Suomen suurin matkablogiyhteisö

Palkintolento ja Los Angelesiin valmistautumista

Ohhoh, tasan kolme viikkoa kesälomailua takana ja sama aika on kulunut edellisestä postauksestani! Viikot ovat vierineet nopealla tahdilla mökillä, Berliinissä, Tallinnassa ja Helsingissä hengaillen ja ihmisiä tavaten. Pieni flunssa meinaa vaivata ja se pitäisi saada häädetyksi ennen perjantaita, jolloin suuntaamme rentoutumaan kaiken tämän kulkemisen jälkeen Espanjan Torremolinokseen, heh. Lomafiilis on siinä mielessä saavutettu, että viikonpäivät ovat sekaisin ja muutamat salasanat unohtuneet, mutta vielä puuttuu se totaali löhöloma ilman kalenterin katsomista. Ihan kahdestaan murun kanssa.

aIMG_9429aIMG_9094hollywood

Nyt kun olen ollut viikon Helsingissä, olen ehtinyt hoidella syksyn asioita hieman lisää. Varasin American Airlinesin palkintolennon Los Angelesista Miamiin viidellä eurolla (!) ja kun varauskalenteria selasin yhtiön sivuilla, oli Amerikkaan lähtö hätkähdyttävän lähellä. Alle kaksi kuukautta!

Olen katsellut OC:n jaksoja ja kerännyt itsevarmuutta auton vuokraamisajatusta kohtaan. Myös L.A.Madden postaus autoilusta Enkelten kaupungissa sai minut vakuuttumaan, että asia on varmasti turhaan mietityttänyt minua.

la_autoillen

Autotyyliä Rodeo Driven tapaan

auto_los_angeles

Make tankilla Los Angelesissa vuonna 2013. Huoleton rouva ei paljon tankkailuja joutunut tuolla matkalla miettimään…

PALKINTOLENTO

Pistepirkon blogin innoittamana liityin helmikuussa 2014 AAdvantage-ohjelmaan eli käytännössä aloin Finnairin lentopisteiden sijaan kerätä samaan allianssiin kuuluvan American Airlinesin pisteitä. Reilussa vuodessa tililleni oli kertynyt 15,666 pistettä. 12,500 pisteellä sai yhdensuuntaisen Amerikan sisäisen palkintolennon varattua. Valitettavasti en saanut tililtäni selville, että mistä kaikista nuo pisteeni ovat kertyneet, mutta helmikuun 2014 jälkeen olen käynyt kaksi kertaa Amerikassa helvimpia mahdollisia lipputyyppejä käyttäen (jotka varmasti kerryttävät vähiten mailejakin), joten melko nopeasti koen mukavan potin kertyneen. Pisteitähän voi kerryttää myös muista kuin Amerikan lennoista, kunhan lentää saman allianssin lennolla, joten mahdollisesti pottiani on kerryttänyt joku Euroopan ja/tai kotimaan lento myös, joskin kotimaassa olen tainnut suosia aika pitkälti eri alliansiin kuuluvaa Norwegiania.

fias2

Los Angelesista Miamiin lentäminen kestää viisi tuntia, joten mukavaahan se on noin pitkä lento luntastaa pelkän viiden euron hinnalla (maksettava osuus tulee veroista). Matkalaukku maksaa 25 dollaria päälle. Varaaminen osoittautui yhtä helppoksi kuin lentojen ostaminen normaalistikin. Kirjautumisen jälkeen mennään varaamaan normaaliin tapaan, täppä kohtaan ”käytä lentomaileja” ja homma lähtee rullaamaan.

SYKSYÄ PÄIN

Tänään jotenkin havahduin siihen, miten paljon ajatustyötä ja pieniä steppejä syksyn suunnitelman luominen on vaatinut tänä vuonna. Työharjoittelun osalta konkretia alkaa hahmottua syyskuussa, kun pääsen työhön käsiksi. Viikonloppuna olin Malmilla Finland International Airshow’ssa perehtymässä lisää ilmailun maailmaan ja tapasin kiinnostavia henkilöitä. Olen niin superinnoissani, sillä on mieletöntä, kun opettelee jotain aivan uutta ja hiljalleen irralliset palapelin osaset alkavat muodostua kokonaisuudeksi, josta tulee uusi kuva. Airline business -opintokokonaisuus johdattaa minut ilmailubisneksen lainalaisuuksiin jo heti Espanjasta palattuamme ja intensiivinen 9 opintopisteen kokonaisuus tulee työllistämään minua rutkasti syys-lokakuussa.

fias

Osa Malmilla esiintyneistä huimapäisistä oli jo yli 70-vuotiaita mies- ja naistaitolentäjiä! Virheetöntä tarkkuutta vaativat esitykset saivat minut liikuttuneen kunnioituksen valtaan. Jos  yli seitsemänkymppiset isoäidit voivat esiintyä taitolentonäytöksessä, enköhän minäkin osaa ajaa Kaliforniassa!!

laukkufias3_50statepuzzle

Blogin suhteen uskon aktivoituvani syksyä kohti. On ihanaa, että te siellä ruudun takana elätte kanssani tätä vaihetta mukana. Jo New Yorkin ajalta tiedän, miten bloggaaminen lievittää ikävää, kun tuntuu ettei ole yksin reissussa ollenkaan. Minua on muuten pyydetty luennoimaan matkabloggaamisesta koulussani, joten se tulee olemaan myös jännittävä lisä tähän syksyyn!

Jos teillä on jotain toiveita mistä aiheista haluaisitte lukea lisää, niin vinkkailkaa kommenttiboksiin. Meillä on tulossa myös kiva arvonta lähiaikoina… Kirsi on tuonut tuliaisia Amerikasta!

Terkuin, Ulla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Marikaw keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 12:52

  Voi vitsi miten siistiä! <3 Minkä ajan sä siis oot Losissa, mun ois tarkotus tulla sinne marraskuussa. 😀
  Mä oon jotenkin superlaiska keräämään lentopisteitä, ehkä pitää aktivoitua kun kuitenkin lentelee aika paljon…

  • Reply ulla50 keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 20:15

   Voi ei Marika, onko tää meidän kohtalo aina melkein törmätä Amerikassa, mutta ei ihan! ;D Mää lennän Losista Miamiin 24.10. Mikäs reissu sulla on suunnitteilla?? 🙂 Määki oon ollut melko huono olemaan tavoitteellinen noiden pisteiden keräämisen kanssa, mutta kyllä se kannattaa.

   • Reply marikaw torstai, elokuu 20, 2015 at 12:08

    Näköjään melkeen aina törmäillään. 😀 Mä lähen vaan karkuun marraskuuta ja Losi kuulosta hyvältä sitä tarkoitusta varten!

    • Reply ulla50 torstai, elokuu 20, 2015 at 12:16

     KYLLÄ! Loistavaa toimintaa nainen, hihii 🙂

 • Reply Hanna K keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 14:22

  Tämä uskollinen lukija vaatii useaa jenkkipostausta viikossa! No ei vaan – bloggaamisesta ei kannata ottaa stressiä, sillä tärkeintä on, että pääset elämään, näkemään ja kokemaan mahdollisimman paljon työreissusi aikana. Mutta kuulumisia on aina ihana lukea, ja kuvien kautta pääsee itsekin paremmin käsiksi matkatunnelmiin ♡ Pari kuukautta, ja sä olet siellä! Iiks!

  • Reply ulla50 keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 20:17

   Iiiiks tosiaankin! =)) Ja tällaiset kommentit kyllä saa sormet lentämään näppäimistöllä 😉 Uskoisin, että postauksia on luvassa säännölliseen tahtiin. Cu soon ja nautitaan Helsingin alkusyksystä!

 • Reply Jenni / Globe Called Home keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 19:36

  Mä olen kanssa jo ihan pihalla, että missä sä viiletät milloinkin, mutta ehkä ei haittaa kun Floridassa sit kuitenkin nähdään. 😀 Jenkeissä noi pistelennot on niin parhaita, kun verot on ihan oikeasti verot eikä eurooppalaisyhtiöiden ”verot ja muut maksut”. Mä olen useaan otteseen lentänyt pisteillä Atlantin yli, ja onhan se ihan kiva maksaa intercontinental-lennosta tyyliin $12,90. Sen innoittamana noita pisteitä on tullut kerättyä paljon muustakin kuin lentämisestä, ja on kannattanut!

  • Reply ulla50 keskiviikko, elokuu 19, 2015 at 20:21

   Hihii joo ehkä on ihan sekavaa hommaa, mutta päädyin siis tekemään mutkan Caliin ku halvalla pääsi lentämään ja sielläkin saan edistettyä harjoitteluani. Los Angeles ei oo koskaan huono idea, uskoisin 😉 Mutta pian sitten nähdään sun kans siellä Floridassa, ihan huippua että päästään siellä tutustumaan toisiimme livenä!

   Joo tuohon pisteiden keräämiseen kyllä kannattaisi vielä entistäkin enemmän itselläki panostaa. Tällaisen viiden euron lennon jälkeen motivaatio nähdä vaivaa kyllä kasvaa. Intercontinental-palkintolento pitää ottaa itsellekin tavoitteeksi 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä perjantai, elokuu 21, 2015 at 12:42

  ihana postaus ja en voi ymmärtää miksi en mukamas ollut kommentoinut siihen edelliseenkään postaukseesi mitään. Onneksi olet kuullut ajatukseni siitä livenä 🙂 Tää on niin huippujuttu!!! Ihania Cali-palmuja tuolla alussa vilahti. Kai munkin pitäis alkaa jo hyppimään tasajalkaa – kolme viikkoa enää :DDD

  • Reply ulla50 sunnuntai, elokuu 23, 2015 at 11:05

   No kyllä, sää voit kyllä hyppiä tasajalkaa, niin lähellä teidän reissu on =) Ah! Cali ja palmut, voiko olla totta että tosiaan itsekin tuolla kohta olen! Aika satumaiselta tuntuu. Onneksi on juuri oikeita ihmisiä ympärillä kenen kans fiilistellä tällaista puolin ja toisin – tiedät kyllä kuka ja ketä ;D

 • Reply -leena lauantai, elokuu 22, 2015 at 23:31

  Kiva lukea postauksiasi Losista ja Floridasta. Olin nuorena v.1969 LA:ssa sukuloimassa kaksi kuukautta 🙂 kun oli eka kuulento, heh. Floridaan menossa jälleen helmikuussa, se on aina niin kivaa. Jännitän vähän puolestasi sitä auton vuokraamista ja varsinkin ajamista : )

  • Reply ulla50 sunnuntai, elokuu 23, 2015 at 11:08

   Hei Leena! Et tiedä kuinka hyvälle mielelle tämä kommenttisi teki minut – kiitos paljon! Sinulla on varmasti ollut legendaarinen LA:n matka -69, ensimmäisen kuulennon vuonna, wau! Mukavaa matkaa myös sinulle Floridaan!

   • Reply -leena maanantai, elokuu 24, 2015 at 20:53

    -ihanasti kiitos Ulla : ) jännä kuulla millä alueella siellä LA:ssa asustelet, tätini talo oli Sherman Oaks:ssa (Van Nuys, Ventura Blv.) ja Disneyland oli tietty aivan huippujuttu. Hyviä aiheita kirjoittaa koulussa aineita..Voi bra !

    • Reply ulla50 tiistai, syyskuu 1, 2015 at 09:19

     Hih, varmasti tuli hyviä kouluaineita! Minä aion asustella Venice beachillä 🙂 Juttua tulee varmasti riittämään blogissa. Kiva, että olet messissä!

 • Reply Veera A keskiviikko, lokakuu 7, 2015 at 18:48

  No nih, mulle kävi nyt sama ja jäin lueskelemaan teidän blogia vähän pidempään :). Hyviä kuviahan sinäkin olit noista lentskareista napannut! Jään odottamaan innolla juttuja Losista. Harvoin tulee käytyä, vaikka se tuossa melkein naapurissa onkin :).

 • Leave a Reply