Suomen suurin matkablogiyhteisö

La La Land ja kesken loppuvat päivät

Voi kääks, miten paljon on ehtinyt tapahtua sitten viime kerran! Los Angeles on ottanut Suomi-tytöt vastaan imaisemalla meidät pauloihinsa ensi minuutista lähtien. Viime päivien fiilikset ovat muistuttaneet ensimmäisen New Yorkin matkani fiiliksiä: ”en tarvitse lepoa, en ruokaa enkä väsy mistään.” Näin niinkuin ympäripyöreästi sanottuna. Uudet Cali-siskoni Sanna ja Maria (ennen oltiin vain Amerikka-siskoja) ovat olleet Losi-hulluja jo aiemmin,  minulle kaupunki on iskenyt kunnolla vasta nyt kolmannella visiitillä. Kaikki on ollut aivan täydellistä joka henkäyksellä, joten varautukaa pyyhkimään siirappia näytöiltänne, hah.

La1

Maailman toiselta reunalta tänne matkustettuamme tämä oli näkymä, kun kaarsimme automme uudelle kotikadullemme torstai-iltana. Viime postauksessa paljastin, että en olekkaan tosiaan yksin liikkeellä, sillä ystäväni Sanna päätti viime hetkellä liittyä seuraan ja palata jälleen tänne henkiseen kotikaupunkiinsa kolmatta kertaa tänä vuonna. (Love the spirit!)

En ole ikinä juuri kokenut kämppiselämää muuta kuin Maken kanssa, mutta nyt totesimme, että on kaikista kätevintä, että asumme yhdessä varaamassani rantakämpässä, jotta voimme aina autoilla yhdessä. Kolmen päivän kokemuksella ajaminen on ollut aika helppoa, kunhan on kartanlukija apuna suunnistamisessa tässä jättimäisessä metropolissa. Parhaillani olen nähnyt 12 samaan suuntaan menevää kaistaa, joten liittymistä ajaa todella helposti harhaan ellei kaksi silmäparia vilkuile oikeita exit-kylttejä.

Lauantai-iltana ajoimme Hollywoodiin Florence and the Machinen keikalle ja pääsin kruisailemaan Walk of Famen tähtien reunustamaa katua pitkin ja taskuparkkeeraamaan ekaa kertaa ikinä ylämäessä keskellä Hollywoodia autojen tööttäillessä takana. Se oli kuumottavaa, mutta Sannan loistavalla ohjeistuksella auto luikahti koloon. Me pystytään nyt mihin vaan! Girl power!!!

La4 la6 la5

Meidän pikkuinen, mutta hyvin varustettu huone Air Venice -hotellissa tarjoaa omien sanojensa mukaan HIP Beachfront Living’iä ja sitä se kyllä tekee. Ikkunan takana palmun oksat huojuvat sängynpäädyssä, kolibrit pörräävät ja aaltojen kohinan voi kuulla sisälle saakka öisin, kun on hiljaista. Päivällä rantakadulta kaikuu rytmikkäät soundit, kun boheemit taiteilijat viettävät päiväänsä ulkona matkamuistoja myyden ja auringosta nauttien.

Meillä on sujunut kämppiselämä erinomaisesti, koska jaamme samat kiinnostuksenkohteet. Nytkin molemmat tässä datailee omia juttujaan ennen kuin lähdemme rannalle piknikille. Maria liittyy seuraamme omat askareensa hoidettuaan. Olen nukkunut yöt hyvin, sillä iltaisin on ollut aina aivan kaikkensa antanut, sillä jetlagin ja intopiukeuden takia päivämme ovat alkaneet jo noin kuuden aikaan aamulla. Ja aikaisin ei olla maltettu ryhtyä nukkumaan minään iltana.

la7

Kahtena ensimmäisenä aamuna aloitimme päivämme reippailla aamulenkeillä. Ensimmäisen päivän jälkeen sain jäätävän rakon varpaanväliin flipflopeista ja jouduimme lenkkariostoksille. Rakkolaastarit (tai hyvät kengät…) ovat kyllä matkailijan paras ystävä, ai että mikä helpotus!

la8aIMG_4276la11

Lenkkeily näissä maisemissa on mahtavaa ja energiaa riittää vaikka kuinka pitkälle lenkille. Surffarit purkautuvat siisteistä pakuistaan lautoineen rannalle ja aurinko tekee kaikesta kauniin värikästä. Kävelimme Valentine’s day -leffasta tutuille kanaaleille ja ihastelimme jälleen toinen toistaan ihanampia taloja. Halloweenin lähestymisen seurauksena ihmiset ovat jo alkaneet koristella pihojaan kurpitsoilla, pääkalloilla ja hämähäkin seiteillä. Olen laittanut muuten lennossa blogin Facebook-sivulle videoita ja yhdessä pätkässä on juuri näitä Venicen pihoja kuvattuna. En osaa kuvitella miten satumaista olisi asua näissä kanaalien taloissa ja valmistautua aina seuraavaan juhlapyhään omine koristeineen. Voihan onnenmyyrät!

la9

Olen ollut aikaisemmin Losissa tammikuussa ja kesäkuussa. Tammikuussa kaupungissa ei ole kesähellekelit ja kesäkuussa on niin kutsuttu June Gloom eli ajanjakso, jolloin taivas on usein rannikolla pilvivaipan peitossa. Lokakuu kurpitsoineen ja aurinkoisine keleineen on todella hyvää aikaa kaupungissa viettämiseen.

la3 la10

Ostimme toisella lenkillämme paikallisen taiteilijan puukylttejä, joissa oli puhuttelevia tekstejä. ”Eat well, travel often.” Syö hyvin, matkusta usein. Word!

Loppuun laitan vielä toiset kauniit auringonlaskukuvat eiliseltä. Kävimme Castaic lake -nimisellä järvellä motoristien hyväntekeväisyystapahtumassa kuuntelemassa Foo Fightersia ja pääsimme vuoren tai kukkulan päälle todistamaan upeita maisemia ihan vahingossa. Tapahtuma veti paikalle kymmeniä tuhansia ihmisiä ja saapuessamme viralliset parkkipaikat olivat jo täynnä. Niinpä neuvokkaat amerikkalaiset olivat järjestäneet vuoren huipulta kuljetuksen tapahtumapaikalle shuttle-busseilla ja sellaisella mekin köröttelimme kauniissa maisemissa.

la1512112384_10153674901318967_194469719245797218_n12087983_10153674900878967_6276902840806451013_n

Lisää seuraavassa postauksessa. Nyt saa datailut loppua tältä päivää hiljalleen ja lähdemme ottamaan aurinkopäivästä vielä kaiken irti. Nyt kun on kaksi kaupungin hyvin tuntevaa opasta mukana, Los Angelesissa päivät ovat aivan liian lyhyitä. Tekemistä ja näkemistä on vaikka muille jakaa. Terkkuja kaikille täältä eräältä todella onnelliselta bloggarilta. Joskus elämä osaa kyllä olla mahtavaa!

Ps. MacBookissani on sellainen vika ilmaantunut, että Finder toimii todella hitaasti vaikka kaikki muuten toimii. Kuvien selaaminen on hidasta ja vaivalloista. Sattuisiko kukaan tietämään, että mistä ko ongelma voi johtua ja mitä sille voi tehdä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Inka tiistai, 20 lokakuun, 2015 at 16:46

  Ihanaa Ulla, mää rakastan tätä postausta! <3 <3 Lisää hehkutusta vaan peliin, tulee ihan mieleen Viva la New York -ajat, kun heräsin aamukuudelta ja luin aina ihan ekana sun postauksen. 😀

  • Reply ulla50 tiistai, 20 lokakuun, 2015 at 19:16

   Voi ihana! Mulla tuli tästä mieleen sun kommentit jo perhematka Amerikkaan -blogin ajoilta! Hihiii! Me ollaan kans kyllä niin Amerikka-siskoja! <3 Kiitos kun oot messissä!

 • Reply marikaw tiistai, 20 lokakuun, 2015 at 18:12

  Ihan parasta. <3 Ootte niin cooleja tossa vikassa yhteiskuvassa. 😀 Huikeeta amerikkaa, nauti niin paljon!

  • Reply ulla50 tiistai, 20 lokakuun, 2015 at 19:16

   Oiii kiitos Marika! <3 Mää nautin niin että sydän laajenee hihii 🙂

 • Reply Sanna Wallenius keskiviikko, 21 lokakuun, 2015 at 07:29

  En kestä, mikä postaus! Ihan hirveä ikävä Losiin iski heti… <3

  • Reply Ulla torstai, 22 lokakuun, 2015 at 10:13

   Kiitos Sanna! Mää voin hyvin kuvitella, että on ikävä Losiin… on tää huikee paikka!

 • Reply Mitä jos jokainen reissu olis unelmamatka? - Archie gone Lebanon keskiviikko, 21 lokakuun, 2015 at 23:55

  […] aivan loistava esimerkki siitä miten innoissaan ja täydellä sydämellä matkasta voi nauttia, on Amerikka-sisko Ulla, joka seikkailee tällä hetkellä Kaliforniassa. Näistä postauksista ei siirappia puutu, ja se […]

 • Leave a Reply