Suomen suurin matkablogiyhteisö

Venice of California

Montakohan Venetsiaa maailmasta mahtaa löytyä? Itse olen tainnut kokea kolme Veniceä. Italian originellissa Venetsiassa kävimme siskoni kanssa, kun voitin ilmaiset lennot opiskelijabileistä joskus kymmenisen vuotta sitten. ”Floridan Venetsiaksi” kutsutussa Fort Lauderdalessa olemme vierailleet jo useampaankin otteeseen ja sinne olen jälleen syksyllä suuntaamassa TBEX-blogikonferenssiin. Mutta jostain syystä tänään minulla tuli ikävä kolmatta suuren vaikutuksen tehnyttä Veniceä, Los Angelesin Venetsiaa.

2IMG_9589 copy aIMG_9603aaIMG_9531 aIMG_9083 aIMG_9096 aIMG_9395aIMG_9384 aIMG_9437 asIMG_9479 aIMG_9413 aUntitled-1

Ystäväni Sannan Calin kuvilla on varmasti osuutensa asiaan, että Kalifornia on pyörinyt minulla tänään mielessä. Voi kuinka haluaisinkaan päästä itselleni vielä kokemattomina juttuina näkemään Salvation Mountainin, Joshua Treen kansallispuiston sekä Palm Springsin kaupungin, jos nyt Kaliforniaan pääsisin.

On niin harmillista, että Amerikkaan on niin pitkä matka. Ellei huomenna olisi työpäivä (ja muut elämän realiteetit plaaplaaplaa), voisin lähteä välittömästi istumaan lentokoneeseen, jotta pääsisin huristelemaan Venicen rantatielle beach cruiserilla, kuten kaksi vuotta sitten kesällä.

Kun on isot haaveet, pitää harjoitella kärsivällisyyttä. Muistan kuinka ensimmäisellä Kalifornian reissulla meillä ei ollut aikaa vuokrata pyöriä ja lähteä huristelemaan rantatietä. Silloin itkukurkussa päätin, että jonain päivänä! Kolme vuotta myöhemmin haave sitten toteutui. Kun muut lähtivät Universal Studioille, minä halusin vain jäädä pyöräilemään tuota rantareittiä.

Tänä keväänä mieleeni on noussut myös toinen huvittava muisto, joka liittyy kärsivällisyyteen.  Eräänä kesänä varmaan 10 vuotta sitten olimme Helsingissä kesälomareissulla ja lähdön hetken koittaessa, puhkesi totaalinen niagara. Itkulle ei tullut loppua, kun ajattelin, että pitää lähteä pois Helsingistä. Jouduimme parkkeeraamaan auton Katajanokan terminaalin parkkipaikalle, että saatiin kyyneleet tyrehtymään ja vältyttiin vedenpaisumukselta. Nyt aina kun näen tuon parkkipaikan, muistuttaa se siitä, että kyllä ne haaveet toteutuvat, kun on vain sitä kärsivällisyyttä.

Muistetaan unelmoida!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Petra perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 07:58

  Jotenkin ihanasti kirjoitettu! 🙂 Itse suunnittelen Kalifornian reissua ehkä lokakuulle. Tämä auttoi jotenkin siihen odotukseen. Pitää kyllä pian varata lennot!

  • Reply ulla50 lauantai, 16 toukokuun, 2015 at 13:56

   Kiitos Petra <3 Sulla on siellä varmasti menossa kova polttelu, kun lentojen varaus on suunnitelmissa. Oispa ihana jos itselläkin ois tiedossa reissu tuonnepäin! Joten nauti munki puolesta, kun lokakuu koittaa! 😉

 • Reply Sanna I Siveltimellä perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 07:58

  Juuri näin, muistetaan unelmoida! <3 Terkkuja Palm Springsistä ja minä oon niin varma Ulla, ettei aikaakaan kun pääset tänne ja näkemään Salvation Mountainin itse livenä ja sitten vielä huristelemaan uudestaan Venicen beachille ja kaikkea muuta Kalifornia kivaa! Haliterkkuja sinne Suomeen! <3

  • Reply ulla50 lauantai, 16 toukokuun, 2015 at 13:57

   Ihanaa, kiitos että uskot että määki pääsen sinne pian toteamaan samat jutut omin silmin kuin mitä te olette siellä juuri pääseet näkemään. Haleja kovasti myös sinne! <3

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 10:55

  Kivoja muistoja minullakin niin oikeasta Venetsiasta kuin Kalifornian Venicesta.
  Paitsi ranta ja pyöräilijät mieleeni jäi lyhyeltä vierailultamme helmikuussa myös katutaiteilija, joka sai suuren yleisön osatessaan jutuillaan hyvin saada kaikki mukaan hänen uskomattomaan suoritukseensa. Taisin tähän juttuunkin laittaa yhden kuvan hänestä, vaikka siippa jotenkin tuota vähättäli, että mitä me tässä nyt enää seistään, olisiko ollut kaverille kateellinen 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, 16 toukokuun, 2015 at 14:01

   Oh melkoisen taitavan näköinen tyyppi, kun kävin kuvan katsomassa! Tuolla taitaa aina olla esiintymässä erikoisiin juttuihin paneutuneita taiteilijasieluja 🙂 Reissut on kyllä siitä mahtavia sijoituksia, että niistä jää niin paljon muistoja, niinku nyt vaikka tämä taiteilija jäi sun mieleen. Vitsi kun polttelis päästä jo johonkin! =) Onneksi kesä on jo kulman takana!

 • Reply Maarit perjantai, 15 toukokuun, 2015 at 11:20

  Venice oli kyllä ihan huippu! Se Californian siis… 😀 Jotenkin se pyöräily oli niin kivaa siellä, mutta meidän reissun aikaa siellä oli tosi autiota, ehkä johtui päivästä keskellä viikkoa. Aina pitää haaveilla, mitä ihmeellisimmät unelmat voi käydä toteen. 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, 16 toukokuun, 2015 at 14:04

   Just niin, pitää haaveilla! Niin paljon on kaikkea tapahtunut, mitä ei ois voinut ikinä uskoa mulle eteen tulevaksi joskus aiemmin.

   Jännä kuulla, että tuolla on joskus lähes autiota. Varmasti tosin kiva paikka pyöräilyyn vaikka oiskin rauhallista. Se katu meren vieressä on niin kiva!

 • Reply Inka lauantai, 16 toukokuun, 2015 at 19:22

  Mulla on Losin Venetsia edelleen kokematta, mutta sen sijaan oon käyny Las Vegasin Venetsiassa, joten kai se lasketaan? Kaks Venetsiaa siis nähty! Ja tää postaus oli taas mukavan pohdiskeleva, tykkäsin!!

  • Reply Ulla sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 10:39

   Ehdottomasti Vegasin Venetsia lasketaan, hyvin hoksattu! Ah, miten montaa asiaa maailmasta voi bongailla kuten vaikka Venetsioita, hihii! Ja kiitos kivoista sanoista Inka! <3 Ne merkkaa paljon.

  Leave a Reply