Antelope Canyon AZ – ja mitä muuta Pagessa voi nähdä?

Page on muutaman tuhannen asukkaan pikkukaupunki Arizonan ja Utahin osavaltioiden rajalla. Se on suosittu pysähdyspaikka turistibusseille, jotka kiertävät osavaltioiden kansallispuistoja. Näiden bussien takia kaupungin parisenkymmentä hotellia ovat useimmiten täyteen buukattuja kesäkuukausina tai jos huoneita on tarjolla, niiden hinta/laatu-suhde ei ole kovin ihmeellinen. Ihan perusmotellihuoneesta joutuu maksamaan helposti 150 euroa yöltä. Jos Page on matkareitilläsi tänä kesänä, toivottavasti majoituspuoli on jo hoidossa.

IMG_0998_1000

Monelle Page Arizona on yhtä kuin Antelope Canyon ja Horseshoe Bend. Näillä kulmilla on kuitenkin pari muutakin paikkaa, jotka kannattaa lisätä listalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Antelope Canyon
Monissa matkablogeissa on hehkutettu viime vuosina Antelope Canyonia, ja ihan syystä. Nämä kanjonit olivat ekan pitkän roadtrippimme suunnitelmassa jo vuonna 2008, mutta koska emme olleet varanneet etukäteen hotellia Pagesta, joudumme ajamaan ohi. Kesäkuun 2013 reissua varten varaukset tehtiin ajoissa…

Antelope Canyon on kahdessa osassa; Upper ja Lower. Upperille pääsee vain opastetulla kierroksella ja Lowerille omatoimisesti – pääsymaksusta. Valitsimme useammasta vaihtoehdosta Tripadvisorin kommenttien perusteella Adventurous Antelope Canyon Photo Tourin ja heidän kahden tunnin opastetun Upper Antelope-kierroksen (hinta nyt 88 usd/hlö), josta noin puoli tuntia menee matkoihin. Tällä kierroksella saa mukana olla myös tripod.

IMG_1472
Upper Antelope Canyonin sisäänmeno ei anna odottaa kovin ihmeellisiä, mutta ”prepare to be surprised”.

IMG_1296
IMG_1055
IMG_1271

Kuvien perusteella saa sellaisen kuvan, että olisimme olleet kanjonissa kolmestaan navajo-oppaamme Joshuan kanssa. Porukkaa oli kuitenkin kuin pipoa. Valokuvakierroksen hyvä puoli olikin se, että me olimme eturivissä ja etusijalla kameramme kanssa, kun valosäteet tiettyyn aikaan keskipäivästä osuvat kanjonin pohjalle. Eikä meitä juoksutettu samalla tavalla ympäri kanjonia kuin lyhyemmällä kierroksella olleita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Horseshoe Bend
Toinen Pagen suosituista luonnonnähtävyyksistä on Horseshow Bend, jonne on Pagesta matkaa 6 kilometriä. Colorado-joen meanderoima huikea hevosenkengän muotoinen maisema avautuu reilun kilometrin patikoinnin päätteeksi.

Koska olimme Pagessa, kun alueella oli superhelteet ja edellisenä iltana Ulla makoili viileässä hotellihuoneessamme reporankana Horseshoe Bendin jälkitunnelmissa, olimme liikkeellä jo ennen auringonnousua. Emmekä olleet ensimmäiset asettelemassa tripodia kallion reunalle.

IMG_2370
IMG_2360
Pehmeässä hiekassa kävely on yllättävän raskasta erityisesti helteellä, ja opimmekin, että kannattaakin kävellä polun reunoilla, jossa hiekka on hieman kovempaa.

IMG_1900
IMG_1915
IMG_2351
IMG_2349
IMG_2276_mv

3. Glen Canyon Dam ja sen ympäristö
Glen Canyon Dam on yksi monista Colorado-joen padoista ja sen muodostama Lake Powell-tekojärvi on suosittu veneily- ja vesiaktiviteettikohde. Ensimmäisenä kannattaa pysähtyä Carl Hayden Visitor Centerissä ja jatkaa siitä matkaa muutamille Lake Powellin pysähdyspaikoille.

IMG_1528
IMG_1544
IMG_1690
IMG_1693

Meiltä jäivät näkemättä seuraavat kohteet. Eka sen takia, että Lake Powellin vesi oli niin matalalla, että venematkan kestosta ei ollut tietoa. The Wave helteiden takia. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Rainbow Bridge Natural Monument
Lake Powellin rannoilla on yksi maailman korkeimmista kaarista, Rainbow Bridge Natural Moment. Kaarella pääsee pienimmällä vaivalla risteilyllä; noin 2 tuntia suuntaansa veneillen Lake Powellin maisemista nauttien ja 1,5 tuntia kaarella. Risteilyjä lähtee mm. Wahweap Marinasta, jonne on Pagesta reilut 10 kilometriä.

rainbow bridge nm
kuva: Googlen kuvahaku

5. The Wave (aikaisempi postaukseni aiheesta otsikkoa klikkaamalla)
Page on hyvä vaihtoehto majoitukselle, jos voitat patikointiluvan etukäteen  online-arvonnassa tai osallistumalla walk-in -arvontaan Grand Staircase-Escalante National Monument Visitor Centerissä aamuisin klo 8.30. Kesäkuun osalta online-patikointiluvat on jo arvottu, heinäkuun arvonta päättyy viikon päästä (ti 31.3.).

Hei, onko Antelope Canyoniin ja/tai Pageen menijöitä?

PS. Lisäksi Page  on se kaupunki, jossa tapasimme Ullan ja miehensä Markon illallisen merkeissä paikallisessa Bonkers-ravintolassa 28. kesäkuuta 2013. Good memories, vaikka paitani on ihan mykkyrällä alla olevassa kuvassa…1045042_390756841026441_1518947119_n

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply ulla50 tiistai, 24 maaliskuun, 2015 at 20:23

  Ihana postaus K!!! Oli kyllä niin ikimuistoista treffata (kahteen kertaan) teitä tuolla kaukana kaukana kaikesta! <3 Seuraavaa Amerikassa törmäämistä odotellessa (ens syksynä??) =)

  Mulla on hirveä aavikkoikävä! Haluaisin tuonne kurvailemaan ja tuota kaarta kattomaan. Ja sitten Joshua treehen ja Palm Springsiin. Among other destinations…

  • Reply kirsi50 keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 15:41

   Kiitos, U <3 Seuraavia USA-treffejä odotellessa…

   Sama ikävä on täälläkin eikä kesän matkareitillä tuu olemaan yhtään aavikkoa tai mitään sen kaltaista. Mut täytyy uskaltautua uusille nurkille 🙂

 • Reply Kea | Deep Red Blues tiistai, 24 maaliskuun, 2015 at 20:51

  Ollaan menossa ja telttapaikka Pagesta jo varattu. Vaiheilen vielä tuon Vermilion Cliffsin kanssa… katotaan mitä päädytään tekemään! Just tulin matkamiitistä jossa käytiin viimeisimpiä kehityksiä läpi… mutta sanotaanko että reissu on jo 3/4 varattu ja maksettukin. 🙂 nyt enää fiilistellään ja viilataan yksityiskohtia!

  • Reply kirsi50 keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 15:44

   Teillä on aivan mahtava roadtrippi edessä, ne monet mahtavat kansallispuistot ja telttailua <3 Fiilistely on parasta…. meidän matkasuunnitelmat ovat sen verran vaiheessa, että fiilistelyyn ja viilaukseen on vielä matkaa 🙂 Kiitos, Kea <3

 • Reply marikaw tiistai, 24 maaliskuun, 2015 at 20:57

  Mäkin lisäsin Antelopen listalle kun ihan kaikki on sitä hehkuttanut. Ollaan yötä Flagstaffissa koska en löytänyt Pagesta mitään hotellia minkä olisin halunnut. 😀 Mutta Antelopella ja Horseshoella olisi tarkoitus käydä. Onkohan tuolla Antelopella muina aikoina kun puoliltapäivin hienon näköistä? Kun ei välttämättä ehditä puolenpäivän kierrokselle, mutta jos se muulloin on tylsää niin kai se on ehdittävä. 😀

  • Reply kirsi50 keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 15:56

   Antelope Canyon on ehdottomasti kaiken hehkutuksen arvoinen, joten hyvä että on listallasi 🙂 Ja siellä on hienon näköistä, menitte mihin aikaan tahansa. Valonsäteet ovat ylimääräinen bonus kaiken upeuden päälle 🙂

   En tiedä minkä tasoista hotskua etsit Pagesta, me olimme pari yötä Best Western Plus at Lake Powellissa ja tykkäsin kovasti. Toimiva ilmastointi ja hyvät sängyt.

   Kiitos kommentistasi ja ihanaa roadtrippiä, Marika.

 • Reply maarit tiistai, 24 maaliskuun, 2015 at 21:02

  Mekin käytiin tuolla viime syksynä! Mun miehelle alue oli ehkä reissun suosikkeja. Yövyttiin itseasiassa yhden vanhan pariskunnan luona, joille ei ollut edes nettisivuja. Yksi täyteenbuukattu b&b paikka antoi yhteystiedot. Me käytiin Lower Antelopella. Mulle se päivä oli jotenkin niin täydellinen kun ajettiin Vegasista Pageen, se oli meidän road tripin eka päivä ja oikea unelmien täyttymys. 🙂 Pakko kysyy millä objektiivilla kuvasit Horseshoe Bendin? Mulla oli laajis, muttei silti meinannut mahtua..

  • Reply kirsi50 keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 20:49

   Las Vegasista Pageen on täydellinen roadtrip-päivä, joten en yhtään ihmettele että se oli unelmiesi täyttymys 🙂

   Horseshoe Bendillä on kuvattu Canon EF 17–40mm -objektiivilla.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EF_17%E2%80%9340mm_lens

   Kiitos kommentistasi, maarit.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 09:36

  Voi että mitä maisemia ja kuvia!

  • Reply kirsi50 keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 20:50

   No niinpä, Lotta. Arizona on melko mahtava osavaltio maisemiltaan.

 • Reply Heidi / Auringon alla keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 13:04

  Kiitos Kirsi, tämä tuli juuri sopivasti meille! Ja olinpa onnekas, kun löysin hetki sitten vielä keskikesälle majoituksen Pagesta 100e:lla. Arvasinkin, että se oli hyvä löytö! Ja samalla reissun kallein majoitus kämäisessä motellissa, mutta ei sillä niin väliä, pääasia tietty että saatiin kohtuullisella hinnalla muihin verrattuna 🙂

  • Reply kirsi50 keskiviikko, 25 maaliskuun, 2015 at 21:01

   Ole hyvä, Heidi 🙂

   Meillä oli hyvä onni hotellivarauksen kanssa Pagessa 2013; varasimme hyvissä ajoin hintavan huoneen Best Western Plus at Lake Powellista ja noin kuukautta ennen lähtöämme huonehinnat tippuivat alle 100 dollariin, koska US89-tie suljettiin landsliden takia ja samalla moni turistibussi jätti Pagen väliin. Saimme loppujen lopuksi kaksi yötä halvemmalla kuin oli yhden yön hinta alkuperäisessä varauksessa.

   Mukavaa roadtrippiä, Heidi!

  Leave a Reply