Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 matkakuvaa -blogihaaste * Jenkki-edition *

Pitkästä aikaa vanha kunnon blogihaaste rantautui luokseni tällä kertaa Pako arjesta -blogin Jerryltä. Hauskuutta! Haastaja oli määritellyt 10 kategoriaa, joista tulee esitellä yksi (suosikki)reissukuva. Kuvien valinta ei ollut helppoa, vaikka päätin rajata blogimme teeman mukaisesti maantieteelliseksi alueeksi pienen pienen maapläntin nimeltä Amerikka. Mutta vihdoin kuvat on valittu ja täältä pesee. Lopussa selviää kenelle haaste jatkaa matkaansa täältä.

1. Kuva lentokoneen siivestä

kuva_lentokoneen_siivesta

Pääsimme joulukuussa pienlentokoneretkelle Key Westin yläilmoihin Nordic Aerospacen siivillä ja näky allamme oli huumaava. Tätä maisemaa ei väsy katsomaan.

2. Paras vahingossa onnistunut otos

taxi

Kesällä 2013 rankkasadekuuro yllätti meidät illallisreissulla New Yorkissa. ”TAXIIII!!” 

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

hyvantuulenkuva

Don’t worry, SMILE! Tämä hyväntuulinen periamerikkalainen asuinlähiö löytyy Atlantic Citystä.

4. Luontokuva

new_york_lempikaupunki

Luontokuva by Ulletin… eh. Suosikkipaikkani New Yorkissa löytyy Queensin laituripuistosta. 

5. Kuva yläilmoista

kuva_ylailmoista

Empire State Buildingin 63. kerroksessa sijaitsee yksi Kaplanin kielikoulun toimipisteistä. Maisemat luokista ovat minusta ihan yläilmoiksi luokiteltavat. 

6. Postikorttimaisema

postikorttimaisema

New York, New York. Minulla on näköjään koti-ikävä, kun valituiksi tulleet kuvat painottuvat näin vahvasti henkiseen kotiin.

7. Kuva matkaseurasta

kuva_matkaseurasta

Make-my-day, mun paras reissukaveri, Atlantic Cityssä ihan Jenkeissään.

8. Fiilistelykuva palmun alla

kuva_palmunalla

Under my palm-brella-ela-ela-ela Key Westissä joulukuussa.

9. Hyvää huomenta –kuva

huomentakuva

Good morning world (wide web)! Eräs aurinkoinen aamu Costa Mesassa Kaliforniassa kesällä 2013.

10. Lempikaupunkini

paras_vahinkokuva

Shocker! Tämä kaupunki ei enää esittelyjä kaipaa. Kuva on Roosevelt Islandilta, jossa on ihan parasta katsella auringonlaskua ja pilvenpiirtäjän valojen syttymistä.

Haaste lähtee eteenpäin kolmelle upealle ja inspiroivalle daamille Ribs & Coke – Ripsiä ja kollaa -blogin Kaisalle, Ms. Style -blogin Mirvalle sekä Siveltimellä-blogin Sannalle. Enjoy, helppoa ei ole kuvien valinta, mutta hauskaa ja palkitsevaa se oli.

Kiitos haasteen keksimisestä kuuluu Journey Diary -matkablogille. 

Previous Post Next Post

21 Comments

 • Reply Sandra tiistai, 17 helmikuun, 2015 at 06:53

  Erityisen hieno tuo postikorttikuva. Ja tosi nätti mekko sulla tuossa palmukuvassa! 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 21:28

   Kiitos Sandra! New York on kyllä kuvauksellinen kaupunki 🙂

   Tuo mekko löytyi Key Westistä. Lämpimissä paikoissa tekee mieli ostaa ja käyttää ihan erilaisia ja -värisiä vaatteita kuin kotona. Monesti tuntuu, että Suomesta mukaan lähteneet vaatteet näyttävät aivan kamalan ankeilta ja tylsiltä värikkäässä ympäristössä, vaikka kotona vaatteet olisivat aivan suosikkikamaa 🙂 Ootko huomannut samaa?

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 17 helmikuun, 2015 at 08:57

  Siis ihan mielettömiä kuvia :D! Tuo lentokonekuva on niin paratiisimainen (harvinaista noille siipikuville), vahingossa onnistunut otos on ihan kuin elokuvista ja tuo smileface on niin siisti :)! Ja siun hiuksethan oli ennen samanlaiset kuin Lilyllä How I met Your Motherista ;).

  Ps. Olin typerys ja unohdin laittaa omaan haasteeseeni tarkemmat ohjeet, mutta viitsitkö vielä muokata tätä omaa juttuasi ja lisätä sinne linkin alkuperäiseen haasteen tekijään eli Journey Diaryn Jennan postaukseen? Ja myös käydä laittamassa kyseisen postauksen kommenttiosioon tämän oman juttusi linkin :). Sori, että unohdin sanoa aiemmin! Kiitos :)!

  • Reply ulla50 keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 21:31

   Hihii mun piti ihan googlettaa tuo Lily ja joo totta, löytyi sellaisia kuvia hänestä, jossa tyyli oli kyllä kieltämättä tosi samanlainen 🙂 Onko se sarja hyvä, ei oo tullut itsellä katsottua koskaan?

   Kiitos kehuista. Mukava, että itselle tärkeät kuvat näyttää kivalle myös muidenkin silmään.

   Löysin ohjeet ja laitoinkin jo alusta alkaen tuon maininnan tuosta Journey Diary’stä tohon ihan blogin loppuun. Huomasitkohan sitä? 🙂 Ja kommentoin myös Jennan blogiin =)

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 19 helmikuun, 2015 at 08:29

    Ei hitto, en huomannut sitä tuolta lopusta xD. Itselleni käy silloin tällöin niin, etten tajua, että viimeisen kuvan jälkeen on vielä tekstiä (vaikka teen itsekin usein niin) :P. Sori! Mutta toisaalta, better safe than sorry ;). Mutta pahoitteluni kuitenkin.

    Se on aivan mieletön sarja! Yksi ehdottomista suosikkisarjoistani :D. Jos oot kattonut Big Bang Theorya (Rillit huurussa) tai Frendejä ja tykännyt niistä, tykkäät satavarmasti myös How I Met Your Motherista. Mutta sellanen vinkki, että jos annat sille mahdollisuuden, jaksa katsoa ainakin pari tai jopa viisi jaksoa, vaikkei aluksi iske, koska kyseisessä sarjassa tärkeintä on henkilöiden välinen kemia, joka alkaa päästä vauhtiin vasta alun jälkeen :).

    Ja tuo Lily-viittaus oli erityisesti sellasiin flashback-kuviin, joissa Lilyllä oli sellanen rokahtavampi lookki :).

    • Reply ulla50 torstai, 19 helmikuun, 2015 at 20:41

     No eipä mittään syytä pahoitella =)

     Ja hei mahtista, kun annoit noin perusteelliset ohjeet tuon sarjan kattomista varten. Mää rakastan Frendejä yli kaiken, joten noilla ohjeilla mun on pakko testata tää sarja. Taidan kuitenkin oottaa Maken kotiin ja koittaa saada sen mun kans koukkuun koska yksin on paljon tylsempi kattoa. Me ollaan katottu Frendit niin monta kertaa läpi että uus yhtä hyvä komediasarja ois kyllä enemmän kuin sata jänistä!

     Lupaan että kun aletaan kattoa sitä, ei luovuteta ennen viidettä jaksoa! =))

     • Jerry / Pako Arjesta torstai, 19 helmikuun, 2015 at 21:43

      Jos rakastat Frendejä, et voi olla pitämättä HIMYMistä :D! Ois niin hienoa ”unohtaa” lempisarja, että ne voi aloittaa taas alusta puhtaalta pöydältä :P. Nyt pitää vain tyytyä siihen, että ollaan Tiian kanssa katsottu nuo kolme sarjaa varmaankin vähintään 5 kertaa läpi. Sanoisin, että HIMYM on jopa parempi kuin Frendit ;). Ja kannattaa ehdottomasti katsoa Maken kanssa, koska sehän on tuhat kertaa hauskempaa. Saa lisää niitä inside-juttuja suhteeseen ;). Ahh… yksi parisuhteiden monista plussista :D.

      Hieno juttu! Kerro sitten aikanaan, mitä piditte :). Lisäksi tosiaan tuo The Big Bang Theory on aivan mahtava, vaikkei nörtteilystä pitäisikään (se kertoo aika paljon, että Tiiakin rakastaa kyseistä sarjaa, vaikka maailmankatsomus onkin aika erilainen) ja sitten suosittelisin myös ”Suits”-sarjaa, koska senkin henkilökemiat on aivan mahtavat! Sarjoissa etsin juurikin sitä :).

     • ulla50 torstai, 19 helmikuun, 2015 at 23:48

      Oon niin samaa mieltä! Oon monesti miettinyt et vitsi oonko mää arvostanut Frendejä tarpeeksi silloin ku näin ne ekaa kertaa! Ja parisuhteen parhauksiin kuuluu kyllä yhdessä telkkarin kattominen ja ne omat läpät, kyllä. Miinuspuoli on se, että parisuhde lihottaa just sen takia kuin kivaa se sohvalla löhöäminen yhdessä on :DD

      HIMYM on saanut nyt niin paljon suosituksia, että sitä pitää alkaa seuraavaksi kattomaan ehdottomasti. Mutta en löytänyt sitä Netflixistä, buuu! Pitääkö se tilata dvd-boxina… Kohta muuten alkaa House of Cardsin kolmas kausi… ootteko kattonu sitä? Se on kyllä eri genre mutta huh niin koukuttava!

      Vaikuttaa siltä, että ollaan nyt onnekkaassa tilanteessa ku meillä on kaks uutta potentiaalista komediasarjaa jota päästään kattomaan niillä uusilla silmillä! Can’t wait!

     • Jerry / Pako Arjesta perjantai, 20 helmikuun, 2015 at 07:58

      Tuo lihominen on kyllä totta… ainakin omalta osaltani xD. Tilaat vain suoraan sen 1 DVD:n niin on ainakin pakkoa katsoa se yksi seasoni ;). House of Cardsia ei ole tullut katsottua, kun meillä ei ole Netflixiäkään. Sitäkin on tietysti suositeltu kaikkialla. Pitää harkita, jos jossain vaiheessa hankkisi sen :).

      Ootte nyt hyvässä tilanteessa :D.

 • Reply Jenna tiistai, 17 helmikuun, 2015 at 12:04

  Wau, miten upeita kuvia! Etenkin tuo toka kuva on mieletön.

  • Reply ulla50 keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 21:32

   Kiitos Jenna 🙂

 • Reply Miila tiistai, 17 helmikuun, 2015 at 13:04

  Todella upeita kuvia! 🙂 Etenkin nuo kaksi ekaa ja postikorttikuva! Haaveissa on kyllä itsekkin päästä joskus lentämään pienlentokoneella tuollaisten maisemien yläpuolella:)

  • Reply ulla50 keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 21:33

   Mun pitää pian postailla lisää noista meidän lentoretkistä. Selvittelemme itse asiassa just, että oisko mahdollista järjestää niin, että tällaiset retket ois mahdollisia myös muillekin, joten stay tuned! Ehkä haaveet toteutuu :o) Kiitos kommentista!

 • Reply Inka tiistai, 17 helmikuun, 2015 at 15:13

  Ah, mitä kuvia! Suokkari on ehottomasti tuo vahingossa onnistunut otos, miten mikään kuva voikaan välittää tunnelmaa noin täydellisesti? Ja isot pisteet myös ihan jenkeissään -ilmaisulle, jonka voisin ottaa käyttöön heti. 🙂

  • Reply ulla50 keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 21:35

   Hihiii hyvä, että tuo ilmaisu miellytti! Mun mielestä se on kans ihan käyttis 😀 Oli muuten hauska kuulla, että mikä kuva sykähdytti muiden silmää eniten. Itsehän sitä kattoo omia kuvia niin eri tavalla kun tietää ne tunteet ja fiilikset mitä tilanteisiin liittyy. Joten tällanen postaus oli kyllä mielenkiintoinen kun selvästi sama kuva miellytti lukijoita eniten. Kaikki tällainen on mielenkiintoista tietää 🙂

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti torstai, 19 helmikuun, 2015 at 19:12

  Ihanaa saada tällainen oma Jenkki-Edition! Hienot kuvat ja kova kaipuu tuli maahan!

  • Reply ulla50 torstai, 19 helmikuun, 2015 at 20:42

   Jee kiva juttu, että Jenkki-editionista tuli hyvä mieli. Mää kävin kattoon sun 10 kuvaa ja näytti kyllä tosi kivalle sielläkin suunnalla! Matkailu on kyllä ihan mahtavuutta ja Amerikkaan on aina ikävä. =) Kiitos kommentista, Sanna.

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, 21 helmikuun, 2015 at 05:35

  Ihan sun näköinen kuvasarja! Ja tietty Jenkki-edition! 🙂 Kiitos haasteesta, lupaan tarttua siihen, mutta pienellä viiveellä… Ja katsotaan tuleeko siitäkin Jenkki-edition(!) vai ihan vaan maailman ympäri -edition ;)))

  • Reply ulla50 maanantai, 23 helmikuun, 2015 at 22:05

   Kiitos, ku sanoit, että kuvasarja on mun näköinen! Kiva tietää, että mulla on oma tyyli kuvaamisessa 🙂 Ja take your time, sulla on kyllä varmasti runsaudenpula tässä haasteessa 🙂

 • Reply Susanna89 lauantai, 21 helmikuun, 2015 at 23:50

  Upea merimaisema!

  • Reply ulla50 maanantai, 23 helmikuun, 2015 at 22:05

   Kiitos! =)

  Leave a Reply