M A T E R I A L G I R L

MOI! Mun tekee tänään mieli käyttää isoja kirjaimia. Olen nimittäin breikillä tylsästä elämästäni tänä iltana. Kävin työpäivän jälkeen hakkaamassa ruotsin tentin ja luulenpa, että se menee läpi ja ruotsin opiskelut ovat mun osalta nyt paketissa tämän elämän koulun osalta. Tuntuu, etten ole pitkään aikaan voinut kaikelta kiireeltä kunnolla elää täysiä ja rutistusta valitettavasti jatkuu vielä muutama viikko – muttei nyt tänä iltana!

Olen yksin kotona ja telkkarista näkyy Blondin kosto. Madonnan Material Girl soi kaiuttimista. Mikä onkaan sopivampi hetki vastata Pako Arjesta Jerryn heittämään brändi-haasteeseen! Mitkä ovat mun luottobrändit – miksi? (Onkohan tämä ihan selviö kaikille mut tunteville…)

brands1aIMG_1739-2kuvavaat

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

L E M P I …

…elektroniikkabrändi: Apple
…kaupunkibrändi: New York
…teehuone Helsingissä: Salutorget
…kuohuva: Korbel – California-style champagne
…ravintolabrändit: Ihop & Margaritaville
…musikaali: Mamma mia!
…kauppa: Henri Bendel
…vaate/asustebrändi: Michael Kors
…mehu: Tropicana

M I K S I  ?

1.) Apple: Vastustelin kohtuullisen pitkään Applen tuotteisiin siirtymistä aikoinaan. Oamk-aikoina mulla oli käsitys, että Macit ovat vaikeita käyttää, kun en ollut niihin tottunut. Ostin ulkonäköperusteisesti PC-läppärin ja samaan aikaan sain työläppäriksi MacBookin. Aloin vihata huonosti toimivaa rakkinetta kotona. Kun työt Oamkilla loppuivat ja lähdin New Yorkiin, kävelin ensitöikseni 5th Avenuen lasikuutioon ja hain sieltä itselleni oman MacBook Pron. En ikinä unohda sitä tunnetta, kun heilautin kättä taksille lasikuution edessä oma Mac sylissäni! Pieni askel Steve Jobsille, iso askel Ulletimelle. (–vaiko toisinpäin?)

iPhonen ostamiseen ei liity mitään yhtä ikimuistoista tarinaa. Itse asiassa en muista milloin ja miksi aikoinaan tähän puhelimeen siirryin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2.) New York: Miten jokin kaupunki onkaan voinut luoda itselleen niin arvostetun brändin kuin New York? Miettikääpä, voit ostaa varmaan jokaisesta maailman kaupungista tuotteita, joissa lukee New York… Toimii ihmiskunnalle – toimii mulle.

nyc

3.) Salutorget: Ruotsintunnilla minulle selvisi, että salutorget tarkoittaa kauppatoria (minulle ja Kirsillehän se tarkoittaa arjen pakopaikkaa ja hyvää teetä). Vänkäsin opettajalle, että kyllä Salutorget pitää kirjoittaa isolla, koska se on brändin nimi. Opettaja jäi miettimään, että onko kauppatori brändi… Hyvin toimittu Salutorget – minulle sinä olet tunnetumpi ravintolana vaikka 10 miljoonalle ihmiselle olet kauppatori.

4.) Korbel: Oli pakko nostaa Korbel listalle, koska brändi on tuonut Valkoisen talon eleganssia NAMEn tilaisuuksiimme. Us Embassy Helsinki tarjosi aikoinaan ensimmäisen kerran minulle tätä juomaa ja opin, että (meidän tilaisuuksiemme ohella) juomaa on tarjottu mm. kuuden viimeisimmän Yhdysvaltain presidentin virkaanastujaisissa.

5.) Ihop & Margaritaville: Margaritavillesta olenkin vaahdonnut täällä jo vast’ikään. Ihop pannukakkuineen ja amerikkalaisine aamiaisineen vei sydämemme vuonna 2010 Honolulussa ja sen jälkeen olemme palanneet eri osavaltioissa Ihopiin varmaankin joka reissulla. Ihop on vähän menettänyt suurinta suosiotaan meidän mielissä viime aikoina, mutta on se silti pakko pitää suosikkibrändilistalla.

6.) Mamma mia!: En tiedä onko Mamma mia! paras musikaali, mutta mitään muuta soundtrackiä en ole kuunnellut yhtä paljon vuosien varrella kuin Mamma mian eri versioita. Vuonna 2010 mun piti ajaa työreissulle Oulusta Ylivieskaan aikaisin aamulla -launataisin- ja meinasin aina nukahtaa rattiin pimeällä, umpitylsällä reitillä. Ainut tapa selvitä oli kuunnella täysillä Lontoon musikaali-crew’n ja välilä elokuvaversion cd:itä ikkuna vähän auki, itseään poskille läpsien ja täysillä laulaen energiajuomia juoden… synkkää. Toisin oli siellä Lontoossa. Koettiin pamauttava musikaalihurmos Miksun kanssa broadway-ensikertalaisina ja show’n jälkeen ajeltiin riksalla ostamaan vaaleanpunaiset puuhkat meille kaulaan. Siitä yhdestä kokemuksesta riitti jotain kaikille niille Oulu-Ylivieska-matkoille!

mammam

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pinkit puuhkat löytyivät Priscilla-teatterista. Seuraavana päivänä hotellihuone oli saanut höyhenpeitteen ja kaveriporukkamme nimen Puuhkat.

7.) Henri Bendel: Tuntuu, että olen jankuttanut tästä kaupasta jo tarpeeksi, joten sanon vain, että joka päivä kultareunaista kalenteria katsellessani tylsätkin päivät ovat vähän parempia.

8.) Michel Kors: Sain ensimmäisen Korsin laukkuni joululahjaksi Makelta vuonna 2008 New Yorkin Macysiltä. Sitten sain 30-vuotislahjaksi herra Hamiltonin yllätyslahjaksi ystäviltäni. Korsin vaatteiden tai laukkujen saaminen ei ole ikinä ollut merkityksetön tapahtuma, joten brändille on kehkeytynyt erityinen arvo. Lisäksi MK:n instakuvat on mun mielestä aika ihania…

9.) Tropicana: Ja jostain vielä pulp-ahti (haha) tämäkin brändi vielä mieleeni. Ei ole Tropicanan appelsiinimehun voittanutta, extrapulpilla (hedelmälihalla) tietenkin!

Kylläpäs piristi ajatella jotain kepeää ja ihan muuta kuin töitä tai opiskelua! Haaste menee nyt eteenpäin Auringon alla -blogin Heidille, Love Da Helsinki -blogin Hannalle, Siveltimellä-blogin Sannalle, Marika – World -blogille  ja kaikille muillekin, jotka haluavat olla hetken ”in the material world.”

Säännöt:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Brändit voivat olla aivan mitä tahansa – kunhan ne ovat sinulle tärkeitä. Mainitse ja linkkaa Pako Arjesta -blogi ja haastajablogi postaukseesi. Lisää vielä oma linkkisi Pako Arjesta -blogin alkuperäisen postauksen kommenttiosioon (www.rantapallo.fi/pakoarjesta/brandiuskollisuus ).

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 08:41

  Tosi kiva juttu, että lähdit tähän haasteeseen mukaan :)! Erityisesti tuo New York oli todella kekseliäs ja hauska brändi-idea! Olisi pitänyt laittaa omaan se Tokio :P.

  Ihop ja Margaritaville varmasti pitää testata jo ihan senkin takia, että ne ovat tässä listassasi :).

  Onnittelut hyvin menneestä kokeesta ja pienestä vapaahetkestä! Hyvää viikonloppua :).

  • Reply ulla50 sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 10:15

   Kiitos itsellesi haastamisesta! Ja joo eikö totta, joillakin kaupungeilla on kyllä brändit kunnossa, kuten Nycillä ja Tokiolla.

   Ehdottomasti kannattaa testata Ihop ja Margaritaville, kun tulee tilaisuus. Oh oispa itse asiassa makoisaa lähteä just nyt jompaan kumpaan paikkaan aamiaiselle 🙂

   Kiitos! Maanantaina on pari tenttiä, mutta jotenkin tänä viikonloppuna on pakko ollut vähän relata ja nauttia auringosta. Eihän sitä voi ihan robotiksi muuttua! =)

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 16:12

    Pitää välillä osata ottaa rennosti :). Toivottavasti nähdään tiistaina bloggaajaillassa!

    • Reply ulla50 sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 23:27

     Joo, kyllä mun on tarkoitus tulla sinne! Kiva nähdä taas =)

 • Reply Sanna I Siveltimellä perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 09:35

  Ulla, tätä oli niin hauska lukea. Tulin tästä niin hyvälle mielelle ja toivottavasti sullakin helletti hetkeksi työ- ja koulukiireet. Voi että röhähtelin täällä nauruun monessa kohtaa ;))) Korbel kippistä vaan ja pulppia sen olla pitää, ehdottomasti! Sun lempikaupan olisinkin arvannut mennen tullen <3
  Kiitos haasteesta. Sainkin tänään kaksi eri haastetta ja yksi vanhakin taitaa vielä roikkua luonnoksissa. Lupaan kuitenkin tarttua tähän, jollain aika välillä! Ja hei onneks olkoon ruotsin tentistä. Eiköhän se ollut siinä ja läpi meni. Hyvä sinä! 🙂

  • Reply ulla50 sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 10:17

   Ihana Sanna, hihii kiva että postausta oli kiva lukea! <3 Ja todellakin pulpia sen olla pitää 😉

   Jooh voin kuvitella, että sulla ei oo pulaa postausideoista ehkä nyt niinko enää ikinä! 😀 Mulla on vieläki meidän kuukauden reissulta juttuja postaamatta ja siitä on jo kohta puoli vuotta. Joten tosta teidän reissusta riittää varmasti ammennettavaa ainaki vuosiksi eteenpäin ;D

   Ja kiitos sullekin onnitteluista ja kivoista toivotuksista! Pelkäsin, etten pääse tätä koulua läpi ton ruotsin kurssin takia, koska lähtötasotestissä olin unohtanut kaiken. Mutta se kliseinen juttu näytti pitävän paikkansa, että kyllä ne asiat palautuu jostain tuolta pään uumenista, huisia!

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 10:25

  Tropicanasta – Mandarin Morning sen olla pitää 🙂

  Muutenkin kiva postaus – ja kivoja kuvia, erityisesti tuo selfie, jossa Sinulla on vihreäruudullinen takki.

  • Reply ulla50 sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 10:19

   Jahas vai Mandarin Morning 😀 Jos tuo nimi viittaa mandariinimehuun appelsiinin sijaan, niin tähän en voi kyllä millään yhtyä. Kyllä sen pitää olla appelsiinia! 😉

   Kiitos paljon tästä kommentista ja kehuista, Pirkko!

 • Reply Heidi / Auringon alla perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 15:58

  Kiitos haasteesta, tää sopii niin hyvin juuri nyt, kun haluaa heittää harteiltaan ”vakavat” työasiat ja siirtyä viikonloppuun ja hömppään 😉 Alan heti suunnittelemaan, ja toivottavasti toteuttamaankin pian!

  • Reply ulla50 sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 10:20

   Hihii, just niin! Ihan saman fiiliksen määki koin tätä tehdessä. Vähän hömppää elämään, nii ei mene liian vakavahenkiseksi 😉

   Sulla näytti olevan kyllä kiva viikonloppu herkuista päätellen! Sää oot kyllä melkoinen leipuri!

 • Reply Inka perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 17:04

  Haha, luin tämän postauksen töissä ja arvaa mikä biisi on soinu päässä koko päivän? 😀

  Mutta hyviä brändejä, erityisesti tuo Henri Bendel saa mun sydämen sykkimään, vaikka en oo koskaan ees käyny siellä niiden kaupassa! Kaikki se hehkutus mitä on tullu sulta ja sitten tuo ihana travel candle on riittäny vakuuttaan mut sen brändin ihanuudesta!

  • Reply ulla50 sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 10:24

   Hihii hyvä etten oo ainut jolla on soinut koko ajan Material Girl tänä viikonloppuna 😉 Se on kyllä hyvä biisi itse asiassa! :))

   Henri Bendelin pitäis antaa kyllä mulle jotain bonusta niiden brändin hehkuttamisesta ja tunnetummaksi tekemisestä Suomessa. Kaikki mut tuntevat varmaan nyt tietää että mää tykkään Henri Bendelistä! 😉 On se vaan niin ihana kauppa. Oon jo mehustellut ajatuksella, että syksyllä mun pitää tehdä ostosmatka Miamissa sellaiseen kauppakeskukseen, josta löytyy HB ja käydä ostamassa ens vuoden kalenteri. Millainenhan se on tällä kertaa!! Jee!

 • Reply enmi maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 18:14

  Voisinpa kyllä tän tehdä omaan blogiin kunhan ehdin asiaan paneutumaan 🙂

  • Reply ulla50 tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 23:32

   Tää oli kiva tehdä, joten suosittelen! Laitahan sitten linkkiä tänne jakoon =)

  Leave a Reply