Suomen suurin matkablogiyhteisö

Opiskelijaelämää ja motivointiyrityksiä

Kaikki ei mene aina ihan kuin Strömsössä, sehän tiedetään. Tämä oli niitä päiviä. Opiskeluun motivoituminen on ollut hieman haasteellista viime aikoina, kun kevät on ottanut harppauksia eteenpäin. Tänään itse itseni motivointiyritykset alkoivat saada jo koomisia piirteitä.

IMG_0360

Sain idean, että lähden lukemaan ravintolapalveluiden ja hygieniaosaamisen tentteihin kaupungille, kahvilaan. Visioin miten istun Starbucksilla koko päivän viisaan näköisenä hankkimassa tuikitarpeellista tietoutta päähäni siellä asioiden ytimessä.

Ennen lähtöä iski siivousinnostus, joka on mitä tyypillisintä lukemisen välttelytoimintaa. Sitten tuli laittautumisinnostus, eihän se tieto mene suttuiseen päähän. Sitten pyöränkumien pumppaus ja vihdoin matkaan reppu pakattuna.

Jahas, äitienpäivä. Kaupat on kiinni, no ei Starbucks ei voi olla kiinni.

Paitsi että voi. (Miten Starbucks voi olla kiinni? Eikö sen kuuluisi olla 24/7 auki?)

IMG_0362

No, kyllähän varmasti joku muu paikka löytyy. Päädyin Hard Rock Cafeen, josta sain hyvän pöydän, ruokalistan ja  kaivoin läppärin esille. Jäin odottamaan tarjoilijaa, jotta voisin hoitaa tilaamisen ja keskittyä lukemiseen. Aika kului ja henkilökuntaa suihki ohi. Kukaan ei vaan pysähtynyt kohdalleni. Lopulta pitkän odotuksen jälkeen lähdin pois tympääntyneenä. Olihan edessäni opiskelumateriaali, jossa kuvattiin ironisesti juuri sitä, miten palveluprosessi ravintolassa etenee.

”—Asiakas huomioidaan välittömästi.— Yksi palvelun kriittisimmistä vaiheista. —Odottaminen on tarpeen mukaan tehtävä miellyttäväksi. Odottavan aika on pitkä.”

Siirryin Kiilaan, jossa minut toivotettiin tervetulleeksi – äitienpäiväbrunssille. Ei, valitettavasti, muita ruokailuvaihtoehtoja ei ole tarjolla. Päätin, että ehkä sittenkin on parempi lähteä vain kiltisti kotiin opiskelemaan. Matkalla haen Fafa’sin pitakebabit mukaan.

Paitsi että en, koska, kiinni.

Niinpä paluu sohvalle, jossa tuntuu, että olen viettänyt vähintään kaksi viimeistä kuukautta. Make ilmoitti lähtevänsä autopesulaan ja minä pongahdin välittömästi pystyyn: mä haluan mukaan!

Kukapa olisi aamulla arvannut, että päädyn Nesteelle autopesulaan pänttäämään hygieniasäädöksiä tietokoneen kanssa. Mutta pääsin kuin pääsinkin sinne asioiden äärelle oppimaan. Puhtaus on puoli ruokaa ja kahdeksan tunnin päästä sitten nähdään, jäikö mitään päähän.

Loppuun vielä pieni laskutoimitus piristykseksi:

– Yhteen putkeen töitä&koulua kotimaassa ilman kunnon breikkiä: 120 päivää
– Tämän kevään jäljellä olevien koulupäivien lukumäärä: 3
– Työpäivien määrä nykyisessä työpaikassa: 50
– Kesäreissujen määrä kotimaahan: 3
– Kesäreissujen määrä ulkomaille: 3

Valoa on siis hurjasti näkyvissä tunnelin päässä! Tsemppiä kaikille kevätkiireiden parissa painiskeleville. Pian se suvi koittaa!

Toivottavasti äidilläni oli aivan erilainen päivä kuin tyttärellä. Hyvää äitienpäivää vielä tätä kautta! Selvästi olisi pitänyt viettää päivää juhlimisen merkeissä.

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 10:45

  Kateeksi käy 🙂 Ei nuo tentit, mutta tuo 3+3 kesäreissua … mutta ehkä lomailtuani äskettäin yli puoli vuotta, pitää ymmärtää, että välillä täytyy olla (enimmäkseen) töissä. Ja onhan meilläkin muutama lyhytloma kesälläkin ja sitten loppuvuodesta vielä lisää, kuitenkin!
  Tsemppiä Sinulle viimeisiin päiviin suunnalla ja toisella 🙂

  • Reply ulla50 tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 23:19

   Tuo on kiinnostavaa huomata, että matkustuskipinä ei sammu, vaikka on reissannut äskettäin puoli vuotta! Se on mun mielestä vaan positiivista, että siellä jo vipattaa, vaikka välillä pitää siellä töissäkin käydä 🙂 Kiitos tsempistä ja samoin sinne intoa arkeen. Onneksi Suomen kesä on ihana!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 11:52

  Mäkin tahdon kesäreissuja! Yhyy! Mutta aika tuttua toi motivointihomma… Tässä parhaillaankin istun sohvalla ja luen blogeja, kun pitäisi olla kirjastossa lukemassa perjantain tenttiin, johon en ole lukenut toistaiseksi sivuakaan. Että että… 😀

  • Reply ulla50 tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 23:22

   Ihanaa saada vertaistukea! 😉 Ja oli kiva nähdä tänään vilaukselta. Pitääkin ens kerralla jutskata sun opiskeluista enemmän kun nähdään. Tsemppiä tentteihin sinnekin!

 • Reply Heidi / Auringon alla maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 22:56

  😀 no olihan päivä, joskus ei vaan mene ihan putkeen 🙂 Mutta voi miten loppusuoralla kevät jo on, sitä on vaan niin hankala sisäistää! Ja noin paljon reissuja, jee!

  • Reply ulla50 tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 23:26

   Tuo on ihan totta, ettei sitä sisäistä kuin pitkällä kevät on. Mulla vaan on alkanu silmät juuri kutisemaan, joten ehkä kohta tuntuu konkreettisesti tämä kevät allergian muodossa :/ Joka vuosi aina toivon, että jospa sei tuliskaan tällä kertaa… ELI EI TÄNÄ VUONNA! 😀

   On kyllä mahtavaa suunnata juhannuksena ekalle kesäreissulle Italiaan muutamaksi päiväksi! =)

 • Reply Sanna I Siveltimellä tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 08:20

  Ulla tsemppiä loppusuoraan! Vitsi mikä arjen sankari oot, oot tahkonnut ihan hullun lailla.
  Jännä juttu muuten miten erilainen äitienpäivä juhlinta täällä LA:ssa on. Eilen ajateltiin lähteä Santa Monican promelle vähän kauppoja kiertelee ja josko kävis laiturillakin, kun tänään on siellä varmaan tosi hiljaista kun on äitienpäivä. Joo, paitsi että ei ollut. Prome oli kuin karnevaaleihin olisi tullut, parkkihallit täynnä kaikkialla ja koskaan en ole niin paljon ihmisiä nähnyt Santa Monica Pierillä kuin äitienpäivänä. Ja tietysti kaupat olivat auki. Näin amerikoissa. Miksi kauppojen pitää olla kiinni juhlapyhinä, kun just silloin niissä olisi aikaa käväistä?

  • Reply ulla50 tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 23:30

   Kiiitos Sanna <3 Ja nuo on tosi mielenkiintoisia juttuja nuo erot Suomen ja Calin välillä mitä tulee juhlapyhien viettämiseen. Amerikassa juhlitaan shoppaillen ja hauskaa pitäen ulkona. Suomessa sitten vissiin enemmän kotona sisällä. Ehkä tähän liittyy se amerikkalaisten mentaliteetti, et kuin sosiaalisia ne on…

  Leave a Reply