Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huominen, joka on täällä

On uuden elämän aattoilta. Huomenna muutama tunti töitä ja kauan odotettu kesäloma saavuttaa vihdoin meikäläisenkin (pomon pomo kävi ruskettuneena ja rentoutuneen näköisenä toimistossamme toivottamassa hyvää lomanjälkeistä aikaa ja uutta lukukautta. Hah, siinäpähän toivottelee!) Toisilla se on vasta loma alkamassa. Ja voi pojat on sitä odotettu.

aIMG_1210

Tänään kohottelin kulmakarvoja pöydälläni pyörivien työtodistusten kapulakielelle.

”Strategiasuunnittelu- ja budjetointiprosessien koordinointi sekä liiketoimintatiedon hallinnan kokonaiskehityksestä ja liiketoimintayksiköiden operatiivista toimintaa tukevan raportoinnin projektisalkusta vastaaminen.”

Huomenna laitan paperit kaappiin, siivoan pöydän, palautan avaimet ja läppärin – ja luultavasti sulattelen sekavissa tunteissa tunneryöppyä, kun sanon heipat tärkeiksi tulleille työkavereilleni. Loman lisäksi uusi aikakausi ja uusi seikkailu ovat alkamassa ja päättymispäivää ei ole tiedossa. Jossakin luetaan minun työtodistustani taas joskus – pitääkin muistaa pyytää se. Sen aika ei kuitenkaan ole nyt, sillä suorittaminen saa jäädä nyt tauolle.

surffikuva-4-51aiaUntitled-1aIMG_1234

Olen tällainen tunteilija ja ajattelija, joten mielessäni pyörii tällaisena iltana kaikenlaista. Ajattelen esimerkiksi että:

1. Minun ei enää tarvitse istua tietokoneella maalarinteipillä korjattujen silmälasien kanssa, koska voin tuoda töissä säilyttämäni ehjät lukulasit kotiin. Mikä sinnittelyvoitto ja säästyneiden kolikoiden kilinä! 

2. Mökillä on varmasti tänäkin kesänä sellaista kuin nämä viime vuosina napatut kuvat antavat muistaa. Päätöksemme siirtää juhannus reilulla kuukaudella eteenpäin takaa helteiset juhannusoltavat, eikä muusta ole puhettakaan.

aaIMG_0968 aaIMG_1108 aaIMG_1199

3. Sillä välin kun minä vielä harkitsen pakkaamisen aloittamista (kellohan on vasta 23.23, joten ehtii postata nopsasti), ystäväni varmaankin istuu laatimassa ostoslistaa mökkireissuamme varten. Ostoslista laaditaan ison marketin hyllyjärjestyksen mukaiseen säntilliseen järjestykseen (ja siitä huolimatta ostosreissu tulee kestämään ikuisuuden). Ja sen ansiosta meillä on taas kuninkaalliset eväät mökillä.

aaUntitled-1 aIMG_0866

4. Myös Maken isä laatii mielessään listaa, joka meidän Maken pitäisi hoitaa. (Minä puolestani laadin suunnitelmaa kuinka päästä mahdollisimman vähällä.)

5. Äitini puolestaan laatii menua, jolla syöttää meitä.

aIMG_0869 aIMG_0878 aIMG_1214 aIMG_1240 aIMG_1250

6. Minä laadin myös mielessäni listaa asioista, jotka tulevat kiitoskirjeeseen, jonka olen päättänyt kirjoittaa erään tärkeän ihmisen innoittamana mökkiloman aikana. Kiitollisuutta, sillä sitä on sydämeni pullollaan.

”Ei maallinen mieli voi muuttuu,
mut annan kiitosta sille, kelle kiitos kuuluu

Kiitosta mä sanon kiitos, Jah
Kiitosta mä sanon kiitos, Jah”

– Jukka Poika 

aIMG_1266 aIMG_1272 aUntitled-1 surffikuva-1-66

7. Kaksikymmentäneljä minuuttia heinäkuun kahdenteenkymmenenteenkahdeksanteen päivään. Se iso seinäkalenteri, jossa oli ne kaikki päivät, viikot ja kuukaudet, ne kaikki taskit, jotka pitää hoitaa ennen heinäkuun kahdettakymmenettäkahdeksatta. Se merkki siellä ainakin viiden kuukauden mittaisen sarakkeen päässä. Se on kahdenkymmenenkahden minuutin päässä.

surffikuva-2-64 surffikuva-3-62

8. Loman sanotaan olevan ihmisen parasta aikaa, mutta liioilla odotuksilla sen voi myös pilata. Toissailtana kävelin hakemaan kaupungille unohtunutta pyörääni pimeässä illassa ja varjoisella kohdalla minua vastaan lompsutteli kaksi ratsupoliisia, jotka oli lähetetty sinne turvaamaan minua – eihän ketään muitakaan näkynyt kadunpätkällä. Se hetki läikäytti ilon rintaani todenteolla.

Te, joiden loma meni jo, tai joilla se ei ole vielä edes alkanut, tarttukaa lupaukseen. Ilo voi läikähtää vastaan milloin missäkin, myös varjoisalla kadunpätkällä.

Minä lähden hakemaan pyykkejä alakerrasta ja aloitan heinäkuun 28:nnen (koittakaapa kirjoittaa tuo luku!) pyykkituvassa. Koitan siirtyä uuteen päivään aivan normaalilla määrällä dramaattisuutta. IIIIIIIKKKKKKKK!!!!!!

IIIIIKKKKKKKKKKK!!!

IIIIIKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle tiistai, heinäkuu 28, 2015 at 09:36

  Voi miten ihanasti kirjoitettu postaus! Sulla on niin fiksuja sanoja. Toivotan sulle ihan parasta lomaa! 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, elokuu 5, 2015 at 23:47

   Kiitos! =) Tästä kommentista tuli hyvä mieli.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, heinäkuu 28, 2015 at 10:14

  Tästä tuli niin hyvälle mielelle :)! Mahtavaa uutta elämää, Ulla! 😀

  • Reply ulla50 keskiviikko, elokuu 5, 2015 at 23:48

   Kiitos Jerry! =) Ja pahoittelut (kaikille), että vastaamisessa on kestänyt. Kuten sääkin vasta kirjoitit Helsingin mahtavuudesta, on se kesällä tosiasia, että välillä blogille ei ole aikaa. Mutta ei se varmasti niin vaarallista ole…

 • Reply Maarit Johanna tiistai, heinäkuu 28, 2015 at 17:19

  Ihana ja rentouttava postaus! Voihan kesäloma ja mökkielämä <3 Olen niin kade, itelläni ei ole oikeaa kesälomaa ollenkaan.

  • Reply ulla50 keskiviikko, elokuu 5, 2015 at 23:49

   Voi hitsi, se on tympeetä kun ei ole lomaa! Tiedän siitä kyllä, kun on työpaikat olleet määräaikaisia, niin joka kesälle ei kerry ainakaan täysiä lomia. Tsemppiä ja kiitos mukavista sanoista!

 • Reply Kea / Deep Red Blues keskiviikko, heinäkuu 29, 2015 at 10:33

  IIIIIKKKK ihanaa lomaa ja uutta etappia elämään Ulla! ♥

  • Reply ulla50 keskiviikko, elokuu 5, 2015 at 23:49

   Kiitos Kea <3

 • Reply Hanna K keskiviikko, heinäkuu 29, 2015 at 15:44

  IIIIIIK, mun sielunsisko, miten viisaasti kirjoitat! ♡ Vähän iskee haikeus, kun tiedän, että karkaatte useiksi viikoiksi pois Helsingistä – lupaa siis postata paljon kuvia ja terveisiä, jotta tiedän, missä menette! Ja sitten keksitään taas jotain ihanaa, kun palaatte takaisin. Pus! ♡

  • Reply ulla50 keskiviikko, elokuu 5, 2015 at 23:50

   Kiitos muru! Ihan sama fiilis, mullaki tulee ikävä <3 =) Mutta kyllä me ehditään vielä tänä kesänä varmasti vaikka ja mitä =) Kesähän on vasta alussa. 😉 Kiitos suloisesta kommentista!

 • Reply Heidi / Auringon alla keskiviikko, heinäkuu 29, 2015 at 16:06

  Ihanaa odottavaa tunnelmaa postaus täynnä! Tulee ihan iiiiiiik-fiilis itsellekin, vaikka oma elämä jatkaakin tasaista kulkuaan sikäli mikäli tiedän 🙂 Onnea uuteen elämään ♥

  • Reply ulla50 keskiviikko, elokuu 5, 2015 at 23:51

   Heidi <3 Kiitos. Iiik hihii :))

 • Reply Inka keskiviikko, heinäkuu 29, 2015 at 21:22

  IIIIIKKK IIIIKKK IIIKK!!! Hörähtelin ääneen tätä postausta lukiessa (toimistossa, luonnollisesti). Meille tulee niin ihana loma! Ja ONNEA vielä rohkeasta elämänvalinnasta, unelmia on syytä seurata aina!

  • Reply ulla50 keskiviikko, elokuu 5, 2015 at 23:51

   Kiitos Inka! <3 Just niin, mahtavaa lomaa meille kaikille loppukesän lomailijoille! =)

  Leave a Reply