Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kimallusta Norwegian Star -laivavierailulla

Sain kutsun tulla laivavierailulle Helsingissä pysähtyneelle Norwegian Star -laivalle ja suuntasimme tänään muutaman matkabloggaajan kanssa tutustumaan alukseen neljän tunnin keikalle. Olen ihastellut kyseisen varustamon laivoja Floridan satamissa, mutta mitä tulee risteilykokemuksiin, niiden suhteen olen täysi nolla. Viime vuonna suunnittelimme kovasti Karibian risteilyä, mutta se ei toteutunut, joten nyt pääsin hieman tunnelmoimaan Helsingissä, olisiko risteily kannattanut toteuttaa.

aIMG_1333aIMG_1329aaIMG_1314

Ala-asteella sain pienimuotoisen laivakammon, kun seilasimme Välimerellä pikkualuksella perheeni kanssa ja jouduimme kovaan myrskyyn. Kesti vuosia, että merelle pääsy alkoi maistua sen kokemuksen jälkeen. ”Isoja” laivoja minulle on edustaneet lähinnä Tallinnan laivat ja niiden suuri ystävä en voi sanoa olevani vieläkään. Alkuun alakannella laivaan noustessamme kaikki oli tavallista laivameininkiä enkä ollut vielä vakuuttunut, että tuleeko laiva viemään sydäntäni. Mutta kun päästiin syvemmälle laivaan ja näin ensimmäiset Art Deco -sisustukset – laiva sai niin sanotusti huomioni!

aIMG_1291

Tässä yllä ja alla on kuvat ravintoloista, joissa ruokaileminen kuuluu aina risteilyn hintaan. Olin positiivisesti yllättynyt, että ravintolat olivat niin hienoja puitteiltaan ja menut ylellisiä. Pääsimme syömään neljän ruokalajin lounaan ja voi pojat, risteilyllä ei varmasti nälkää nähdä näiden herkkujen äärellä!

aIMG_1339aIMG_1272aIMG_1301 aIMG_1327aIMG_1302 aIMG_1312 aaIMG_1326

Kävimme kurkistamassa nopeasti laivan teatteriin, jossa oli show-harjoitukset menossa. Teatteri kimalteli kuin Broadwayllä konsanaan ja pitkin hampain lähdin pois harjoituksista – olisi ollut niin mielenkiintoista jäädä katsomaan!

aIMG_1277

Vierailimme myös kannella, kylpylälässä ja monessa lisämaksullisessa ravintolassa. Itämerellä kauden viimeistä reissuaan tekevä laiva oli aivan täynnä matkustajia, joten hytteihin emme päässet kurkistamaan.

aIMG_1346

Täytyy sanoa, että pienimuotoinen risteilykuume laivalta jäi kytemään. Kyllä tällaisella aluksella varmaan stressi lähtisi ja rentoutuminen olisi taattu. Joskin kokenut risteilijäkaveri sanoi, että laivalla on niin paljon ohjelmaa tarjolla, että kyllä sielläkin voi joutua suorittamismoodiin, jos haluaa kaiken kokea!

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Inka maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 19:20

  Ihanaa laivatunnelmaa! Oli kyllä kaivattu neljän tunnin risteily tähän alkusyksyyn, tosin ens kerralla olis plussaa jos laiva vielä irtoaisi satamasta, mutta hyvinhän tuo kelpasi noinkin. 😀

  • Reply Ulla perjantai, 25 syyskuun, 2015 at 12:31

   Heh just niin! Ja kyllä me Inka vielä joskus tollasella laivalla seilataan jossaki turkoosimmissaki maisemissa, luulen!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 21 syyskuun, 2015 at 21:45

  Vitsit sä olet nopea postaamaan! Oli kyllä kiva visiitti, kun en ollut aiemmin Norwegianin laivoilla käynyt.

  • Reply Ulla perjantai, 25 syyskuun, 2015 at 12:32

   Niin oli, tosi mukava vierailu! Kiitos kun rekrysit mukaan =)

 • Reply Kthetraveller tiistai, 22 syyskuun, 2015 at 05:48

  Vitsit sä pukkasit nopeasti postauksen ilmoille! Oli kyllä kiva nähdä sun ilme siinä viinibaarin tienoilla kun rupesit innostumaan. Noi on niitä tunteita, jotka saa tämän laivatytön hymyilemään. Siitä vaan kattelemaan risteilyjä, valinnanvaraa on 🙂

  • Reply Ulla perjantai, 25 syyskuun, 2015 at 12:33

   Hihihii voin kuvitella et mun naama on loistanut ku naantalin aurinko ;DD Joo katsotaan milloin olis risteilyn aika! =)

 • Reply Jenna keskiviikko, 23 syyskuun, 2015 at 08:09

  Oli kyllä mukava miniristeily ja mainio ruoka. Olin niin ähkyssä koko loppupäivän 😀 Siitä voikin päätellä, miten ähkyssä ois viikon risteilyn ajan. Tuo teatterin käytävä oli kyllä niin kaunis.

  • Reply Ulla perjantai, 25 syyskuun, 2015 at 12:34

   Mää olin kans NIIIN ähkyssä! Huh se sai mut jo vähän kammoamaan ajatusta risteilystä, että söiskö siellä itsensä hengiltä ;DD Mutta joo se teatteri oli kyllä niin upean oloinen, sinne pitäis päästä jotain musikaalia kattomaan 🙂

  Leave a Reply