biitsi heillä onkaan käytössä, vähän kateeksi käy! =)

 • Reply Millamaija / Avaruusponi sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 11:26

  Apua nää on niin söpöjä otuksia että! :3 Ihania!

  • Reply ulla50 sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 16:19

   Eikö ookki =)))

 • Reply Maarit sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 12:43

  Voi jestas! Tuo olisi kyllä aivan ihana päästä näkemään, miten possut voi ollakkin niin suloisia. Varmasti mahtava kokemus, ihana että pääsitte käymään tuolla! 🙂

  • Reply ulla50 sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 16:20

   Kiitos Maarit! =) Toivotaan, että sunki toive toteutuu =)

  • Reply ulla50 sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 16:20

   Kiitos Maarit! =) Toivotaan, että sunki toive toteutuu =)

 • Reply Sanna I Siveltimellä sunnuntai, 10 tammikuun, 2016 at 22:01

  Iiih, en ehkä edelleenkään kestä näitä possuja! :DDD Ihan älytöntä että tuolla te ootte vaan olleet ja lennelleet ja veneilleet. Täysi kymppi!

 • Reply säppä perjantai, 22 tammikuun, 2016 at 20:51

  Siis APUA! 😀 Ihan mieletöntä. Ihan tuntematon paikka minulle, mutta tuonne on tämän postauksen perusteella joskus päästävä! Ja nimenomaan vielä pulikoimaan – jos uskallan. 😀

 • Reply Matkabloggaajien vinkit Karibialle maanantai, 7 maaliskuun, 2016 at 14:35

  […] >> Lue lisää Bahamasta, Staniel Cayn possusaaresta ja pienkonematkasta Bahamalle 50 State Pu… […]

 • Reply Bahaman uivat possut ovat hauska näky perjantai, 8 huhtikuun, 2016 at 17:42

  […] Lue kokemuksia Bahaman possuista 50 State Puzzle -blogista! […]

 • Reply Jaana sunnuntai, 9 lokakuun, 2016 at 11:27

  Hei.

  Onko teillä tietoa miten Nassausta pääsisi käymään moikkamassa näitä ihanuuksia? Tehdäänkö veneretkiä tms. ?! En löytänyt tietoa kuinka pitkä matka ko saarien välillä on..

  Olemme lähdössä Bahaman risteilylle ensi viikolla, vietämme Nassaussa päivän ja olisi ihana päästä possujen luokse 🙂

 • Reply Jätkäsaari Karibia - pyöräretki Karibian saarille! - Meriharakka.net tiistai, 13 huhtikuun, 2021 at 20:44

  […] Jos uivat possut kiinnostavat, niin lue Stilettikorkokanta -blogin juttu. […]

 • Leave a Reply