Suomen suurin matkablogiyhteisö

8 päivää, 8 osavaltiota – terkkuja Keskilännestä!

8 ajopäivää, 8 osavaltiota (West Virginia*, Virginia, Ohio*, Kentucky*, Indiana*, Tennessee, Illinois ja Missouri*) ja reilut 2000 kilometriä takana. Monta kohdetta on tullut jo koettua; mm. tutustumiskierros bourbonia valmistavassa Buffalo Trace Distilleryssa (Frankfort, KY), Kentucky Derbyn Churchill Down-laukkarata (Louisville, KY) ja kantrikonsertti legendaarisessa Grand Ole Opryssä (Nashville, TN).

Vaikka en ole kantrimusiikin ystävä, Trace Adkinsin baritoni sai mekon tutisemaan. Mahtava ääni, takatukka ja showmies! Hänen lauluaan voi kuunnella Youbesta. Ja muutamassa vaatekaupassakin olen ehtinyt käymään…

*-merkityt ovat minulle uusia osavaltioita.

WP_20150616_09_13_56_Pro

WP_20150617_21_04_04_Pro

Tänään oli ehdottomasti huonoin päivä säiden osalta, vettä satoi kuin saavista lähes koko matkan Metropolisista (IL) St. Louisiin (MO). Muuten olemme saaneet nauttia auringonpaisteesta ja korkeista kosteusprosenteista.

Parasta tässä perjantaissa, juhannusaatossa, olivat kolme pientä kilpikonnaa, jotka ylittivät pikkuteitä lllinoisin eteläosissa eivätkä olleet todellakaan hitaita vaan vipelsivät melkoista kyytiä tien yli. Hieman yllätyin, että näilläkin leveyspiireillä on kilppareita. Toiseksi paras hetki oli se, kun Jack in the Box-pikaruokalan asiakaspalvelija luuli minun olevan aksenttini perusteella joko britti tai australialainen. Sateisen ajopäivän pieniä iloja! Huomenna otamme haltuun St. Louisin ja Gateway Archin.

WP_20150619_12_13_07_Pro

Jos sinua kiinnostaa pysyä mukana Keskilännen matkallani, kannattaa seurata 50 State Puzzlen Facebook-sivuja sekä Instagramia, lisään sinne säännöllisesti terkkuja kännykameran kuvilla höystettynä (samaa sarjaa ovat nämä ylläolevat kuvat).

Mistä roadtrippaamiseen liittyvästä aiheesta haluaisit lukea lisää? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Ellu maanantai, 29 kesäkuun, 2015 at 20:09

  Nyt olisi tarvetta kokeneiden autonvuokraajien neuvoille elikä millaisilla vakuutuksilla autoja olette vuokranneet, oletteko ottaneet ylimääräisiä lisäturvavakuutuksia ja missä hinnoissa ne noin liikkuvat? Olen yrittänyt selvitellä netin syövereistä vakuutusasioita mutta alkaa pikkuhiljaa hermo menemään ja autoa pitäisi pikapuoliin varailla Floridan reissulle.

  • Reply kirsi50 torstai, 2 heinäkuun, 2015 at 14:53

   Ellu, olemme varanneet yhtä kertaa lukuunottamatta automme aina ebookers.fi-sivuston kautta. Sieltä varattaessa saa luettua selvällä suomen kielellä varaukseen sisältyvät pakolliset vakutuukset, mitään ylimääräisiä emme ole ottaneet. Ebookersissa on melko säännöllisesti autonvuokrista -10% alennuksia, jonka olemme usein vielä napanneet.

   Muistaakseni kuukauden autonvuokramme ovat huidelleet 800-900 euron välillä, auton koosta riippuen.

   • Reply Ellu sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 20:05

    Kiitos vastauksesta! Aikani mietittyäni päädyin ottamaan auton suoraan vuokrafirmalta. Nyt on majoitus, lennot ja auto hoidossa ja pääsee keskittymään reissuun suunnitteluun 🙂

  Leave a Reply