Suomen suurin matkablogiyhteisö

Roadtrippauksen anatomiaa

Pelkästään Floridan osavaltion päästä päähän on suunnilleen sama matka kuin Hangosta Nuorgamiin eli lähes 1400 kilometriä (tarkistin kartasta). Amerikassa roadtrippaamisen tärkein ohjenuora onkin muistaa kohtuullisuus välimatkoissa, ellei halua viettää koko lomaansa autossa. Ajoimme tänään St. Petersburgista Tampaan, Sarasotaan ja edelleen Naplesiin ja siihen kului koko päivä leppoisalla tahdilla paikkoihin tutustuen.

travel_notestampa_riverside

Jokisuistoon sijoittuva Tampa vaikutti kivalta kaupungilta, mutta pilvinen ja viileä sää oli niin iso miinus, ettemme päätyneet varaamaan hotellia täältä.

tampa_downtown

Tampan downtownia komistaa joukkio pilvenpiirtäjiä. Joulupäivänä kaupunki oli kuitenkin aivan autio.

tampa_university tampan_yliopisto

Tampan bisnes-yliopisto oli vaikuttava näky keskellä kaupunkia. Melkein samannäköinen kuin St. Petersburgin hotellimme, heh. Minulla on joku fiksaatio näihin hienoihin amerikkalaisiin yliopistoihin ja tykkään bongailla niitä reissuillamme. Googletus kertoo, että täällä opiskellaan samoja aineita kuin meillä HAAGA-HELIAssa. Voisikohan tänne tulla vaihtoon? Vastaus taitaa olla se, että kyllä jos lompakossa riittää taaloja.

tampa

Jokivarsi oli täynnä toinen toistaan sievempiä taloja, niitä sellaisia joita elokuvissa näkee. Olisi ollut kiva päästä kurkistamaan sisälle ihmisten joulunviettoihin. Vitsailimmekin autossa, että mitä jos vain mentäisiin johonkin ovelle koputtamaan ja katsomaan.

tampa3ybor_city

Etsiessämme aamiaispaikkaa Tampasta päädyimme Tampan keskustan läheisyydessä sijaitsevaan Ybor cityyn. Paikka on noteerattu USAn historiallisten nähtävyyksien listalle (National Historic Landmark District). Ybor city on perustettu 1800-luvulla espanjalaisten, kuubalaisten ja italialaisten siirtolaisten toimesta sikarikaupungiksi, joka oli pitkään monikulttuurisuuden kehto Floridassa. Nykyisin paikka on kunnostettu omaleimaiseksi yökerho- ja viihdealueeksi.

vaatteita_tampa

Vaatekaupan ikkuna Ybor cityn tapaan oli värikäs ja täynnä viitteitä menneeseen.

tampa_2

Parasta roadtrippaamisessa on se, että voi löytää aivan uusia nähtävyyksiä, joista ei ole tiennyt aiemmin. Ybor city jää mieleen juuri tällaisena löytönä.

aIMG_4463

Ei niin parhaimmillaan taas roadtripillä voi päätyä syömään elämänsä kehnointa aamiaista. Kaikille joulun aikaan roadtrippausta suunnitteleville muistiin: joulupäivänä koko Amerikka on kiinni. Kerta kaikkiaan emme meinanneet löytää mitään syötävää tästä osavaltiosta ja päädyimme ainoaan paikkaan, joka Tampassa tuntui olevan auki. Huonolla menestyksellä. Kylmä kahvi ei ollut juomakelpoista ja Maken aamiainen oli vähintään kyseenalainen. Einespivi kera siirapissa uitettujen paahtoleipien! Eikä meikäläisen ruokakaan juuri parempi ollut.

sarasota

Tampasta ajoimme rantareittiä Sarasotaan, jossa saimme todeta, että siellä sijaitsee kopio Kalifornian San Diegossa olevasta suutelevasta merimiespatsaasta. Wikipedia kertoi kuitenkin, että tämä Sarasotan versio onkin se ensimmäinen ja sen jälkeen Unconditional Surrender -patsaita on viety San Diegon lisäksi New Jerseyn Hamiltoniin, Havaijin Pearl Harbouriin ja Ranskan Caeniin! Tällä kertaa emme jääneet pussailemaan patsaan eteen kuten viime vuonna San Diegossa, jossa muuten niin ikään oli harvinainen pilvipäivä meidän siellä vieraillessa.

Screen Shot 2014-12-25 at 22.09.14 copy

Reittiä kartalla. Sarasotasta ajelimme Naplesiin etsimään sinitaivasta ja luin hyvän kirjani autossa loppuun. Siitä muuten tietää, että on rentoutunut, kun on malttia keskittyä lukemaan romaania.

kannyvaraus

Naplesiin saavuttuamme taivas oli pilvetön ja lämpötila oli noussut monta astetta kuten toivoimme. Mutta meillä ei ollut majapaikkaa: mikä neuvoksi? Lähdimme etsimään Starbucksia, jossa on aina tarjolla ilmainen langaton netti. Tällä kertaa navigaattorin tiedot eivät olleet ajantasalla ja päädyimme ostarille, josta Starbaa ei löytynyt, mutta myös Staples tarjoaa ilmaisen wifin, joka toimi onneksi autosta asti. Niinpä siihen kiinni ja hotels.comin mobiilitarjouksia selaamaan.

puhelimella_varaaminen

Olemme huomanneet tällä reissulla, että mobiilisovellukseen laitetaan parempia tarjouksia kuin nettiversioon. Löysimme hyvältä vaikuttavan motellin 79 euron hintaan ja teimme varauksen palveluun kirjautuneena. Käytämme pääasiassa aina Hotels.comia, koska sitä kautta joka kymmenes yö on ilmainen ja tällaisella reissulla se on tuntuva etu. Lisäksi pidämme siitä, että toisena yönä voi olla neljän tähden tiluksissa ja seuraavana vaikka tällaisessa 2 tähden motellissa.

navi

Sitten osoite navigaattoriin ja ohjeiden mukaan eteenpäin.

naplesaIMG_4510

Periltä löytyi odotuksiamme parempi majapaikka ja täällä sitä nyt ollaan. Vasta remontoitu Red Roof Plus+ on vakuuttanut meidät siihen malliin, että taidamme jäädä tänne maanantaihin saakka. Uima-altaan takana on nuotiopaikka ja täällä tuntuu olevan nuorta porukkaa asumassa.

Tällaiset paikat ovat niitä todellisia roadtrip-majapaikkoja.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Marikaw perjantai, 26 joulukuun, 2014 at 14:45

  Kommentoin himassa ajan kanssa postauksia mutta tähän pakko kirjoittaa, että Miamin Bayside Marketplace oli eilen auki ja oli ihan hirvee määrä ihmisiä. Kaikki muu täälläkin oli kiinni mut toi oli aika järkytys. Miami Heatillä oli myös peli, porukkaa oli melkeen ahdistavan paljon. Joulufiilis ja rauhallisuus vähän puuttui siellä…

  • Reply ulla50 maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 06:11

   Moikka Marika ja tsemppiä kotiinpaluuseen! Toivottavasti ei tuu paha jetlag. Me koettiin sama ekalla kerralla, kun saavuttiin Miamiin. Siellä oli kans joku loppuottelu ja porukkaa oli aivan hillittömästi. Uutena vuotena varmaan saa varautua samaan. Voin kuvitella, ettei se oikeen vastaa meikäläisten joulufiilistä. Innolla jään odottelemaan sun postauksia ja kommentteja!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 26 joulukuun, 2014 at 20:19

  Tuo on itselleni niin utopistinen matkustustyyli, että hotelli katsotaan vasta fiiliksen mukaan ja mietitään sitten perillä kuinka kauan yövytään siellä :). Siis mahtava tyyli! En missään nimessä kritisoi, mutten itse ainakaan vielä osaisi matkustaa noin :P.

  • Reply ulla50 maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 06:14

   Moikka ja kiitos kommentista! Joo en ajatellutkaan tuota kritiikkinä vaan just sen ihmettelynä kuinka moneen junaan meitä on. Ensin meinasin sanoa, että no tämä johtui meilläkin niistä sattuneista majoitusmuutoksista, mutta sitten tajusin, että eipäs johtunutkaan vaan oltiin jätetty tuo joulun jälkeinen aika ihan tarkoituksella tyhjäksi, jotta voidaan tehdä extemporee-suunnitelmia. Muutaman yön osalta tuo on tosi kivaa, mutten koko reissua ehkä lähtisi näin tekemään. Siinä vähän siirtyy sitä suunnittelua reissulle, jonka olisi voinut tehdä jo kotona. Mutta hauskaa oli tässä mittakaavassa kuitenkin, kun oli mahdollisuus tehdä ihan mitä huvitti =)

   • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 29 joulukuun, 2014 at 10:06

    Aivan varmasti :). Uskon, että tuollainen tyyli sopii erityisesti roadtrippaukseen, mutta omakohtaista kokemustahan siitä ei ole… vielä :P.

 • Reply Paavo Puijola tiistai, 30 joulukuun, 2014 at 03:47

  Viisaampaa olla koputtelematta kenenkaan ovelle taalla.

 • Reply Heidi / Auringon alla sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 18:32

  Hiukan hymyilytti kun luin tän, sillä olin joku kuukausi takaperin suunnitellut meille alustavan reitin Floridan-roadtripille ja katsonut reitin varrelle sopivan hintaiset hotellit, jotta osaan laskea arvion kokonaiskustannuksista. Naplesin kohdalla lukee juurikin Red Roof Plus! 😀 Tosin nyt kun tarkistin sen hinnan, on se karannut jo budjetista (160e/yö), aikaisemmin oli 100e. Pitää etsiä joku muu sopiva 🙂

  Ja itse Naplesia en edes tietäisi ilman sun postauksia! Mut nyt se on ehdottomasti meidän reitillä 🙂

  • Reply Ulla maanantai, 3 lokakuun, 2016 at 23:57

   Hahaa no totta kai, sielunsisko valitsee saman hotellin! =)) Ja taas mennään samoja reittejä, niin hassua ja hauskaa! Mutta huh 160 e on todella aivan totaalisen liikaa tuosta Red Roofista. Onpas kummallista, että noin kalliilla myydään motellia. Mää oon ollut monessa Naplesin hotellissa, joten kysele vinkkejä jos tuntuu. Lemon Tree Inn on esim. ihana =)

   Jee sille, että oon tuonut Naplesin sun maailmankartalle! Tykkäätte varmasti =)

  Leave a Reply