Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juonipaljastuksia – Mitä on luvassa vuonna 2015?

Vuodenvaihde on summailujen, suunnitelmien ja lupausten aikaa. Matti Nykäsen sanoin, jokainen tsäänssi on mahdollisuus. Mihin tsäänsseihin me aiomme tarttua tämän kohta yksivuotiaan Amerikka-blogimme kanssa? Miltä näyttää vuosi 2015?

1. REISSUVUOSI KÄYNTIIN MATKAMESSUILLA

Ensimmäiseksi suuntaamme tänään alkaville Matka 2015 -messuille Helsingin messukeskukseen. Loppuviikon aikana meidät voi parhaiten löytää joko Bloggers’ Loungesta oppimasta muilta matkabloggaajilta uusia kujeita tähän harrastukseen liittyen. Meidät voi myös löytää Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton ständiltä seisomasta tai kiertelemästä muuten vaan osastolta toiselle. Jos sinä lukijamme bongaat meidät messuilta, tule ihmeessä juttelemaan!

akuva-27aIMG_6092aIMG_6216aIMG_6247

Deep Red Blues -blogin Kea, 50 State Puzzlen Ulla, Destination unknow -blogin Satu ja Urbaani viidakkoseikkailijar Laura matkamessuilla viime vuonna

2. ULLAN KUUKAUDEN IRTIOTON PARHAIDEN PALOJEN POSTAILUT (Key Westistä New Yorkiin)

Jetlag on hieman painanut täällä erästä bloggaajaa, joka on juuri kotiutunut kuukauden reissulta takaisin Suomi-arkeen. Mutta niin paljon on vielä kaikkea tärkeää muistoa jaettavana, että tulemme lähiaikoina vielä matkustamaan virtuaalisesti muun muassa…

fortlauderdale_sup

Fort Lauderdalen ja Key Westin vesille niin suppailun kuin snorklauksenkin merkeissä…

miami_wynwood

– Miamin hipsterimekkaan, Wynwoodiin, jonka sattumalta löysimme kruisailessamme suur-Miamin kaduilla. Alueen graffitit toivat mieleen vast’ikään tuhotun 5Pointzin New Yorkista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Key Westin ja Naplesin taivaalle pienlentokoneesta käsin. Löysimme reissulta uuden superkivan lentäjätuttavuuden, jonka kanssa meillä on tarkoitus alkaa ideoida uusia reissukujeita tulevaisuuteen, josta voisi seurata vaikka ensimmäinen 50 State Puzzlen lukijamatka, jos kaikki menee tänä vuonna oikein putkeen! Stay tuned…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

New Yorkin ytimeen. Pääsimme heti viime viikonloppuna New Yorkiin saapuessamme ”tanssi-parkour-iskun” kohteeksi metrossa. Siitä alkoivat seikkailut tutussa, rakkaassa kaupungissa, johon tullaan suurten unelmien perässä.

brickell_miami

– Ja vielä uudelleen Miamiin pyöräretkelle Brickelin pilvenpiirtäjien ja downtownin maisemiin.

3. LISÄÄ BLOGITAPAHTUMIA

50 State Puzzle järjesti matkabloggaajille joulukuussa verkostoitumiskivaa Yhdysvaltain suurlähetystössä Helsingissä. Illan teemana olivat netti-ilmiöt ja paikalle olimme kutsuneet Tiiu Särkijärven Helsingin yliopistosta ja The 69 Eyes –yhtyeen laulaja Jyrki Linnankiven (Jyrki69:n), valottamaan ilmiötä nimeltä fanifiktio.

Kulunut vuosi on todistanut, että matkabloggaamisen ei todellakaan tarvitse olla – eikä se ole – yksinäistä puuhaa. Vuosi 2014 on ollut huikea vuosi bloggaajien verkostoitumisen kannalta ja tästä vuodesta tulee varmasti vähintään yhtä mielenkiintoinen. Kannattaa siis alkaa pitämään blogia, jos sellaista ei vielä ole!

15982761375_6430c73c8a_kIMG_3366IMG_3363

– Jyrki69:llä oli monenlaisia kertomuksia amerikkalaisista faneista. Karmeimmat fanilahjat olivat peräisin hautausmaalta!

4. NUORTEN AIKUISTEN AMERIKKA-VERKOSTO NAMEN UUDET KUJEET

Nuorten aikuisten Amerikka-verkosto NAME:n tilaisuudet ovat työn alla alkaneen vuoden 2015 osalta. Helmikuussa koristelemme kuppikakkuja ystävänpäivän hengessä, lisätietoja tästä tulossa ensi viikolla. Suunnitelmissa on myös yritysvierailuja, matkailuiltoja ja paljon muuta Amerikka-aiheista kivaa.

NAME on sitä mitä sinä haluat tehdä muiden Amerikka-fanien kanssa, otamme ilolla vastaan tapahtumaideoitasi. Pysyt parhaiten perillä tulevista tapahtumista liittymällä NAME:n Facebook-ryhmään.

10246724_514945211940936_5665333679095191611_n

5. AMERIKKA-AIHEISIA ASIANTUNTIJA-ARTIKKELEITA ERI MEDIOIHIN

Kirsi aloitti Rantapallon vierailevana asiantuntijana joulukuussa 2014, ensimmäisen artikkelin aiheena oli ”Kolme vinkkiä Yhdysvaltojen road tripin suunnitteluun”. Lisäksi Kirsi kirjoittaa vakituisesti matkailusta ja muista USA-aiheista työnantajansa Suomi-USA -jäsenlehteen. Ulla suorittaa ensimmäistä matkailualan työharjoitteluaan matkatoimittaja freelancerina. Tulemme tekemään oman sivun blogiin näille artikkeleille tämän vuoden aikana. Lue Ullan vinkit autovuokraukseen USAssa tästä.

6. MITÄ MUUTA?

Yhteenvetona voisi todeta loppuun, että pyrimme säilyttämään uuteen vuoteen ne hyvät asiat, jotka ovat toimineet ja tuoneet iloa kuluneena vuonna. Blogia pyrimme kehittämään entistä paremmaksi täydentämällä osavaltiokohtaista postausarkistoa etenkin niiden osavaltioiden osalta, joista ei ole vielä ehditty postaamaan.

Kirsillä on työn alla monta postausta viime vuoden kahdelta USA-matkalta, jotka valmistunevat lähikuukausina. Aiheina on mm. Länsirannikon parhaat kansallispuistot, 10 things I hate about the USA sekä Dinosauruksia ja supervulkaanoja. ”Ensikertalaisen Amerikka”-sivu valmistuu myös kevään aikana.

737438_10151329252853967_1219704547_o

Ja uusia matkasuunnitelmia – joko niitä on? Suunnitelmia aina on! Toisella bloggaajista vähän pidemmällä, toisella vähän avoimempana… Matkamessujen jälkeen molemmilla kuitenkin varmasti erityisen polttavana.

Kiitos kaikille vanhoille lukijoille että olette mukana ja tervetuloa kaikki uudet Amerikan matkailusta kiinnostuneet! Tuoreen tutkimuksen mukaan Amerikan matkailun kasvu on yksi suurimmista trendeistä mitä liittyy matkavuoteen 2015. No, sehän sopii meille!

Ps. Pyrimme vastaamaan pääsääntöisesti kaikkiin kommenteihin henkilökohtaisesti viimeistään seuraavan postauksen kirjoittamisen yhteydessä (joskus kuitenkin elämä vie ja tässä tulee viivästyksiä). Kiitos kun olette olleet mukana tekemässä blogistamme vuorovaikutteisen kohtaamispaikan. Kommentteja ja kehitysehdotuksia on aina huippukiva saada.

NÄHDÄÄN MESSUILLA!

– Ulla ja Kirsi
50statepuzzle @ gmail.com

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Kea torstai, tammikuu 15, 2015 at 13:51

  Kiva postaus! Odotan innolla teidän tulevia matkasuunnitelmia ja postauksia, kuten aina. Ja nähdään pian messuilla… 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 17, 2015 at 00:10

   Kiitos Kea <3 Ihanaa, että oot edelleen messissä meidän höpöttelyissä 🙂

 • Reply AnskuBCN torstai, tammikuu 15, 2015 at 14:44

  Kivalta kuulostaa tuleva(kin) vuosi 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 17, 2015 at 00:11

   Uusi vuodet uudet kujeet! Koitetaan tehdä yhtä hyvä vuosi tästä ku viime vuosiki oli 🙂 Kiitos Ansku!

 • Reply Leena torstai, tammikuu 15, 2015 at 22:26

  Kivoja messuja teille girls : ) ja Kirsille terkkuja – tavattiin 2003 kun oli yhdistyksen 60-vuotisjuhla Vaasassa !

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 17, 2015 at 00:12

   Kiitos Leena! Wau, sää tunnetkin Kirsin jo pitkän ajan takaa! =)

 • Reply Jenna perjantai, tammikuu 16, 2015 at 08:51

  Uijjui, mitä juttuja luvassa! 🙂 Kuulostaa hyvältä alkanut vuosi. Matkamessut ovat hyvä startti vuodelle ja kiva kuulla, jos lisää on tulossa blogitapahtumia. Olis kiva päästä osallistumaan 🙂

  • Reply ulla50 lauantai, tammikuu 17, 2015 at 00:14

   Matkamessut on kyllä huippu tapa aloittaa vuosi. Itsellä tuntuu vaan, että ne tuli nyt vähän liian nopeaa edellisen reissun jälkeen siinä mielessä etten oo oikein ehtinyt tehdä uusia reissusuunnitelmia niin pitkälle ku oisin halunnu jotta ois voinu ottaa messuista vielä enemmän irti (esim. lentojen ostamisen merkeissä). Toisaalta onpahan tilaa uusille ideoille!

   Toivottavasti tosiaan tämäkin vuosi tuo tullessan kivoja blogitapahtumia ja nähdään siellä! =) Eiköhän niitä tule!

 • Reply ottoizakaya tiistai, tammikuu 20, 2015 at 19:08

  Oli hauskaa törmäillä kummankin kanssa! 🙂 Kiitos viimeisestä.

  • Reply kirsi50 maanantai, tammikuu 26, 2015 at 18:12

   Samoin, Otto 🙂 Toivottavasti törmäillään jatkossakin.

  Leave a Reply