Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kannattaako yöpymisiä keskittää?

Mielestäni kannattaa, jos reissaa useampia viikkoja vuodessa. Miksi? Koska keskittämällä säästää rahaa. Oli sitten kyse Hotels.comin kanta-asiakkuusohjelmasta (joka 10. yö veloituksetta) tai hotelliketjun omasta ohjelmasta, jossa jokaisesta maksetusta yöstä saa x-määrän pisteitä ja pisteillä ilmaisen ”palkintoyön” valitsemassaan ketjun hotellissa.

Kun olemme roadtrippilla viikkoja ja menossa aamusta iltaan, en kaipaa (8-jalkaisia) yllätyksiä tai suuria elämyksiä vaan perussiistiä huonetta, jossa on toimiva ilmastointi, puhdas kokolattiamatto, sopivan kova sänky & pehmeä tyyny ja suihkusta tulee lämmintä vettä. Minua ei haittaa, vaikka huoneet ovat ilta toisensa perään edellisen kopioita.Toisin sanoen; ennalta-arvattavia ja sen takia jonkun mielestä tylsiä. Todelliset wau!-elämykset tarkoittavat mielestäni hintavampaa huonetta ja sellaisen varaamme yleensä kerran tai kaksi yhdellä reissulla (kuten Monument Valleyssa tai Las Vegasissa).

IMG_7195
Näkymä The View-hotellihuoneestamme Monument Valleyssa.

Viime vuosina olemme nukkuneet muualla kuin kotisängyssä 5-6 viikkoa/vuosi ja keskittäneet majoituksemme yhden ketjun hotelleihin. Se on ollut meille taloudellisesti kannattava ratkaisu. Ensin se ketju oli Bestwestern, koska sen hotellien kattavuus oli paljon muita parempi erityisesti länsirannikon syrjäisemmissä kolkissa. Kun matkareittimme siirtyivät isompiin kaupunkeihin, IHG tuli vaihtoehdoksi ja vaihdoimme siihen. Osittain syynä oli myös se, että BW:n laatu vaihtelee liikaa makuumme. Yövymme nykyisin USA-matkoillamme Holiday Inn Expressissä, Holiday Innissä ja silloin tällöin Crowne Plazassa. Jos näitä ei ole tarjolla, toinen vaihtoehtomme on (pitkin hampain) Best Western.

Mitä käytännön etuja?
Keskittämällä olemme (=kortissa on mieheni nimi, mutta ”me” tässä tapauksessa) saaneet  IHG Reward Clubin toiseksi korkeimman Platinum-statuksen, joka tarkoittaa mm. seuraavia etuja:

– pisteitä kertyy nopeammalla vauhdilla
Pistekertymä karttuu 50% enemmän / majoituskerta kuin alemmissa jäsenyysluokissa ja tämän päälle voi valita joko pullon vettä ja eläinkeksejä (jee!) tai 500 Welcome-lisäpistettä. Valintamme osuu jälkimmäiseen.

–  huoneluokan korotus veloituksetta (ja pyytämättä)
Tämän kesäisellä Keskilännen matkalla saimme parhaan room upgraden St. Louisin Crowne Plazassa, jossa standardihuone vaihtui parvekkeelliseen kulmasviittiin 17. kerroksessa. Huoneen kalustus oli suoraan 1980-luvulta, samoin pienen pieni kylpyhuone suihkuineen, mutta näkymä Gateway Archille oli vertaansa vailla. Myös 15-20 dollarin parkkeeraus hotellin parkkitalossa kuului yllättäen Platinum-asiakkaan huonehintaan.

Toinen huoneen avainkorteista ei toiminut ja joudun käymään sen takia respan tiskillä, jossa upgraden antaneen asiakaspalvelijan kollegani ihmetteli suureen ääneen miten olimme saaneet niin hyvän korotuksen. Jaa-a…

IMG_8822
Näkymä St. Louisin Crowne Plazan ikkunasta. 

– erilainen suhtautuminen pyyntöihin, kuten aikaisempi check in / myöhäisempi check out
Vaikka tykkään Icelandairin lennoista, sen – ei nyt varsinaisesti huono puoli – mutta tylsyys, on myöhäinen lähtöaika Suomeen päin matkustettaessa. Itärannikon paluulennot lähtevät klo 20 jälkeen ja hotellihuone pitää luovuttaa klo 12 mennessä. Lisäaikaa saa yleensä klo 14, joskus jopa klo 15 saakka. Tietenkin sitä voisi hengailla ja shoppailla kauppakeskuksessa viime minuuteille ja mennä sieltä suoraan kentälle, mutta ei sovi mulle. Haluan käydä suihkussa ennen lähtöä ja vaihtaa lentovaatteisiin kaikessa rauhassa.

Tällä ja edellisellä reissulla olemme saaneet kauniisti pyytämällä venytettyä check outin viiteen tai puoli kuuteen. Veloituksetta. Heinäkuussa Washington DC:ssa respa sanoi ensin ehdottoman ”ein” pyynnöllemme, mutta huomattuaan Platinum-asiakkuutemme, saimme pitää huoneemme viiteen.

Pisteiden ostaminen ja muut tarjouskampanjat
Törmäsimme heinäkuussa IHG:n Double Up!-kampanjaan, jossa pisteitä rahalla ostamalla ketju tuplasi ostettujen pisteiden määrän. Olimme tuolloin Keskilännessä reissun päällä, kun mieheni teki yhtenä iltana hetken laskelmia ja päätimme ostaa maksimimäärän, 60 000 pistettä, 690 dollarilla. 60 000 + 60 000 = 120 000 pistettä 690 dollarilla, jolloin 10  000 pisteen hinnaksi tuli 57,50 dollaria.

01ihg_WP_20150630_20_52_07_Pro__highres

Aihe on taas ajankohtainen, koska IHG Rewards Clubilla on vielä maanantaihin (31.8.2015) saakka meneillään Get up to Twice as Many Points -tarjous. Vuodessa voi ostaa 60 000 pistettä, joten mieheni ostopisteiden saldo on täynnä tämän vuoden osalta. Omalla olemattomalla IHG-statuksellani saisin mainitun tarjouksen puitteissa 60 000 ostopisteen päälle 30 000 pistettä, jolloin 10 000 pisteen hinta nousee 67 dollariin. Pistetarjous vaihtelee siis Club-statuksen mukaan; mitä parempi kanta-asiakas olet hotellille, sitä edullisemmin saat ostopisteitä.

Nyt on tilillä kasa pisteitä, mitä niillä saa? USA:n mantereella yö Holiday Inn Expressissä pienentää saldoa 10 000 – 30 000 pisteen verran, kalleimmat Inter Continentalit 50 000. Toisinaan huone kannattaa ottaa ehdottomasti pisteillä, toisinaan rahalla.

Esimerkki 1:
Inter Continental New York Times Squarella  2 double beds superior -huone maksaa 550 dollaria kaikkine veroineen (ajankohta 10.-11.11.2015) tai 50 000 Reward Night-pistettä. Erittäin lyhyellä lukion matikalla (5 x 57,50 USD) ostamillamme pisteillä huonehinta on puolet pienempi, noin 280 dollaria. Ja tähän ei tule päälle veroja.

Esimerkki 2:
Helsingin keskustan kaikki kolme IHG-hotellia (Holiday Inn: Helsinki City Center, Crowne Plaza ja Hotel Indigo: Boulevard) ovat 30 000 Reward Night-pisteen arvoisia. Uusimmasta näistä, Indigosta, saa 2 hh huoneen edullisimmillaan ilman aamiaista 97 eurolla (9.-10.10.2015). Pisteillä hinnaksi tulisi noin 150 euroa (172,50 dollaria).

Keskilännen reissumme aikana IHG:lla oli lisäksi kesäkamppis, jossa hiljaisempien(?) hotellien käyttöastetta haluttiin nostaa ja näistä sai yön 5 000 pisteellä. Yksi näistä kamppiksen hotelleista osui reitillemme Wisconsinissa. Saimme vahingossa kuitin/laskun (joka viskataan yön tunteina oven alta sisään huoneeseen), jonka loppusumma oli 200 dollaria veroineen. Melko tyyristä, kun meille sama setti maksoi muutamaa päivää aikaisemmin ostamillamme pisteillä 30 dollaria.
EDIT 2.9.2015: 5 000 pisteen kampanjahotelleita on ympäri vuoden, ei ainoastaan kesällä. Hotellilista päivittyy kolmen kuukauden välein. 

Lisäksi ketjulla on erilaisia kampanjoita, joista on mahdollisuus kerätä merkittävä määrä lisäpisteitä. Niissä pitää esimerkiksi majoittua 5 yötä määrättynä ajanjaksona ketjun kolmessa eri hotellissa tai yöpyä kaksi viikonloppua Holiday Inn Expressissa.

Yksi käytännön juttu vielä Rewards Night-pisteistä; niillä maksaessa pitää varata huone aina IHG:n nettisivujen kautta, tiskiltä varaus ei onnistu. Onneksi hotellien wifi-yhteydet toimivat myös parkkipaikalta.

Onko tämä makuusi aivan liian suunnitelmallista matkailua? Keskitätkö yöpymisiä?

PS. Kannattaa lukea Tarinoita maailmalta Annikan postaus ”Vinkkejä hotellin varaamiseen Pohjois-Amerikassa”.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta lauantai, elokuu 29, 2015 at 18:02

  Ehdottomasti kannattaa keskittää! Rahanarvoisia etujahan siitä saa. Itse olen käyttänyt Best Westerniä paljon, aloitin koska olin siellä töissä ja sitä kautta sain pisteitä kerättyä. BW:tä on kyllä eri laatuisia, se on totta. Kannattaa pitäytyä niissä BW Plus tai BW Premier- hotelleissa, ne on vähän korkeampia laadultaan. Noi perus BW:t voi olla monenlaisia. Ei ne kaikki huonoja ole, mutta ei ne ole saanut tuota Plus merkintääkään 😉 Lisäksi tykkään BW:ssa siitä, että ne pisteet ei mene vanhaksi! Itsellä kertyy huomattavasti vähemmän hotelliöitä kuin teillä, joten ei mitenkään onnistuisi pisteitä keräillä, jos ne vain ovat vuoden voimassa. Muistaakseni IHG;n hotelleilla on sama? Ihmeen monilla kuitenkin on vain vuoden tai kaksi voimassa pisteet, pöh,
  Hei kiitos myös linkkauksesta 🙂

  • Reply kirsi50 sunnuntai, elokuu 30, 2015 at 09:48

   BW oli meidän vakkarihotsku ennen kuin hotellit jaoteltiin kolme luokkaan… siitä on siis jo muutama vuosi 🙂 Nykyisin parempilaatuisten BW:den erottaminen on todellakin helpompaa, kun on nuo Plus ja Premier-merkinnät. Jostain syystä ne yöt, jotka olemme olleet BW:ssa lähivuosina, ovat olleet aina perushotskuja ilman mitään merkintää enkä todellakaan kaipaa niiden ruskeita karvapeittoja 😀

   IGH:n kanta-asiakkaan tilin pitää olla aktiivinen kerran vuodessa etteivät pisteet vanhene. Tämä aktiivisuus voi olla esim. Finnairin pisteiden siirto IHG-pisteiksi tai yksi yö Helsingin keskustassa ketjun hotellissa.

   Kiitos itsellesi kommentista, Annika 🙂

 • Reply Kthetraveller lauantai, elokuu 29, 2015 at 18:26

  Keskitän ja en keskitä, riippuu tapauksesta. Joskus keskittäminen kannattaa, mutta kyllä hintapolitiikka ratkaisee. Hiltonit kun osaa olla välillä pikkuisen kalliita 🙂

  • Reply kirsi50 sunnuntai, elokuu 30, 2015 at 09:55

   Kuulostaa järkevältä periaatteelta 🙂

   Osaatko muuten vinkata tosi hienon Hiltonin Euroopasta? Mun muutamat kokemukset kyseisestä hotelliketjusta (mm. New Orleans ja Innsbruck) ovat jättäneet muistijäljen 1970-luvun betonisesta harmaasta rakennuksesta, josta on luksus kaukana.

   Kiitos kommentistasi, Ktraveller 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla lauantai, elokuu 29, 2015 at 21:02

  Mä olen ollut tähän mennessä ihan surkea keskittäjä, mutta edellisen reissun aikana käytin sentään suht paljon Hotels.comia ja viimeistään tulevan Budapestin reissun jälkeen mulla onkin jo eka ilmainen yö (ja melkein toinenkin) kasassa. En ymmärrä, miksi olen ollut niin laiska, etten ole jaksanut rekisteröidä itseäni tuonne aikaisemmin, kun olen varmasti varannut Hotels.comin kautta kymmeniä hotelliöitä.

  • Reply kirsi50 sunnuntai, elokuu 30, 2015 at 09:59

   Parempi nyt kun että mietit kolmen vuoden päästä samaa, vai mitä? 🙂 Kyllä mekin matkusteltiin alkuun ilman keskittämistä ja se on ollut mieheni, joka on tutkinut ahkerasti eri ketjujen kanta-asiakkuuksia. Ite oon melko saamaton ja laiska monessa asiassa, valitettavasti.

   Kiitos kommentista ja hyvää Budapestin matkaa, Heidi!

 • Reply säppä lauantai, elokuu 29, 2015 at 23:58

  Me ollaan vasta ihan viime aikoina alettu keskittämään, tosin ei vieläkään ihan orjallisesti. Sitä ennen ajatteli, etteä ei me nyt niiin paljoa matkusteta, että sillä mitään säästäisi, mutta niin vain tänänkin vuonna jo tähän mennessä on oltu ulkomailla yhteensä vähän yli viisi viikkoa!

  • Reply kirsi50 sunnuntai, elokuu 30, 2015 at 10:18

   Tuntuu, että moni matkailee pidennettyjä viikonloppuja ja/tai viikon useampaan otteeseen vuoden aikana ja niistähän kertyy mukavasti vapaaöitä/pisteitä keskittämällä 🙂

   Kiitos kommentistasi, säppä!

 • Reply ulla50 sunnuntai, elokuu 30, 2015 at 02:19

  Tää oli supermielenkiintoista. Olen miettinyt postausta meidän keskittämistavoista ja ne on aivan erit ku teillä (niinku tiedät Hotels.com jne). 🙂 Tässä on hauska huomata, että miten eri ohjelmat sopii eri ihmisille jo luonteiden perusteellakin. Teille tuollainen ”pelimäinen” kikkailu on varmaan osa hauskuutta, koska välillä voitatte tosi hyviä palkintoja kun tiedätte nuo pelin niksit. Me ollaan taas liian laiskoja perehtyyn noin monimutkaiseen ohjelmaan 🙂 Lisäksi me kaivataan paljon sitä vaihtelua ja te kaipaatte tasalaatuisuutta. Loistavaa, että on ohjelmia kaikenlaisille matkaajille =)

  • Reply kirsi50 sunnuntai, elokuu 30, 2015 at 10:37

   Voi ei… nyt annoin ihan vääränlaisen mielikuvan IGH:sta. Se ei oo mitenkään monimutkainen kanta-asiakkuusohjelma vaan hotelliöitä varataan ihan samalla tavalla kuin Hotels.comissa. Ja vaikka palkintoyöhön kertyneet pisteet olisi kerännyt majoittumalla kaikki yöt Holiday Innissa, ilmaisen yön voi nukkua vaikka astetta kalliimmassa ja persoonallisemmassa Indigossa.

   Erilaiset lisäpistekamppikset vaativat hieman suunnitelmallisuutta, mutta ehdot toteutuvat loppujen lopuksi pienellä vaivalla.

   Tärkeintä varmaan meille kummallekin on, että keskittämissäästöt mahdollistavat parhaimmillaan pari ylimääräistä matkapäivää vuodessa 🙂

   Kiitos kommentistasi, U! Onneksi olemme kaikki erilaisia (matkaajia), muuten matkablogit olivat tylsää luettavaa 🙂

   • Reply ulla50 sunnuntai, elokuu 30, 2015 at 14:11

    Mun mielestä tää oli hyvin selkee postaus, mutta siis tarkoitin sitä että tuossa pystyy paljon enemmän pelaamaan hyötyjä itselle varmasti kuin Hotels.comissa jossa ei voi ostaa pisteitä eikä hyötyä ehkä samalla tavalla kampanjoista kuin tuossa IGH:ssa. Sää oot niin hyvin perehtynyt tuohon ettei se vaikuta susta monimutkaiselta 😉 Mutta laiskoille jo pelkkä Hotels.comiin kirjautuminen voi viedä monta vuotta ennen ku niinkään pitkälle pääsee heheh. Mutta vakavasti puhuttuna olen koko ajan innostuneempi keskittämisestä ja noihin kaikkiin lento- ja majoituspistejuttuihin perehtymisestä, koska oikeasti niillä voi – kuitenkin vähällä vaivalla – säästää aivan mielettömiä summia. Ja juuri kuten sanoit, sitähän tässä kummatkin tavoitellaa, että saadaan lisää reissupäiviä =)

    • Reply kirsi50 sunnuntai, elokuu 30, 2015 at 14:39

     No, hyvä 🙂

     Meidän perheen ahkera on J, mä oon vaan sidekick, joka oppii siinä sivussa.

 • Reply Tommi tiistai, syyskuu 1, 2015 at 18:56

  Hotels.com on ollut käytössä, tämän lisäksi menen vielä hotels.com sivustolle rewards ohjelman kautta joten saan joka 10:nen yön ilmaiseksi ja rewards tilille kertyy rahaa n. 13 puntaa per 10 yötä.

  • Reply kirsi50 keskiviikko, syyskuu 2, 2015 at 20:34

   En tiennytkään hotels.comin Rewards-tilistä, joten kiitos tästä tiedosta, Tommi 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home tiistai, syyskuu 1, 2015 at 23:58

  Tuo IHG-kamppis on muuten aina voimassa, hotellit vain vaihtuvat kolmen kuukauden välein. Me ollaan käytetty noita jo useasti, välillä roadtripillä yövytty matkan varrelle osuneissa ja välillä varta vasten lähdetty jonnekin, kun huomattu kiinnostavassa paikassa puoli-ilmainen majoitus. Tosi toimiva konsepti ainakin näin matkustajan näkökulmasta!

  • Reply kirsi50 keskiviikko, syyskuu 2, 2015 at 20:47

   Kiitos korjauksesta 5 000 pisteen kamppiksen suhteen, Jenni. Niitä on tosiaan läpi vuoden eikä vain kesäisin. Syksyn PointBreaks-hotellit on julkistettu vähän aikaa sitten.

   Mekin suunnittelimme hieman matkareittiämme uusiksi kesällä, että osuimme näihin edullisiin hotelleihin Keskilännessä. Hieman harmittaa, koska syksyn ale-listalla ei ole yhtään hotskua joka olisi matkareitillä tai edes lähellä sitä lokakuussa.

   Kiitos kommentistasi, Jenni.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi lauantai, syyskuu 5, 2015 at 18:46

  Siinä mielessä on tullut keskitettyä, että jos vain Hotels.comilta löytyy huone järkevään hintaan ja järkevällä sijainnilla, varaan sen sieltä. Kahdeksan kuukauden maailmanympärimatkan aikana kertyi luonnollisesti aika hyvin noita palkintoöitä, kun enemmistö varauksista tuli tehtyä Hotels.comin kautta. Tuollaista tiettyyn hotelliketjuun keskittämistä en ole lähtenyt ainakaan toistaiseksi tekemään. Tykkään siitä, että hotellien ulkonäkö, sisustus ja taso vaihtelevat tilanteen mukaan ja koska kustannukset ovat mulle yleensä ensisijainen kriteeri. Ketjuhotellit ovat harvoin niitä halvimpia ja persoollisimpia.

  • Reply kirsi50 maanantai, syyskuu 7, 2015 at 19:17

   Kiitos kommentistasi, Jenni.
   8 kk maailmanympärimatkalla hotels.com tai vastaava on ihan varmasti IHG:tä parempi vaihtoehto. Ketjuhotelleihin keskittäminen toimii kokemukseni mukaan nimenomaan USA:n pienissä kaupungeissa / syrjäseudulla, jossa ei ole tarjolla persoonallisia hotelleja vaan motelli-/hotelliketjuja. Isoissa kaupungeissa on tietenkin tilanne aivan toinen.

 • Reply Sanna I Siveltimellä maanantai, syyskuu 7, 2015 at 10:18

  Tämä oli supermielenkiintoinen postaus (ja on pitänyt kommentoidakin jo aikaisemmin tätä). Oon siis luonteeltani pitkälti tarjoushaukka, mutta sitten kuitenkin unohdan ottaa täyden hyödyn keskittämisestä irti. Hotellit varaan lähes aina hotels.comin kautta, mutta esim maailmanympärimatkalla unohdin loggautua hotels.comiin aina sen ostohyvitys.fi-sivuston kautta, joten ihan täysillä en tuossakaan osannut keskittää ja ottaa hyötyjä irti. Vitsi että harmitti kun jälkikäteen muistin tuon palvelun! :))) Nämä on aina hyviä herättäjiä ja mielenkiintoista lukea toisten matkan varaus tavoista.

  • Reply kirsi50 maanantai, syyskuu 7, 2015 at 19:49

   Seuraavalla maailmanympärimatkallanne muistat varmasti kaikki mahdolliset vippaskonstit täydelliseen keskittämiseen:) Uskon, että harmitti jälkikäteen, koska säästöt pitkällä matkalla ovat huomattavat. Niin kuin kirjoittelin Ullalle tuossa yläpuolella, kaiken tän keskittämisen ja veivaamisen tarkoitus on saada pari ylimääräistä matkapäivää… vai mitä?

   Kiitos kommentista, Sanna 🙂

  Leave a Reply