Suomen suurin matkablogiyhteisö

Syksyn piristys – autokisa ja ruskaretki itärannikolle

Vaihdoin tänäkin vuonna osan lomarahoista lomaksi ja sen takia minulla on vielä pitkän kesäloman jälkeen pari viikkoa vuosilomaa jäljellä… kohta se lomasaldo on NIIN nollassa.

Reilun viikon päästä nousemme Icelandairin siiville ja lennämme Washington D.C:hin, toista kertaa tänä vuonna. Sieltä matkamme jatkuu melkoisella tohinalla seuraavaksi illaksi noin 500 kilometriä lounaaseen Charlotte Motor Speedwaylle North Carolinaan, jossa ajetaan Nascar-autokisa.

Sukat eivät pyöri jaloissani innostuksesta, kun mietin, että autot viuhahtavat ohitsemme 333 kertaa ennen kuin kisan voittaja on selvillä. Kyllä, 3-3-3 kertaa. Enemmän minua kiinnostaa nähdä miten näin massiivinen tapahtuma on järjestetty, koska sen amerikkalaiset osaavat. Kuten miten liikennejärjestelyt ja katsomoon opastus toimivat, kun Charlotte Motor Speedwaylle mahtuu kaikkiaan 135 000 katselijaa.

Nascarin lippuvaraus hoitui helposti Ticketmasterin nettisivujen kautta Lippupalvelun käyttäjätunnuksilla. Meillä on 52 dollarin paikat ovaalinmuotoisen radan kaarteessa, ja valitsimme alkoholittoman perhekatsomon… ettei vaan meno ylly liian rajuksi. Meidän lippumme ovat edullisimmasta päästä, kalleimmat taisivat olla reilut 200 dollaria. Lisäksi mieheni halusi Fan Scanner -palvelun, jonka kautta voi kuunnella kuskien ja varikon välistä kommunikointia. Tämänkin varaaminen sujui kätevästi lippuvarauksen yhteydessä 27 dollarin hintaan.

Postauksen kuvitus on syksyn 2014 New Englandin ruskamatkalta.
IMG_6373b
IMG_6666b
IMG_5504

Nascar-elämyksen jälkeen pörräämme kaksi viikkoa kolmen osavaltion alueella; North Carolinassa, Tennesseessä ja Virginiassa. Erilaiset ruskan etenemistä ennustavat sivustot ovat olleet kovassa käytössä viime viikkoina ja pidämme sormet ja varpaat ristissä, että Great Smoky Mountainsin, Blueridge Parkwayn ja Shenandoah National Parkin lehtipuut ovat värikkäimmillään juuri kaksiviikkoisen matkamme aikana.

Great Smokey Mountainsilla käy vuosittain yli 9 miljoonaa turistia, joten puiston tiet ja lähistön hotellit ovat varmuudella tukossa syysviikonloppuisin. Normaalisti 100 dollarin Holiday Inn Expressin hinta vähintäänkin tuplaantuu tällöin. Mieheni on kääntänyt ja vääntänyt reittisuunnitelmaa ihailtavalla sitkeydellä niin, että pysymme poissa näiltä kulmilta pe-su yöt. Yhdeksi viikonlopuksi ajamme North Carolinan edustalle olevalle Cape Hatterasin saarelle.

Kuvasta linkki sivustolle, josta kuva on napattu.
fallfoliage
IMG_2143b IMG_2333b

Reissusuunnitelman ”mennään ehkä?”-listalla on  kuuluisan ja upporikkaan Vanderbuilt-suvun rakentama Biltmore Estate -kartano Ashevillessa North Carolinassa. Biltmore on Amerikan suurin yksityisomisteinen talo, jossa on 250 huonetta. Vaikka en lähde venyttämään senttejä matkalle, hieman mietityttää voiko 60 dollarin pääsymaksulle (+10 $ audio tour + 18 $ valet parking) saada vastinetta, kun kyse ei ole edes opastetusta kierroksesta. Vielä uskomattomampaa on se, ettei kartanossa saa kuvata. Ei edes yksityiseen käyttöön. Jos olet käynyt Biltmoressa, olisi kiva kuulla ajatuksiasi paikasta.

Vielä pitää varata vuokra-auto (”voidaanko ottaa maailman hienoin auto? Dodge Challenger”, mieheni on kysynyt valehtelematta sata kertaa kuluvan viikon aikana) ja vaihdettava pari sataa dollaria käteistä. Hotellit olemme varanneet kahden ensimmäisen yön osalta, ehkä pari lisää pitää vielä buukata ennen lähtöä.

Mitä kuuluu syksyn reissusuunnitelmiisi – kotimaassa tai ulkomailla? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Leena lauantai, 3 lokakuun, 2015 at 16:25

  Hei – olen kaynyt Biltmoressa 2 kertaa – ja tuossa ylla pitaisi olla linkki ekasta kerrasta. Suosittelen – ja se audiokierros on aika hyva. Lipuista saa alennusta, jos ostaa etukateen netista – joten en suosittele lippujen ostamista paikanpaalla. Ja Biltmorea ei nay muualta, sinne pitaa siis menna…. Asheville kaupunkina on oma suosikkini.

  • Reply kirsi50 sunnuntai, 4 lokakuun, 2015 at 13:07

   Kiitos kommentistasi ja linkistä, Leena. Meidän pitää ehkä vielä miettiä uudelleen Biltmore ja Asheville yleensäkin 🙂 Mitä suosittelet Ashevillessa nähtäväksi?

   • Reply Leena sunnuntai, 4 lokakuun, 2015 at 14:38

    Ashevillessä on paljon pieniä breweries, ravintoloita ja ehkä sellainen hippi meininki (jota ei ole muualla NC:ssä). Maisemat ovat kauniita ja toivottavasti lehdet pysyvät puissa vielä hetken – täällä on nimittäin satanut putkeen yli viikon, mutta ensi viikko pitäisi olla kaunista.

    • Reply kirsi50 tiistai, 6 lokakuun, 2015 at 21:28

     Kiitos, Leena. Odotan innolla, että pääsemme North Carolinaan 🙂

  Leave a Reply