Suomen suurin matkablogiyhteisö

The Blog Awards Finland 2015 matkabloggaajan silmin

Olin juuri ja juuri ehtinyt toipua torstai-iltana järjestetystä Suomen ensimmäisestä TravelMassive-verkostoitumistapahtumasta, kun piti jo kiiruhtaa valmistautumaan seuraavaan huipputilaisuuteen. TravelMassive-verkosto kokoaa alleen matkailualan ihmiset eri puolilla maailmaa ja oli hienoa olla mukana Suomen chapterin käynnistyksessä.

Parisen vuotta sitten olin myös mukana, kun matkabloggaajat järjestivät ensimmäisen live-tapaamisen Helsingissä. Sain kutsun tuonne pitkäaikaiselta ystävältäni Inkalta, joka nyt pyysi minut avecikseen the Blog Awards Finland -juhlagaalaan, joka niin ikään järjestettiin eilen ensi kertaa Suomessa. Ja voi pojat mikä säihkeen ja glamourin täyteinen ilta eilisestä muodostuikaan, kun Inkan Archie gone Lebanon -blogi valittiin Suomen parhaaksi matkablogiksi!

aIMG_3901 IMG_3919

Suuntasin puolen päivän aikaan kampaajalle ja sieltä Sokos Hotel Aleksanteriin, jonne matkablogimaailman power couple Milla ja Juuso Pingviinimatkat-blogista (kuvassa alla) olivat järjestäneet yhteistyössä Sokos hotelsien kanssa meille makiat puitteet laittautumiselle. Tässä vaiheessa emme tienneet vielä, että kuka ehdolla olleista viidestä matkablogista tulisi voittamaan ja ilmassa oli kuplivaa jännitystä.

IMG_3933 IMG_3938

Ihana ystävämme bloggaja&meikkitaiteilija Sanna loihti minulle, Millalle ja Inkalle gaalaan sopivat juhlameikit ja pikkuhiljaa paikalle saapui myös muita juhlaan kutsuttuja matkabloggaajia. Riemuitsimme siitä, että porukastamme on tullut niin läheinen, että lähdimme juhlaan yhtenä rintamana. Oli ihanaa olla Sannan käsittelyssä, sillä häneltä ei taitoja ja näkemystä puuttunut vaan jokainen sai omaan tyyliinsä ja asuunsa sopivan lookin nopeassa aikataulussa. Kuten Instagrammissa totesin: tähän voisi tottua!

kooste

Kuva: alhaalla vasemmalla: Veera Bianca, oikealla alhaalla the Blog Awards Finland 2015

The Blog Awards on kansainvälinen konsepti, jonka Suomessa A-lehdet oli lunastanut itselleen. Gaalan puitteisiin oli panostettu ja vieraat olivat laittautuneet mitä upeimpiin asuihin. Saavuimme paikalle hyvissä ajoin ja fiilistelimme kaikkien aikojen ensimmäistä (kunnon) juhlaa, jossa matkabloggaajat olivat kilpailemassa omana kategorianaan. Mielestämme kaikki ehdokkaat olivat jo voittajia, sillä eri alojen (kuten muoti, yhteiskunta, ruoka, lifestyle, matkailu jne) johtavassa asemassa olevat asiantuntijat olivat tehneet ehdotuksen parhaista blogeista ja äänestäneet. Jokainen ehdolla ollut blogi oli siis useiden eri alojen edustajienkin keskuudessa rankattu merkittäväksi mediaksi Suomessa.

IMG_3989IMG_3990 12108916_10153469934223891_5823656580962466378_n

Matkabloggaajien ryhmäkuva: Sanna Wallenius

Maria Veitola juonsi gaalan ja julkisti voittajat kustakin kategoriasta, jotka esiteltiin mahtipontisella musiikilla säestettyjen videoesittelyjen kautta. Varatuomari oli paikalla vakuuttamassa, että äänestykset oli tehty suljettuina lippuäänestyksinä ja kukaan muu paikalla olleista kuin hän ei tiennyt juhlan alussa voittajia.

IMG_3999 IMG_4001 IMG_4005

Ensimmäinen tuttu voittaja oli matkailumarkkinointipalkinnon saanut Inna-Pirjetta Lahti Nordic Bloggers Experience -konseptillaan.

IMG_4026

Ja sitten vuoden matkablogi… Meille oli varattu pöytä suoraan lavan edestä ja monen sadan ihmisen edessä Inka Khanji kutsuttiin lavalle noutamaan palkintoa. Kyllä siinä meinasi aveciltakin taju lähteä – niin suuri ylpeys ystävääni kohtaan! Opiskelimme Inkan kanssa lähes 10 vuotta sitten Oamkilla yhtä aikaa viestintää ja jo opiskeluaikana Inka keskittyi matkajournalismiin ja matkabloggamiseen ensimmäisenä ja ainoana ihmisenä kenet tunsin. Kuinka upeaa oli olla nyt todistamassa, että hän sai matkabloggaustyöstään ansaitsemansa tunnustuksen! HYVÄ INKA!!!

IMG_4035IMG_4038

Yksi suosikkimuotiblogeistani, Blond Rivets, voitti muotiblogikategorian. Alla kaikkien kategorioiden voittajat:

Lifestyle – Tämän kylän homopoika / Eino Nurmisto
Hyvinvointi ja terveys – Vilma P / Vilma Peltonen
Sport – Eveliina Tistelgren / Eveliina Tistelgren
Muoti – Blond Rivets / Kira Kosonen
Kauneus – Karkkipäivä / Sanni
Kulttuuri, yhteiskunta, talous – Ruskeat tytöt / Koko Hubara
Perhe – Mutsis on / Emilia Huttunen
Ruoka – Kinuskikissa / Sini Visa
Sisustus – Moderni puutalo / Mervi ja Petri
Matka – Archie gone Lebanon / Inka Khanji
Vlogi – Eddspeaks / Eetu Pesonen
Blogimarkkinointi / NBE Finland / Inna-Pirjetta Lahti
Lukijoiden suosikki – Elämää Venlan silmin / Venla Savikuja

The-Blog-Awards-Finland-2015-19

Avec toimi illan ylpeänä kukkien kantajana. Kuva: Archie gone Lebanon.

IMG_4080

Gaala päättyi ruokailuun, musiikkiin sovitettuun mahtipontiseen ilotulitukseen ja Ricky Tick Big Bandin keikkaan. Sitten suuntasimme Inkan kanssa koteihimme ottamaan vastaan reissussa olleita miehiämme.

Tällä viikolla matkailualalle suuntaaminen ja blogin aloittaminen ovat tuntuneet erityisen hyviltä ideoilta. Tällä taas jaksaa palata kouluhommien kimppuun ja hoitaa vielä rästissä olevat hommat ennen Amerikkaa. Puolitoista viikkoa lähtöön!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply inka sunnuntai, 4 lokakuun, 2015 at 04:01

  Ihana Ulla!<3 Kiitos loistoavecille, olit täydellinen valinta. Terkut lentokenttätaksista, 2,5 h yöunilla mennään. 😀

  • Reply ulla50 maanantai, 5 lokakuun, 2015 at 12:01

   Uh 2,5 tuntia sitten ehdit nukkumaan! 😀 No tunteepahan ainakin juhlineensa! Onnea vielä kerran Suomen parhaalle matkabloggaajalle!! Oli kunnia olla sun avecina.

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 4 lokakuun, 2015 at 11:18

  Voi sua onnekasta kun pääsit tuonne messiin! Varmasti ihan huikea tunnelma 🙂

  • Reply ulla50 maanantai, 5 lokakuun, 2015 at 12:01

   Oli kyllä! =) Kiitos Maarit Johanna.

  Leave a Reply