Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pieni pala Amerikkaa yläilmoista

Muutama vuosi sitten lentäessämme mantereen halki San Franciscosta New Yorkiin lentokoneen ikkunasta avautui huikeita maisemia kilometrien korkeudesta. Lumihuippuisia vuorijonoja, turkooseja järviä, karua autiomaata ja hauskan mallisia viljapeltoja. Monissa yläilmoissa näkemistämme länsirannikon kohteista olimme juuri autoilleet neljäviikkoisella roadtripillämme… olinpa tyytyväinen, etten tällä kertaa nuokkunut tuolissani kuten yleensä.

IMG_6829
Taka-alalla lumihuippuinen Mt. Shasta-tulivuori Kaliforniassa.

IMG_6841
Pyramid Lake Nevadassa.

IMG_6873
Yllättävää vehreyttä keskellä Nevadan aavikkoa.

IMG_6876
Nevadan vuoristoja ja laaksoja.

IMG_6898
Bear River Mountains Utahin ja Idahon rajalla.

IMG_6907
Wyomingin ja Tetonin vuoristot Wyomingissa, sama kuvauskohde kahdessa alla olevassa kuvassa. 

IMG_6909

IMG_6912

IMG_6919
Välissä hieman tasankoa… 

IMG_6925
… ennen kuin vuoristot taas jatkuvat; Wind River Range Wyomingissä.

IMG_6930
Missouri River mutkittelee Crow Creek ja  Lower Brule -reservaattien välissä South Dakotassa. 

IMG_6934
Peltoja South Dakotassa…

IMG_6936
… ja Michiganissa.

IMG_6942
St. Clair River erottaa USA:n ja Kanadan; vasemmalla Port Huron (USA), oikealla Sarnia (Kanada) ja kuvan ylälaidassa Lake Huron. 

Harmikseni tiivis pilviverho laskeutui maisemien päälle tämän jälkeen. Kunpa aina olisi näin hyvä lentopäivän sään suhteen.

PS. On ollut mukava lueskella mm. Deep Red Bluesin Kean  ja Walleni.us Sannan USA-roadtrippien suunnitelmien edistymistä. Meillä on lennot kesäkuussa Washington D.C.hin ja siitä suuntaamme reiluksi kolmeksi viikoksi sisämaahan. Tarkempi reitti on melko lailla auki, autonvuokraus ja kaikki hotellivaraukset ovat vielä tekemättä. Näillä mennään…

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Iida tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 20:11

  Vau, ihania kuvia! Itselle kolahti erityisesti tuo Missouri River South Dakotasta, todella kaunis! Kuinka korkealla lensitte kun näin hyviä kuvia tuli?

  • Reply kirsi50 keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 20:03

   Toi mutkitteleva Missouri Riverin on hauskan näköinen Google Mapsissa, oikea kohta joesta löytyy reservaation nimillä. AA:n kone lensi ihan normaalissa lentokorkeudessa (noin 10 km), meillä on vaan todella hyvä objektiivi zoomeineen 🙂 Ja kiitos, Iida 🙂

 • Reply Ellu tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 20:39

  Upeita kuvia, ei voi muuta sanoa! Mielenkiinnolla lueskelin noita linkkejä, oma roadtrip on suunnitelmissa toteuttaa vuoden vaihteessa, varmaankin Kalifornian suuntaan.

  • Reply kirsi50 keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 20:07

   Amerikka näyttää upealta yläilmoistakin 🙂 Ootko menossa ekaa kertaa roadtrippailemaan USA:han? Kaliforniassa on todella paljon nähtävää; suurkaupunkeja, luontoa, kulttuuria… siellä menee helposti monta viikkoa. Kiitos kommentistasi, Ellu.

   • Reply Ellu torstai, maaliskuu 5, 2015 at 17:46

    Eka roadtrip olisi tosiaan edessä ja reissuun olisi tarkoitus lähteä koko perheen voimin. Saas katsoa miten teini-ikäiset jaksavat vanhusten nähtävyyksien kiertelyä 😉

    • Reply kirsi50 perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 13:42

     Kyllä ne teini-ikäisetkin jaksaa, kun poikkeaa säännöllisin väliajoin shoppailemassa 🙂 Laita viestiä [email protected] -osoitteella, jos kaipailet vinkkejä nähtävyyksistä.

 • Reply Jenna/journey diary keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 09:34

  Ihania kuvia! Ehdoton lempinäkymä on näköalat lentokoneesta (:

  • Reply kirsi50 keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 20:08

   Jenna, hyvin sanottu, olen täysin samaa mieltä lempinäkymistä 🙂

 • Reply Kea | Deep Red Blues keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 22:13

  Ihan mahtavia nämä! Harvoin jaksan lentokoneessa kaivaa järkkäriä esiin… toisaalta sain viime kesänä matkalla Seattleen aika makeita kuvia ihan vaan Chicagon yltä iPhonellakin. Meidän pitäis Kirsi nähdä pian ja Jenkkifiilistellä! 🙂

  • Reply kirsi50 torstai, maaliskuu 5, 2015 at 09:31

   Tämä taitaa olla niitä harvoja kertoja, kun järkkäri on viitsitty kaivaa repusta ja siihen on vielä vaihdettu objektiivikin 🙂 Koska nähdään, Kea?

  Leave a Reply