Suomen suurin matkablogiyhteisö

Unelmia päin lennellen

Tämä viikko on ollut melko huisi. Ostaa päräytin liput Fort Lauderdalessa, Floridassa, järjestettävään maailman suurimpaan matkabloggaajien kokoontumiseen TBEXiin lokakuulle! Olen tehnyt suunnitelmia tulevaisuuteen. Määräaikainen työsuhteeni on loppumassa kesän lähestyessä ja on ollut aika miettiä jatkoa. Olen päättänyt keskittää energiani seuraavaksi alaan, jota olen lähtenyt opiskelemaan. Keskittyä siihen, mihin sydämeni sykkii.

Edellinen hyppymme johti siihen, että Suomen suurimmassa verkkomediassa julkaistiin juuri kirjoittamani Floridan kohdeopas. Unelmia toteutuu, joten miksi jarrutella muidenkaan haaveiden suhteen? Vuodenvaihteen irtiotostamme lähti liikkeelle jotain jota ei voi pysäyttää. Eikä kai kuulukkaan. Mahasta se kyllä ottaa!

keywest_lentaminen

Kelataan hieman taaksepäin. Joulukuun 19. päivä Key Westissä alkoi tyypilliseen tapaan Ihopissa pannukakkuja napaan vedellen. Sen jälkeen suuntasimme kuitenkin normaalien loma-aktiviteettien sijaan Key Westin kansainväliselle lentokentälle ottamaan vastaan cosmopoliitteja vieraitamme, jotka saapuivat kaupunkiin halki ilmojen pienlentokoneella. Kaukaisen maan kaukaisessa Oulun kaupungissa asuvat ystävämme olivat häämatkalla ja saapuivat lentäjäkaverinsa kanssa päiväksi Key Westiin. Voi mikä riemu olikaan treffata kavereita paratiisissa, ei vastaavaa ihan joka päivä pääse kokeemaan.

key_west_lennonjohto

Lennonjohtotornin edessä hypittiin, kiljahdeltiin ja halailtiin ihmetyksissämme jälleennäkemisestä näin erikoisessa kohtaamispaikassa. Pian meiltä Maken kanssa kysyttiin, että haluaisimmeko mekin lentämään Key-saarten huumaaviin maisemiin ja eipä aikaakaan, kun jo istuimme koneessa jännittyneinä kuuntelemassa lentäjän ja lennonjohdon välistä koodikieltä. Up in the air, onko tämä elokuvaa?! Pilottilasit syvemmälle nenälle ja kamera tanaan, kohta me lennetään!

keywestissa_lentamassalentokoneheimelennetaankeywest_ilmasta keywest_ylailmoissa

Autioita hiekkarantoja, trooppisia saaria ja vinossa olevassa horisontissa siintävä Karibia. Olenko ikinä nähnyt jotain vastaavaa? Noup. Turkoosi turmelus, se on vienyt sydämeni jo ennenkin, mutta tämä turmelus oli vielä omaa luokkaansa. Kuinka kaunis tämä meidän pallomme onkaan, huh! Lentokoneesta sen jotenkin näkee vielä eri tavalla.

laguuniaPC180400lentajailmassa_keywestkeywest1 laskeutuminen_keywest

Lentelimme taivaalla reilut puoli tuntia ja jatkoimme sen jälkeen matkaamme koko jengimme kanssa autolla Bahia Honda State Parkiin. Myöhään illalla saattelimme porukan takaisin lentokentälle, jonka paikallinen sheriffi tuli avaamaan kentän ehdittyä jo mennä kiinni. Koko lentoaseman parkkipaikka oli tyhjänä, mutta me onnistuimme parkkeeraamaan automme inva-paikalle, jonka edessä oli isolla kyltti: ”Vain inva-merkin haltijoille, muille sakko 200 dollaria.” Lähtijöitä pihalla hyvästellessämme tuima sheriffi-täti tuli luoksemme kysymään, että omaammeko me inva-merkin? ”Eh, eeii… sorry sir, eh, madam”. (Selvittiin sakoitta pelkällä katumuksella.)

Opin päivän aikana valtavan paljon uutta lentämisestä. Pienkoneiden kätevyys aukeni aivan uudella tavalla. Näillä ei tehdä pelkästään tällaisia sightseen-lentoja vaan näitä käytetään myös kulkuneuvona paikan A ja paikan B välillä – melko kätevää ja luksukasta, vai mitä? Aikataulut määritellään itse omien menojen mukaan, eikä lentokoneen menojen mukaan! (Nih lakkoileva Norwegian, mulla olisi yksi tärkeä meno huomenna Ouluun, joten toivottavasti se käy sulle…!)

keywest_lentokentta

Päivä oli ihmeellinen ja päädyimme taivaalle Jannen kanssa vielä uudelleenkin Naplesissa. Jäimme miettimään, että tällaisia lentokokemuksia pitäisi muidenkin saada kokea, vai mitä? Lento- ja löytöretkiä omien aikataulujen mukaan ketterästi ja superluksukkaasti pienkoneella.

Ja arvatkaa mitä? Olemme päättäneet ottaa siitä selvää, että voisiko nämä retket todellakin olla mahdollisia myös teille muille! Lupaan kirjoittaa näistä tutkimuksistamme täällä blogissa vielä paaljon, olettehan messissä? =)

Ps. Minua voi muuten seurata nykyään taas myös Twitterissä @ulletin

Pps. Onko joku muu tulossa TBEXiin? Tai onko kokemuksia tapahtumasta joltakin muulta paikkakunnalta? Kertokaa kaikki!

(Ppps. Jeee!!!)

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 07:42

  Tällaisten postausten lukeminen saa niin hyvälle tuulelle :). Mahtavaa, että pääset taas USA:han ja pääset vielä osallistumaan tuollaiseen tapahtumaankin :D! Tuollainen lento oli varmasti uskomaton kokemus, koska pelkät kuvatkin ovat henkeäsalpaavia.

  Ja suuret onnittelut tuosta kohdeoppaasta! Pitääkin käydä itsekin lukemassa se :). Mukavaa viikonloppua!

  • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 07:42

   Ps. Olisihan se mahtavaa, jos tuollainen lentomatkustaminen olisi arkipäivää ;).

   • Reply ulla50 maanantai, maaliskuu 9, 2015 at 21:38

    Hei ja kollektiiviset pahoittelut kaikille, että kommentteihin vastaaminen on ollut näin hidasta :/ Olin viikonlopun reissussa ja kaikenlaista haipakkaa on ollut. Mutta oli erityisen kiva saada näitä mukavia sanoja tähän aiheeseen liittyen. On se huisia, että unelmia toteutuu ja uusia voi ryhtyä toteuttamaan =)

    Ja tästä lentoprojektista tulette taatusti vielä kuulemaan lisää =)

    Toivottavasti sulla Jerry oli kiva viikonloppu!

    • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, maaliskuu 9, 2015 at 23:18

     Ymmärrän ihan täysin, varsinkin kun katsoi tuota lentohärdelliä :/.

     Mielellään kuulenkin lisää! Ja kiitos, kyllä oli :).

 • Reply Teija / Lähdetään taas perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 08:59

  Kuulostaa niin hyvältä, että suuntaat energian unelmiin. Unelmat todellakin toteutuu jos ne vain pistää toteutumaan 🙂

  Ja nuo pienet koneet. Niillä lentäminen on ihan huippua (tai siis kyydissä oleminen, heh). Kerro ihmeessä lisää kun selvitykset etenevät. Kuulolla ollaan!

  • Reply ulla50 maanantai, maaliskuu 9, 2015 at 21:40

   Jes, ihana että sanoit noin. Koskaan ei saa liikaa uskon vahvistusta sille, että (suuria) unelmia todellakin voi ja pitää tavoitella rohkeasti. Ja lupaan kirjoitella meidän tutkimuksista. Oon ollut superinnoissani tästä casesta… Lisää sitten myöhemmin! Ihanaa, että oot messissä!

 • Reply AnskuBCN perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 09:36

  Tuo lentäminen kuulostaa niiiiin mun jutulta :). Aivan mahtava!

  • Reply ulla50 maanantai, maaliskuu 9, 2015 at 21:42

   Jes, mahtavaa! Tästä tuut kuulemaan vielä paljon lisää =) Stay tuned! =))

 • Reply Jenna/ Journey Diary perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 10:43

  Ihana positiivinen postaus! Onnittelut kohdeoppaasta (:

  • Reply ulla50 maanantai, maaliskuu 9, 2015 at 21:42

   Kiitos Jenna <3 =))

 • Reply Sanna I Siveltimellä perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 10:50

  Tää on niin huikea juttu! Unelmiin kannattaa aina uskoa ja tavoitella niitä <3 Huippua! Sulla on syksyksi sitten paljon odotettavaa, iiiiiiks, ihanaa! 🙂 You go girl!

  • Reply ulla50 maanantai, maaliskuu 9, 2015 at 21:43

   Sanna <3 Jei ja sitä ennen vielä kesä tulossa jolloin me nähdään taas! Tästä on tulossa huippuhyvä vuosi, I'm sure =)

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 11:09

  En ole ikinä käynyt TBEXissä, mutta meillä on ollut suunnitelmia pyörähtää ensi syksynä Ft Lauderdalessa, eli vähän sellainen kutina, että liput ostan minäkin ihan just…!

  • Reply ulla50 maanantai, maaliskuu 9, 2015 at 21:44

   Oiii, olispa superhuippua jos nähtäisiin siellä! Ollaan yhteyksissä lähempänä ja sovitaan treffit jos päädytään molemmat Ft Lauderdaleen samaan aikaan =) Kerrohan sitten kun ostat lipun niin fiilistellään yhdessä, hih!

  Leave a Reply