Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ilmailualan opinnot: päivä 1

Tiedättekö, kun elokuvissa työskennellään illan hämärtymiseen asti ja huone on täyttynyt ruttuun rypistetyistä paperipalloista. Naputellaan tietokonetta, pyöritellään silmälaseja kädessä pohdiskellen ja siemaistaan kulaus viinilasista. Sitten viimein työ on valmis ja päähenkilö lukee kirjoitusta kertojan omaisesti ja ruudulla tapahtumat rullaavat kauniina kuvina eteenpäin.

Romantikkona jotakuinkin sellaisena näin seuraavien viikkojen kulun, kun illan hämärtyessä lähdin kotiin Porvoon kampukselta ensimmäistä kertaa tänään. Paljon tietokoneen äärellä vietettyjä hetkiä, vielä enemmän lukemista, bussissa istumista, treenausta (ei viinin lipittelyä!) – sitä on luvassa seuraavat viikot, kun 6 viikossa minun täytyy ottaa haltuun lentoyhtiöbisneksen perusperiaatteet.

aIMG_2631aIMG_2665

Tällä hetkellä tuntuu, että elän unelmaa. Saan opiskella täysipäiväisesti alaa, jonka olen valinnut intohimoasian parista. Saan tehdä työharjoittelun pienlentokoneyhtiössä ja ensimmäistä kertaa Suomessa on tarjolla tähän täydellisesti yhteensopivaa ilmailubisneksen opetusta. Opiskelu on englanniksi ja opettajat ovat vaativia, jonka sain tänään huomata. Kurssin lopputyö, 10-sivuinen raportti, tehdään opinnäytetyötyylillä ja aiheita jumpattiin tunnilla kriittisesti. Kaikki laitettiin esiintymään, ihan ok:hon ei tyydytty, kotiläksyksi rutkasti tekemistä ja aamulla kello seitsemän bussi lähtee taas koti Porvoota.

Jännitti valtavasti mennä tänään tunnille ensimmäistä kertaa, kun oli viikon myöhässä Espanjan reissun takia ja uudet ihmiset ja uusi kampus. Mutta hyvin kaikki kuitenkin meni, kun keskittyminen oli varmaan noin 110-%.

aIMG_2598

”Course contents:

– The global environment of commercial airlines

– The legal basis of commercial flight operations

– The airline economics, sales and marketing

– Economics of airline operation including air freight

– Revenue management, dynamic pricing

– Distribution channels and technology

– Sales and service concepts

– Trends and future development

– Safety and security as a business asset”

Voi olla, että itken vielä kyyneliä ennen kuin kaikki työ on tehty. Etenkin kun muutkin kurssit vielä alkavat. Verta, hikeä ja kyyneleitä. Muistuttakaa sitten tästä ensimmäisen päivän euforiasta!! =)

aIMG_2748 aIMG_2784a4Untitled-2

Porvoon alkusyksyn kadut tekivät päivästä jotenkin vielä epätodellisemman tuntuisen. Nämä kuvat on otettu tosin pari vuotta sitten, kun kävin kaupungissa ensimmäistä kertaa.

Tänään tarkeni paljain säärin mekko päällä kulkea katuja ja syksy ei tuntunut yhtään masentavalle ajatukselle.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Inka keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 06:39

  Ihanaa Ulla, sikana tsemppiä opiskeluihin!!! 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 21:23

   Kiitos Inka!! <3 Sitä tarttetaan! =)

 • Reply lena / london and beyond torstai, 3 syyskuun, 2015 at 11:43

  Tsemppiä opintoihin! 🙂 Erittäin mielenkiintoinen opintokokonaisuus, voisin jopa tuon takia palata taas koulun penkille. Joskus mietin ihan tosissani tekeväni toisen maisterintutkinnon ilmailusta (Lontoossa mahdollista), mutta sitten sain Taiwanin stipendin ja se jäi. Äärettömän mielenkiintoinen ala, toivottavasti kirjoittelet fiiliksiä blogiin silloin tällöin. 🙂

  • Reply ulla50 perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 10:24

   Kiitos Lena! Joo enköhän mää kirjoittele. Muuten Haaga-Heliassa alkaa kokonainen koulutusohjelma tästä aiheesta olikohan se keväällä 2017, jos kiinnostaa… Opettaja mainitsi jotain. Voin kertoa sit ku löytyy lisätietoja.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 5 syyskuun, 2015 at 06:45

  Euforia ja motivaatio ovat hyviä juttuja :)! Kyllä niitä voi ylläpitääkin, vaikka ne uudet kurssit alkavatkin, joten täyttä höyryä eteenpäin ;).

  • Reply Ulla sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 15:42

   Kiitos Jerry! Totta, on mahtavaa kokea noita hyviä fiiliksiä, jotka tuntuu mielessä ja kropassa. Pitää koittaa elää niin, että niitä olisi mahdollisimman usein tunnettavissa 🙂

  Leave a Reply