Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kahden piknikin 4th of July

Lauantaiaamuna näytti, ettemme ehdi minnekään kaikilta juoksevilta asioilta, jotka odottivat hoitamistaan vapaapäivänä. Mutta vähän uudelleenorganisointia ja extemporee päätimmekin, että lähdemme katsastamaan IESAF:n ja yhteistyökumppaneiden järjestämää baseball-ottelua ja sen yhteydessä vietettävää 4th of July -piknikiä Ruskeasuolle. Pyöräilimme Ruskeasuon urheilutalolle, jonka ympäristö oli aivan tuntematonta aluetta meille entuudestaan. Perille päästyämme näytti kuin olisimme saapuneet amerikkalaiseen pikkukaupunkiin, joka valmistautui itsenäisyyspäivän viettoon, kuten maassa on tapana.

24thofjulyhelsinki24thofjulyhelsinkihelsinki_mets4of7 IMG_2254

Amerikan lippuja, piknik-eväitä, vilttejä, grillausta, urheilua ja yhteisöllisyyttä – siitä on amerikkalainen itsenäisyyspäivä tehty. Monia tuttujakin oli ehtinyt paikalle ja iltapäivä kului kuulumisia vaihdellen ja grilliherkkuja syöden. Toiset keskittyivät toki huolellisesti myös pelin seuraamiseen…

Yksi hauska hetki päivässä oli, kun minua vedettiin hihasta ja uusi, mukava ihminen tuli jututtamaan ja kyselemään NAMEsta. Amerikka-yhteisömme jatkanee siis kasvuaan! Terkkuja vain Emilialle, jos tätä satut lukemaan.

IMG_22404thof7

Viiden maissa meidän oli pakko lähteä pikaisesti imuriostoksille, sillä vuosia sitten ystävältä saatu käytetty imuri tuli tiensä päähän. Tähän asti olemme päässeet sijoittamatta rahaa imureihin, mutta nyt sitten kai ollaan aikuisia, kun hajonneen palvelijan tilalle piti aivan itse käydä moinen laite ostamassa. Parisataa euroa siivousasioihin…(sillähän saisi jo lennot)

Mutta siivoamaan emme sentään ryhtyneet, sillä kaukaiset maat, jotka pystyvät itse tuottamaan hellettä – toisin kuin me (kiitos vain Pekka Pouta tästä karun faktan lataamisesta tietoisuuteeni!) – olivat raaskineet vihdoin lainata vähän lämmintä ilmamassaa meillekin.

Silkinsileä ilta oli täydellinen pyöräretkeä, piknikiä ja uuden oivalluksen saamista varten.

IMG_2279

Suuntasimme Hernesaren rantaan, jonne on avattu kesän ajaksi ravintolakeskittymä aivan veden äärelle. Viime kesänä Kalasataman Konttiaukio oli kaikkien huulilla ja nyt pyöräillään, veneillään, kruisaillaan tai busseillaan sitten Hernesaaren rantaan. Konttiaukiota ei enää ole ja Hernesaaren rannan keveistä rakenteista päätellen ei tämäkään kompleksi välttämättä kovin pysyvää tekoa ole.

Illan suuri oivallukseni oli, että Helsingissä, aivan kuten muissakin kunnon pääkaupungessa, on alueita, jotka nousevat ja laskevat pörssikurssien tavoin. Tottahan tämä oli jo jollakin tapaa tiedossani, mutta vasta nyt näin neljäntenä Helsinki-kesänä se jotenkin konkreettisesti näyttäytyi minulle. Eri kesinä intoillaan ja pyöräillään eri suunille kaupunkia! Aika kiva kaltaiselleni vaihtelusta pitävälle kaupunkilaismielelle!

11060028_10153435681663967_4290981911140062240_n2IMG_2298saaressaIMG_2313

Hernesaaren rannassa on tarjolla ruokaa, juomaa, biitsiä, laituria ja huvilatelttaa joka päivä klo 10-02! Alimmassa kuvassa puoleksi sisällä ja puoleksi ulkona oleva tiski toi mieleeni Key Westin rannalla olleen paikan, jossa kävimme nauttimassa illallisen erään veneretken päätteeksi joulukuussa. Lämmin meri, hyvä ruoka, juoma ja seura tekevät kyllä autuaan onnelliseksi kaikkialla. Kumpa useammin voisi mutustella eväitä kaikessa rauhassa merelle katsellen laiturin nokassa varpaita heilutellen.

Terkuin, kesänlapsi Ulla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sanna I Siveltimellä maanantai, heinäkuu 6, 2015 at 23:28

  Hernesaari on tosiaan itseltä vielä kokematta, mutta näyttää erinomaiselle! Sinne siis pian 🙂 Kivalta vaikutti myös tuo teidän 4th of July picnic. Ihanaa kun täällä on tätä kaikkea! Helsinki <3

  • Reply ulla50 torstai, heinäkuu 9, 2015 at 12:03

   Moi! Joo ollapa aina vielä tuollaiset kelit, niin kyllä vois täälläkin kaikkea kivaa tehdä. No eiköhän se tästä ala taas paratumaan. Kitos viestistä!

 • Reply Kaisa/ Ribs & Coke tiistai, heinäkuu 7, 2015 at 00:43

  Hi hii, ei ole totta! Minullakin on tulossa 4th of July -juhlintaa koskevaan toiseen postaukseeni maininta Pekka Poudasta! Mikä sattuma! 😀

  Mutta hei, olipa mahtava, kun pääsitte amerikkalaiseen jitsenäisyyspäivän juhlatunnelmaan siellä Helsingissä. Jee!

  • Reply ulla50 torstai, heinäkuu 9, 2015 at 13:07

   Kiitos Kaisa ja tosi mielenkiintoista lukea teidän 4th of Julyn vietosta siellä oikeassa amerikkalaisessa kylässä 🙂 Ja Pekka Pouta, sehän on kaikkien meidän huulilla selvästi ;))

 • Reply Hanna K keskiviikko, heinäkuu 8, 2015 at 11:23

  Voi ei, miten ihanalta tuo 4th of July -piknik näyttää! Niin värikästä, kesäistä ja amerikkalaista. ♡ Ensi vuonna nappaat mutkin mukaan!

  • Reply ulla50 torstai, heinäkuu 9, 2015 at 13:08

   Ehdottomasti nappaan! Toki vielä parempi olisi olla viettämässä ko. päivää sitten taas Jenkeissä 😉 Kiitos kommentista, muru!

  Leave a Reply