Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miltä tuntuu lähteä roadtripille, kun ei tiedä mihin on menossa?

Melko jännittävältä! Matkamme alkuun on reilut kaksi viikkoa.

Päätin aikaisemmin keväällä, etten osallistu tämän kesäisen USA-roadtrippimme excel-sulkeisiin. Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että olen potenut siitä huonoa omaatuntoa useampaan otteeseen, kun mieheni on painanut illat osavaltio-exceleiden parissa ja minä olen lusmuillut sohvalla tekemättä mitään järkevää. Sen verran on ollut tiedossa tammikuusta lähtien, jolloin ostimme lennot, että pääpaino tulee olemaan USA:n Keskilännen osavaltioissa.

Aikaisempien reissujen kasaaminen on ollut lähes yhtä hauskaa kuin itse roadtrippaaminen. Sitä on voinut fiilistellä jo kotisohvalla tulevia huikeita kokemuksia, elämyksiä ja maisemia. Tällä kertaa en löytänyt samaa motivaatiota. Ehkä pinnan alla on ollut ajatus siitä, etten tule kokemaan länsirannikon kansallispuistojen kaltaisia maisemia, joten miksi nähdä vaivaa… äärimmäisen lapsellista & ennakkoluuloista, tiedän. Varsinkin kun yhdessä päätimme, että viiden huikean länsirannikon reissun jälkeen on aika nähdä uusia osavaltioita.

Sen verran olen kuikuillut kuvia Keskilännen maisemista Google mapsista, että odotan innolla viittä vaille valmiin reittisuunnitelman näkemistä ja hyppään mukaan suunnitteluun loppumetreillä, kun pitää vielä varmistaa nähtävyyksien ja kauppojen aukioloaikoja, varata tapahtumalippuja, etsiä mielenkiintoisia ruokapaikkoja ja sekä tärkein: löytää tieto minkä kokoisiin hyttysiin meidän on varauduttava… ne ovat varmasti vähintään mehiläisen kokoisia, kun ollaan USA:ssa.

WP_20141013_08_05_08_Pro
Aion nauttia hyvistä tarjoiluista sekä leveämmistä penkeistä ja nukkua Icelandairin Saga Classissa menomatkalla niin, etten ole kärttyisä kuten yleensä pitkän, huonosti nukutun lentomatkan jälkeen ensimmäisinä lomapäivinä. Turistiluokassa nukkuminen ei onnistu minulta. 

WP_20141003_14_14_34_Pro
Pizza skins (deep dish pizza crust filled with mashed potatoes(!), topped with bacon, cheddar and sour cream) on ehdottomasti potatoes skins-nimisen herkun serkku.

Roadtrippimme faktat tässä vaiheessa:
– meno-paluulennot Icelandairilla Washington D.C:hin
– aikaa roadtrippailuun on reilut 3 viikkoa
– Dodge Charger tai vastaava vuokra-auto odottaa lentokentällä
– ensimmäistäkään hotelliyötä ei ole vielä varattu emmekä varmaan varaakaan kovin montaa etukäteen vaan matkan edetessä.

Sain tänään esimakua tulevasta sen verran, että tiedän meidän suuntaavan amisheistaan kuuluisan Lancasterin (Pennsylvania) kautta Detroitin (Michigan) lukuisiin automuseoihin ja Great Lakesin rannoille sekä jopa Fargoon North Dakotaan saakka. Paluumatkalla käymme maistamassa kuuluisaa kansasilaista BBQ:tä ja poikkeamme St. Louisissa Missourissa Gateway Arch-kaarella sekä Mammoth Caven kansallispuistossa Kentuckyssa. Tai sitten ajamme reitin vastakkaiseen suuntaan tai päätämme jäädä koko ajaksi pääkaupunkiin. Ei voi tietää – vielä.

kartta
Missään nimessä lopullinen reittimme ei tule olemaan näin lyhyt tai näin suora…

Vaikka mieheni hahmottelee etukäteen tarkkoja ajopäiviä ja ulkopuolisten silmissä matkamme näyttävät varmaan todella pilkulleen etukäteen päätetyiltä, päiväohjelmamme joustavat tarpeen mukaan kun olemme tien päällä. Kun ekan viikon jälkeen jetlag alkaa painamaan tai kun muuten vaan alkaa hapottamaan, pidämme lepopäivän. Meille se tarkoittaa, että nukumme pitkään, pakkaamme tavarat autoon, pysähdymme kaupoissa kaikessa rauhassa & syömme hyvin ja ajamme tunnin tai kaksi seuraavaan hotelliin. Roadtrippausta parhaimmillaan.

Missä tunnelmissa sinä olet lähdössä kesämatkalle – Suomeen tai ulkomaille? Onko taustatyöt tehty ja reittisuunnitelma valmiina?

EDIT 24.5. klo 20.06: Olen kyllä katsellut netistä Keskilännen osavaltioiden must see-kohdelistauksia, mutta meidän matkasuunnittelumittakaavassa tämä on sama kuin ei olisi tehnyt mitään. Exceleissämme on keskimäärin satoja rivejä nähtävyyksiä / osavaltio. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Ellu sunnuntai, 24 toukokuun, 2015 at 18:19

  Itseltäni ei ikinä onnistuisi olla osallistumatta reissujen suunnitteluihin, ainakin väsäisin omaa ”sivuexceliä” salassa 😉 . Nyt käynnissä on ensi tammikuun Floridan loman alkusuunnittelu, pari viikkoa olisi tarkoitus matkalla olla. Hankalaksi suunnittelun tekee teinien koulut, montaa viikkoa eivät pois voi olla. Ja kun koko poppoo lähtee, niin paikkoja, joissa halutaan käydä on taas niin paljon, että harkitsen vakavasti mantereen vaihtoa…Nyt on tarkoitus ekaa kertaa vuokrata-auto käyttöön., Nykissä liikuttiin ainoastaan julkisilla.
  Innolla odottelen tulevia postauksia roadtripiltänne!

  • Reply kirsi50 torstai, 28 toukokuun, 2015 at 19:53

   Oon mä vähän katellut osavaltioiden must see-nähtävyyslistauksia, mutta siihen se on jäänyt…

   Mihin teidän on tarkoitus lentää Floridassa? Autoilu on siellä melko leppoisaa, joten sitä ei kannata stressata. Nähtäväähän Floridassa on melkoisesti, kummallakin rannalla. Kerro, jos tarvitset vinkkejä.

   Kiitos kommentistasi, Ellu 🙂

   • Reply Ellu maanantai, 1 kesäkuun, 2015 at 17:13

    Näillä näkymiin lennämme Orlandoon ja majapaikkaa pidämme West Palm Beachillä. Tarkoituksena on tehdä reissut Key Westiin, Evergladesiin, joku iso vesipuisto pitää testata ja tietysti shoppailla (Sawgrass Mills on ihan must paikka teinien listalla…). Kaikki vinkit ovat tervetulleita!

 • Reply Inka sunnuntai, 24 toukokuun, 2015 at 20:50

  No huhhuh, iso hatunnosto sulle kun pystyt olemaan ulkona suunnitteluista – ei onnistuis multa ikinä! Suunnitelma vaikuttaa tosi kivalta ja oon aivan vakuuttunut, että myös noilta seuduilta löytyy kivoja paikkoja nähtäväksi!

  Ja vaan kaks viikkoa – sehän on jo ihan kohta!!!!

  • Reply kirsi50 torstai, 28 toukokuun, 2015 at 19:56

   Mä taidan olla aika taitava tässä lajissa – pysymään ulkona suunnittelusta 😉 Meidän reittisuunnitelma meni itse asiassa uusiksi alkuviikosta, kun tässä ensimmäisessä oli ihan liikaa maileja ja olisimme melko kaukana Washington D.C:n lentokentästä päivää ennen paluuta… Joo, kohta me mennään! Kiitos, Inka 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä maanantai, 25 toukokuun, 2015 at 07:51

  Kuulostaa hauskalle ja hurjalle! 🙂 Tunnustan nimittäin, että joskus olisi kiva lähteä toisen suunnittelemalle reissulle ja kun kohde on Amerikka, niin eikai siinä pahasti voi epäonnistua 😉
  Osittain kartassa muuten näyttäisi olevan samoja reittejä mitä ollaan itsekin joskus ajeltu. Jos muuten Detroitin jälkeen tulee nälkä, niin suosittelen lämpimästi pysähtymään Ann Arborissa Zingerman’s Delissä. Saatiin vinkki aikoinaan Torontolaiselta sukulaiselta tyyliin näin: Älä pysähdy Detroitiin (koska se ei ole turvallista:) ) vaan jatka suoraan Zingermansiin. He ovat joskus ajaneet pelkästään tuon kahvilan takia Ann Arboriin Kanadasta, hihhh 🙂

  • Reply kirsi50 torstai, 28 toukokuun, 2015 at 19:59

   Sanna, oot niin oikeessa! Kun kohde on Amerikka, ei voi koskaan epäonnistua pahasti 🙂

   Ja kiitos Ann Arborin delivinkistä, se on kirjattu reittisuunnitelmaamme. Siellä on oltava todella maukasta ruokaa, kun sukulaisenne viitsivät ajaa sinne Torontosta saakka. Me kyllä aiotaan uskaltautua käymään vähän myös Detroitissa.

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 25 toukokuun, 2015 at 09:20

  Kuulostaa taas niin upealta reissulta, että huh huh! Kiva juttu, että lennätte Saga Classissa, koska onhan se selvästi mukavampaa kuin turistiluokassa ;). Pakko myöntää, etten voisi olla osallistumatta matkan suunnitteluun, koska olen yleensä se, joka suunnittelee matkan kokonaan tai vähintäänkin osittain.

  Mahtavaa reissua teille jo nyt :)!

  • Reply kirsi50 torstai, 28 toukokuun, 2015 at 20:10

   Hieno reissu on varmasti taas tulossa, vaikka reittisuunnitelma meni uusiksi alkuviikosta… Keskilännessä pyöritään, mutta pienemmällä alueella.

   Saga-luokassa lentäminen ei ollut mulle mitenkään pakollista, mutta en valita. Sen verran levänneenä saavuin Bostonin lennolta kotiin viime syksynä.

   Kiitos kommetistasi ja toivotuksista, Jerry!

 • Reply Jenna maanantai, 25 toukokuun, 2015 at 10:14

  Huippua! Joskus suunnittelemattomuus on vain hyvä juttu. Reissusta tulee takuulla huikea!

  • Reply kirsi50 torstai, 28 toukokuun, 2015 at 20:12

   Innolla odotan mitä on tulossa 🙂
   Kiitos kommentistasi, Jenna.

 • Reply Jari / Hit the road -matkablogi maanantai, 25 toukokuun, 2015 at 10:55

  Kuulostaa hyvältä, etenkin toi Fargo – leffa teki aikanaan vaikutuksen 🙂

  Meillä on kans USA:n road trip tiedossa ja lennot plakkarissa mutta suunnitelmat vielä jokseenkin levällään. Ehkä ihan hyvä niin.

  Huippua reissua teille, minne ikinä päädyttekään!

  • Reply kirsi50 torstai, 28 toukokuun, 2015 at 20:14

   Saa nähdä ehdimmekö loppujen lopuksi Fargoon saakka, mutta jos ei tällä reissulla niin seuraavalla sitten. Seuraava ja sitä seuraava matkakin taitaa olla miehelläni suunnittelussa 😉

   Mihinpäin olette menossa roadtripille?
   Kiitos kommentistasi, Jari 🙂

   • Reply Jari / Hit the road -matkablogi lauantai, 30 toukokuun, 2015 at 09:34

    Meno-paluulennot on Chicagoon. Sieltä sisäisellä lennolla Las Vegasiin, jossa suoritetaan reissun tärkein osuus, eli käydään Elvis-papin edessä lupautumassa toisillemme =)

    Vegasista alkaa sitten varsinainen road trip, eli ajetaan avioparina takaisin Chicagoon. Tehdään siis vähän niinkuin Route 66 väärinpäin. Ja Memphisin kautta koukataan, koska Gracelandiin oon haaveillut pääseväni pikkupojasta asti.

    • Reply kirsi50 sunnuntai, 31 toukokuun, 2015 at 15:03

     Kuulostaa mahtavalle, erityisesti Elvis-pappi Las Vegasissa 🙂 Mukavaa roadtrippiä (ja häämatkaa?), siitä tulee varmasti ikimuistoinen!

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 25 toukokuun, 2015 at 11:56

  Ei ole, enää, olleet nuo omatoimiset roadtripit ihan meidän juttu – nuorempana kierrettiin kyllä Eurooppaa jonkin verran tuolla konseptilla, joko omalla autolla tai vaikka Düsseldorfista vuokratulla autolla, mutta nykyisin kärsivällisyytemme ajaa pitempiä matkoja on jotenkin kummaltakin hukassa 🙂
  Mutta ehkä Mallorcalla pitää vuokrata auto, matkat taitaisivat olla riittävän lyhyitä ajettavaksi!

  • Reply kirsi50 torstai, 28 toukokuun, 2015 at 20:19

   Aikansa kutakin matkustusmuotoa, Pirkko 🙂 Me olemme jättäneet tarkoituksella lähimaiden kohteita myöhemmäksi, sitten kun ei enää jaksa näitä omatoimisia roadtrippejä kaukomaille. Mm. Mallorca on näkemättä, samoin Norja kokonaisuudessaan.

   Kiitos kommentistasi, Pirkko.

  Leave a Reply