Suomen suurin matkablogiyhteisö

* Vuosi 2015 ja toteen käyneitä unelmia *

Vuoden päättyminen on summailujen aikaa. Monena vuonna olen toteuttanut blogiin vuosikatsauksen ja vastaavasti monesti se on myös jäänyt työläyden takia tekemättä. Miten tiivistää kokonainen vuosi yhteen postaukseen! Tämä vuosi oli kuitenkin yksi elämäni merkittävimmistä, joten päätin tarttua haasteeseen.

IMG_4922

Naseva kyltti löytyi Venice Beachiltä Los Angelesista (well-sanan tosin voisi korvata sanalla much)

* TAMMIKUU *

Uudenvuoden juhlintaa Miamissa, manaattien kanssa suppailua Fort Lauderdalessa, ostoksia New Yorkissa. Onnen vuosi 2015 käynnistyi mitä parhaimmissa merkeissä sielunmaisemassani Amerikassa ja suoritin työharjoittelua freelancer matkatoimittajana reissujuttuja kirjoitellen. En olisi osannut tuolloin vielä kuvitellakaan, että millainen vuosi Miamista käynnistyykään ja en tahdo sitä vielä tätä kirjoittaessakaan aivan todeksi voida uskoa.

tammikuu2015

Miami South Beach uutena vuotena 2015

* HELMIKUU *

Matkan jälkeistä alakuloa pukkasi ja pohdin jälleen, että mitä minusta tulee isona. ”Mitä seuraavaksi? Mistä tietää milloin kannattaa hypätä rohkeasti tuntemattomaan ja sanoa piutpaut epäonnistumisen pelolle? Milloin kannattaa olla realisti ja lakata kuuhun kurkottamasta?” Tällaista kirjoittelin blogissa helmikuussa. Arki kului töissä ja koulussa täyspäiväisesti uurastaen ja syntyjä syviä miettien. Heräsin aamukuudelta salille ja päivät olivat pitkiä.

IMG_0329

Tänä vuonna oli suoritettavana myös pakollinen ruotsinkurssi…

* MAALISKUU *

Maaliskuulla alkoi tapahtua. Tajusin, että työsuhteeni tulee päättymään ja aloin tehdä suunnitelmia syksylle (joista onkin jo jotain täältä blogista voinut lukea ja josta on edelleen paljon kirjoittamatta). Olin ilmeisesti saanut edelliskuun pohdinnoilleni päätöksen ja päättänyt lähteä sitä kuuta kurkoittelemaan.

* HUHTIKUU *

Huhtikuun tähtihetki oli perhepiirissämme vietetyt häät. Tässä kuussa löysin myös artikkelin Margaritavillen perustaja Jimmy Buffettista ja inspiroiduin hänestä. Halusin, että myös oma henkilöbrändini vanhana piirtäisi kuvan hymyilevästä, yritteliäästä ja unelmiaan toteuttavasta ihmisestä taustallaan turkoosi meri. Blogissa kirjoitin, että haluaisin olla kuin hän: tavoitella suuria uuteruudella ja määrätietoisuudella, mutta myydä letkeää saarielämää unohtamatta itse nauttia siitä. Pitäähän sitä tietää mitä myy!

toukokuu15

Amerikka-siskoja ja kevääseen heräävä Helsinki

* TOUKOKUU *

”Yhteen putkeen töitä&koulua kotimaassa ilman kunnon breikkiä: 120 päivää” valitin toukokuun 13. päivänä. Olin aika piipussa kaikesta suorittamisesta, mutta kevät oli saapunut kaupunkiin ja paljon mukavia tapahtumia oli kalenterissa. Magnum-jäätelöbileet, muotinäytös, ystäviä Berliinistä ja Amerikasta, kesäasuun puhkeava Helsinki. Lempivuodenaikani oli alkamassa ja siitä sai voimaa puristaa loput kouluhommat pois alta.

* KESÄKUU *

Kesäkuun alussa kävin suppailemassa kesän ainoat suppailut (järkkyä!). Valkoisessa talossa tapahtumajohtajana toiminut Laura Schwartz saapui Helsinkiin kirjanjulkkari-kiertueelle ja tähditti US embassyn kesäjuhlien kanssa tapahtumakalenteriani Suomessa. Juhannukseksi matkustimme kaveriporukalla Dolomiiteille ja Gardajärvelle italialaisten ystävien luo ja saimme lämpöä muuten niin koleana pysytelleeseen kesäkuuhun. Säästä huolimatta kesäkuu oli kuitenkin täynnä mukavia hetkiä ystävien kanssa myös Suomessa ja juhlittiin mm. Sannan ja Pekan maailmanympärimatkalta paluuta.

kesäkuu15

Gardajärven kauneutta ja Laura Schwartzin kirjan julkkarit embassyssä

* HEINÄKUU *

4th of July -piknik, Amerikan päivät, Porin jazzit sekä muutama ilmailutapahtuma. Ne olivat heinäkuun juttuja. Haastatteluni Floridan Naplesista lomakohteena julkaistiin Hesarissa kahteen kertaan ja kuun lopussa yksi aikakausi elämässäni päättyi, kun palautin työläppärin ja avaimet Haaga-Heliassa. Suurin tuntein lähdimme viettämään kesälomaa mökille pohjoiseen.

* ELOKUU *

Koittanutta vapautta juhlittiin tässä perheessä kuinkas muuten kuin matkustelemalla. Mökiltä Berliiniin, Tallinnaan, Torremolinokseen ja joka välissä vähän Helsinkiä sulostuttamaan tätä onnentäyteistä lomakuukautta.

heinakuuheinäelokuu15

Katutaide löytyi Tampereelta, uima-allas Berliinistä, skootteri Marbellasta ja jazzit Porista

* SYYSKUU *

Syyskuussa ei reissattu etelään eikä pohjoiseen vaan länteen – Porvooseen. Ja kolme kertaa viikossa vieläpä. Opiskelin nyt täyspäiväisesti ja hankin normi-lukkarin lisäksi osaamista ilmailuliiketoiminnan saralta Porvoon kampukselta. Harrastusrintamalla vietettiin USAn suurlähetystössä musiikkivieraiden tähdittämiä hetkiä Sipe Santapukin, Mike Monroen ja Guns N’ Rosesin kitaristi Ron Thalin kanssa.

* LOKAKUU *

Eikä kalvennut lokakuukaan tapahtumiltaan edeltäjille vaan heti kuun alusta oli säihkettä ja säpinää hääpäivän, The Blog Awardsien ja Suomen ensimmäisen Travel Massiven merkeissä. Sitten sai matkailun harrastelu riittää ja oli aika toimia oikeasti ja lentää taas Amerikkaan toisen työharjoittelun merkeissä. Yhdeksän satumaista päivää Cali-siskojen kanssa Los Angelesissa ja sen jälkeen Floridaan matkabloggaajakonferenssi TBEXiin ja lentoretkelle Key Westiin halloweenia viettämään.

IMG_5083

Cali-siskot pumpkin patcheilla Los Angelesissa

* MARRASKUU *

Yksi suuri ja pitkäaikainen haave toteutui: Pystyin välttämään koko marraskuun Suomessa ollen sen sijaan Floridan ja Bahaman auringon alla. Tässä kuussa sukelsin luolaan ja näin uivia possuja Bahaman Staniel Cayssä, pesin lentokonetta Naplesissa ja vietin Thanksgivingiä Miami Beachillä monen muun merkittävän hetken ohella.

IMG_6944marraskuu15

Ilmailuun ja Bahamaan tutustuminen täytti elämäni marraskuun

* JOULUKUU *

Paluu Suomeen koitti heti kuun alussa vaan sepä tarkoitti sitä, että sai kaivaa joulukuusen varastosta ja tunnelmoida joulua ystävien kanssa. Jouluviikoksi matkustimme pohjoiseen jatkamaan ystävien ja sukulaisten kanssa oleilua ja nyt vuodenvaihtumista odotellaan täällä kotona Helsingissä. Neljän kuukauden työharjoitteluni tuli päätökseen lentokonefirmassa.

joulukuu

Ystävyksiä eli ”koulukavereita” joulun vietossa

– SUMMA SUMMARUM –

Tänä vuonna kävin töissä, opiskelin ja harrastin. Välillä heräsin viideltä, välillä valvoin viiteen. Tänä vuonna opin nukkumaan kämppiksen kanssa ongelmitta (kiitos vain Sanna), ajoin Los Angelesissa ja Miamissa autolla, opiskelin ilmailua englanniksi, kävin bussilla Porvoossa, luovuin henkilöauton omistamisesta, lensin pienkoneella kuudelle Bahamansaarelle, hyppäsin veneestä, sukelsin luolaan ja tein matkajuttuja eri medioihin.

Kaikki tämä lähti liikkeelle siitä toissa vuoden hetkestä, jolloin tajusin, että jos muutosta haluaa, se ei tapahdu itsestään ja yhdessä yössä. Parissa vuodessa voi kuitenkin päästä jo pitkälle ja vuodessakin.

Maaliskuulle on tiedossa yksi reissu Dubaihin opintomatkan merkeissä, mutta sitäkin suurempana ilouutisena minulle järjestyi kolmas ja viimeinen työharjoittelupaikka kevääksi seikkailumatkatoimistosta Helsingin keskustasta. Eipä siis tarvitse murehtia, ettei ensi keväänä saisi olla matkailuteeman ympäröimänä!

Jos jotain olen tästä vuodesta oppinut niin sen, että unelmat todella voivat käydä toteen, kun niitä alkaa määrätietoisesti tavoitella. Sitä pystyy niin paljon enempään kuin itse tietääkään. Tämän vuoden 93 ulkomailla vietettyä vuorokautta ovat minulle levottomalle sielulle todella suuri virstanpylväs elämässä.

”The journey of a thousand miles begins with one step.”

”Soon is the first blank page of a 365 page book, write a good one.”

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Kaisa /Ribs & Coke keskiviikko, 30 joulukuun, 2015 at 14:48

  Olipa ihana postaus! Ja mikä huikea vuosi sinulla! Tähtien tuiketta myös uuteen vuoteen 2016!
  PS. Hmm, saisikohan sitä itse aikaiseksi tällaista vuosikatsauspostausta… Ajanpuute, se kun tässä on vähän vaivannut.

  • Reply ulla50 lauantai, 2 tammikuun, 2016 at 14:39

   Kiitti Kaisa! Ja tähtien tuiketta myös sulle vuoteen 2016! =)

   Ehdottomasti jos aikaa riittää, suosittelen tekemään tällaisen katsauksen. Näihin on kiva palata myös tulevaisuudessa.

 • Reply RIMMA + LAURA -matkablogi torstai, 31 joulukuun, 2015 at 08:02

  Huh huh miten huikea vuosi takana! Tuo Bahamalla lentely olis kyllä semmoinen juttu, joka pitäisi päästä itsekin kokemaan! Ihana Ulla. Huippua uutta vuotta 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, 2 tammikuun, 2016 at 14:40

   Voi kiitos paljon ja ihanaa uutta vuotta myös teille! <3 Bahaman lentoseikkailu oli kyllä huikea kokemus ja siitä pitää kirjoitella lisää tänne blogiin innoitukseksi 😉

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi torstai, 31 joulukuun, 2015 at 08:03

  Ps. Sain tästä inspiraation kasata omankin vuoden yhteen postaukseen!

  • Reply ulla50 lauantai, 2 tammikuun, 2016 at 14:40

   Huippua Rimma! Pitääkin heti mennä lukemaan! =)

 • Reply Sanna I Siveltimellä torstai, 31 joulukuun, 2015 at 11:26

  Ihana Ulletin! Ja mikä mahtava vuosi – jo ihan vuoden 2015 ekasta päivästä lähtien Miamissa! Kiitos että sain olla osa vuottasi ja seikkailla kanssasi Amerikan ihmemaassa. Tuo pumpkins patch kuva on niin rakkautta <3 Mun sydän pakahtuu kun muistelenkin sitä… Olit aivan huippukämppis ja toivottavasti päästään ensi vuonnakin kokemaan vastaavanlainen seikkailu! Parasta uutta vuotta 2016!!!

  • Reply ulla50 lauantai, 2 tammikuun, 2016 at 14:42

   Tää oli niin sniips-kommentti! Kiitos murunen <3 Oli niin ihanaa seikkailla sun kans Amerikassa ja Helsingissä myös toki. Ja oon samaa mieltä, että tuo pumpkin patch -kuva on niin rakkautta! Tulikin idea, että jos pitää muuttaa jonnekin isompaan kämppään, niin sitten pitää teettää tollaset helmi-kuvat tauluiksi seinälle. Nyt kun ei oikeen ole tilaa enää uusille tauluille…

   Mää toivon myös, että tää vuosi tuo tullessaan uusia Amerikan seikkailuja meille! Hih! Happy New Year!!

 • Reply Inka sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 09:42

  Siis VAAUUUUU mikä vuosi! Näin sitä unelmat käy toteen kun vaan päättää! Oot huikea inspiraatio! <3

  • Reply ulla50 sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 12:37

   Kiitos Inka!!! Tällaiset koosteet on kyllä siitä hyviä, että siinä itsekin näkee, että miten asiat ovat edenneet. On kyllä monta unelmaa käynyt toteen, se on aivan huikeeta =)

   <3

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 10:27

  Tosi upea postaus, kuten voikin odottaa sinulta :). Oma vuosikatsaus-postaus on ollut työn alla nyt pari päivää, mutta se ei tunnu luonnistuvan siihen muotoon, mitä haluaisin. Kun asia on tarpeeksi tärkeä, sitä voi olla vaikea pukea sanoiksi. Saatan matkia ja käyttää tätä kuukausi-muotoa, koska tämä on jotenkin niin selkeä ja hyvä keino avata vuotta :)! Kiitos inspiraatiosta :).

  • Reply ulla50 sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 12:39

   Kiitos Jerry! Sun kehut ilahduttaa mieltä. Ja todellakin saat matkia tätä formaattia, joka ei oo suinkaan mun keksimä, hih. Määki inspiroiduin tähän jo vuosia sitten yhden kaverin blogista. Harmittaa, että monena vuonna on työläyden takia jäänyt tekemättä, koska näihin on kiva jälkeenpäin itse palata. Toivottavasti saat tehtyä sun vuosi-postauksen. Se on varmasti kans huikee!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 18:17

    Samoin :)!

    Kiitos luvasta ;). Tällaset on tosiaan hyviä myös itseään varten monestakin syystä! Kyllä se pikkuhiljaa etenee :). Vaikka itse sanonkin, niin viime vuosi oli kyllä huikea :D.

    • Reply ulla50 sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 22:13

     No on kyllä ollut! Jään odottamaan, että sun postaus valmistuu =)

  Leave a Reply