Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksi matkustan matkabloggaajakonferenssiin?

Lokakuu lähestyy ja Amerikasta on alkanut tipahdella sähköposteja mailiboxiini kiihtyvällä tahdilla. Kuten olen maininnut, olen osallistumassa 28.-30.10. Fort Lauderdalessa pidettävään TBEX-matkabloggaajakonferenssiin ja järjestävät tahot ovat alkaneet valmistella meitä tulijoita nyt tilaisuutta varten, jotta saisimme siitä kaiken irti. On ollut webinaaria, jossa on opetettu, miten osallistua yritysten ja bloggajien välisiin speed networkingeihin eli ”pikadeitteihin” potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi on pitänyt päivittää itselleen nettiprofiilia, tilata käyntikortteja, ilmoittautua pre- & fam-toureille (ennen varsinaista konferenssia järjestettäviä, hintaan kuuluvia teemamatkoja) ja määritellä hieman itseään bloggaajana.

aIMG_5619

Fort Lauderdale joulukuussa 2013

Toimenpiteet ovatkin saaneet minut pohtimaan itseäni bloggaajana. Miksi olen osallistumassa tällaiseen konferenssiin? Tahdonko tehdä bloggaamisesta itselleni ammatin, kuten jotkut ovat tehneet? Minkälaisiin yhteistöihin olen valmis, mihin en? Määrittelyjen tekeminen ei ollut aivan helppoa.

Miksi bloggaan? 

Aloin pitää blogia ensimmäistä kertaa vuonna 2008 Amerikan reissulla kavereiden kesken ja sen jälkeen tavaksi jäi blogata tekemistäni matkoista. Vuosien varrella minulle on käynyt hyvin selville, että minulle tärkeä motivaattori bloggaamiseen on itseilmaisu. Kerran eräässä haastattelussa sanoin, että koska en osaa soittaa pianoa tai laulaa (paitsi varmaan äidin mielestä), voin ilmaista itseäni blogiin sisältöä tuottamalla.

Bloggaaminen kehittää valokuvaus- ja kirjoitustaitoja (jälkimmäisestä on muuten suuri etu nyt opiskelijana) ja tänä syksynä Amerikassa haluaisin kokeilla myös videon tekemistä (mutta en tiedä voinko katsella ja kuunnella itseäni…). Bloggaajana saan myös kutsuja monenlaisiin tilaisuuksiin ja koulutuksiin, joten kaikin puolin bloggaus on sivistävä harrastus.

Olen ollut useissa erilaisissa työpaikoissa ja asemissa urani aikana. Ammatti-identiteettini on vaihdellut sateenkaaren väreissä, kun olen ollut milloin assistenttina, milloin suunnittelijana, milloin esimiehenä, milloin opiskelijana.

Mutta yksi asia on säilynyt koko ajan samana: rakkaus matkailuun.

15-vuotiaasta saakka minulla on ollut jatkuva matkasäästäminen käynnissä ja ”siellä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi.” Siinä haluaa kehittyä ja siihen haluaa keskittyä, mikä itselle on kallisarvoista.

Screen Shot 2015-09-17 at 16.06.30Screen Shot 2015-09-17 at 16.04.49 copy

Päädyin tilaamaan ja suunnittelemaan käyntsärit MOO:ssa, koska sitä monet bloggaajakollegat ovat suositelleet

Tehdessäni käyntikortteja kirjoitin tittelikseni ”Freelance Writer & Travel Blogger” ja tunsin, että tämä oikeasti määrittää minua ja tämän takana voin seistä. Työelämätutkijan mukaan keskivertotyö on katoamassa, yhä harvempi saa kuukausipalkkaa ja työpaikat on luotava itse. Ihailemani professori Liisa Välikangas kertoi taannoisessa Hesarin jutussa, että nykyään kovinkaan monen työn ei tarvitsisi olla sidoksissa tiettyyn paikkaan tai edes yhteen työnantajaan. Hommia tehdään lyhyissä projekteissa ja monelle työnantajalle yhtä aikaa. Minusta tämä kuulostaa jännittävältä suuntaukselta ja olen tietämättäni alkanut valmistaa itseäni sellaiseen maailmaan.

Olen vapaa kirjoittaja ja matkabloggaaja riippumatta siitä kenelle milloinkin teen töitä. Haluan kirjoittaa siitä, missä ajatukseni ovat. Ja useimmiten ne ovat matkailussa.

Sydämessäni läikähtää joka kerta, kun saan palautetta, että kirjoitukseni on koskettanut jotakuta tavalla tai toisella (esim. tänään Friolandiassa-blogin lukeminen sai minut onnelliseksi, että olin uskaltanut tunnustaa olevani highly sensitive person, koska se oli auttanut myös Eveä. Tätä juuri bloggaaminen parhaimmillaan on!)

Kaupalliset yhteistyöt tulevat kysymykseen vain siinä tapauksessa, että aihe oikeasti kiinnostaa, liittyy tähän blogin teemaan ja mieluiten hyödyttäisi matkailun toteuttamisessa jotenkin joko meitä kirjoittajia tai teitä lukijoita. Tässä blogissa ei toistaiseksi siis ole paljon nähty yhteistöitä, koska Amerikka on niin kaukana maantieteellisesti ja se vähän hankaloittaa asioita. Mutta matkailuala ja markkinointi kiinnostavat minua yleisesti, joten toimialan sisällä olevista ansaintalogiikoista oppiminen on joka tapauksessa kiintoisaa.

Miksi sitten halusin ehdottomasti TBEXiin?

Huomasin yksi päivä, että eräs Danielle huhuili Twitterissä, että onko ketään muita Fort Lauderdalen TBEXiin tulijoita. Kävi ilmi, että hän myös bloggaa Amerikan matkailusta ja vaihdoimme twiittejä. Hän olisi jopa halunnut alkaa kämppiksekseni Fort Lauderdalessa ja olin siitä aivan mielissäni! Miten siistiä löytää tällaisia ihmisiä! Meistä ei kuitenkaan taida tulla kämppiksiä, mutta sovimme tapaavamme muuten Floridassa. Tapaan myös Globe Called Home -blogin Jennin, jota en ole myöskään koskaan tavannut livenä, vaikka bloggaaminen onkin tehnyt meistä jo kavereita virtuaalisesti.

Tällaisten heimolaisteni kohtaaminen onkin minulle se suurin syy osallistua TBEXiin sen lisäksi tietysti, että palan halusta oppia kaiken Amerikan matkailusta. En tiedä onko olemassa parempaa tapaa verkostoitumiseen kuin bloggaaminen. Oma tuttavapiirini Helsingissä on varmaan tuplaantunut juuri bloggaamisen takia. Odotin kuumeisesti, että joku järjestäisi blogitapaamisen Amerikassa ja kun TBEX North America ilmoitettiin, päätin välittömästi, että tuonne minun on päästävä.

Screen Shot 2015-09-17 at 16.11.01 copy

Pitkään uinunut Twitter-tilini on hiljalleen herännyt horroksesta ja olen alkanut löytää asioita, joihin Twitteriä tarvitaan…

Matkabloggaaja-guru Nella on sanonut viisaasti, että oman jutun löytäminen vie aikaa ja löytyy yrityksen ja erehdyksen kautta. Tänään juhlin sitä, että pystyin empimättä kirjoittamaan käyntikorttiini erikoistumisalani: American travels & aviation management. Näihin keskityn täällä tällä hetkellä sata lasissa, yrittäen ja erehtyen.

Nämä teemat mielessä matkaan TBEXiin ja Amerikkaan ja katson mitä/ketä vastaan tulee. Aika näyttää mitä tästä syksystä ja näistä valinnoista seuraa. Ainakaan jännitystä ei tule puuttumaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Kaukokaipuun Nella torstai, syyskuu 17, 2015 at 17:57

  Sinä se viisaasti kirjoitat, tuumit ja kerrot asioista – oon sun kanssa jälleen kerran samaa mieltä. Juuri näin asiat koen itsekin ja teen kaiken halusta kehittyä, kirjoittaa, jakaa tarinoita ja dokumentoida. Oppia uutta itsestä ja muista ja maista ja kulttuureista.

  Bloggaaminen on antanut niin paljon (työpaikan ja hienoja kokemuksia), ettei siitä voi kuin riemuita. Ja siihen samaan haluaa osaltaan kannustaa kaikkia muitakin. Kiitos, että sinäkin teet taas tämän kirjoituksen voimin. (:

  • Reply ulla50 torstai, syyskuu 17, 2015 at 18:16

   Minä se kyllä tuumin, se on totta! 😉

   Aivan superia lukea että mitä kaikkea bloggaaminen on sullekin tuonut elämään! Ja se kyllä näkyy kaikille, että teet kaiken sydämellä. Nella, ihanaa, että olet inspiroimassa aina kaikkia. Ja kiitos tästä kommentista! <3

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, syyskuu 17, 2015 at 18:01

  Hyvä Ulla! Minusta bloginne erottuu selkeästi muista ja tuo määrittelysi sisältäen niin kirjoittamisen kuin bloggaamisen on hyvä! Toistaiseksi se minkälaiseksi nuo kansainväliset matkabloggaajatapaamiset olen mieltänyt, kaaoottisiksi, isoiksi, eivät ole minua puhutelleet, kun en taida enää tarvita uutta ammattiakaan, mutta Sinun tilanteessasi varmaan olisinkin kiinnostunut! Hyvää matkaa – ja paljon juttuja sitten kokemuksistasi blogiin!

  • Reply ulla50 torstai, syyskuu 17, 2015 at 18:18

   Kiitos Pirkko, mielenkiintoista saada kuulla noita ajatuksiasi. Sitähän ei tiedä, että tuleeko minullekin samanlainen olo tuolla Floridassa. Mutta totta on, että tässä vaiheessa uraa, uskoisin aiheiden olevan minulle tosi hyödyllisiä. Toivon myös, että kokemus on muutenkin mukava kaikkine pre-toureineen!

   Kiva kuulla, että olet messissä seuraamassa superjännää syksyäni Pirkko!

 • Reply Kiira torstai, syyskuu 17, 2015 at 18:02

  Jos mulla olisi vaan mahdollisuus, niin lähtisin heti myös! Tuollainen on mahtava kokemus ja varmasti tuot mukanasi useita uusia näkökulmia bloggaukseen ja muutenkin sisällöntuottamiseen. Todella hyvä postaus aiheesta ja innolla ootan lisää juttua! 🙂

  (Eikä sua varmaan yhtään haittaa lomamatka Floridaan ;))

  Ei myöskään yhtään käy varmaan pahitteeksi lomamatka samalla Floridaan. 😉

  • Reply Kiira torstai, syyskuu 17, 2015 at 18:03

   Oho, tuli vahingossa tuo Florida kommentti kahteen kertaan, kun luulin et se oli kadonnut jonnekin… Ei vaan näkynyt tässä boksissa oikea kohta. 🙂

  • Reply ulla50 torstai, syyskuu 17, 2015 at 18:19

   Joo on totta, että en voi uskoa että olen todellakin siinä tilanteessa, että pääsen tuonne TBEXiin! Sitä varten on kyllä pitänyt käyttää varmaan satoja tunteja suunnittelua 😉 Mutta miten antoisaa jo se on ollut!

  • Reply ulla50 torstai, syyskuu 17, 2015 at 18:20

   Kiitos Kiira – määki vastaan nyt kahteen kertaan ja en tiedä missä järjestyksessä nämä näkyy! Mutta siis joo tuo matka Floridaan – onhan se TOSI IKÄVÄÄ! ;D

 • Reply Maarit Johanna torstai, syyskuu 17, 2015 at 18:30

  Voi miten ihana ja positiivinen postaus! Mulle tuli myös ensimmäiset käyntikorttini MOOsta tällä viikolla ja vitsi miten olen onnellinen. Maarit Tolppanen – travel blogger. Kyllä. Se minä olen 🙂
  Tuollainen konferenssi olisi varmasti kokemus, mutta en ole vielä uskaltanut lähteä edes kokeilemaan.

  • Reply ulla50 torstai, syyskuu 17, 2015 at 18:44

   I feel you sister! Määkin odotan kuumeisesti että saan nuo käyntikortit käsiini 😉 Pitkiin aikoihin käyntsärit eivät ole olleet mulle pätkääkään kiinnostava juttu mutta nyt jotenkin olen ihan innoissani kun itse omin pikkukätösin vielä ne suunnittelin ;D

   Määpä sitten kerron, että kannattaako lähteä TBEXiä kokeilemaan! Kiitos kommentista, Maarit Johanna.

 • Reply Otto Lilja / OTTO Izakaya torstai, syyskuu 17, 2015 at 19:06

  Mä jotenkin niin samaistun suhun, etenkin tossa itseilmaisu kohdassa. Ollaan siinä ihan samalla viivalla! Go Ulla! <3

  • Reply ulla50 lauantai, syyskuu 19, 2015 at 14:19

   Kiitos Otto! Voin uskoa, että sulle myös bloggaaminen on yhdenlainen taiteenmuoto ja osaat sen niin hyvin! Huippua, että ootte blogosfäärissä Alexin kanssa =)

 • Reply Jenna perjantai, syyskuu 18, 2015 at 08:05

  Jos joku postaus oli symppis ja positiivinen niin tämä! Hyviä ajatuksia, toveri. 🙂 Keep up the good work!

  • Reply ulla50 lauantai, syyskuu 19, 2015 at 14:19

   Voi kiitos näistä sanoista, tulipa hyvä mieli!

 • Reply Teea / Curious Feet perjantai, syyskuu 18, 2015 at 10:54

  Jännittävää, että pääset tuonne! Odottelen mielenkiinnolla mitä tulevan pitää, hauskalta kuulostaa :). Ja eipä sitä tosiaan blogia aloitellessa osannut arvatakaan mihin kirjoittaminen vie. Niin mahtavia ihmisiä ja kokemuksia on bloggaamisen kautta elämään tullut, että kyllä se blogin kirjoituksen aloittaminen menee yhteen elämän parhaista päätöksistä :). Kiva oli lukea ajatuksiasi!

  • Reply ulla50 lauantai, syyskuu 19, 2015 at 14:21

   Kiitos Teea! =) Sitä ei tosiaan edes osaa kuvitella miten erilaista elämä olisi jos ei olisi alkanut ikinä bloggaamaan O_o Aika monta juttua on nykyisellä tolalla tämän harrastuksen vuoksi, hurjaa! Kiva että olet messissä! =) Mukavaa syksyä!

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, syyskuu 19, 2015 at 09:33

  Huippua Ulla! Ihanat käyntsärit, loistavat tittelit – you go girl! Cali odottaa pian ja sen jälkeen Florida! Maailman on avoinna tuollaisille tyypeille <3

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, syyskuu 19, 2015 at 09:34

  Huippua Ulla! Ihanat käyntsärit, loistavat tittelit – you go girl! Cali odottaa pian ja sen jälkeen Florida! Maailman on avoinna tuollaisille tyypeille <3

  • Reply ulla50 lauantai, syyskuu 19, 2015 at 14:21

   Aaaawww ihanasti sanottu, sis! <3 En malta kyllä odottaa, että pääsen seikkailemaan sinne missä nyt juuri olet! =))

  Leave a Reply