Suomen suurin matkablogiyhteisö

TBEX-kyselyn tuloksia – paljonko matkabloggaajat reissaavat?

Matkabloggaajakonferenssi TBEX Fort Lauderdalessa päättyi kansainvälisen matkabloggaajakyselyn tulosten purkamiseen. Kyselyn mukaan matkabloggaajat reissaavat keskimäärin 88 päivää vuodessa.17 prosenttia vastaajista ilmoitti matkustavansa enemmän kuin kuusi kuukautta vuodesta. On olemassa nomadi-bloggaajajoukko joka elää matkustaen ja kirjoittaen ilman pysyvää osoitetta, mutta yleisimmin matkabloggaaja näyttää raivaavan tiensä maailmalle vain hetkeksi ja palaa sitten kotiin kunnes maantie taas polttaa.

TBEX Travel Professionals Survey -kyselyyn osallistui 205 vastaajaa ja se suoritettiin lokakuussa 2015 nettilomakkeen muodossa. Vastaajat olivat bloggaajia, kirjoittajia, valokuvaajia, sosiaalisen median sisällöntuottajia ja dokumentaristeja.

aIMG_2627

Minulle on tänä vuonna kertynyt reissupäiviä 93 ulkomailla ja se on eniten mitä olen tähän saakka koskaan vielä matkustanut. Se miten olen päässyt tähän tilanteeseen, johtuu suurelta osalta päätöksestäni lähteä opiskelemaan matkailun liikkeenjohtoa. Olen suorittanut nyt kaksi työharjoittelua kuluneen vuoden aikana ja molempiin on liittynyt ulkomailla olo. Alusta asti päätin, että opiskeluun on pakko saada liitettyä kansainvälistymistä mukaan. Tuntui todella hyvältä olla Fort Lauderdalessa samanhenkisen porukan ympäröimänä.

Minne kyselyyn vastanneet bloggaajat sitten mieluiten matkustaisivat? USAn kaupungeista lista oli mielestäni todella yllättävä:

 1. New Orleans, LA (22 %)
 2. New York, NY (21 %)
 3. Portland, OR (12 %)
 4. Austin, TX (10 %)

Missä ovat Kalifornian, Floridan ja Havaijin auringossa kylpevät kohteet?

Maailman maista (USAn ulkopuolella*) kiinnostavimmiksi kyselyssä nousivat:

 1. Islanti
 2. Kiina
 3. Japani
 4. Uusi-Seelanti
 5. Kuuba

*Kysely oli toteutettu siis Amerikka-näkökulmasta, sillä tulokset esiteltiin TBEX North America -konferenssiin osallistuvia ajatellen.

aIMG_2590

Bloggaajakansaa ei yllättäne, että hotellin ja koko matkakohteen valintaan vaikuttaa nykyään todella paljon wifin saatavuus. 64 prosenttia TBEX Travel Professionals Survey’hyn vastanneista kertoi, että wifi, hinta ja sijainti ovat ratkaisevimmat tekijät majapaikan valinnassa.

Minulla ei ole tällä hetkellä varattuna ei ole yhtään matkaa tulevalle vuodelle, mutta haaveita on sitäkin enemmän. Pitäisi nyt vaan ensin toipua tästä käsillä olevasta kotiinpaluusta taloudellisesti, henkisesti ja fyysisesti (unirytmi on vielä ihan sekaisin). Vuosikelloni on asettunut sellaiseksi, että aina alkuvuodesta poden jonkinlaista ”reissun jälkeistä masennusta” pakkasten paukkuessa ja yritän laittaa itseni reissuhaaveilukieltoon. Ja se sitten purkautuu siihen, että loppuvuosi on alkukevääseen mennessä suunniteltu niin täyteen matkoja kuin kukkaro ja kalenteri suinkin antavat myöten. Vaikka läpi harmaan kiven!

Nollasta siis lähdetään ja luomisprosessi aviomiehelle ideoiden myymisineen ja budjetin kasaan taikomisineen on kyllä aina melkomoista taidetta…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle tiistai, 8 joulukuun, 2015 at 21:43

  Sulla on kyllä ollut upea matkavuosi! Voi kun olisi työ, josta voisi olla enemmän lomalla, niin matkapäiviä kertyisi reilusti enemmän. Nyt pitää kikkailla näiden viiden lomaviikon ja muiden muutamien hassujen vapaapäivien kanssa.

  • Reply ulla50 keskiviikko, 9 joulukuun, 2015 at 22:29

   Mää oon ollut niin monesti siinä tilanteessa, että olen tuskaillut, että miten voi ihminen olla niin sidottu lähes koko vuodeksi Suomeen työn takia. Oon kyllä nyt enemmän kuin kiitollinen tästä vuodesta, onhan tää ollut mahtavaa! Sit vaan, että miten tällaisia vuosia saa lisää… heheh. Tää matkailuintohan ei matkailemalla vähene, tiedät varmasti! 🙂

 • Reply Maarit Johanna tiistai, 8 joulukuun, 2015 at 21:46

  Jes, Islanti ihana killuu ykkösenä!
  Tosi mielenkiintoisia totuuksia bloggaajien reissaamisesta. Mulla on drafteissa vuoden lopussa julkaistavaksi postaus vuoden ajan reissuista. Kaikki hotellit missä olen yöpynyt, kaikki lennetyt lennot ja ennen kaikkea: montako päivää vuodesta ulkomailla. Se siis seleviää pian pääsenkö miekin tuohon yli kahdeksaankymmeneen päivään! Mutta aika järkyttävän paljon reissausta vaatii jo se 😀

  • Reply ulla50 keskiviikko, 9 joulukuun, 2015 at 22:31

   Wau, vähän sää oot ollut reipas, kun oot valmistellut tollaisen postauksen! Tosi kiinnostavaa, haluaisin jo heti päästä lukemaan sen! =) Siinä on varmasti ollut melkoinen homma! Monesti kysytään noita hotellisuosituksia, joten se on kyllä hyvä idea… Kiitti kommentista, MJ! =)

 • Reply Milla - Pingviinimatkat keskiviikko, 9 joulukuun, 2015 at 20:20

  Aviomiehelle ideoiden myymiseen, hih 😀 Tuttu tunne! Mielenkiintoisia tulosksia amerikan serkkujen reissuista, mutta sitäkin mielenkiintoisempaa on mielestäni se mihin kaikkialle sinä ensi vuonna päädytään 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, 9 joulukuun, 2015 at 22:32

   Hihii no muaki kiinnostaa se! Toivottavasti tulee hyvä reissuvuosi meille kaikille =) Ja hahahaa, hauskaa, etten oo ainut, jolle matkaideoiden myyminen aviomiehelle on tuttua! Kiitos tästä, Milla!

  Leave a Reply