Suomen suurin matkablogiyhteisö

Arkea ja lentokoneita Floridan Naplesissa

Uusi viikko, uusi kaupunki. Olen siirtynyt pitämään tukikohtaa tällä viikolla Naplesiin Meksikonlahden rannalle ja joutunut opettelemaan nukkumaan taas yksin, kun Sanna lähti maanantaina kotimatkalle Suomeen. Onneksi enää ei ole kuin kaksi yötä nukuttavana ennen kuin elämäni rakkaus saapuu kaupunkiin – sitä en malta enää odottaa! Toisaalta aika kyllä kuluu siivillä, kun joka päivä eteen tulee uusia mielenkiintoisia kokemuksia, kuten eilinen lentokoneen pesupäivä.

FullSizeRender-5

Pastellinen Naples on kylpenyt yli 30 asteen helteissä ja aloitin päiväni eilen myöhäisellä aamupalan ja lounaan yhdistelmällä kaupungin pääkadulla, 5th avenuella. Kelpasi mutustella kreikkalaista salaattia ulkona ja katsella kaunista kaupunkikuvaa. Naples on tähän aikaan vuodesta aika rauhallinen kaupunki, sillä sesonkiaika on alkamassa vasta vähän myöhemmin syksyllä.

IMG_6021

Kaupungilta siirryimme lentokentälle pesemään lentokonetta, jolla olimme tehneet viikonloppuna Key Westin retken. Rakastan lentokenttiä ja olen päässyt käymään nyt Floridassa ollessani jo viidellä eri kentällä: Pompano Beach Airpark, Fort Lauderdale-Hollywood international, Miami international, Key West international ja Naples Muncipal.

IMG_6005IMG_5999 FullSizeRender-6 aIMG_6011

Lentokentillä riittää kuvattavaa, kun on palmuja ja toinen toistaan hienompia ilma-aluksia. Fort Lauderdalessa alkaa tänään suuri Boat Show, jota mainostettiin myös lentokentillä kertoen, että alueen FBOille (termi, josta kirjoitin viime postauksessa) laskeutuu yli 1000 yksityiskonetta näiden venemessujen takia. 32 maata on edustettuna ja vieraita saapuu kaikkialta maailmasta. Tapahtuma on mainoksen mukaan verrattavissa vaikutusvaltaisuudeltaan Super Bowliin. Meilläkin on tarkoitus mennä käymään tutustumassa messuihin jonain päivänä, koska maassa maan tavalla! 😀

IMG_6035FullSizeRender-4

Mutta välillä pitää tehdä ylläpitotöitä ja niinpä työnsimme koneen hallista pesupaikalle iltapäivän helteessa. Ensin kone kasteltiin letkulla kauttaaltaan ja sen jälkeen harjattiin ja hinkattiin sienellä ja vielä loppuhuuhtelu. En ole tainnut ikinä pestä edes autoa, joten kokemus oli minulle taas aivan uutta. Lopussa Janne otti vähän kuvia, kuinka helppoa elämä on, kun on työharjoittelija ;D

IMG_6052aIMG_6024

Lentokoneen peseminen oli hauskaa puuhaa. Hommien tultua valmiiksi Janne lähti katsomaan auringonlaskua luonnonpuistoon ja minä siirryin omaan ”puistooni” Coastland Center -ostoskeskukseen, jossa viihdyin koko illan. Yritin etsiä uutta uikkaria FLL:ssä rikkimenneen tilalle, mutta hinnat olivat alkaen 100 dollaria, joten projekti jäi edelleen kesken. Sen sijaan löysin käsilaukun (koululaukun!), topin ja kengät.

IMG_6047

Nyt vatsa kurnii siihen malliin, että lähden aamupalahommiin. Tänään aion tehdä hommia vähän koneella ja vastailla rästissä olleisiin viesteihin. TBEXiä on vielä paljon purkamatta ja muistiinpanot pitää tehdä puhtaaksi ja luoda kontaktirekisteri kaikista henkilöistä, joilta sain käyntikorit (niitä on noin 40!). Toimistopäivä siis tänään tiedossa. Mukavaa loppuviikkoa kaikille ja kommentoikaa, jos on jotain juttuja, josta haluaisitte lukea tästä blogista. Kirjoitustahti on ollut nyt harmillisen epätasaista, mutta instagrammia päivitän aika säännöllisesti -> @ulletin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle perjantai, 6 marraskuun, 2015 at 08:19

  Ihan mahtavat nuo lentokoneen pesukuvat 😀 Naples vaikuttaa kyllä kivalta paikalta. Siellä olisi hauska päästä käymään joskus. TBEX-jutut kiinnostaa!

  • Reply ulla50 lauantai, 7 marraskuun, 2015 at 17:07

   Kiitos kommentista Elina! Musta tuntuu, että kaikki ovat hävinneet snapchattiin blogien kommenttiboxeista 😀 Kiva, että olet täällä! TBEX-juttuja on tulossa, tuntuu vaan et ne postaukset pitäis ehtiä tehdä kerralla hyväksi, koska toivottavasti niistä on hyötyä monelle, jotka suunnittelevat tuloaan Tukholmaan. Ja ehkä niistä on hyötyä myös matkamessuille tulijoille.

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, 8 marraskuun, 2015 at 12:25

  En kestä miten siistiä 😀 Lentokoneenpesukuvat on paljon katu-uskottavampia kuin autonpesukuvat 😀 Mahtavaa <3

  • Reply ulla50 maanantai, 9 marraskuun, 2015 at 04:42

   Hehee 😀 Onhan tää hyvää harjoitusta kyllä siihenki, jos joutuu autoa pesemään ;D

 • Reply Bahama osa 2: työharjoittelussa pienlentokonefirmassa - 50 State Puzzle sunnuntai, 3 tammikuun, 2016 at 21:11

  […] osa tapahtui pikkukoneella. Tästä koneesta taisi tulla minulle vähän rakas, pääsinähän puunaamaan sitä ja se kuljetti meidät ilmojen halki […]

 • Leave a Reply