Suomen suurin matkablogiyhteisö

Se on Miami!

Olin ajatellut kirjoittaa reissuarjesta seuraavaksi, mutta sitten saavuimme Miamiin. Näihin puitteisiin ei mitenkään saa sopimaan sanaa ARKI, vaikka kuinka koittaisi ajatella käsitettä positiivisena määritelmänä. Omaa arkeaan on mahdotonta saada näyttämään näin värikkäältä, vaikka se kuin hyvää olisi. Ah Miami, mikä pastellikarkki olet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAmiam

Kurkkukipu on ollut riesanani viimeiset pari päivää enkä sen vuoksi pulahtanut tänään uimaan ollenkaan. South beach tarjosi kuitenkin kelvolliset puitteet karhean kurkun paranteluun ja päivä kului ihmetellessä kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Lentokoneet lensivät ilmassa mainostamassa ja näimmepä jopa ilmalaivan rannan yllä lipumassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA miami2 miami4 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmellakymmenellä suojakertoimella varustettu aurinkovoide kera aurinkokapseleiden on pitänyt huolen, ettei iho ole päässyt kärähtämään pidempinäkään rantapäivinä. Tänään oli pakko käydä ostamassa uudet biksut, sillä Miami beachillä värikkäät bikinit kera pikkushortsien on suorastaan pakollinen uniformu!

miami3OLYMPUS DIGITAL CAMERAmiami11

Moni asia on ehtinyt ihastuttaa meitä kuluneiden kahden ja puolen viikon aikana, mutta ”Miami on aina kyllä Miami” virkkoi Make, kun pääsimme ensi kertaa rannalle. Airbnb-hostien kanssa taisteltuamme oli jotenkin ehtinyt hiipiä mieleen, että tämä kaupunki on täynnä pelkkiä onnenonkijoita sanan negatiivisessa merkityksessä. Suloinen pieni boutique-hotellimme sai meidät kuitenkin huomaamaan, että kyllä täälläkin on kaikenlaisia ihmisiä.

Saimme eilen perushuoneen hotellista ja ensimmäinen asia, jonka noteerasimme oli huoneen hyvin voimakas haju. Ajattelimme, ettei ole näin uuden vuoden kynnyksellä pikkuhotellissa muuta vaihtoehtoa kuin sietää ja yrittää sopeutua. Löysimme hajusteen lähteen ja kiskoimme sen seinästä irti. Hiljalleen huoneen valtasi parfyymin sijaan haju, jota parfyymilla ilmeisesti yritettiin peittää. Aamulla Make totesi, että nyt hän menee puhumaan asiasta respaan.

Seuraavassa hetkessä muutimmekin tavarat toiseen vapaana olevaan huoneeseen, joka sattui olemaan puolet isompi keittiöllinen sviitti! Henkilökunta kantoi tavaramme, sillä aikaa kun me makoilimme rannalla! Tällainen palvelualttius yhdistettynä siihen, että saapuessamme respan nainen tuli kantamaan tavaroitamme kanssamme autosta hotelliin, sai meidät unohtamaan kaikki ajatukset siitä, ettei täällä olisi hyviä ihmisiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmaskin ihminen respan henkilökunnan lisäksi on ehtinyt ilahduttaa meitä. Eilen, kun saavuimme Miamiin, oli ilta jo pitkällä ja me nälissämme. Minulla oli illaksi kaavailtuna kirjoitushommia työharjoitteluun liittyen ja päätimme vain hakea hotelin vierestä pizzapalat ja syödä ne huoneessa. Pystypizzerian nainen alkoi jutustella meille ja kävi ilmi, että hän oli Kreikasta. Kerroimme, että rakastamme hänen kotimaansa keittiötä yli kaiken ja pian nainen raapustikin jo käyntikorttiin hyvän kreikkalaisen ravintolan osoitteen. ”Lisäsin tähän, että minä tarjoan teille molemmille lasit viiniä, ojentakaa vain tämä kortti mennessänne. He tietävät ketä laskuttaa myöhemmin.”

Toden totta tänään menimme illalliselle naisen suosittelemaan paikkaan ja meille tuotiin isot lasit viiniä ilman veloitusta. Kuinka todella ystävällinen ele!

kreikkalaisessa2

Souvlakia ja tsatsikia tähtitaivaan alla, njam! Kyllä tekikin jo mieli riisiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruokailun jälkeen kävelimme pitkin South beachin katuja ja päädyimme hotellille, jossa yövyimme kaksi vuotta sitten ystäviemme Mirkan ja Mikon kanssa. Kävi ilmi, että nykyinen majapaikkamme sijaitsee vain kahden korttelin päässä edellisestä kämpästä. Kävimme muistelemassa menneitä edellisen hotellin katolla ja täältä lähteekin terkut muruille, jos olette linjoilla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katolta oli hyvät näkymät eri puolille kaupunkia ja päädyimme seuraamaan, kun eräs poliisimies selvitti väärin pysäköidyn auton kohtaloa alhaalla kadulla. Kun lopulta lähdimme jatkamaan matkaamme, oli hinausauto hakemassa jo pois SUV:ta. Autonkuljettaja voi huomenna noutaa menopelinsä poliisin varikolta suolaisella lisähinnalla. Näin se kuri ja järjestys säilyy!

Huomenna on uuden vuoden aatto! Toistaiseksi täällä on ollut yllättävän rauhallista. Huomenna saattanee jokunen ihminen ilmestyä lisää katukuvaan. Hyvää uutta vuotta vain Suomeen ja muualle maailmaa, missä sitä vietättekään!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Teea / Curious Feet keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 09:01

  Kylläpäs oli kiva lukea tätä! Miami odottaa kuukauden päästä, jeeee! Mukava, että viihdytte. Hauskaa uutta vuotta teille!

  • Reply ulla50 sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 06:02

   Ooh pitääpäs asettautua kuukauden päästä sun blogin taajuudella ja fiilistellä tätä ihanuutta. Jos vaan pystyy, ettei tuu liian kova kaipuu takaisin! 😀 Vielä ei kärsi ajatella, että täältä pitää lähteä takaisin pakkaseen. Onneksi on vielä viikko jäljellä. Ihanaa uutta vuotta Teea! Epäilemättä se alkaa hyvissä merkeissä! :))

 • Reply Mirkka keskiviikko, 31 joulukuun, 2014 at 09:30

  Kiitos murunen, terkut tuli perille. Toinen kurkkukipuinen ottaa ne lämmöllä vastaan <3 Miamissa näyttää edelleen ihanalta! Kaikki nuo värit ja aurinko tuntuu jotenki ihan uskomattomalta. Ihanaa uutta vuotta ja myös Makelle meiltä molemmalta isot halit <3

  • Reply ulla50 sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 06:04

   <3 Kiitos muru! Kiva, että terkut tuli perille. Ja toivottavasti flunssa on jo selätetty! Mulla vaikuttais mennen ohi kurkkukipu! Tänään oltiin suppailemassa ja ai että oli taas mahtavaa =) Haleja sinne ja toivottavasti nähdään pian!

 • Reply Inka torstai, 1 tammikuun, 2015 at 14:07

  Ah, mitä silmäkarkkia Miami tarjoaakaan! Ja niin mahtavaa, että kaikista vastoinkäymisistä ja pukkukupruista huolimatta lopputulos on mita parhain. Terkkuja sinne kuvissa näkyville onnellisille lomalaisille! <3

  • Reply ulla50 sunnuntai, 4 tammikuun, 2015 at 06:05

   Kiitos terkuista! <3 =) Joo ollaan kyllä itsekin mietitty, et näin tän sit piti mennä. Niin onnellista aikaa ollut, että eipä ois voinu Karibia varmaan parempaa tarjota. Kyllä aurinko on vaan niin tärkeä juttu mulle.

   Cu soon! =)

  Leave a Reply