Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikakatsaus Kirsin Keskilännen matkaan

Palasimme Keskilännen tourneelta 1,5 viikkoa sitten. Jetlag-freesinä viiletin seuraavana päivänä toimistolle ja loppuviikoksi Amerikan Päiville Jyväskylään. Lauantaina 11. heinäkuuta työnantajani, Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto, sai uuden puheenjohtajan, kun liittokokous valitsi Amchamin johtajan Kristiina Heleniuksen luottamustoimeen seuraavaksi 4 vuodeksi. Kristiina on ensimmäinen nainen ko. tehtävässä ystävyysseuramme 72-vuotisen historian aikana.

Odotan mielenkiinnolla tulevaa syksyä ja mitä se tuo tullessaan työrintamalla… ainakin mahtavia NAME-tapahtumia, se on varmaa. Vaikka kesälomani on tällä erää ohi, aion nauttia Suomen kesästä – paljain jaloin tai villasukat jalassa – mm. melonnan alkeiskurssilla Vuosaaressa.

***

USA:n keskilänsi ja vähän etelää & itärannikkoa 2015

* 24 matkapäivää (+ lentopäivät)
* 15 osavaltiota (Virginia, West Virginia, Ohio, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Missouri, Kansas, Iowa, Illinois, Michigan, Wisconsin, Indiana, Maryland, Pennsylvania)
* 5 osavaltion pääkaupunkia
* 9 800 ajokilometriä ja 1 öljynvaihto

Keskilännen reissumme oli erilainen kuin edelliset USA-matkat. Tällä kertaa oli luvassa enemmän kaupunkeja ja kulttuuria kuin luontokohteita, vaikka kuvat antanevat toisenlaisen käsityksen. Maisemat olivat pitkälti peltoja, niittyjä, lehmiä, metsää ja maaseutua. Michiganissa ajaessamme koivujen reunustamilla tiellä, olisimme voineet olla yhtä hyvin Suomessa. Ainoana (pienenä) eroavaisuutena oli mustakarhu, joka juoksi tien yli edestämme takaisin metsään.

Vaikkei uusien osavaltioiden kerääminen ole koskaan ollut päämissiomme, minulla on enää neljä näkemättä; Alaska, Havaiji, North Dakota ja Rhode Island. Luulen, että  olen käynyt viralliselta nimeltään pisimmässä ja pinta-alaltaan pienimmässä State of Rhode Island and Providence Plantationsissa reilut 10 vuotta sitten, mutta se pysyy vielä listalla.

IMG_4739
Elakala Falls, Blackwater Falls State Park, West Virginia

IMG_6403
Louisville, Kentucky. Etualalla Louisville Sluggerin tehdas ja museo. 

IMG_8699
Gateway Arch, St. Louis, Missouri.

IMG_7746
En osannut odottaa näkeväni kilpikonnaa ylittämässä rauhallista maantietä etelä-Illinoisissa, mukava yllätys melko tylsälle matkapäivälle!

Julistin toukokuussa, kun matkamme alkuun oli kaksi viikkoa, etten tällä kertaa osallistunut suunnitteluun ollenkaan (postaus aiheesta), kun ei napannut… no, se sitten kostautui. Melko monta iltaa kävin hotellissa läpi seuraavan päivän matkakohteita ja ”on the road”-fiilistelypostaukset jäivät kaukaiseksi haaveeksi.

Onneksi päätimme jo Suomessa kaventaa reittiämme ja päätimme, ettemme ehdi North Dakotaan/Chicagoon/ Niagaran putouksille/Detroitiin vaan ne jäävät odottamaan seuraavia kertoja. Vieläkin jäi hieman sellainen tunne, että ahnehdimme liikaa kohteita ja kilometrejä. Olevinaan sitä on matkasuunnittelun alkeet hallussa tällä kokemuksella, mutta kissan viikset…

IMG_9160
Little Rock Central High School Arkansasissa oli yksi niistä kouluista, jossa laitettiin käytäntöön rotuerottelun poistaminen vuonna 1957. 

IMG_9606
Talimena Scenic Drive Arkansasissa kannattaa laittaa ruskaretkilistalle.

IMG_2255
Pictured Rock -veneretkellä Michiganissa.

IMG_0578
Oletko nähnyt elokuvan Bridges of Madison County, jonka pääosassa ovat Clint Eastwood ja Meryl Streep? Tämä on yksi elokuvassa vilahtavista silloista, Roseman Bridge Iowassa. 

IMG_1746
Auringonlasku wisconsilaisella maaseudulla. 

Postauksia on tulossa mm. Kentuckyn osavaltiosta (josta tuli yksi suosikeistani), Lake Superiorin veneretkistä, Nashvillen Grand Ole Orpy-kantrikonsertista, keskilännen luontokohteista, Ohion amisheista/mennoniiteista sekä kahden elokuvan kuvauspaikoista.

PS. Olen maininnut aikaisemminkin, että yövymme pääsääntöisesti USA-matkoillamme IHG-ketjun hotelleissa. Päädyimme ostamaan pitkällisten laskelmien jälkeen Double Up!-kampanjan innostamina 60 000 pistettä 600 dollarilla ja IHG laittoi tähän päälle toiset 60 000 pistettä veloituksetta. Mielestämme tämä oli hyvä diili. Kiinnostaako postaus tästä aiheesta?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Kea | Deep Red Blues perjantai, 17 heinäkuun, 2015 at 23:52

  Haluan lukea ja kuulla kaikesta vielä lisää! Täytyy nähdä vielä ennen kuin me lähdetään… 🙂

  • Reply kirsi50 lauantai, 18 heinäkuun, 2015 at 07:14

   Ehdottomasti nähdään ennen lähtöänne, mulla on kalenterissa monta vapaata iltaa ennen sitä 🙂

 • Reply Eija P lauantai, 18 heinäkuun, 2015 at 07:37

  Ihana lukea paikoista,joissa on itsekin käynyt!Matkakuumetta lisää,kun olen vasta 35 osavaltiota käynyt 😀

  • Reply kirsi50 sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 09:20

   Kiitos, Eija 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla lauantai, 18 heinäkuun, 2015 at 18:57

  Huh, teillä on tullut reippaasti kilometrejä mittariin 🙂 Ja kiinnostaa kyllä, kaikki!!

  • Reply kirsi50 sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 09:21

   Niinpä 🙂 Yleensä sama määrä on ajettu viikkoa pidemmällä reissulla… Kiva kuulla, että kiinnostaa, Heidi!

 • Reply Inka sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 16:01

  Reissu vaikuttaa niin mahtavalta, en malta odottaa lisää postauksia ja tarinoita. Kuvat on taas ihan mahtavia, erityisesti tuo ensimmäinen nosti oikeen ihon kananlihalle… Vau!

  • Reply kirsi50 sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 21:09

   J on erikoistunut vesiputouksien kuvaamiseen ja niiden edessä todella zoomaillaan… liian kauan, jos multa kysytään. Lopputulos on kyllä melko hieno 🙂 Kiitos, Inka!

 • Reply Ulla sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 20:07

  Huikeita kuvia indeed! Myös minä odotan innolla lisää reissujuttuja =) Ja nuo pistediilit, niistä on aina hyvä oppia toisilta.

  • Reply kirsi50 sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 21:32

   Pikkuhiljaa käyn täällä kuvia läpi, niitä on taas melko monta 😀 Kiitos, U

 • Reply Ellu maanantai, 20 heinäkuun, 2015 at 07:41

  Kaikki jutut kiinnostavat 🙂

  • Reply kirsi50 perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 10:45

   Kiva kuulla, Ellu 🙂

 • Reply Maarit tiistai, 21 heinäkuun, 2015 at 14:31

  Kuulostaa melko samanlaiselta reitiltä, jonka miehenikin haluaisi tehdä. Itse taas haluaisin pohjoiseen ja länteen. Siinäpä miettimistä miten saataisi kompromissi näistä. 😀 Kiinnostuneena odotan postauksia!

  • Reply kirsi50 perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 10:49

   Yhdistämällä osioita tästä meidän reitistä pohjoisen tai lännen kohteiseen, saa varmasti mielenkiintoisen matkan. Nyt tuntui, että maisemallisesti oli liian paljon samanlaista ja se hieman tylsistytti… 🙂

   Kiitos kommentistasi, Maarit.

 • Reply Sanna I Siveltimellä keskiviikko, 22 heinäkuun, 2015 at 20:55

  Kiinnostaa todellakin kuulla lisää teidän reissusta! Huikean monta osavaltioo ennätitte kyllä käydä. Ja iiiiks, enää noin vähän jäljellä! Havaiji <3
  Ja hei joo, kerro lisää noista pistejutuista ihmeessä!

  • Reply kirsi50 perjantai, 24 heinäkuun, 2015 at 10:56

   Me ollaan niin ehtiviä… ja istutaan välillä pitkiä ajopäiviä, että ehditään nähdä paljon 🙂 Kiitos, Sanna.

 • Reply Tuula lauantai, 8 elokuun, 2015 at 18:03

  Hei! Kiinnostaa kokemukset Icelandairista. Miten meni? Oliko Saga-glass hintansa veroinen?

  • Reply kirsi50 sunnuntai, 16 elokuun, 2015 at 09:50

   Kiitos kommentistasi, Tuula. Tykkään lentää Icelandairilla, se on vaan niin kätevä. Nopea vaihto (yleensä noin 60 min) Keflavikin kentällä Islannissa ja matka jatkuu. Vaikka Helsingin lento olisi myöhässä ja vaihtoaika kutistuisi 30 min, matkalaukut tulevat aina perille samalla koneella.

   Mielestäni Saga Class on itärannikolle lennettäessä hintansa arvoinen. Länsirannikon kohteiseen on raaskisi todellakaan lentää Sagassa.

  Leave a Reply