Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hollywoodin parhaat maisemapaikat

hollywood

”Now this is not the time or the place
for a broken-hearted,
’cause this is the end of the rainbow
where no one can be too sad

No I don’t wanna leave
but I must keep moving ahead
’cause my life belongs to the other side
behind the great ocean’s waves

Bye bye, Hollywood Hills
I’m gonna miss you, where ever I go
I’m gonna come back to walk these streets again
Bye bye, Hollywood Hills forever.”

Nämä osuvat Sunrise Avenue -yhtyeen Hollywood Hills -biisin sanat kaikuivat tänään kuulokkeistani uuden majapaikkamme uima-altaalla maatessani. Fyysisesti siirryimme eilen maagisesta Los Angelesista kuuman kosteaan Floridaan, jossa meitä oli toden totta vastassa melkoinen trooppinen rankkasadekuuro, jota emme olleet aivan odottaneet.

 Henkisesti siirtyminen paikasta toiseen kestää kauemmin. Koimme Kaliforniaa täydellä sykkeellä ja sydämellä yhdeksän ihanan päivän ajan ja kyyneleet valuivat kuin Floridan sade, kun piti sanoa heipat Marialle Hollywoodin Sunset boulevardilla. Sinne jäi tyttö kävelemään värivalojen loisteeseen ja muuttui hetki hetkeltä pienemmäksi kuvassa, kun katsoin auton avonaisesta ikkunasta taakseni. Bye bye Hollywood Hills, I’m gonna miss you, I’m gonna come back.

hollywood2hollywood7

Viimeinen päivämme Los Angelesissa ei sujunut kuten olisimme odottaneet. Frendini yskä oli pahentunut sen verran, että päätimme lähteä käymään paikallisessa sairaalassa tarkistuttamassa hänen keuhkonsa. Päädyimme vakuutuksen ohjeistamana Cedars Sinai -sairaalaan Beverly Hillsiin, jossa Hollywood-julkkiksetkin käyvät synnyttämässä ja hoidattamassa itseään. Sairaalakompleksi oli valtava ja jo perille oikeaan paikkaan löytämisessä kesti melkoinen tovi.

Lopulta heitimme vuokra-automme valet parkingiin kuten hienossa ravintolassa konsanaan ja lähdimme odottamaan. Byrokratian hoitamisen jälkeen ystäväni puettiin elokuvista tuttuun sairaalakaapuun ja laitettiin sänkyyn makaamaan. Minä sain istua vieressä tuolilla. Röntgenkuvat ja verikokeet kertoivat, ettei mitään vakavaa ole ja yskänlääkkeen kanssa pääsimme lähtemään juuri sopivasti auringonlaskun aikaan. Painelimme katsastamaan Hollywood-kyltin viimeisen illan kunniaksi.

hollywood6

En osaa sanoa mikä taika kyltissä on, mutta sen näkeminen lähietäisyydeltä on jotain todella upeaa. Reitti kyltille on hieman mystinen ja sen löytäminen vaatii omat niksinsä. Aivan kyltin viereen ei ole edes sallittua mennä ja iltaisin kylttiä ei ole valaistu, koska alueen asukkaat eivät sitä halua. Löysimme kuitenkin hyvän paikan päästä ihmettelemään kylttiä suht läheltä ilman haikkausretkeä, kun aloimme juttelemaan erään tiesulun päässä partioineelle vartijalle. Hän neuvoi meitä ajamaan Lake Hollywood Park overlook -nimiseen paikkaan.

Mutkittelimme ensin North Beachwood Drive -nimistä katua ylös hillseille upeiden omakotitalojen ohitse halloween-koristeluja ihastellen (niistä kuvia blogin Facebook-sivulla) ja kirjoitimme vartijan ohjeistamana Lake Hollywood Park -osoitteen navigaattoriin ja se löysi meille reitin. Jalkauduimme ulos nappaamaan muutaman kuvan ja ihastelemaan alas mailleen painuvaa aurinkoa vielä viimeisen kerran. Kalifornian auringonlaskut ovat kerta toisensa jälkeen sanoin kuvaamattoman upeita ja ne kannattaa aivan tietoisesti aikatauluttaa omaan ohjelmaan, jottei missaa päivän maagisinta hetkeä.

hollywood3

Eräänä toisena iltana samalla viikolla ihastelimme auringonlaskua toisessa Hollywoodin top-nähtävyyspaikassa. Griffith Observatory on tähtitieteestä ja avaruudesta kiinnostuneiden suosikkikohde, mutta paikka tarjoaa elämyksen kenelle tahansa upean sijaintinsa ansiosta. Paikka on parhaimmillaan juuri auringonlaskun aikaan, jolloin voi ihastella Los Angelesin muuttumista pastellivärien kautta timanttien avenueksi. Kuvat kertonevat kaiken olennaisen tästä kohteesta.

griffith2 griffith3griffith7griffith5griffithaIMG_5137a_kollaasiaIMG_5179

Mulholland drive on Hollywoodin kolmas must-kohde auringonlaskun aikaan. Valitettavasti se jäi meillä tällä reissulla aikapulan vuoksi välistä, mutta olen päässyt kokemaan kyseisen reitin ensimmäisellä Los Angelesin matkallani. Tässä siis kolme kohdetta, joissa kannattaa ottaa Kalifornian ilta vastaan Losin lukuisten ihanien palmurantojen lisäksi.

Nyt lähdemme ottamaan Floridan illan vastaan hotellimme kuumaan jacuzziin palmujen alle. Olen loputtoman onnellinen ja onnekas, että tällainen määrä onnea ja toinen toistaan suurempia elämyksiä on suotu kohdalleni tänä syksynä. Koko kevään tätä kaikkea mietin mielessäni ja suunnittelin päässäni. Voisiko joku nipistää, että tämä todellakin on nyt totta!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Heidi / Auringon alla tiistai, 27 lokakuun, 2015 at 13:40

  IHANIA kuvia! Ja tunnelma ja värit 🙂 Kyllä nyt tuli taas ikävä Losiin! Ihanaa reissun jatkoa Ulla <3

  • Reply ulla50 keskiviikko, 28 lokakuun, 2015 at 20:21

   Kiitos Heidi! Ei kyllä teidän NYCikään huonolle näyttänyt =)

 • Reply Lora keskiviikko, 28 lokakuun, 2015 at 22:50

  Niin mahtavaa seurata matkaasi Ulla, toisen unelmantoteutuminen se vasta on inspiroivaa 🙂

  Griffith Observatory on must visit- listallani. Moisten kun bongasin aikoinaan Madden blogista hänen ”kihlakuvia” jotka oli otettu kyseisessä kohteessa…what a place <3

  Täällä ollaan ihan messissä, reissureportaasisi ovat auringonpilke täällä pimeässä pohjoisessa 😉

  • Reply ulla50 torstai, 29 lokakuun, 2015 at 06:31

   Voi että, kiitos tästä hyvänmielen kommentista, Lora! Olen myös itse bongannut paikkoja Madden blogista, joten hauska kuulla, että samat paikat nyt ovat inspiroineet myös tätä kautta 🙂

   Tsemppiä pimeään aikaan sinne ja toivottavasti Griffith Observatory toteutuu pian myös sun kohdalla! =)

  Leave a Reply