Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensimmäiset blogisynttärit

Tasan vuosi sitten kirjoitettiin ensimmäinen postaus 50 State Puzzle -blogiin. Kirsi laittoi viestiä eilen, että pitäisikö meidän hankkia kakku ja kynttilä. Siitä se idea sitten syntyi, että mitäpä jos pidettäisiin pienet synttärit blogin ensimmäisen vuoden kunniaksi. Ja niin me sitten pidettiin.

50statepuzzle50sp50statepuzzle_kirsi 50statepuzzle_bloggaajat50statepuzzle_1vuottakirsi211P130158150_state_puzzle_blogi

Karkasin töistä vähän normaalia aikaisemmin, sillä ulkona oli joku harvinainen valoilmiö meneillään. Silmät sirrillään junailin keskustaan, josta löysin Kirsin ja kavuttiin ensi töiksemme niin lähelle aurinkoa kuin vaan päästiin. Loisteen terassilla, kaupungin kattojen yllä lennäteltiin synttärileijaa ja räpsyteltiin tupakalla olleelle pojalle, että josko hän voisi ottaa meistä yhteiskuvan… tai pari? Myötämielinen kanssaihminen pääsi heti tutustumaan, että miltä tuntuu olla bloggaajien kanssa tekemisissä – räps, räps… ”ai miltä näyttää… hmmmm, joo kamala ilme, jos vielä voisit pari kuvaa ottaa?” 

”No jos kerta kysyt, niin no toki vielä voi muutaman varalta ottaa…”

*RÄPS,RÄPS!*

50sp_ blogisynttarit

Loisteesta jatkettiin matkaamme jääpuistoon, jossa taas pohditiin, että miten saataisiin kuva aikaiseksi. Päästiin juuri sanomasta, että Suomessa ei kyllä kukaan tule pyytämättä tarjoutumaan ottamaan meistä kuvaa, kun takaamme kuului ”Do you want me to take a picture of you guys?” 

Ystävällinen irakilaiseksi turistiksi osoittautunut nainen napsi kuvia meistä ja me puolestaan hänestä suloisten lastensa kanssa. Kansojen välistä ystävyyttä Amerikka, Irak, Suomi, rakkautta vaan kaikille! xoxo

Tässä vaiheessa oltiin päästy jo täydelliseen turistifiilikseen ja mietittiin, ettei ehkä ole parempaa tapaa viettää matkablogin synttäreitä kuin tämä turisteilu. Päätettiin jatkaa American Research Centerin Amerikka-kirjastoon, joka on ollut pitkään mulla haaveissa käydä katsastamassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ARC sijaitsee Kaisa-kirjaston hienoissa tiloissa Kaisanimessä.

11P1301672OLYMPUS DIGITAL CAMERA11P1301642amerikkakirjasto arc

Suuntasimme morjestamaan Amerikka-kirjaston sydämellistä johtaja Taina Iduozeeta. Käynti oli mukava ja hedelmällinen: saatiin uusimmat kirjavinkit ja yhteiskuva Obaman kanssa. (Arvostetaan, että O. jaksoi antaa kontribuutionsa meidän blogin yksivuotissynttäreille, vaikka on varmasti kiireinen.)

11P1301652 aaaP130168611P1301682 11P1301683

Suunniteltiin NAMElle retkeä ja eventiä Amerikka-kirjastoon ja ihailtiin kirjaston huikeaa lehtivalikoimaa.

Sittenpä tulikin jo nälkä ja suunnattiin dinnerille. Totesin, että herkullinen lakritsipannacottani näytti aivan kelvolta synttärikakulta, vaikka kynttilä puuttuikin. Kyllä näistä varsin hyvät synttärikemut muodostuivat täysin ilman suunnittelua. Niinhän se taitaa monesti reissussakin olla, että parhaat asiat tulevat aivan pyytämättä ja yllättäin.

50spsyndet

Tervetuloa mukaan kokoamaan osavaltiopalapeliä meidän kanssa toiseenkin vuoteen. Jännä nähdä, että missä ollaan vuoden päästä! Blogia ja meitä voi seurata Facebookissa sekä Instagrammissa @ulletin ja @50statepuzzle. Pysytään juttusilla!

Ps. Meidän blogin synttäreiden lisäksi monet muutkin bloggaajat ovat tällä viikolla olleet juhlatunnelmissa, sillä Cision julkisti hiljattain Suomen Top10-matkablogit. Onnea kaikille upeille blogeille listalla! Hyvä Nella, Satu, TeeaMaarit, Lena, Veera, Jerry, Inka, Milla&Juuso ja Anna&Teppo! YOU ROCK!

Pps. Meidän tämän vuoden suunnitelmista blogin suhteen voi lukea täältä.

Previous Post Next Post

23 Comments

 • Reply Teea / Curious Feet lauantai, tammikuu 31, 2015 at 00:26

  Ihana ikä :D. Paljon onnea yksivuotiaalle! Ja terkkuja aurinkoisesta Miamista 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 31, 2015 at 00:30

   Kiitos Teea ja kääk mää just huomasin, että mun naputtamasta listasta oli lipsahtanut sun nimi pois (pitää korjata). Onnea paljon sulle myös! =)

   Ja voi jummi, nauti Miamista, mulla on kamala ikävä sinne! <3 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, tammikuu 31, 2015 at 00:51

  Siis mitä?! Teidänkin blogi vasta 1-vuotias?! Tuntuu, että olisitte tehneet tätä jo vaikka kuinka kauan, kun blogi on näin hyvällä mallilla :)! Paljon onnea teille! Jatkakaa samaan malliin. Ja kiitos onnitteluista Cisionin suhteen :). Pako Arjesta seuraa kuukauden päästä perässä noiden synttäreiden saralla :).

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 31, 2015 at 12:48

   Vitsi mehän ollaan siis melkein samanikäisiä taaperoita haha! Hauska lukea, että mitä mielikuvia ihmisillä on niinku just tuo et oltais blogattu jo paljo kauemmin 🙂 Mullahan on se toinenkin blogi Stilettikorkokanta, joka on öh nyt hieman jäänyt tämän blogin jalkoihin, joten oon ollut matkabloggaajameiningeissä mukana toki kauemmin ku vuoden. Eli se voi kans vaikuttaa siihen mielikuvaan 🙂

   Tuo sun blogin saama tunnustus on kyllä erityisen hieno kun oot niin tuore tapaus blogosfäärissä. Hyvä Jerry!!! Way to go!

   • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, tammikuu 31, 2015 at 14:08

    Näköjään joo :P. Aivan varmasti tuo aiempi bloggaaminen vaikuttaa tuohon mielikuvaan. Stilettikorkokantaakin olen käynyt lukemassa, mutta tämä blogi taas on ollut vakituisessa seurannassa alusta asti :).

    Kiitos! Itsekin olen ihan samaa mieltä, että se jotenkin nostaa vielä sitä tunnustuksen arvoa, kun on vielä niin alkutaipaleella bloginsa kanssa.

    • Reply ulla50 sunnuntai, helmikuu 1, 2015 at 21:28

     Se on niin totta! Sulla on ollut hyvä ote heti alusta asti! 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat lauantai, tammikuu 31, 2015 at 08:29

  Sylillinen onnea 1-vuotiaalle ja ihanille naisille blogin takana! Upeat nuo otokset Loisteen terdeltä. Varsinkin mustavalkoinen oli ihan mun suosikki 🙂 Kirjasto on ollut täälläkin Helsinki To Do -listalla, mutta ei ole vielä saatu aikaiseksi. NYC Basic Tips and Etiquette löytyy meidän kirjavarastosta, mainio opus 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 31, 2015 at 12:50

   Voi Milla, kiitos! =) Aika hauska, että teiltä löytyy tuo ARCin uutuus jo hyllystä, te ootte niin ajanhermolla! Ja mennään ehdottomasti joskus porukalla tonne pyörimään. It’s gonna be fun!

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, tammikuu 31, 2015 at 09:53

  Onnea 1-vuotiaalle blogillenne ja sen ihanille kirjoittajille! <3 Huraa! Mää niin sieluni silmin näen mitä siellä Loisteen terassille on käynyt… Räps Räps vaan ;DDD Hihh….
  Ja ihan huippua että iso O:kin liittyi partyihinne! On se mukavan olonen kaveri 😉 Amerikka kirjastoon pitää kyllä päästä, jahka Suomi kutsuu jälleen. mennään joskus kimpassa sinne juonimaan amerikkaa lisää… Onnea!

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 31, 2015 at 12:52

   Hihiii oli kyllä ihan hauska kokemus olla muiden kuvaajien armoilla. Piti olla normaalia sosiaalisempi itsekin täällä omassa kotikaupungissa. Tosi kivaa oli, pitäis useammin mennä vain hengailemaan kiireettömästi cityyn. Helsinki on kyllä huippuhyvä kaupunki, kun meillä on jopa oma Amerikka-kirjasto, mieti! 😀 Ehdottomasti mennään sinne vielä yhdessäkin uudestaan. Haleja ja pusuja sinne maapallon toiselle puolen! Ja kiitos vielä onnitteluista!

 • Reply Journey Diary / Jenna lauantai, tammikuu 31, 2015 at 10:42

  Onnittelut 1-vuotiaalle blogille! (:

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 31, 2015 at 12:53

   Kiitos paljon! Hauska olla näin nuori ;D

 • Reply Maarit Johanna lauantai, tammikuu 31, 2015 at 11:02

  Komppaan Jerryä, luulin että teilläki olis useampi vuosi jo takana! Ruusuja teille ihanasta blogista ja paljon onnea ja menestystä tulevalle vuodelle ♡ 🙂 kiitos myös onnitteluista tänne suuntaan ^^

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 31, 2015 at 12:56

   Kiitos Maarit! Tossa Jerrylle ylempänä just kirjoittelin että hauska oli lukea teidän mielikuvia et tää blogi ois ollut pystyssä jo kauemminkin.

   Mutta hei te kaks ootte kyllä melkosia blogosfäärin kunkkuja ku heti otitte skenen haltuun Cisionin tunnustuksen muodossa! Wau, proud of you! =)

 • Reply AnskuBCN lauantai, tammikuu 31, 2015 at 11:16

  Paljon onnea sankareille 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 31, 2015 at 12:56

   Paljon kiitoksia onnitteluista =)

 • Reply inka lauantai, tammikuu 31, 2015 at 11:25

  Te jos ketkä hallitsette synttärijuhlinnan, aivan loistavaa ja esimerkillistä toimintaa! Vähän alko heti harmittaa että kirjoitan blogia yksin, kun ei sitä itsekseen tuu koskaan juhlittua..

  Tsiljoonasti onnea aivan huipun blogin synttäreistä!! 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 31, 2015 at 12:58

   Mää mietin ihan samaa, että on kyllä erityisen kiva juttu pitää blogia kahdestaan just tollaisena päivänä ku eilinen. =) Muutenkin voi aina pähkäillä juttuja kahdestaan, seki on kiva. Ja onhan meillä kaikilla kuitenkin onneksi myös meidän bloggaajayhteisö. Kiitos paljon kivasta kommentista ja onnitteluista! <3 Ja tsiljoonasti onnea tosiaan myös sulle! =)))

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, helmikuu 1, 2015 at 17:44

  Hyvää blogisynttäriä ihanat <3

  • Reply ulla50 sunnuntai, helmikuu 1, 2015 at 21:28

   Kiitos tyttönen =) <3

 • Reply kirsi50 sunnuntai, helmikuu 1, 2015 at 21:53

  Kiitos ihanista onnitteluista minunkin puolesta, lämmittävät kovasti <3

 • Reply ottoizakaya tiistai, helmikuu 3, 2015 at 00:40

  Isot myöhäiset onnittelut myös täältä puolelta!! Teillä on loistava meininki, jatkakaa samaan malliin. Tästä tulee varmasti loistava vuosi! :-))

  • Reply ulla50 tiistai, helmikuu 3, 2015 at 18:25

   Jee kiitos onnitteluista Otto! Ihanaa, että oot messissä ja kyllä – tehdään tästä mahtis vuosi! =))

  Leave a Reply