Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miami skyline ja lentoseikkailu Key Westiin

aIMG_5750

”Ensimmäinen tehtäväsi tarinankertojana on elää elämääsi mahdollisimman täydesti ja rikkaasti. Voit kuvailla kokemuksiasi vain niin täydesti ja rikkaasti kuin olet kokenut ne. –– Mitä enemmän lähetät maailmalle positiivista energiaa, sitä enemmän sitä tulee sinulle takaisin.” – Don George

Matkabloggajakonferenssi TBEX päättyi perjantaina kuuluisan matkakirjoittaja Don Georgen puheeseen. Vapaasti suomennettuna hän kehotti meitä kaikkia elämään elämäämme mahdollisimman täydesti ja rikkaasti – ja täytyy sanoa, että niin olemme viime viikot tehneet. Lauantaina lensimme pikkukoneella Key Westiin aikeenaamme viettää siellä päivä halloweenin ja Fantasy Fest -karnevaalin merkeissä, mutta illan tultua erinäiset sattumukset johtivat siihen, että jäimme Sannan kanssa Key Westin kuuman kosteaan yöhön, kun lentokoneemme lähti takaisin kohti Fort Lauderdalea.

aaIMG_5747

Mutta palataanpa hieman taaksepäin. Tärkein syy sille, miksi olen täällä Amerikassa nyt on matkailun ja ilmailuliiketoiminnan opiskelut, joita voin tehdä siis täältä käsin tämän syksyn käytännön kautta. TBEX-konferenssi oli loistava startti aloittaa Florida-aikani, sillä sain viikon aikana hyödyllisiä kontakteja tapaamistamme ihmisistä. Meitä oli konferenssissa vain kolme suomalaista tyttöä ja eurooppalaiset ylipäänsä olivat vähemmistönä, joten jäimme helpoti ihmisten mieleen. Viimeisenä päivänä moikkailimme koko ajan uusia tuttavia käytävillä.

Konferenssin annista tulen kirjoittamaan vielä paljon täällä blogissa, mutta juuri nyt aika on kortilla. ”Työnantajani” on saapunut kaupunkiin ja kohta lähdemme palaveriin Miamiin. Sitä ennen on kuitenkin pakko jakaa tunnelmat viikonlopulta. Lauantaina TBEXin hädin tuskin loputtua huristelimme Sannan kanssa Uberilla Pompano Beachin yksityislentoterminaaliin. Kapteenia ja konetta odotellessamme tutustuimme suomalais-irlantilaiseen työntekijään terminaalissa. Suomalaiset ovat kyllä levittäytyneet kaikkialle; jatkuvasti törmäämme johonkin ihmiseen, jolla on Suomi-connection!

aaIMG_2109

Yhden aikaan nousimme ilmaan ja kaarsimme lentokoneen nokan kohti Miamin rantaviivaa.

aaIMG_2112aaIMG_5765-2 aaIMG_2175aaIMG_2132aaIMG_2170aaIMG_2178aaIMG_2187 aIMG_2126aaIMG_2182 aaIMG_2195

Lensimme maisemareittiä Key Westiin ja Key-saarten jono kulki allamme turkoosin veden helminä. Puoli kolmen jälkeen saavuimme perille Floridan eteläisimpään kärkeen. Kapteeni nakkasi meidät Sannan kanssa kylille ja lähti noutamaan kavereitamme Fort Lauderdalesta. Meidän oli alunperin tarkoitus lentää isommalla koneella, mutta sattumusten takia jouduimme ottamaan B-suunnitelman käyttöön, joka edellytti kahteen ryhmään jakautumista.

aIMG_2279

Key Westissä meitä oli vastassa railakas meno saarelaisten juhliessa kahdeksatta päivää Fantasy Festiään mitä kreiseimmissä asuissa. Key West vaatii oman tarinansa joten jatketaan eteenpäin lentoseikkailuamme.

Ilta koitti ja olimme haahuilleet aikataulun niin, että yhdeltätoista illalla kumpikaan ryhmä ei ollut lähtenyt paluumatkalle ja lennettävänä olisi siis kaksi keikkaa. Ulkona oli hiostavan kuuma, mutta meillä ei olisi ollut ongelmaa jäädä odottelemaan juhlivien kaupunkilaisten kanssa paluukyytiä. Unettomaksi yöksi se olisi kuitenkin mennyt ja lentäjälle olisi koittanut todella raskas ilta. Hotels.com kertoi, että tililläni on käyttämätön palkintoyö ja aloimme selailla olisiko kaupungissa mitään majataloa jäljellä meille täksi yöksi. Löysimme hotellin ja päätin, että menemme sinne. Samalla saimme extra-päivän tässä ihanassa tropiikissa!

aUntitled-1

Päiväretkelle varaamissa kamppeissamme lähdimme Sannan kanssa sitten Fairfield Marriottiin, joka osoittautui todella mahtavaksi yöpaikaksi. Yövartija toi meille huoneeseen hammasharjat ja suuvettä respaan soitettuamme ja niinpä pääsimme virkistyneinä – vaikkakin hikisissä vaatteissa – nukkumaan muhkeisiin jenkkisänkyihin 90 mailin päässä Kuubasta.

Aamulla runsaan aamupalan jälkeen odottelimme uima-altaalla paluukyytiä. Onneksi bikinit olivat tulleet mukaan. Päätimme jäädä vielä päiväksi Key Westiin, kun kerran olimme kaikki siellä eikä kenelläkään ollut mitään aikatauluja sunnuntaina. Katselimme auringonlaskun ja lähdimme lentokentälle. Koneeseen astuessani tukkani nousi kirjaimellisesti pystyyn – olihan viikonloppu ollut sen verran nostattava!

aIMG_5937aa_miami

Yölento oli jännittävä kokemus ja Miamin valomeri viimeistään sai haukkomaan henkeä. Liisimme aivan pilvenpiirtäjien tasolla ja pääsimme laskeutumaan Fort Lauderdalen kansainväliselle kentälle kaupungin yli kulkevaa reittiä. Perillä opin uuden ilmailualaan kuuluvan termin: FBO eli Fixed-based operator. FBO tarjoaa yksityislentäjille lentämiseen tarvittavat fasiliteetit kuten tankkauspalvelut ja terminaalin. Kävimme tutustumassa miehistön tiloihin illan päätteksi ja löysimme jopa saunan Helo-kiukaineen. Keräsin laukun täyteen yksityisilmailijoille suunnattuja luksuslehtiä ja mietin, että tähän alaan voisin kyllä tottua. Mulla on todennäköisesti  maailman upein työharjoittelupaikka, vai mitä! 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Mirkka tiistai, 3 marraskuun, 2015 at 13:03

  Pöytäkirjaan voidaan kyllä kirjata että sulla on maailman siistein työharjoittelupaikka 😀 Mieletön tuo teidän lento ja ihana Key West!!

  • Reply Ulla torstai, 5 marraskuun, 2015 at 18:11

   Kiitos murunen! <3 Miss you!!!

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 5 marraskuun, 2015 at 00:15

  Mulla oli vähän syyllinen olo, kun te jouduitte meidän takia jäämään yöksi Key Westiin, mutta hyvä, että pystyitte nauttimaan sunnuntaistakin – ilmeisesti ihan täysin siemauksin!

  • Reply Ulla torstai, 5 marraskuun, 2015 at 18:13

   Voi ei mitään syytä ollu ajatella niin, musta oli aivan mahtavaa päästä hengaamaan vielä pidempään Key Westissä! =) Ja kyllä todellakin nautittiin ihan täysin siemauksin. Vitsi meillä oli mahtava viikonloppu, lisää näitä eikö! =)

 • Reply Key West 24 tunnissa - Rento matkablogi tiistai, 26 tammikuun, 2016 at 19:44

  […] Fordin kyydissä, mutta Key Westille pääsee myös hulppeammin vaikkapa pienkoneella, kuten 50 State Puzzle -blogin Ulla teki. Viimeisenä vinkkinä vielä, että Globe Called Home -blogin Jenni kehui snorklausta Key […]

 • Leave a Reply