Suomen suurin matkablogiyhteisö

PORIN JAZZ & JÄMI FLY IN festari-newbien silmin

porinjazz_50statepuzzle

Olen hetkellisesti pohtinut, että meneekö Suomen keskikesä tältä vuodelta kokonaan ohi huonojen kelien ja töissä olon vuoksi. Mutta onneksi joskus muutama päivä jo riittää tuottamaan kokemuksia, joista riittää vaalittavaa talven pimeisiin iltoihin. Tämä viikonloppu oli sellainen.

Alkuviikosta meille järjestyi extemporee liput, seura ja majapaikka Porin Jazzeille ja päätimme tietysti tarttua tilaisuuteen. En ole ikinä ollut mikään festarikävijä ja kaupunkifestareita lukuun ottamatta kokemukseni olivat melko nollassa mitä tulee oikeisiin festareihin. Porin Jazzit oli erinomainen paikka aloittaa festaritunnelmasta nauttiminen, sillä kaikki toimi hyvin, sää oli erinomainen ja musiikki laadukasta. Tuttuja tuli vastaan pitkin iltaa ja elämä hymyili, kuten kesällä kuuluu.

Yöllä ajoimme Yyteriin syömään Hesen take away -sapuskaa ja koin ensi kertaa myös tämän kuuluisan biitsin – täydellisessä omassa rauhassamme. Keli oli muuttunut jo melko jäätäväksi, mutta se että saa viilettää ulkona päivän sarastukseen saakka on pienen hytinän arvoista. Aamun tunneilla lähdimme nukkumaan frendimme vanhemmille. Muutaman tunnin kauneusunet nautittuamme hyppäsimme autoon ja lähdimme myöhäiselle aamiaiselle paikallisen leipomon kahvilaan ja sitten Hesarin ostoon, nimittäin…

Screen Shot 2015-07-19 at 22.05.16 copy

…allekirjoittaneen haastattelu suosikkimatkakohteestani oli lauantain lehdessä ja päivä oli alkanut tekstarilla, että ”Ulla sää oot lehdessä!” Jutun voi lukea kuvaa klikkaamalla tai tästä.

Tällä kertaa emme jääneet Porin Jazzeille yhtä iltaa pidemmäksi, sillä toiset tärkeät ”festivaalit” odottivat Jämijärvellä. Jämi Fly In on ilmailun experimentalharrastajien kokoontumisesta 70-luvulla alkunsa saanut ilmailutapahtuma, joka lentonäytöksineen kaikkineen on kehittynyt merkittäväksi ja monipuoliseksi ilmailun ystävien tapahtumaksi vuosien varrella. Jämi oli minulle erinomainen paikka astua sisälle ilmailuharrastajien maailmaan syksyn suunnitelmia ajatellen.

aaIMG_0206

Korkokengät vaihtuivat buutseihin, kun Jämi otti meidät vastaan lehmilaitumineen ja traktorikuljetuksineen lauantaina. Saavuimme yhden jälkeen tapahtuma-alueelle ja pääsimme heti alkuun ihailemaan, kun taivaalla tehtiin silmukoita ja hopeakylkinen DC 3 -klassikko jyräytteli moottoreitaan odottaessaan vuoroaan ilmaan pääsyä varten. En ole ikinä ollut seuraamassa taitolentonäytöksiä ja suu auki ihmettelin lentäjien taituruutta. Miten koneet voivat lentää niin lähekkäin kieppuen ilman että törmäävät toisiinsa!

aIMG_0227aaaUntitled-1

Tapasimme Jämillä ystävämme, joiden kanssa lentelimme joulukuussa Key Westissä ja josta kaikki ilmailuun liittyvä sai alkunsa omassa elämässäni. Key Westissä pikku-lentäjäkaiffarimme oli vielä äitinsä mahassa, mutta nyt vihdoin saimme tutustua häneenkin kasvotusten – ja taas lentämisen merkeissä.

aIMG_0281

Ilmailukärpänen on todella puraissut perhettämme, sillä Make työskentelee tätä nykyä helikoptereiden parissa. Unelmia on käynyt toteen oikein olan takaa ja silti tuntuu, että paljon on vielä vasta edessä.  Ystäväni Jenna oli postannut kuvan viikonlopulta Facebookiin saatesanojen kera: ”Life is so good and it gets better everyday.” Niin hyvin sanottu, parhaat päivät ovat edessäpäin, ei takana.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Sanna I Siveltimellä keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 20:57

    Hei julkkis! <3 Ihana toi juttu hs:ssa! Onneksi olkoon! Ja onneksi olkoon myös ekoista isoista festareista. Jazzit onkin multa kokematta, mutta kuulostaa ja näyttää leppoisalle menolle 🙂

    • Reply Ulla torstai, heinäkuu 23, 2015 at 16:18

      Hah, kiitos! =P Aika hassua kyllä, että nyt vasta koin ekat festarit. Pori oli oikein hyvä paikka kyllä! En tosin aivan valtaisaa festarikuumetta saanut aikaiseksi vaikka kokemus olikin positiivinen. En oikein tiedä miksi… ehkä jos kaikki esiintyjät olisivat aivan omia suokkareita, niin voisi olla vielä erilaisempi fiilis.

    Leave a Reply