Suomen suurin matkablogiyhteisö

Syö, juo ja menesty

Astun työpaikan parkkihallin hissiin katsetta nostamatta. Hissi plimpauttaa merkkiäänen ja ovet avautuvat. Olen harmissani, että toimistomme sattuu sijaitsemaan jo toisessa kerroksessa, sillä en malttaisi lopettaa Laura Schwartzin uuden kirjan lukemista. Kirja on imaissut mukaansa heti ensiriveiltä saakka seuraamaan nuoren pikkukaupungin kasvatti Laura Schwartzin uskomatonta matkaa Valkoisen talon vapaaehtoisesta Air Force 1:lla lenteleväksi presidentin tapahtumajohtajaksi.

Eilen tämä samainen Laura Schwartz oli Helsingissä ja Usan suurlähetystössä vietetiin hänen tuoreen Syö, juo ja menesty (Eat, drink & succeed) -kirjansa suomennoksen julkkareita. Myös minä sain oman kopioni kirjailijan terveisillä ja nimmareilla varustettuna mukaani.

Kirja kolahtaa minuun, myös pikkukaupungin kasvattiin, jonka polkuun verkostoitumisen voima on myös ehtinyt jättää oman vahvan merkkinsä. Intohimo Amerikan kulttuuria ja matkailua kohtaan johti minut aikoinani aktiiviksi Suomi-Amerikka Yhdistykseen Oulussa ja sitä kautta loin hyvän suhteen suurlähetystön ihaniin ihmisiin, etenkin Heidiin. Sitä kautta sain myös Kirsin ja muut Amerikka-siskot elämääni. Suureksi iloksemme olimme eilen kerrankin kaikki yhtä aikaa Suomessa (se oli todella mahdollista vain tämän yhden illan ajan, sillä tänään jo yksi, tällä kertaa Kirsi, matkusti taas Amerikkaan!)

Heidi ja minä hyvin syöneinä, juoneina ja menestyneinä, hih!

Kirsi ja minä harjoittelemassa yhteiskuvien ottamista ja uusia poseerauksia

Amerikka-siskot, minä ja kirjailijar (kuva Laura Schwartzin Facebookista hänen hurmaavan isänsä ikuistamana)

Vaikka Laura Schwartzin ura presidentti Bill Clintonin tapahtumajohtajana, tv-kasvona ja kirjailijana on huikea, teki minuun suurimman vaikutuksen hänen lämmin ja energinen persoonansa. Kun ensimmäisen kerran kättelimme, katsoi hän suoraan syvälle silmiin ja kysyi jotain blogistamme. Vaikka paikalla oli kymmeniä ihmisiä, muisti hän aina myöhemminkin illalla jutellessamme nimeni ja blogimme. Itseensä kääntymisen sijaan Lauran viesti kuuluu kuinka minä voin auttaa sinua?

”Tämä on kirja sinusta ja siitä, miten voit löytää uusia mahdollisuuksia melkein mistä vain. – – Oprah Winfrey onnistui. Steven Spielberg onnistui. Laura Schwartz Playmouthin pikkukaupungista onnistui. Ja nyt onnistut myös sinä.” – Syö, juo ja menesty

Kuulen jo korvissani, miten kyynikot vastaavat tähän, että kaikki on vain silkkaa bisnestä ja tekniikkaa, eikä aitoa kiinnostusta ja lämpöä. Mutta tiedättekö mitä? Se todella on bisnestä ja tekniikkaa, mutta se on myös kiinnostusta ja lämpöä.

Kun Laura Schwartz sattumien seurauksena pääsi 19-vuotiaana Valkoisen talon vapaaehtoiseksi vastaamaan puhelimeen ja ottamaan kopioita, otti hän siitä kaiken irti. Hän kirjoitti ylös nimiä, opetteli niitä metrossa, ryhtyi lukemaan sanomalehtiä ymmärtääkseen asioiden vaikutussuhteita. Kiinnostuksen ja innostuksen ansiosta hänen motokseen tuli kysyä kaikilta, että miten voin auttaa?

”Ei aikaakaan, kun alueellinen lehdistösihteeri kysyi, olinko koskaan kirjoittanut lehdistötiedotetta. Vastasin myöntävästi, vaikkei asia aivan niin ollutkaan. Otin kansiostani malliksi vanhan lehdistötiedotteen, korvasin sen sisällön uudella vanhaa rakennetta noudatellen – ja elämäni ensimmäinen lehdistötiedote oli toimittamista ja hyväksyntää vaille valmis!”

Jotain tuttua tästä tulee mieleeni, kun muistelen omaa eduskunta-aikaani. Aikoinaan minua pyydettiin tämän maan vallan ytimeen eduskunta-avustajaksi ja jotenkin selvisin kaksi vuotta kunnialla, vaikka lähdin työhön täysin politiikkaan aiemmin perehtymättömänä.

Poseerauksemme sai uutta väriä, kun suurlähettiläs Bruce Oreck ilmoitti haluavansa mukaan kuvaamme vanavedessään ambassadog Deckard ja kirjailijatar. 

  Oikeastaan en malta kirjoitella tämän enempää tällä erää, sillä kirja vetää minua niin vahvasti puoleensa. Uuden uran kynnyksellä ja järjettömän isot haaveet omaavana ei varmaan voisi olla parempaa luettavaa kuin Laura Schwartzin kirja, joka todistaa, että mikä vain on mahdollista. Lauran sanoja lainaten ”It’s showtime, Ulla Alakangas” (laita tähän oma nimesi ja lainaa eteenpäin!)

”Älä kysy, mitä muut voivat sinulle tehdä – kysy mitä sinä voit tehdä muille. Auttamalla muita alat ymmärtää, miten voitte myös vastavuoroisesti auttaa toisianne. – – (Kotikaupungin) koolla, maantieteellisellä sijainnilla, kulttuurilla tai sosioekonomisella taustalla ei ole merkitystä, vaan parhaat tulokset saavutetaan hyvien kumppanuuksien kautta.” – Syö, juo ja menesty 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Sanna I Siveltimellä torstai, kesäkuu 11, 2015 at 23:26

  Tämä ilta oli kyllä todella inspiroiva ja ihana! Odotan innolla että pääsen kirjaan myös syvemmin käsiksi. Ulla, muistetaan tosiaan tämä; mikä tahansa on mahdollista! 🙂

  • Reply ulla50 maanantai, kesäkuu 15, 2015 at 09:38

   Juuri niin ihanainen <3

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, kesäkuu 12, 2015 at 00:33

  Hyvältä näyttää, sekä kirja, sen opit, että nuo iloiset yhteiskuvat!

  • Reply ulla50 maanantai, kesäkuu 15, 2015 at 09:38

   Kiitos Jenni =) Kirja vaikuttaa kyllä todella hyvälle ja Laura oli ihana tyyppi.

 • Reply Jenna perjantai, kesäkuu 12, 2015 at 08:35

  Ihanan inspiroiva ja ajatuksellinen postaus! 🙂 Iloinen meininki!

  • Reply ulla50 maanantai, kesäkuu 15, 2015 at 09:39

   Kiitos paljon Jenna, tästä tuli hyvä mieli! =)

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, kesäkuu 12, 2015 at 09:02

  Kuten jo aiemmin sanoin, vaikuttaa ihan mahtavalta illalta :)! Ja myös tuo Laura oli varmasti upea kohtaaminen. Kirja kuulostaa sen verran mielenkiintoiselta, että luotan nyt sinuun, eli suosittelisitko tuota minulle :)?

  • Reply ulla50 maanantai, kesäkuu 15, 2015 at 09:40

   Kiitos Jerry. Oli kyllä niin inspiroiva ilta, että koko torstaikin meni vielä fiilistellessä sitä. Lupaan antaa sulle raportin koko kirjasta, kun olen ehtinyt lukea sen, mutta alun perusteella uskon, että se kiinnostais kyllä suakin 🙂

 • Reply Nina Harlin perjantai, kesäkuu 12, 2015 at 16:05

  Heippa Ladies! Kirjaa saa tilata kauttamme eventolehti.fi/menesty tai sitten hakemalla sen suoraan Suomalaisesta Kirjakaupasta tai Akateemisesta. Kiitos Ulla inspiroivasta kirjoituksesta! Mukavaa viikonloppua ja Taste of Helsinki tarjoaa mahdollisuuksia koko viikonlopun Syödä, Juoda ja Menestyä. Cheers! Nina

  • Reply ulla50 maanantai, kesäkuu 15, 2015 at 09:41

   Kiitos paljon Nina! Minäpäs lisään ohjeet vielä tuonne postaukseen, että mistä kirjan voi hankkia, ettei jää keneltäkään kiinnostuneelta lukematta. Oli kyllä ihana viikonloppu Helsingissä, toivottavasti sinäkin ehdit nauttia lauantain hellepäivästä =)

 • Reply Nina Harlin perjantai, kesäkuu 12, 2015 at 16:06

  …ja lisäyksenä vielä, että englanninkielen versio taitaa olla saatavilla Amazonin kautta.

  • Reply ulla50 maanantai, kesäkuu 15, 2015 at 09:42

   Kiitos tiedosta!

 • Reply marikaw perjantai, kesäkuu 12, 2015 at 16:32

  Ihan mahtavalta näyttää ja ihanat yhteiskuvat! 🙂 Nyt vähän harmittaa et mulla oli muuta menoa koska tää ois ollut aika kiva juttu. Pitää lukea kirja!

  • Reply ulla50 maanantai, kesäkuu 15, 2015 at 09:42

   Harmi, kun et päässyt Marika, mutta onneksi tärkein anti on kirjassa =) Ylhäällä kommentissa tulikin ohjeet, että mistä kirjan voi hankkia. Kiitos kommentista!

 • Reply antti_lumi perjantai, kesäkuu 12, 2015 at 18:10

  Hieno kirjoitus. Ja aina niin upeata huomata, kuinka muutkin ovat ”löytäneet” Lauran. Kyseinen kirja on todellinen apuväline varmasti varsinkin suomalaisille. Nyt vaan kaikki juomaan, syömään ja menestymään.

  • Reply ulla50 maanantai, kesäkuu 15, 2015 at 09:44

   Kiitos Antti! Kyllä Laura oli aivan upea persoona, toivottavasti nähdään taas ensi vuonna, kun hän saapuu Suomeen. On totta, että kirjasta on varmasti erityisesti apua meille suomalaisille. Nyt pitäis vaan raivata aikaa kalenterista, että ehtii lukea kirjan loppuun =)

 • Reply Inka tiistai, kesäkuu 16, 2015 at 18:23

  Ihana postaus Ulla! Ilta oli kyllä varsinainen menestys, ja mullakin on kieltämättä ollut nokka melko tiiviisti kiinni tuossa kirjassa. Tekee niin hyvää vaatimattomille suomalaisille vähän saada tämän kaltaista ajateltavaa.

  • Reply ulla50 keskiviikko, kesäkuu 17, 2015 at 23:39

   No sanopa muuta! Nyt vaan pitäis saada jostain vähän lisää vapaata aikaa, että ehtis lukea kirjan loppuun 🙂 Ihanaa juhannusta ja kiitos kivasta kommentista, Inka!

 • Reply Sari T. Tiiro maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 13:40

  Olipas mukavaa lukea Ulla A:n kokemuksia Laura Schwartsin tapaamisesta. Minulle aivan uusi tuttavuus tuo Laura S. Mahtavia kuvia; silmään osuu erityisesti se, että suomalaiset ”Amerikan-siskokset” ovat pukeutuneet tyypillisesti tummaan eleganssiin kun taas päätähti Laura S. erottuu joukosta punaisessaan:-)

  • Reply ulla50 maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 23:37

   Kiitos Sari kommentista, sepäs yllätti minut mukavasti! =) Olet kyllä oikeassa, että tämän amerikkalaisen tunnistaa tästä joukosta helposti upeasta, rohkeasta mekostaan ja noh ehkä muutenkin! Laura S. on upea persoona, oli ilo päästä tutustumaan häneen.

 • Reply Laura Schwartz tiistai, kesäkuu 23, 2015 at 14:37

  Thank you Ulla and everyone for your comments! I was honored to share such an evening and this book with all of you. Thank you for your thoughts, belief in the power of positive networking and having met many of you – I can see the strides you are taking to impact many lives in Finland and around the world. Please come to Chicago and we’ll Eat, Drink & Succeed together anytime! Thank you for your talents and your time Ulla, Laura

  • Reply ulla50 keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 16:08

   Hi Laura! Thank you so much for those nice words <3 It was so great to meet you. We are so happy that you came all the way to Finland and now we can read your book in Finnish, how cool is that! We definitely come to Chicago together with my "American sisters" and then – watch out Windy city! 😉 Cu!

  Leave a Reply