Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pilvenpiirtäjien Miami downtown & Brickell

Saattaa olla, että elän parhaillani tähänastisen elämäni hektisintä aikaa. Töissä on kiirettä ja paineita ylitöiden tekemiselle, koulussa puolestaan seitsemän kurssia vaatii huomiota tällä kevään viimeisellä jaksolla. Monimuoto-opiskeluissa pääpaino on etätehtävissä, joten vapaa-ajan ongelmia ei ole. Mutta ei se haittaa, kesä lähenee tällä menolla huikeaa vauhtia! Sain juuri käytyä pitkästä aikaa salilla, uimassa ja saunassa, joten uutta energiaa alkoi virrata suonissa. Yay!

miamiami_cover

Kamerassani on vielä kuvia purkamatta Floridan reissulta, joten illan piristykseksi matkataan tänään Miamin downtowniin ja Brickeliin pienelle pyöräretkelle. (Ei kirpaise tällä kertaa katsella näitä kuvia, koska syksyllä palaan jälleen Floridan maisemiin <3)

miami_brickell2

Olemme käyneet Miami Beachillä kaksi kertaa, mutta ensimmäisellä reissulla emme juurikaan nähneet varsinaista Miamia (josta nämä kuvat ovat). Miami ja Miami Beach ovat siis virallisesti kaksi eri kaupunkia, vaikka yhteen ovatkin kasvaneet. Miami on suurkaupunki, jonka ytimestä löytyy Brickell lukuisine pilvenpiirtäjineen. Jossain keskellä siellä sijaitsee kaupungin virallinen keskusta (downtown). Miami on myös paljon muuta kuin tämä pilvenpiirtäjäalue. Se on lukuisten Karibian maista saapuneiden maahanmuuttajien maustama kulttuurien sulatusuuni ja keskustan ulkopuolella autolla ajellessa voisikin melkein luulla olevansa jossakin ei niin kehittyneessä maassa. Maisema on todella värikästä ja paikoitellen myös rähjäistä. Siitä on tulossa oma postaus, kunhan ehdin.

Miami Beach puolestaan on art deco -talojen, hotellien ja loputtoman, turkoosin meren kaupunki, jonka rannan hengenpelastajien kopeista kaikki ovat nähneet kuvia telkkarissa ja lehdissä. Se on usein turistien valitsema alue Brickellin ollessa enemmänkin liikemiesten seutua.

miami_downtown_mv OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaihtaessamme maisemaa Miami Beachiltä Fort Lauderdaleen, meille tarjoutui mahdollisuus viettää päivä Miamin keskustan huudeilla pyöräillen. CitiBike on kätevä systeemi, jossa pyörät voi vain napata pyörätelineestä luottokortin swaippausta vastaan ja palauttaa johonkin lukuisista citibiken telineistä. Jätimme auton parkkiin erään asuntojen ympäröimän kadun varteen ja otimme pyörät allemme. Kerrankin kaupunkilaistyttö sai pyöräillä oiken super-urbaaneissa kortteleissa! =) JA KYLLÄ NAUTIN, AH!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA miami_brickell   miamissa

Evästauolla maisemat olivat kohdillaan

miami_downtown

Pyöräretki Miamissa jäi mieleeni yhtenä reissun kohokohdista kaltaiselleni pilvenpiirtäjärakastajalle. Suosittelen tätä aktiviteettia ehdottomasti!

Jos autojen seassa pyöräily ei kuitenkaan miellytä, on kiertelyyn autoilun lisäksi toinenkin kätevä tapa. Pilvenpiirtäjien välissä korkeuksissa puikkelehtii kiskoilla juna, joka olisi varmasti myös kiva tapa katsella näitä legendaarisia maisemia.

brickell_juna

Siellä se menee! 

Lisätietoja Miami Metrorailistä lötyy täältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 17 huhtikuun, 2015 at 12:27

  Me ehdimme kerran risteilyltä palatessamme kiertää päivän verran Miamia, lähinnä tietysti Miami Beachiä. Biltmoren hotellin iso uima-allas jäi ainakin listalleni paikoista, jonne pitäisi vielä joskus päästä, vähän paremmalla ajalla!

  • Reply ulla50 maanantai, 20 huhtikuun, 2015 at 20:05

   Moi Pirkko! Tuo on hauskaa kuulla, että mitä ihmisille jää päällimmäisenä mieleen tietystä paikasta. Olispa kyllä ihana kelliä uima-altaalla juuri nyt 🙂 Pari kuukautta pitää vielä raataa ja sitten pääsen pariksi päiväksi Italiaan hengähtämään.

   Risteily oli varmasti kiintoisa kokemus, saa nähdä pääsemmekö mekin joskus sellaisen testaamaan 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla perjantai, 17 huhtikuun, 2015 at 17:57

  Tiedän tunteen, kiirettä pitää täälläkin! Työn (tai töiden) ja opiskelun yhdistelmä osaa olla melko uuvuttavaa välillä. Varsinkin, kun joka paikassa kaikki tapahtuu samaan aikaan! Nyt olen kyllä viimeisen viikon ajan leijaillut kaiken työstressin keskellä ihanassa lomanjälkeisessä euforiassa, jota ei ole päässyt horjuttamaan deadlinet ja yt-uutiset. Loma tekee ihmeitä! 🙂

  • Reply ulla50 maanantai, 20 huhtikuun, 2015 at 20:07

   Oh kuulostaa ihanalle, että sulle on jäänyt lomasta euforia päälle. Toivottavasti se kestää mahdollisimman pitkään =) Nuo yt-uutiset ja kiire kuulostaa kurjalle… :/ Kyllä loma on vaan niin ihmisen parasta aikaa, kohta vois alkaa tehdä aamukampaa… mutta ei ehkä ihan vielä koska juhannukesen asti on melkoista haipakkaa. Taitaa olla liikaa aamuja vielä kampaa ajatellen!

 • Reply Inka lauantai, 18 huhtikuun, 2015 at 10:14

  Ihanaa palmuterapiaa, tätä mää just kaipasin! <3

  • Reply ulla50 maanantai, 20 huhtikuun, 2015 at 20:08

   Kiva, että palmuterapiaa välittyi sinne =) Sitä tässä tarttee itse kukin 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 23:24

  Jos lähtee lomalle Miamiin, kannattaako yleisesti ottaen valita mieluummin Miami Beach vai itse Miami :O? En edes tiennyt, että niitä pidetään jotenkin erillisinä alueina :P.

  • Reply ulla50 keskiviikko, 6 toukokuun, 2015 at 22:20

   Hehee joo en määkään tiennyt ennen ku kävin siellä. Ehdottomasti kandee valita Miami beach, kun sinne menee lomaileen. Siellä on ne art deco -talot ja täydellinen biitsi. Mutta kannattaa käydä myös tuolla Miami downtownissa ja muuallakin Miamissa. Ja jostain tuli mieleen, että kysyit ehkä joskus, että onko Miamissa tarpeeksi päräyttävä uuden vuoden ilotulitus, niin mun mielestä se ei ollut mikään kovin poikkeuksellisen hieno (ne raketit). Mutta raketteja lukuunottamatta kaikki oli täydellistä, bileet kadulla ja vuoden vaihtuminen rannalla. Kokemisen arvoinen ehdottomasti! =)

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 7 toukokuun, 2015 at 10:05

    Hyvä tietää :)! Ja myös tuo uusivuosi oli hyvä maininta, koska Miamihan oli jossain vaiheessa mielessä juhlintapaikkana ;).

  Leave a Reply