Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suuret, lentoon lähtevät suunnitelmat

Tekemällä oppii parhaiten, sanotaan. 85 opintopistettä matkailun liikkeenjohdon opintoja on nyt kasassa ensimmäisen lukuvuoden jälkeen ja perustiedot ja -taidot hanskassa. Tulevana syksynä aion kasvattaa matkailun asiantuntemustani teorian lisäksi panostamalla vahvasti käytäntöön. Ja sillä vakavuudella, että ei muuta kuin koko elämä peliin!

aaIMG_4784 copyaaIMG_4078

Minulla on jäljellä 12 työpäivää ei-matkailualaan liittyvässä työssäni. Sen jälkeen lomailen elokuun keräten vähän lisää reissukokemusta ja näkemystä Euroopasta. Syyskuussa aloitan työharjoittelun Nordic Aerospace -pienlentokoneyhtiössä CMO:na ja tutkimuksiemme kohteena on lentoretket erityisesti Amerikassa ja Bahamalla. Haaveeni työskennellä Amerikan matkailun parissa ottaa aimo harppauksen eteenpäin, kun lennän lokakuussa ensin Los Angelesiin ja sieltä Floridaan syventämään tutkimuksia ja opittua käytännössä paikan päällä.

(Lennot ovat muuten nyt todella halpoja Norwegianilla Amerikkaan. Reilulla viidellä sadalla irtosi Hki-Los Angeles ja Miami/Fort Lauderdale-Helsinki -lennot, molemmissa vain yksi vaihto matkalla.)

1aaIMG_4721 copyaaIMG_4774

Syksyn aikana aion

1. Aloittaa normaalin lukujärjestyksen lisäksi ilmailualan opiskelun airline business -opintokokonaisuudessa Porvoossa elo-lokakuussa (tuleeko tästä suuntautumiseni opinnoissa, mahdollisesti kyllä!)

2. Osallistua maailman suurimpaan matkabloggaajakonfferenssi TBEXiin Fort Lauderdalessa

3. Tutustua Amerikassa ja Bahamalla toimiviin matkailualan toimijoihin

4. Panostaa lukujärjestyksessämme oleviin aiheisiin kohdistamalla harjoitukset tosi elämän caseihin työharjoittelupaikassani

5. Ottaa haltuun espanjankielen perustaidot harjoittelemalla Suomessa kurssikirjan ja Amerikassa käytännön kautta

6. Mennä pois mukavuusalueelta matkustamalla yksin, asumalla kaiken tasoisissa majoitusmuodoissa (resortista hosteliin), syömällä nirsoilematta maassa maan tavalla (one conch salad, please!)

7. Olla erikokoisten lentokoneiden kyydissä toisella puolella maailmaa

8. Verkostoitua ja päästä sisälle matkailualan bisnekseen.

IMG_4848

Askarruttavia kysymyksiä tästä kaikesta:

-Hirvittääkö? Kyllä ja ei. En ole ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa tuttu ja turvallinen elämä muuttuu ja kerran ennenkin olen jo yksin Amerikkaan lähtenyt, joten jotain kokemusta tästä kaikesta jo on. Mutta mahasta kyllä ottaa. Floridassa ja Losissa ei liikuta näppärästi metrolla, kuten New Yorkissa, joten mm. liikkuminen paikasta toiseen tulee olemaan jännittävää. Miehestä erossa oleminen tulee olemaan ikävää.

-Miten kaikki on ollut mahdollista? Viime vuonna mietin epätoivoisena pätkätyössä, että mitä minun tulee tehdä, jotta voin päästä unelmiani kohti. Hakijapalvelussa työskentelyn ansiosta sain selville, että työn ohessa on nykyään mahdollista opiskella kokonaisia korkeakoulututkintoja monimuotototeutuksena ja kun löysin sopivan ohjelman, aloin tehdä kaikkeni, jotta pääsen sinne. Luin kaikki tiedot opinnoista kurssikuvauksia myöten, valmistauduin huolella valintakokeisiin, pääsin sisälle, tinkasin töistä luvan olla kolme päivää kuussa palkattomalla ja päätin asettaa opintojen tavoitteeksi Amerikan matkailuun suuntautumisen. Toteutin ensimmäisen työharjoittelun freelancer-matkatoimittajana Floridasta käsin ja tutusuin sitä kautta lentoyhtiöyrittäjään. Sovimme työharjoittelusta ja aloin säästää rahaa ja tässä sitä ollaan.

7 vuotta sitten olen alkanut ottaa pienenpieniä askelia haaveitani kohden ja odottanut kärsivällisesti (tai vähemmän kärsivällisesti, hah!), että omat ajatukset selkiytyvät, rohkeus kasvaa ja elämäntilanteet ovat sopivat. Parasta on aviomieheni järkkymätön tuki ja kannustus tässä kaikessa, ilman häntä en olisi näitä suunnitelmia tekemässä.

aaaIMG_4802

-Mitä jos kaikki epäonnistuu? Tottakai se joskus käy mielessä, että mitä jos tämä ei jostain syystä johdakkaan haluttuun lopputulokseen. Alan kuitenkin uskoa koko ajan vakaammin, että elämä on seikkailu, jossa tärkeintä ei ole määränpää vaan matka (kliseistä, mutta totta). Amerikassa ajatellaan muuten, että epäonnistuminen on suurin oppimiskokemus mitä ihminen voi saada. Ja sitten loppuun todella sopiva lainaus: “What if I fall? Oh, but my darling what if you fly? Niin, mitä jos kaikki lähteekin lentoon?

En malta odottaa!

Street-kuvat Miamin Wynwoodista, lentokuvat Naplesista. Kerrostalokuvan rakennus on todella kuvan kaltainen eikä ”lentoon” lähtevää naista ole lisätty siihen. Huikeaa, että taloja voi koristella tuolla tavalla, eikö?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 11:33

  Voi vitsit mitä settiä! Ihan mieletöntä 😀 Olet kyllä rohkea ja mä ihailen ihmisiä, jotka tekee määrätietoisesti töitä tavoitteidensa eteen. Onnea matkaan! Pääset vielä pitkälle.

  • Reply ulla50 sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 12:03

   Kiitos Elina! <3 Parempi toimia kuin vain haikaillla, eikö totta. Kiitos mukavista sanoistasi, arvostan niitä paljon!

 • Reply Laura R. sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 12:28

  Voi Ulla! Sinä se olet loistava esimerkki siitä miten niitä unelmia toteutetaan. Kaikki ei putoa syliin niin kuin tilauksesta, mutta omalla päättäväisyydellä, heittäytymisellä, rohkeudella ja suunnitelmallisuudella saa avitettua sitä huimasti. Hurjasti onnea matkaan, ihan huippujuttu! Ja miten onnellinen oon sun puolesta, myös siitä että sulla on noin ihana mies rinnalla kannustamassa <3

  • Reply ulla50 sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 21:44

   Voi Laura, kuinka kauniita sanoja! Pidempiä reissuja tekevät/tehneet sen tietää, että ne matkat ei tosiaan itsestään tule vaan juuri noita mainitsemiasi asioita tarvitaan. Sama pätee myös moneen muuhun juttuun elämässä, kuten näihin urapolkuihin. Ja sitten tarvitaan kärsivällisyyttä, luottamusta ja suotuisia tuulia. Ja ne ihanat aviomiehet, ne auttaa niin paljon =) Kiitos Laura!

 • Reply Kea / Deep Red Blues sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 12:35

  Sulla on kyllä unelmoinnin taito hallussa Ulla! Mä luulen että oon vaan jotenkin liian realisti, etten osaa ja pysty unelmomaan tuollaisista mahdollisuuksista. Tai ehkä mä kävin jo harjoittamassa mun unelmaa ja huomasin, että käytännössä siltä vain leikattiin siivet… en tiiä. Joku viisas mies sano mulle joskus työn merkeissä, että mun potentiaali on 1000 mutta kunnianhimo 0, ja mitä saa kun kertoo noi luvut toisillaan = 0. Mitenköhän tota sais kehitettyä? Pitäis varmaan hommata joku manageri. 😀

  Voi kun mäkin voisin tulla syksyllä Kaliforniaan… se vois tulla tarpeeseen… mutta first things first. Eka mä lähden sinne Kalliovuorille! 🙂

  • Reply ulla50 sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 21:47

   Tätä oli mielenkiintoista lukea. Sulla on tosiaan kaikki maailman potentiaali kyllä, mutta ehkä sitä kunnianhimoa ei tartte pakottaa. Asiat tapahtuu sitä mukaa, kun sitä halua syntyy. Esimerkiksi nyt vaikka nuo sun säännölliset huikeat ja timanttisesti suunnitellut matkat! Ja mitä tulee sun valokuviin, niin kyllä sulla sitä kunnianhimoakin löytyy. Ne on tinkimättömän työn ja taidon tulosta =)

   Ja tosiaan first things first: ensin Kalliovuoret ja sitten tuulemaan ja Caliin! =)

   Kiitos kommentista, Kea!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 15:28

  Mahtavan kuuloisia suunnitelmia ja ihailtavaa unelmien eteen taistelua! 🙂

  • Reply ulla50 sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 21:48

   Kiitos Meri! Sitä just kyllä, hih =)

 • Reply Inka sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 17:19

  Ulla I llllove it! Suunnitelma kuulostaa ihan mahtavalta ja oon varma että kaikki menee lopulta nappiin. Mieti, millaisessa tilanteessa nää voit olla vuoden päästä!! Oot kyllä ihan super!!!

  • Reply ulla50 sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 21:50

   Inka I’m lovinnngggg it too! =))) On kyllä täysin tuntematonta mitä ja missä vuoden päästä ollaan. Ihana kutkuttava elämä! Ja ystävät, jotka puskee eteenpäin. Kiitos Inka taas kivoista sanoista <3

 • Reply Marianne sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 18:42

  Voi kun minäkin oisin moisella rohkeudella varustettu! Ihailen juuri tuollaisia ihmisiä jotka tietää mitä haluavat tehdä ja sitten lähtevät rohkeasti tavoittelemaan unelmiaan, iso hatunnosto sinulle! Annat uskoa meille muillekin, jotka eivät ihan vielä ole siellä missä haluaisivat <3

  • Reply ulla50 sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 21:53

   Mää oon ihan punastunut näistä kaikista hullun ihanista ja kannustavista kommenteista! En voi kyllin kiittää. Se rohkeus on kyllä sellanen juttu, joka kasvaa hiljaa ja huomaamatta. Ja sekin ottaa aikansa, että löytää sen tavoitteen mitä kohti puskea ja että uskaltaa lähteä sitä tavoittelemaan. Tsemppiä sulle omien unelmien tavoitteluun ja kiitos niin paljo tästä kommentista!

 • Reply Heidi / Auringon alla sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 18:44

  On kyllä ihailtavaa, että joku uskaltaa toteuttaa unelmiaan ja ylipäätään tietää, mitä ne ovat! Ihan huippua! Ja meni miten meni, niin uskon, että kaikki kokemus on hyvästä. Itse aikoinaan lähdin extempore valmistumisen jälkeen Thaimaahan työharjoitteluun ihan vain seikkailunhalusta ja ehdin miettiä asiaa alle tunnin, kun jo hain paikkaa. Se reissu ei mennyt ihan nappiin, mutta on varmasti ollut elämäni kannalta merkittävä juttu, että lähdin sinne. Kuten myös se, että palasin sieltä kuitenkin Ouluun ”ihan vähäksi aikaa” ennen kuin saan töitä Helsingistä 🙂 Tää sun juttu kyllä inspiroi miettimään omia unelmiaan, sillä niitä on huimasti helpompi toteuttaa, jos tietää mitä tavoittelee. Toivottavasti saadaan sitten usein kuulla sun kuulumisia syksyllä! Ihan itseänikin jännittää sun puolesta, hyvällä tavalla 🙂

  • Reply ulla50 sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 22:00

   Kylläpä on mielenkiintoisia kommentteja ja tarinoita tänään, kiitos Heidi omasi jakamisesta! Olen ihan samaa mieltä, että on ihailtavaa tietää mitä unelmat ovat. Sei oikeasti ole helppoa sitä määrittää tässä mahdollisuuksien maailmassa ja pitkän matkan itsekin on tässä tullut. Ja koskaan ei varmaan tule aivan valmista.

   Olen varma, että Thaimaa oli sulle tarkoitettu sivujuonne elämän käsikirjoituksessa, kuten kaikki irtiotot. Facebookissa joku kommentoi hyvin ”There is no such thing as ”fail”. You either succeed or learn.”

   Varmasti mun tutkimusmatka on esillä blogissa, sain tänään uuden kameranki! Järkkäri on ollut rikki, joten pitkä aika on mennyt vain kännykkäräpsyillä. Ihanaa, että ei tartte olla yksin, kun ootte messissä jännittämässä <3 =)) Kiitos!

 • Reply Ellu sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 20:03

  Wau! Sun suunnitelmat kuulostaa tosi hyviltä ja on todella hienoa, että lähdet toteuttamaan omia unelmiasi! Kuinka moni meistä miettikään, että kun olisi silloin joskus uskaltanut…

 • Reply Jenni / Globe Called Home sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 20:52

  Ihan superpaljon tsemppiä tulevaan! Näitä sun tulevaisuuden suunnitelmia on ollut ilo seurata, ja musta tuntuu, että sulla on hyvät mahisket onnistua, kun kokemusta muustakin löytyy, etkä ole suoraan koulun penkiltä ensimmäistä kertaa maailmalle lähtevä 20-vuotias.

  • Reply ulla50 sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 22:12

   Ja superpaljon kiitos sulle! Ihanaa, että uskot muhun =) Mahtavaa, että nähdään Tbexissä livenä! Uskon, että meillä riittää paljon juttua =)

 • Reply Kaisa / Ribs & Coke maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 06:21

  Aivan huipun kuuloista, hienoa Ulla ja onnea matkaasi! Minusta tuntuu, ettei tuossa paketissasi ole mitään hävittävää, päinvastoin! Varsinkin, kun olet lähdössä seikkailuusi juuri oikealla asenteella! Jee! 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, heinäkuu 15, 2015 at 16:40

   Kiitos Kaisa! <3 Toivon ja uskon näin =)

 • Reply Marimente maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 11:58

  Vau, ihan mielettömiä uutisia Ulla, onneksi olkoon! Voin niin allekirjoittaa tuon sanonnan “What if I fall? Oh, but my darling what if you fly?” Parempi mennä ja uskaltaa kun siihen on mahdollisuus eikä harmitella ja jossitella jälkeenpäin. Hurjasti onnea uusiin haasteisiin! 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, heinäkuu 15, 2015 at 16:41

   Kiitos tosi paljon! Sinulla on kyllä kokemusta heittäytymisestä, joten tiedät mistä puhut ja sen vuoksi uskon sua =)

 • Reply Sanna Wallenius maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 23:47

  Ihan loistavalta kuulostaa pläänit! Peukutan! Juuri näin pitää tehdä, eikä jäädä kotopuoleen jossittelemaan. 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, heinäkuu 15, 2015 at 16:42

   Niinpä, jossittelu ei kyllä vie mihinkään. Kiitos Sanna! <3

 • Reply Sanna I Siveltimellä keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 21:09

  Mun on niin monta kertaa pitänyt kommentoida tähän jo, mutta olen vaan tavannut lukea postausta läpi kerta toisen perään. Tää on ihan MIELETÖN juttu! Ja mää niin uskon että hyvä tästä tulee <3 Unelmat, ne on tehty toteutettaviksi!

  • Reply Ulla torstai, heinäkuu 23, 2015 at 16:12

   Voi kiitos muru! Sää aina osaat sanoa oikeat sanat <3

  Leave a Reply